bohus76 Odesláno 22. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2011 Kde proboha ty informace bereš? To musí být filigránská práce to najít. Klobouk dolů! Velký bratr /teda Petr_P/ má oči všude /v dobrém myšleno/.
hirsch Odesláno 22. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2011 Teeeda to je počtení jak v románu!!!!!!!
mischa Odesláno 22. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2011 Původní majitel kusu 105 žádnou dataci neuváděl, protože, jak jsem napsal, přinástupu do funkce už dvoje Eltony ve skladu byly a za celou dobu jeho působení se žádné neobjednávaly, ani nevyskladnily....Na můj dotaz opakovaně potvrdil, že hodinky nebyly součástí žádné sady, tedy alespoň ve vojenském sektoru....
hirsch Odesláno 22. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2011 Je tady další "zázrak"na Aukru, řekl bych dost nevěrohodný: ........Prodám PRIM 96 - vojenské letecké automat náramkové hodinky.Výborný kousek do sbírky, 100% stav, nikdy nenošené, originální pásek, originální krabička. Původně zakoupeny v roce 1980, LIMITOVANÁ SÉRIE!!! Vojenské hodinky určené pro letectvo. Bez těchto hodinek není Vaše sbírka PRIM kompletní. Škoda, že není foto dýnka, ta "rakvička" ve které se prodávaly vypadala asi také trochu jinak.......
Honza.manta Odesláno 22. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2011 (upraveno) Hodinky vypadají opavdu hezky, ale řemínek a ani krabička originál rozhodně nejsou. A fotka dýnka taky trochu chybí. Edit: byly-li zakoupeny, tak musí být bez čísla - číslované se neprodávaly, ale fasovaly v armádě a dle záznamů byla série leteckých hodinek v distribuci až v roce 1983, tak to by mne zajímalo, kde je v roce 1980 koupil ... Upraveno 22. listopadu 2011 uživatelem Honza.manta
Petr_P Odesláno 22. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2011 Původní majitel kusu 105 žádnou dataci neuváděl, protože, jak jsem napsal, přinástupu do funkce už dvoje Eltony ve skladu byly a za celou dobu jeho působení se žádné neobjednávaly, ani nevyskladnily....Na můj dotaz opakovaně potvrdil, že hodinky nebyly součástí žádné sady, tedy alespoň ve vojenském sektoru.... Ano, tu informaci v tvém příspěvku, kde jsi poprvé představil svoje 0000105 a jejich příběh, jsem zaznamenal. Ale následující autentický přepis e-mailu od stejného prodejce, který tady publikoval Nikdo, už se už velmi důkladně rozepisuje o nějakých hodinkách (snad mínil Elton Sport?) do potápěčských souprav . A na tuto "alternativní" informaci jsem sepsal svůj nestručný rozbor. ....tady je výpis korespondence tohle je dotaz na číslo(původně tam vůbec nebylo uvedeno): "jejich číslo je 0000105 a komentář když zveřejníte budu rát jinak znám jejich minulost S pozdravem H.....k tak jsem si přečetl diskuzy a mohu Vám říci toto- hodinky které nabízím já nekupovalo Ministerstvo ale sklady kterým byly převedeny na finanční položky peníze a ty pak nakupovaly co si útvary objednaly a co bylo potřeba - ty také nakupovaly věci na doplňování souprav - i hodinky . hodinky co píše Ing Hovorka byly zakoupeny na výrobu a kompletaci celých souprav a tyto soupravy vyrtvářela a kompletovala AQvacentrum Praha . Jinak s těmito hodinkamy byl problém ten že na kroužek byl použit Fosfor a ten je jedovatý čily byl požadavek aby bylo toto změněno ale jak to dopadlo již nevím děkuji za zájem a omluvte mojí Češtinu S pozdravem H...k"
Honza.manta Odesláno 22. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2011 Tak jsem prodejci čísla 105 napsal dotaz na adresu, kterou mi dal kolega "nikdo" a zde cituji jeho odpověď: Dobrý den vše je napsáno na adrese http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/34326-prim-v-inzerci/page__st__620 a následná stránka děkuji za zájem S pozdravem Horák
Petr_P Odesláno 22. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2011 Nevím, jestli se to na Chronomagu už řešilo, ale díky těm nově objeveným záručákům na Elton/Prim Sport jsem si všimnul jedné zajímavě věci ohledeně maloobchodních cen v síti Klenoty: PS I s kalibrem 68 stály počátkem 70. let 590,- KčsPS II s kalibrem 68 stály počátkem 80. let 400,- KčsPS letecké automaty s kalibrem 96 stály počátkem 80. let 670,- Kčs To masovost a (polo)automatizace výroby PSII způsobila takový pád prodejní ceny? Nebo mělo vliv i zjednodušení designu (např. dovozová tritiová radiokativní svítivá barva na PSI)?
