Z. Odesláno 29. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2010 Ale to je v pořádku, jak to farářskej napsal. Nezaměnujte gramatickou nesprávnost a psaní obecnou češtinou, které je v neoficiálním písemném styku přípustné...
sect Odesláno 29. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2010 (upraveno) V tom případě , akorát mi to nejde dohromady s tím, že někoho taková čeština živí, teda pokud není třeba spisovatel..... Upraveno 29. prosince 2010 uživatelem sect
mischa Odesláno 29. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2010 Kamile, kuuwa píšťala, to samé jsem tu ventiloval tak před půl rokem a byl jsem za čůůůráčka, stejně jako Ty. Mě to taky děsivě irituje, kdyby se to týkalo kurev, aut, a podobných věcí, bylo by mi to jedno, ale obligátní "hodinky byli " na hodinkovém fóru mě fakt vytáčí. Ale asi to nezměníme......
Návštěvník Kamil Odesláno 29. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2010 Já si to pamatuju. Ale nezaškodí to znovu připomenout, i když to asi bude boj s větrnými mlýny.
farářskej Odesláno 29. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2010 V tom případě , akorát mi to nejde dohromady s tím, že někoho taková čeština živí, teda pokud není třeba spisovatel..... živí, pokud dotyčnej píše do lifestylu a hodně často hovorovou češtinu taky používám při překládání knížek - vlastně jedinej obor, kde ji nepoužívám, je psaní o hodinkách, tam používám zásadně obraty jako "vymazlený tourbillon" a podobně
brett Odesláno 29. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2010 Musím přidat svůj názor. Sám vnímám, že mnoho lidí tady je s gramatikou na štíru. Nezbývá než to tolerovat a myslet si své.Hloupému nevysvětlíš, že je hloupý.
tyfo Odesláno 29. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2010 ja treba vim ze jsem na tom velmi spatne a tak mne klidne upozornete na moje chyby, kdyz Vam za to budu odsekavat, nadavat ze jste puntickari atd. nic si z toho nedelejte mne (a treba i jinym) to pomuze. Ne vzdy ma clovek naladu na to kdyz nekdo poukaze na jeho chybu.
sery.vlk Odesláno 29. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2010 Kamile a ostatní v tomto vláknu, děkuju, mluvíte mi z duše.- Nedostatek pečlivosti při psaní příspěvků se však projevuje i jinak než trpící gramatikou, např. nedávno zde někdo diskutoval hodinky pana "Polreicha"...
jankoxxx Odesláno 29. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2010 (upraveno) Musím přidat svůj názor. Sám vnímám, že mnoho lidí tady je s gramatikou na štíru. Nezbývá než to tolerovat a myslet si své. Hloupému nevysvětlíš, že je hloupý. odkedy je neznalost gramatiky prejav hluposti? ja som mal odjakziva problemy s gramatikou a za hlupeho sa nepovazujem. dislexiu nemam tiez diagnostifikovanu. proste sa niekde na edukacnej ceste stala chyba. pre porovnanie ovladam este aj holandsky, nemecky a anglicky jazyk a tam mam gramatiku omnoho lepsiu. Upraveno 29. prosince 2010 uživatelem jankoxxx
sureshot Odesláno 29. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2010 prispievam este troškou.. http://komentare.sme.sk/c/5683857/jazykom-nasich-ziakov-su-hole-vety.html zopar uryvkov Jazyk nastupujúcej generácie je plný holých viet, plný primitívnych výrazových prostriedkov a vulgarizmov. Zároveň je stereotypný a nudí. Svet študujúcej mládeže sa v dôsledku toho scvrkáva a stráca farby. V podstate to možno sformulovať jednoducho. Ak chceme dnešnému 15-ročnému dievčaťu či chlapcovi oznámiť niečo zložitejšie, ako sú jednoduché, banálne informácie obsahujúce iba úplne bežné slová a slovné spojenia, s vysokou pravdepodobnosťou musíme očakávať, že nám nebude celkom rozumieť. Ak ho chceme vypočuť, musíme byť hlavne trpezliví a veľmi empatickí.
