Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

limitka a pocta Jamesovi Cookovi

zdroj

zdroj

zdroj

vyrobca

o Jamesovi Cookovi a jeho plavbach v CZ na wiki

The dials are apparently not 100% hand-painted, but rather "hand-touch up painting.

tri temy

?The Landing at Botany Bay in Australia? ? ?The Discovery of Antartica? ? ?The Death in Hawai?

Only 25 sets will be produced and released worldwide.

Posted Image

Posted Image

?The Landing at Botany Bay in Australia?

1ST voyage 1768-1771 HMS Endeavour: Eastern Coastline of Autralia

Posted Image

?The Discovery of Antartica?

2nd voyage, 1772-1775 HMS Resolution and HMS Adventure

Posted Image

?The Death in Hawai?

3rd voyage, 1776-1779 HMS Resolution and HMS Discovery

Posted Image

Each set retails for 156,000 Swiss Francs.

• Dát hlas 2
Odesláno

kde berete tolik času na hledání novinek atd... já jsem rád že se tady občas na něco podívám a napíšu pár příspěvků :D

každopádně z tohohle jsem si sedl na p...l, moc krásný, tak teď nevím koupit PP nebo nekoupit a poohlídnout tady

Odesláno

"big date and month indicator"

To jsem blázen, vidíte na nich někdo ten měsíc? Nedaří se mi najít větší fotky. A těch korunek se taky nějak furt nemůžu dopočítat:)

Odesláno

Mesiac je rucicka (na kocni ma slnce).

"big date and month indicator"

To jsem blázen, vidíte na nich někdo ten měsíc? Nedaří se mi najít větší fotky. A těch korunek se taky nějak furt nemůžu dopočítat:)

Odesláno

motivy nehodinarské? plavby, cesty, objevy, rovnobezky, poledníky, měření, pozorování hvězd, námořní chronometry atd. mnně to teda sedí, stejně jako Mercator k Vacheron a Constantin...a srovnavat Cooka s H. Montánou to není mimo mísu, ale mimo bazén!

Cook byl řízek, četl jsem jeho deník, škoda jen, že ho snědli...

Odesláno

motivy nehodinarské? plavby, cesty, objevy, rovnobezky, poledníky, měření, pozorování hvězd, námořní chronometry atd. mnně to teda sedí, stejně jako Mercator k Vacheron a Constantin...a srovnavat Cooka s H. Montánou to není mimo mísu, ale mimo bazén!

Cook byl řízek, četl jsem jeho deník, škoda jen, že ho snědli...

Presne tak a krásne hodinky.
Odesláno

Mne prídu tie hodinky parádne, obzvlášť ako zberateľská kolekcia /to sú takmer ideálne/. I keď ja mám slabosť na istý druh gýča, nazvime ho "cárskou školou elegancie". Arnold&Son sú naživo pôsobivé, keď som videl tieto moonphase, zostal som naozaj chvíľu užasnutý:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno (upraveno)

tiez nemusim,zachvilku limitka hana montana, aj ked to prevedenie je urcite na urovni ale tieto motivy na pozadi mi pridu nehodinarske....

týýý brrrďo :eek:

Nevíte, kde vzali arnoldi ty obrazy ? Respektive, jsou dle předloh, od koho a tak, nebo si je celý namalovali od začátku sami ?

Jsou parádní, vytříbené, imperiální v tom dobrém slova smyslu - úplně jsem si vzpomněl na fascinující knížky, co jsem o cookovi četl. ( zerrou asi zná hlavně tu hmontanu, tak proto to srovnání) Korunek je fakt málo :D navrhoval bych jimi posít celou horní polovinu pouzdra, pěkně pravidelně co hodinku od devítky ke trojce (sorry - cestujeme kolemkoule, takže co 2 hoďky od šesti k šesti :D)

Pojďme hlasovat - který jsou nejhezčí?

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

týýý brrrďo :eek:

Pojďme hlasovat - který jsou nejhezčí?

Všechny tyto hodinky už jsem tu před nějakou dobou postoval. Moonphase jsou vůbec nejvíc boží a nejhezčí Arnoldy na světě :D Vyhrát sportku tak je z pazoury nesundám.

Odesláno

srry snazim sa vzdy pred pastnutim sem cohokolvek hladat ci to tu nie je alebo nebolo. ale nenasiel som nic relevantne.

moj osobny nazor je ze nie maestro Cook je hodny tychto hodiniek (zobrazenia na nich) ale prave naopak.

Hodinky maju tu cest....

osobne sa mi paci vyjav stredny, tj. ?The Discovery of Antartica? v tom case, s tym vybavenim, v takych koncinach. kto zazil mrazive noci v skutocnej prirode kde clovek (konecne) nic neznamena tak si zvysok domysli sam. Rovnaky respekt maju u mna ludia ako Hillary, Norgay, Amundsen, tito ruski borci a podobni pionieri.

Zasluzia si neustale pripominanie lebo posunuli hranicu ludstva a vnimania sveta. Mozno to znie pompezne a mozno ...

a čo sa gýču týka...skusme wiki, nie som si isty ze by si firmy ako tato nieco podobne mohli dovolit. tak budme presni:

Gýč (z nemeckého Kitsch) je odvodený umelecký prejav súčasnosti a minulosti bez pravých umeleckých hodnôt, využívajúci obľubu určitých námetov a motívov, v podaní tradičnom i módnom. Gýč sa zväčša prejavuje nízkym nárokom na umelecký ako abstraktno-logický úsudok jeho potenciálneho prijímateľa. Všeobecná zrozumiteľnosť alebo citovosť umeleckého diela však ešte nie je príznakom gýču. Podmienkou vzniku gýča je preberanie postupov a myšlienok, ktoré sami osebe síce majú zmysluplnú históriu, ale zlepené sú dohromady spôsobom, ktorý výslednému dielu nedodáva žiadnu pridanú hodnotu. Gýč postráda jednak schopnosť tradovať pôvodné umelecké prvky a takisto nedokáže vytvárať ani avantgardné umelecké syntézy.

Od druhej polovice 19. storočia sa za gýč označujú nevkusné diela a predmety v oblasti výtvarného umenia a výraz sa postupne preniesol aj do ostatných umení.

Odesláno

Je tam dramatickej začátek, dramatickej prostředek i dramatickej konec a jakkoli může každej motiv bez problému fungovat samostatně, tak se bojím, že vopravdickej chronomagor by měl mít všechny! Todle je snad první připadek, kdy si umím představit sám sebe jako Sběratele.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...