Petr_P Odesláno 22. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2011 Tak jsem prodejci čísla 105 napsal dotaz na adresu, kterou mi dal kolega "nikdo" a zde cituji jeho odpověď: Dobrý den vše je napsáno na adrese http://forum.chronom...i/page__st__620 a následná stránka děkuji za zájem S pozdravem Horák Honzo, díky! Myslím, že jsme se asi dostali na hranu současných znalostí. Už je to opět kvadratura kruhu , kdy se jednotlivé informační kanály navzájem na sebe odvolávají. Ze "stopětky", pan Horáka i accutrona asi už více nevytáhneme.
Honza.manta Odesláno 22. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2011 Nevím, jestli se to na Chronomagu už řešilo, ale díky těm nově objeveným záručákům na Elton/Prim Sport jsem si všimnul jedné zajímavě věci ohledeně maloobchodních cen v síti Klenoty: PS I s kalibrem 68 stály počátkem 70. let 590,- Kčs PS II s kalibrem 68 stály počátkem 80. let 400,- Kčs PS letecké automaty s kalibrem 96 stály počátkem 80. let 670,- Kčs To masovost a (polo)automatizace výroby PSII způsobila takový pád prodejní ceny? Nebo mělo vliv i zjednodušení designu (např. dovozová tritiová radiokativní svítivá barva na PSI)? Už se to tady řešilo. PS1 stály 590,-Kčs PS2 stály 600,-Kčs po roce 80, nevím přesně kdy, došlo k masivnímu zlevnění všech primek vlivem mnohem většího zájmu o quartzy a digitálky a poté stály PS2 400,-Kčs
mischa Odesláno 23. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2011 Potvrzuji Honzovy údaje, alespoň co se PS 2 týče. Ty mé stály v roce 1980 právě těch 600 Kč a byl dost problém je sehnat, vždy se v obchodě objevily po dvou měsících, tak dvoje, jestli jich bylo více, byla to silná podpultovka... Dodnes je mám, i se záručákem
nikdo Odesláno 23. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2011 (upraveno) Pánové nebudem se trápit a uzavřem ty 000105.Tohle sem fakt nechtěl.Vycházel jsem z informací které jsem skutečně dostal a tady jsem to napsal jen abych nevypadal za barona Prášila.A jen (jak trefně napsal Petr_P) je to kvadratura kruhu .Dík Honzovi za elán v dotazování.Ani se nedivím accutronovi,že se mu do publikace nechce,pokud neexistuje 100% jistota že píšu skutečnosti,tak se vždy najde nějaký (v dobré víře) pamětník co si to prostě zaznamenal trochu jinak. Jestli je tohle kalumet tak nechávám kolovat..... Upraveno 23. listopadu 2011 uživatelem nikdo
diver60 Odesláno 23. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2011 Honza_manta: po roce 80, nevím přesně kdy, došlo k masivnímu zlevnění všech primek vlivem mnohem většího zájmu o quartzy a digitálky a poté stály PS2 400,-Kčs Ja myslim že za cenu 400Kč se začaly prodávat až PS2.2 (tzv. Humberta) na záručáku co jsem sem dával je uvedený typ s cenou. Ty hodinky jsem kupoval tehdy dvoje k 15.narozeninám (pro bratry dvojčata) záručák s krabičkou se zachoval jen jeden.
