Jump to content

Recommended Posts

Posted

Může mi zde někdo povolaný prozradit,proč, když si po půl roce vybírání na zdejším fóru vyberu pro mne vysněné orloje (skloubit chtěný design,kvalitu stroje,cenu atd atd. dá docela zabrat a po určité době se z příjemného nákupu stává posedlost) Steinhart "Nav B-Chrono II with leather strap" zjistím že je maj v poměru k mému 17-18 cm zápěstí jako budíky :-( (44cm) Jsem velice zklamán,budu muset hledat dále.No,kdyby vám má momentální depka nebyla až tak lhostejná,jsem vděčen ža každý typ podobně laděných hodinek.Jsem tu toho už prolezl spoustu (aspoň si myslím) ale jen borci znalý oboru můžou být v obraze i mimo pořád omletejch reklamních značek.No nic,omlouvám se za dlouhé kecy,ale muselo to jít na svět...

Posted (edited)

tak 44cm, to jsou fakt velký hodinky, opravdu tak do kuchyně ;)

No a jestli to náhodou bylo 44mm, tak na 17-18cm zápěstí by měly být v poho. Je třeba vyzkoušet, jak sednou.

A na závěr - ta "nákupní posedlost" je jednou z nejlepších věcí, tak si to užívej :)

Edit: a kdyby ta touha po něčem menším byla nesnesitelná, jsem přesvědčen, že pár chrono pilotek 40-41mm se taky najde. Ale na to tu mezi členy máme jiné kalibry, takže poradí lépe ;)

Edited by gougy
Posted

Jj, kuba má svatou pravdu... za největší minus sem vždycky oproti Steinhartu měl absenci AntiReflexu, ale to už si tušim archimede taky obstaralo, takže asi ideální volba :) ...

Posted (edited)

ja byt tebou tak sa teraz kuknem semkat do predajnej sekcie. je tam toho na mraky. tiez si myslim ze 44mm by malo byt na tvoje zapastie ok ale asi ti teda nesadli.

edit: vdaka absencii lunety posobia pilotky daleko vacsie ako su.

Edited by jankoxxx
Posted (edited)

Dovolim si tvrdit ze 44 mm je absolutne v pohode na Tvoje zapastie ponevaaac mam podobne 18cm a stejny model pave na ruke :whistle: vpohode

Edited by gerhard
Posted

Tak jestli je 44mm moc, tak můžeš mít Tourby pilot 42mm (pozor poměrně dost vysoké hodinky), Stowa Pilot 40mm, Archimede Pilot M 39mm (dost agresivní diamantová korunka), Stowa Partitio 37mm.

Posted

tak 44cm, to jsou fakt velký hodinky, opravdu tak do kuchyně ;)

No a jestli to náhodou bylo 44mm, tak na 17-18cm zápěstí by měly být v poho. Je třeba vyzkoušet, jak sednou.

A na závěr - ta "nákupní posedlost" je jednou z nejlepších věcí, tak si to užívej :)

Edit: a kdyby ta touha po něčem menším byla nesnesitelná, jsem přesvědčen, že pár chrono pilotek 40-41mm se taky najde. Ale na to tu mezi členy máme jiné kalibry, takže poradí lépe ;)

No jo,dostal jsi mě.Samo že 44mm :wallbash:

Posted

Asi se to samo nabízí ale archimédy chrono jsou menší, decentnější a celkově lepší :)

Já vím,koukal jsem na ně.A jakmile zavřu oči,hádej co mám před nima.HODINKY.Furt hodinky ....

Posted

Dovolim si tvrdit ze 44 mm je absolutne v pohode na Tvoje zapastie ponevaaac mam podobne 18cm a stejny model pave na ruke :whistle: vpohode

Hm,a vo tom to je.Není nad to je prubnout přímo na ruce.Něco jiného jsou naaranžovaná fota,fota s hodinkama na něčím zápěstí a hodinky na zápěstí svém...Jenže kde se u nás třeba Steiny prodávaj že ...O jinejch značkách nemluvě...

Dík za názor

Posted

Já vím,koukal jsem na ně.A jakmile zavřu oči,hádej co mám před nima.HODINKY.Furt hodinky ....

To tady na fóru budeš nepochopen a osamocený....

:gora:

Posted

Tak jestli je 44mm moc, tak můžeš mít Tourby pilot 42mm (pozor poměrně dost vysoké hodinky), Stowa Pilot 40mm, Archimede Pilot M 39mm (dost agresivní diamantová korunka), Stowa Partitio 37mm.

Dík za typ.Omrknu,zhodnotím.I když pochybuji že jsem je ještě nezkoukl.Zapoměl jsem dodat,že mě berou mašiny s třemi korunkama (teda korunkama asi né,ta je jen jedna,ale víš co mám na mysli) Vypadaj pak sportovněji.No a ty "Stejny" byly takový pěkný kompromis.Něco mezi elegancí a sportem vizáži.

Posted

To tady na fóru budeš nepochopen a osamocený....

:gora:

Já vím:smile_anim: Ještě se divím že se zde najdou "magoři" co jsou ochotni na moje brečení odpovídat.Ale je to fajn,opravdu.Doma pochopení nemám (už tak na co prej hodinky za "tolik" peněz) ale vy magoři (myšleno v dobrém:smile_anim:) to chápete ...

Posted

Rafa este si to zvaz nez zacnes lamentovat, mne su napr. 44mm steiny aviation uplne v pohode a to su teda dost masivne, zapastie mam cca 18-19 cm a dokonca aj brachove nav-b 47 mm su mi dobre, jedine ze by ti vyslovene nesadli z nejakeho dovodu, ale podla mna to moze byt aj subjektivny pocit velkosti pokial si bol zvyknuty na mensie diametre. takze este raz si to premysli, poriadne rozdychaj a ak stale zle, tak az potom nariekaj :rolleyes:

Posted

já si taky myslím, že 44mm ja na 18ti cm zápěstí akorát. Já osobně mám 16-16,5 mm a koukám na diametr 42 - 43. Tak u tebe to musí bejt v poho ;-) Asi jde opravdu jen o zvyk. Jinak jak už ti mnozí radili...když se ti budou Steiny zdát veliký šel bych do těch Archimede 42mm.

Posted

Na ruku 18 cm, sú pilotky 44 mm ideálne. Po menších hodinkách je to trochu nezvyk, ale čas to spraví. S rovnakou rukou nosím 47 mm. Po počiatočnom šoku, úplná spokojnosť.

Posted

Já bych dopručil jako alternativu tyhle. Sice bys musel trošku přitlačit, ale rozdíl je nebe a dudy. Info zde

Posted Image

Jo no.Co dodat.Nejlepší kus dle mého vědomí,svědomí.Paráda.Přitlačit bych,to teda jo a rád.Hodně jsem na ně myslel,než se manželka zeptala na cenu :angry: To se pak těžko vysvětluje člověku od něhož jsi dostával k příležitosti "stroje" typu "Q & Q" nebo "BRILIANTY" ... Jo ach,proč je ten hodinářský svět tak složitej.
Posted

Neblázni, já mám zápěstí 15,5 cm a Stajny 44 mm mi nikde netrčí, sedí dobře. Nejlépe je koupíš na chronoshop.cz. Doporučuji.

Vážně? To je fakt 15 cenťáků? To věru nevypadá tak zle jak jsem předpokládal.Díky za foto a info!Možná si to ještě rozmyslím,teda pokud zas nenatrefím na jinou lásku:suicide_anim: