Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

... Přitom v době výroby humbert se strojek kal.64 ještě nevyráběl, takže se tam ani nemohl dávat a o nějak pozdější výměnu hodinářem asi taky nešlo, protože má i jiný průměr než kalibr 68 a tím pádem i jiný rámeček stojku. ...

Honzo, mám stroj 64 s cifrem z humbert taky. Fakt se to nikdy nedělalo?

I já mám jeden exemplář se strojkem kal.64 a humberťáckým cifrem.

V tomto vlákně o záručních listech hodinek PRIM SPORT je další důkaz existence Sportů 2 s kalibrem 64, neboli modelu typového čísla 64 399.1 . :smile_anim:
Odesláno

Nebudu se hádat, tak holt existujou. Ale potom to jsou buď vyměné ciferníky v průběhu života hodinek nebo nějaké opoždělané dodělávky ze zbytků. Homberta se, alespoň co já vím, už v roce 1993 nevyráběly. To už byly potapěčské a pak různé verze s číselnými indexy. Zase na druhou stranu se i v těchhle modelech a dokonce i v posledních s černým plastovým pouzdrem občas i kal.68 vyskytuje. Ale dle mého a vzhledem k rokům výroby by se strojek kal.64 neměl vyskytovat dohromady s ciferníkem z humbert.

Odesláno

Nebudu se hádat, tak holt existujou. Ale potom to jsou buď vyměné ciferníky v průběhu života hodinek nebo nějaké opoždělané dodělávky ze zbytků. Homberta se, alespoň co já vím, už v roce 1993 nevyráběly. To už byly potapěčské a pak různé verze s číselnými indexy. Zase na druhou stranu se i v těchhle modelech a dokonce i v posledních s černým plastovým pouzdrem občas i kal.68 vyskytuje. Ale dle mého a vzhledem k rokům výroby by se strojek kal.64 neměl vyskytovat dohromady s ciferníkem z humbert.

Nene, já se nechtěl hádat, jen jsem chtěl vědět jak to je...
Odesláno

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat odborníků na jejich názor na tyto hodinky - já jakožto laik nedokážu ze dvou obyčejných fotek rozhodnout, jestli hodinky koupit či ne. Dlouho sním, že bych si koupil nějaké diplomatky a teď se naskytla příležitost a peněz je taky dost - jen se nechci nechat napálit už jsem tu aj někde četl o překopaných strojcích a další svinstvech , tak vás snažně prosím dejte jakoukoliv radu a zkuste mi přibližně říct na kolik by mě vyšla renovace :))

post-23809-030861000 1344236409.jpg

post-23809-082339500 1344236417.jpg

Odesláno

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat odborníků na jejich názor na tyto hodinky - já jakožto laik nedokážu ze dvou obyčejných fotek rozhodnout, jestli hodinky koupit či ne. Dlouho sním, že bych si koupil nějaké diplomatky a teď se naskytla příležitost a peněz je taky dost - jen se nechci nechat napálit už jsem tu aj někde četl o překopaných strojcích a další svinstvech , tak vás snažně prosím dejte jakoukoliv radu a zkuste mi přibližně říct na kolik by mě vyšla renovace :))

Na Diplomatech je důležitý zlacení, jestli není někde setřený. Zejména v okolí korunky a hrany (tady to moc poznat není).

Co se týká renovace - nový cifr 2000, oživení pouzdra, vyčištění ruček, nejspíš i nový sklíčko další cca 1000 no a GO strojku - cena podle hodináře 200-1500

No a ve finále nějaký pěkný řemínek, nejlíp ještěrku od Hirsch, nebo od Šímy

Odesláno

ooo děkuji za rychlo odpověď, teď mi prodejce nabízí i zachovalejší diplomaty s incablocem za vyšší cenu až pošle nějaké fotky, tak to ukážu.. Kéž bych měl vaše zkušenosti :))

Odesláno (upraveno)

Já je viděl jen v telefonu, takže toho zas tak moc neřeknu, ale připadá mi jich na renovaci škoda. Pouzdro by stačilo vyčistit ultrazvukem a sklíčko by měl umět normální hodinář taky levněji. Servis strojku bych řešil až po pár dnech nošení - většinou neni nutný.

Edit: Budou-li lepší, ber je a nebudeš zklamaný.

Upraveno uživatelem Honza.manta
Odesláno

I já mám jeden exemplář se strojkem kal.64 a humberťáckým cifrem.

Jo jo, já mám taky jeden kousek. Zjevně to až taková rarita zase není :-)

Odesláno

To by tedy asi bylo opět na otravování Accutrona nebo i Stanik by mohl vědět lépe než já, jestli se nedá vyšťourat, přesná datace - od a hlavně do - výroby humbert. Já je mám vedené pod typovým označením 68. Ono údajně de vyskytly i humberta ZJS, ale to musí být dovýroba, protože ZJS má jinou rozteč upevňovacích nožek ciferníku, takže ono je asi možné vsechno - možná že do posledních kusů dávali zbylé ciferníky ze skladů, aby se jich zbavili. Je pravda, že u posledních kusů jsem potkal totožné modely, které se lišily barvou armovacího kroužku, tak proč ne tohle. Pes aby se v tom vyznal.

Odesláno

To si nemyslím, spíš bych řekl, že chtěl jen upozrnit, takové to zvolání typu "Tak nám zabili Ferdinanda" :D

Vubec jsem na někoho tady nechtěl ukazovat jen konstatuji, že je to tu (skladačky parexo)

Odesláno

Gratuluji ke krásnému úlovku a malé satisfakci pane kolego! :clap:

post-5320-042352000 1344284118.jpg

Ps.: už teď jsem na sebe naštvanej. že jsem nehodil víc :wallbash:

No, musím využít situace, když vím že jseš zpitej Orlíkama :wine: tohle tam nechat, tak bych fakt už nespal...
Odesláno

Kdyz uz jsem zacal delat sbirku primek vyaukcenim Sportu II, premyslim i o Igenech. Co byste rikali na tyhle? Vypadaji docela zachovale, na rozdil od nekterych dalsich kusu, co jsou aktualne v aukci. Nebo ne? :)

Odesláno

Kdyz uz jsem zacal delat sbirku primek vyaukcenim Sportu II, premyslim i o Igenech. Co byste rikali na tyhle? Vypadaji docela zachovale, na rozdil od nekterych dalsich kusu, co jsou aktualne v aukci. Nebo ne? :)

Na první pohled opravdu zachovalé. Na druhý je tu už horší - bohužel pouzdro zničené dodatečným pochromováním - efekt "vocucanej bonbón". Škoda, jinak by stály opravdu za to, tedy alespoň za mě.

Odesláno

Na první pohled opravdu zachovalé. Na druhý je tu už horší - bohužel pouzdro zničené dodatečným pochromováním - efekt "vocucanej bonbón". Škoda, jinak by stály opravdu za to, tedy alespoň za mě.

Muzes to trochu rozvest? Nejak nevim, co si pod termitem "vocucanej bonbon" mam predstavit u pouzdra hodinek :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...