Honza.manta Odesláno 23. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2011 Honza_manta: po roce 80, nevím přesně kdy, došlo k masivnímu zlevnění všech primek vlivem mnohem většího zájmu o quartzy a digitálky a poté stály PS2 400,-Kčs Ja myslim že za cenu 400Kč se začaly prodávat až PS2.2 (tzv. Humberta) na záručáku co jsem sem dával je uvedený typ s cenou. Ty hodinky jsem kupoval tehdy dvoje k 15.narozeninám (pro bratry dvojčata) záručák s krabičkou se zachoval jen jeden. Ono to bylo za komunismu - to bylo všechno jinak. Dle mého se jedná o rok cca 1981-3, ale jistej si nejsem. To ale neznamená, že neležely někde na pultech krámů třeba i PS2.1 a humberta vedle sebe. Sleva na 400,- se týkala prostě modelu PS2 a nikdo nezkoumal, kdy byl vyroben a jakou technologií.
diver60 Odesláno 23. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2011 Že by ležely PS2.1 na krámě tak dlouho to pochybuju protože tehdy byl problem je vubec sehnat. Ja svoje kupoval kdysi v Brně na Masarykové kde byly vystavene v akvarku s bublinkama. Vystavené sice byly ale ve ksefte nebyly a nebo pod pultem. Dost dlouho jsem musel chodit a ptat se až jsem se nějak s prodavačkou konečně domluvil ale to bylo někdy 77-78.
Petr_P Odesláno 23. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2011 (upraveno) Už se to tady řešilo. PS1 stály 590,-Kčs PS2 stály 600,-Kčs po roce 80, nevím přesně kdy, došlo k masivnímu zlevnění všech primek vlivem mnohem většího zájmu o quartzy a digitálky a poté stály PS2 400,-Kčs Díky, už jsem to starší vlákno našel. Taky už vím, proč si to tak dobře pamatuješ! Upraveno 23. listopadu 2011 uživatelem Petr_P
JR_2010 Odesláno 23. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2011 Hodinky vypadají opavdu hezky, ale řemínek a ani krabička originál rozhodně nejsou. A fotka dýnka taky trochu chybí. Fotka dýnka tam je, ale pro jistotu přikládám
Honza.manta Odesláno 23. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2011 (upraveno) Mluvíme o stejné aukci?http://aukro.cz/prim-96-vojenske-letecke-automat-hodinky-i1951917593.htmlJá tam fotku dýnka nevidím. Edit: a tohle dýnko navíc na letecké taky nepatří Upraveno 23. listopadu 2011 uživatelem Honza.manta
JR_2010 Odesláno 23. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2011 Mluvíme o stejné aukci? http://aukro.cz/prim...1951917593.html Já tam fotku dýnka nevidím. Edit: a tohle dýnko navíc na letecké taky nepatří Mluvíme, ona je schovaná pod tou poslední fotkou, při zvětšení se objeví ta, co jsem právě pro jistotu přidal. To jen pro případné zájemce, aby věděli, že to tedy není úplně košer...
docent_tecka Odesláno 23. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2011 (upraveno) jeste maly komentar k zarucakum na PRIM SPORT (ELTON SPORT). myslim, ze uz jsem tuto informaci tady daval, ale mam dva zarucaky na igeny a prestoze byly prodany priblizne ve stejne obdobi, lisi se vazbou brozurky, ale hlavne poslednim obrazkem. jeden zarucak ma obrazek igenu a druhy obrazek eltonu.prodany byly dle razitek ve stejny mesic roku 1974 omlouvam se za kvalitu, ale v praci to lip naskenovat nejde a doma mi to furt nejak orezava skenner. Upraveno 23. listopadu 2011 uživatelem docent_tecka
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se