Přejít na obsah

PRIM v inzerci.

Doporučené příspěvky

Má prodejce v popisu hodinek pravdu? Zatím jsem podobné pouzdro u Primek neviděl. Vím, že se pouzdra švýcarské výroby užívali, ale mám pocit, že úplně v jiném designu, pokud si dobře vybavuji.

Popis prodejce:

stav viz foto, velice pěkné, jdoucí, na pouzdru punc Švýcarska. Na tento typ hodinek se pouzdra dělali ve Švýcarsku.

Prodejce má pravdu. Bylo to v době, kdy ještě u nás nebyla linka na výrobu pozlacených pouzder hodinek, lidé ale o ně měli zájem. Tak se dovezla nějaká pozlacená pouzdra z neutrálního Švýcarska. Moc pěkné hodinky, také jedny mám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohužel největší sběratel ancre sportů Biges pauzíruje. Ten by nám to jinak vysvětlil.

O co jde? Nedaří se mi dohledat souvilost.

On už s námi nekamarádí /asi má nějakou prsatou blondýnu/.Sorry Alexandře

Bohumile, už jsem ti to říkal - nemám hodináře. A ono sbírat hodinky bez nějakého rychle a dobře pracujícího hodináře je na draka. Navíc mám i další poněkud jiné starosti.

Primky neutečou :)

Odkaz ke komentáři

Prodejce má pravdu. Bylo to v době, kdy ještě u nás nebyla linka na výrobu pozlacených pouzder hodinek, lidé ale o ně měli zájem. Tak se dovezla nějaká pozlacená pouzdra z neutrálního Švýcarska. Moc pěkné hodinky, také jedny mám.

Já jsem s nákupem otálel, nevěděl jsem zdali to nebude bastl. Hodinky v pouzdře vypadají opravdu velice elegantně. Budu muset začít shánět Posted Image. Díky tobě i dalším za objasnění.

Odkaz ke komentáři

Nevím zda se nepletu, ale vypadá to skoro jako na nový rekord v držbě prim sport II ve verzi zelených "Humbertek" Hodinky v nenošeném stavu - buď ležely někomu od koupi v šuplíku nebo je to skládačka, to nevím. Každopádně cena 3 383 Kč předčila všechny mé představy.

post-18570-075594500 1335083972.jpg

post-18570-002828800 1335083982.jpg

Odkaz ke komentáři

Nevím zda se nepletu, ale vypadá to skoro jako na nový rekord v držbě prim sport II ve verzi zelených "Humbertek" Hodinky v nenošeném stavu - buď ležely někomu od koupi v šuplíku nebo je to skládačka, to nevím. Každopádně cena 3 383 Kč předčila všechny mé představy.

Nojo, moje taky- evidentně skládačka, ale zajímavé indexy a hlavně pěkné pouzdro, co už délé sháním- říkal jsem si , to je dobrý, půjdu do toho čelem, polezou tak na 2300,- ,tak ať to přebiju- a jak jsem byl vděčnej, že jsem nevyhrál :clap: !!! Pár kupujících se pěkně utrhlo, no, chtěl bych být zlatá muška a trochu do toho vidět :rolleyes:
Odkaz ke komentáři

Nojo, moje taky- evidentně skládačka, ale zajímavé indexy a hlavně pěkné pouzdro, co už délé sháním- říkal jsem si , to je dobrý, půjdu do toho čelem, polezou tak na 2300,- ,tak ať to přebiju- a jak jsem byl vděčnej, že jsem nevyhrál :clap: !!! Pár kupujících se pěkně utrhlo, no, chtěl bych být zlatá muška a trochu do toho vidět :rolleyes:

Tak to jsi měl fakt o prsa, ono mít tyhle hodinky za 3333 by asi radost moc neudělalo. Každopádně odvaha ti nechybí Posted Image. Pokud sháníš nové pouzdro na dvojkový sporty tak před časem na aukru proběhla dražba nových dílů. Dražili se dvě nová pouzdra s dýnkem, sklíčkem, origo lunetou a origo korunkou s hřídelkou a pokud si dobře pamatuji šli kolem 1600 Kč.

Odkaz ke komentáři

Skládačka, origo tam patří černý armovák.

Odkaz ke komentáři

Tak to jsi měl fakt o prsa, ono mít tyhle hodinky za 3333 by asi radost moc neudělalo. Každopádně odvaha ti nechybí Posted Image. Pokud sháníš nové pouzdro na dvojkový sporty tak před časem na aukru proběhla dražba nových dílů. Dražili se dvě nová pouzdra s dýnkem, sklíčkem, origo lunetou a origo korunkou s hřídelkou a pokud si dobře pamatuji šli kolem 1600 Kč.

Koukal jsem po nich na aukru důkladně, ale kromě předražených dílů od Ribber jsem si ničeho nevšiml- každopádně sháním!! No a fakt jsem sice srdcař, ale za tu cenu jsem byl šťastnej že jsem nevyhrál, byla to jen ,,sichrovka" a málem jsem shořel, fujtajxl... Ale na druhou stranu, jestli chodí teď za tuhle cenu i u jiných prodejců, tak to jsem asi bohatej :smile_anim:
Odkaz ke komentáři

Díky tomu inzerátu lze najít zajímavou fotogalerii na Flickru - návštěva v Elton hodinářská v roce 2008. Autor je podle všeho cizinec, který několik let pobýval pracovně v Praze.

Může mi někdo říct, co to je za chrona na této fotce : http://www.flickr.com/photos/anjinsan/3268350040/in/set-72157613573521698 ? nikde jsem je nenašel. Díííky!

Odkaz ke komentáři

Mám doma ty samé, jen s horším pouzdrem (nějaký šikula měl krátké stěžejky, tak prostě ohnul pacičky :furious:) Takže to už máme tři čísla:

1159809 - aukro

1160325 - Atomicsteve

1164248 - ladmat

Podle čísel jich bylo vyrobeno minimálně 5 000. Kalibr TYP 0111, ciferník je o fous menší než u Traktoru.

Edit: punc - ve čtverci vepsané A P a C G, dole 20M

Na aukru jsou další 1171074, tentokrát s neodolatelným ciferníkem ala MIG21

http://aukro.cz/prim-i2300856131.html

Upraveno uživatelem financ
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...