Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

stenly: Když někdo hodinkám nerozumí a nechce se tím nijak zabývat, tak na co potřebuje nějaké odborné a specializované informace?

Potřebuje mít pouze jistotu, že peníze investoval správně a že nebude za blbce, až se s hodinkami bude chlubit. Mladí si to kupují a budou kupovat kvůli tomu, aby byli cool. Co je odborné a specializované? Stačí přehledná tabulka v které budou informace o originálních dílech původních dílech atd.atd  

Odesláno (upraveno)

Jak jsem psal - komerční sběratel, který očekává, že za prachy se dá koupit všechno.

Tak trochu jako kupovat papírový slepovací model a za příplatek chtít už slepený, zkompletovaný a do detailu popracovaný, aby se bylo čím chlubit.

Peníze jsou krize sběratelství.

Ještě že to (zatím) nejde ve sportu. Chci být mistrem světa, kde si to můžu koupit? :)

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno (upraveno)

Ok, môžme to tak uzavrieť :)

ale keď už to je prim v inzerci, tak si dovolím upozorniť na tento inzerát... síce nemám knihu práve pri sebe, zdá sa mi však, že pani Irenka vymyslela ďalší bastl s označením RARE  :frusty:

https://www.antik-hovorka.cz/obchod/rare-prim-17-jewels-rok-1976-6863.html

+ tieto hodinky majú iné fotky z prednej a zadnej strany  https://www.antik-hovorka.cz/obchod/prim-66-66-133-3-6870.html

V OBOU PŘÍPADECH JIŽ UPRAVENO DLE SKUTEČNOSTI. TRVALO TO JEN HODINU OD NAHLÁŠENÍ. DÍKY SONNY919.

DĚLÁM CO MOHU, ALE NEJSEM FYZICKY SCHOPEN 24H HLÍDAT KDO A CO VYSTAVUJE NA PRODEJ NA ANTIK-PRIMU.

JEN SI DOVOLÍM UPOZORNIT NA SKUTEČNOST, ŽE Z REALIZOVANÝCH PRODEJŮ NA ANTIK-PRIMU NEMÁM ANI HALÍŘ PROVIZE A SUPERVIZI DĚLÁM Z ČÍRÉHO ENTUZIAZMU. PŘELOŽENO DO REÁLU: "Z ČIRÉ BLBOSTI".

Upraveno uživatelem accutron
Odesláno

nie je zač :) 

24 hodín sledovať stránku nie je v možnostiach a schopnostiach jedného človeka, ale myslím si, že je nás tu celkom dosť, čo stránku pravidelne sledujeme a radi pomôžeme :)

Odesláno (upraveno)

Nikomu názor nenutím a už vůbec nechci nikoho urážet. Ba naopak, dávám zpětnou vazbu z pohledu (mladého) kupujícího, který tomu nerozumí a nechce trávit čas studiem hodinek Prim. Chce si ale koupit ikonický model na portálu, který poskytuje o hodinkách nadstandardní informace a je plně transparentní. U hodinek nad 10000kč by uvítal informací podstatně více. Je to pohled čistě racionální. Zvyšují se ceny hodinek, logicky musí růst i marketing. 

Jak jsem psal předtím. Ty jsi nám odpověděl sám. Tyhle dvě věci které jsi nyní napsal v jedné větě prostě nejdou dohromady.

Učit se, učit se učit se!

Upraveno uživatelem long
Odesláno

Jo, koukal jsem na to jak zjara už včera a říkal si, jestli to šoupnout sem nebo do vlákna o humoru. Pravda, ceny Primek sice "zásluhou" některých prodejců stoupají, takováto nabídka se však často nevidí...

Odesláno

Především aby někdo nenaletěl. Když bych to napsal jen paní Irence, tak k čemu by to asi tak bylo dobré? Irenka je taky na foru jako Melody, tak bych byl rád, aby se k tomu vyjádřila. 

Melody by se vyjádřila, ale s paní Irenkou z Pardubic ještě neměla tu čest :-))).

Odesláno

zadarmo je myslím aj inzercia na danej stránke, takže tých pár riadkov by inzerenta nemuselo zabiť ;)  išlo mi len o udržanie nastoleného vysokého štandardu celej stránky, nakoľko podľa mňa sa inzerovaný obsah v poslednej dobe trochu zmenil, ale to nech už posúdi každý sám...