farářskej Odesláno 30. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2010 prispievam este troškou.. Hele, tohle je jednoduchý - dneska lidi nečtou text, ale sledujou obraz. Jsou to dva úplně rozdílný způsoby vstřebávání informace a myslím, že se ne nadarmo říkávalo: "jestli chceš dobře mluvit a psát, musíš hodně číst." Já nehltat doma před a v pubertě Remarqua, Chandlera, Součka, Hrabala, Exupéryho nebo Vančuru, tak taky nejsem tam, kde jsem. Čtení, to je to, co dneska lidem chybí. A nejen mládeži. To už jsem ale hodně off-topic, pardon
Návštěvník Kamil Odesláno 30. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2010 Já čtu hlavně reklamy a taky baráčnickou ročenku. Chandlera znám ze seriálu Přátelé, ostatní jména mi nic neříkají.
vanderB. Odesláno 30. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2010 já sám vim, že v gramatice dělám chyby a ač znám pravidla, mě to netrkne. četl a čtu myslím docela dost a ne jen statuty na Facebooku. Co ale poznám a rozčiluje mne osobně je datum, bez datumu - Bože, bez data! jinak když už vrtáme, tak gramatickej holocaust nedává smysl, protože holokaust je zápalná oběť
farářskej Odesláno 30. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2010 (upraveno) jinak když už vrtáme, tak gramatickej holocaust nedává smysl, protože holokaust je zápalná oběť Původně ano, od roku 1190 se tohle slovo používá pro masivní vyvražďování (většinou, i když ne výhradně Židů). A tenhle přenesenej smysl (mínus etnickej element) tomu dávám i já. Jo, bylo by jednodušší napsat "vraždění gramatiky", ale když se řekne "vraždění", tak mi naskočí konotace "neviňátek" - zatracená bible edit: upřesnění Upraveno 30. prosince 2010 uživatelem farářskej
sect Odesláno 30. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2010 živí, pokud dotyčnej píše do lifestylu a hodně často hovorovou češtinu taky používám při překládání knížek - vlastně jedinej obor, kde ji nepoužívám, je psaní o hodinkách, tam používám zásadně obraty jako "vymazlený tourbillon" a podobně Tak to chápu, z Tvého prvního příspěvku jsem to pochopil tak, že češtinu vyučuješ.......
kejklik Odesláno 30. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2010 Před časem tu jeden člen bouřil a rozhořčoval se, když jsem si pod jeho příspěvek se sbírkou odlišností v psaní y/i, s/z, t/d dovolil připodotknout, že z jeho písemného projevu mě bolí oči. Jsem rád, že je na foru víc lidí, kterým vadí podobné projevy. Argument, že je někdo na foru kvůli hodinkám a ne pravopisu, je mimo mísu.
cody Odesláno 30. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2010 Musím přidat svůj názor. Sám vnímám, že mnoho lidí tady je s gramatikou na štíru. Nezbývá než to tolerovat a myslet si své. Hloupému nevysvětlíš, že je hloupý. Ajaj. Brette, nic ve zlem. Opravdu si myslis, ze o hlouposti vic vypovida tvuj prispevek anebo me hrubky? No tak.. Nekdo holt pri psani na net umi psat bez hrubek, nekdo si zase par let pamatuje treba deseticiferna cisla. A taky netvrdim, ze jsem lepsi v matice. Samozrejme bych byl radeji kdybych umel oboji:-)
vanderB. Odesláno 30. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2010 Původně ano, od roku 1190 se tohle slovo používá pro masivní vyvražďování (většinou, i když ne výhradně Židů). A tenhle přenesenej smysl (mínus etnickej element) tomu dávám i já. Jo, bylo by jednodušší napsat "vraždění gramatiky", ale když se řekne "vraždění", tak mi naskočí konotace "neviňátek" - zatracená bible edit: upřesnění ale ve slovníku floskulí je to já jen, jak se teď prosazuje šoa místo holokaustu, že slovo holokaust je vlastně urážka vyvražďování židů a jiných
mechano Odesláno 30. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2010 nekdo si zase par let pamatuje treba deseticiferna cisla........... Samozrejme bych byl radeji kdybych umel oboji:-) Aniž bych tady chtěl nějak zvlášť dmýchat, musím říct, že nevěřím, že by někdo, kdo si umí zapamatovat desetimístná čísla, nebyl schopen si zapamatovat pravopis. Spíš bych to viděl jako, s vodpuštěním, lemplovství. Kdysi ( v 80. letech) jsem měl velmi distingovaného zákazníka, samé peníze, cizí slova, perfektní vohoz, BMW, IWC, Alcron, Jalta atd. Když se ale pokusil něco napsat, bylo zřejmé, že ani nedochodil ZŠ. Těžkej trapas.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se