Když zdědíš sbírku PRIMEK a nechceš sbírat, tak ji prostě rozprodáš. Povědomí máš, posuneš ji tam, kde si myslíš, že inzerce padne na úrodnou půdu. Víš, jestli jdou, nejdou, jaký mají chrom, ciferník, přibližnou cenu.... Proč bys měl vědět, jestli jsou na nich originál ručky, ze kterého jsou roku a kupovat si knihu? To ať si zjistí sběratel. A ten, kdo je chce jen pro reprezentaci, proč ne, ať si nechá poradit zkušeným sběratelem....

Odesláno

Melody by se vyjádřila, ale s paní Irenkou z Pardubic ještě neměla tu čest :-))).

Velká omluva!!!!! ten styl prodeje mi přišel velice podobný.   

Odesláno

Když zdědíš sbírku PRIMEK a nechceš sbírat, tak ji prostě rozprodáš. Povědomí máš, posuneš ji tam, kde si myslíš, že inzerce padne na úrodnou půdu. Víš, jestli jdou, nejdou, jaký mají chrom, ciferník, přibližnou cenu.... Proč bys měl vědět, jestli jsou na nich originál ručky, ze kterého jsou roku a kupovat si knihu? To ať si zjistí sběratel. A ten, kdo je chce jen pro reprezentaci, proč ne, ať si nechá poradit zkušeným sběratelem....

v poslednej dobe akosi veľa ľudí rozpredáva zdedené zbierky :lol2:  ale keby som ozaj zdedil zbierku hocičoho a chcel ju rozpredať, nie len hodiniek, snažil by som sa o predmetoch v danej zbierke zistiť čo najviac, aby som +- vedel nastaviť ich cenu pri predaji. Často krát rozdiel v detaile napr. pri hodinkách to môže byť rozdiel medzi originálnymi a zamenenými ručičkami, korunkou či púzdrom, môže značne zvýšiť / znížiť ich cenu (pri primkách to nie je tak markantné, ale sú predsa aj vzácnejšie hodinky :) Pokiaľ by bolo možné zakúpiť si jednu knihu za pomerne malé peniaze vzhľadom na hodnotu celej zbierky a ponúkať tak aspoň základné informácie ako je typ, rozmer, rok , dať tomu trochu kultúry a nie len vizuálne popísať ich stav, urobil by som to (následne potom isto nebude problém danú knihu opäť predať)..   Alebo nech dá záujemca hodinky na aukro, nemusí nastavovať cenu ani udávať popis a záujemca sa isto nájde, len možno nie za tú vysnenú cenu...

Odesláno

Sonny: Já souhlasím s názorem, že když sběratel takovéhle informace chce, tak ať si je zjistí. Proč by to měl dělat někdo za něj?

Typ a rok nejsou žádné základní informace a normální člověk o tom nemá ani páru.  A kdyby nevznikla kniha, neměl by o tom páru skoro nikdo. A najednou jsou to základní informace, které musí znát každý prodejce? Myslím že to hodně přeháníš.

Odesláno

Sonny: Kolikrát se nedá u daleko dražších značek najít přesný datum výroby a ty tu chceš, aby prodejci primek ti tady servírovali data z katalogu...

Založ si vlastní prodejní web a dej prodejcům do podmínek co požaduješ, popř. jim to tam doplňuj, přeju ti hodně štěsí...

Ale to jak to má nastaveno provozovatel - majitel vlastních stránek, je jenom jeho věc.

Návštěvník eloga
Odesláno

Karlos - Peníze jsou krize sběratelství.   :cheers:  tesat do kamene - je to tak, nejen v hodinkách, jinak ovšem pro  existenci tohoto vlákna bych navrhovat refendum - Mít či Nemít zde?

To je to oč tu běží - já jsem pro Nemít.  :notworthy: 

Odesláno

Souhlas s Karlosem a P3K .Si udělej svoje stránky a blábol si na nich.A jak píše Melody,dala inzerát,viděl jsem fotky,hodinky se mě líbily,pravda,nějaký vědomosti,jak mají vypadat jsem nabyl díky čtení vláken na Chronomagu,cena byla vzhledem ke stavu dobrá,tak jsem koupil.

Odesláno

Tohle jsem ještě neviděl. :eek:

Jen foto pro další generace:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...