Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 47
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Fotkám dávám 1* !

A ten románek? To je do "Domácího lékaře" pod heslo Chronobundus...

Odesláno

Co víc dodat, toto je sice trošku delší, ale o to zábavnější čtení, mě to potěšilo, dík.

Odesláno

Poutavé čtení, kéž by bylo takových krásných příspěvků na fóru více. Musím též pochválit fotografie, pokochal jsem se Ulysse Nardin, bezvadná kombinace, ocel šedivý číselník, výsledkem velmi zajímavé hodinky. Málokdy a málokomu gratuluji, tentokrát s chutí udělám výjimku.

Odesláno

veľmi pekne päťročné bilancovanie....dúfam, že aj ja tak skončím po piatich rokoch .....tie tvoje posledne hodinky sú môj veľký sen ( ulysse nardin)

Odesláno (upraveno)

Kupa42: Ono to začíná nenápadně a vlekle. Prim sem, Prim tam. A hele, Seiko a lacino. A druhé.

Bohužel na chronomagu platí neúprosná matematika. Maje děti ve škole, zkusím jako příklad slovní úlohu:

Pepa během dvou let na chronomagu nashromáždil různým způsobem desatery celkem normální hodinky. Průměrná cena jednoho kusu činí 4.800Kč. Spajdy se zbláznil, takže v inzerci se objevily slušně vypadající Super Avengery za 42.000Kč.

Určete kolik kusů hodinek musí Pepa prodat, aby mohl za utrženou částku nakoupit Super Avengery a nechat udělat tlakovou zkoušku a lehké přeleštění pozdra u Dušáka. Hodinky jsou na kůži, uvažujte pouze přeleštění pouzdra. Cena servisu činí 3.800Kč.

Určete, za jak dlouho bude moci Pepa vyměnit Breitlingy za tři roky staré PAM111 v ceně 69.000Kč (výměna s doplatkem), pokud bude stranou odkládat stejnou částku, jakou do hodinek investoval v posledních dvou letech. Investice v předchozím období je rozložená rovnoměrně.

Jak se výsledek změní, pokud Pepa před nashromážděním částky na Panerai dorazí na sraz v Gate a potká libovolného ze členů s právě zakoupenými novými Fortisy?

Uvažujte jedno pivo za 40 minut u průměrného člena. Průměrný čas nutný pro změnu preference ke značce činí tři hodiny. Cena jednoho piva činí 30Kč. Jak se změní náklady, pokud měl člen Fortisy skutečně rád? (při lásce ke značce uvažujte čas nutný pro změnu značky pět hodin včetně žalu a loučení).

Jak se změní výsledek srazové úlohy, pokud se sraz odehrává v Karlových Varech a okolí? (rozhodná konzumační úroveň zde činí díky vyšší konzumaci masa a uzenin a díky přítomnosti některých členů 180% v porovnání s Prahou).

Na základě předchozích výpočtů určete, zda má Pepův život smysl.

Upraveno uživatelem mmako
Odesláno

Gratulujem ti k výročiu, s lepším darčekom ako UN si to ani nemohol osláviť.

Tvoje riadky berieme s úsmevom a radosťou, ale niečo na tom chronobunduse je. Zistil a zisťujem to na sebe. Najväčšiu chuť na kúpu nových hodiniek mám asi tak týždeň po obdržaní vysneného prírastku. Hoci podľa logiky by malo nastať uspokojenie na nejakú dobu. Asi je to naozaj opravdická závislosť.

Ale zas také tragické to nie je, dá sa to liečiť, či skôr zmierniť. Ja som to skúsil kúpou obrazu začiatkom roka, a už kupujem siedmy /manželka bedáka, že niet miesta na zavesenie/. Jedným mojím novoročným predsavzatím je brzda aj v tomto smere. Lebo logicky, tak ako nepotrebujem toľko hodiniek, nepotrebujem ani toľko umenia /ani ako investícia, lebo nie som odborník ani v jednom obore/.

Vidím jedno východisko - musím sa dať na rybárčenie...

Odesláno

Velká paráda. Příběh, zatím poslední hodinky i ty fotky.

Doufám, že nám zase něco napíšeš dřív, jak za dalších pět let. ;)

Odesláno
  V 1. 1. 2011 v 10:31, 'mmako' napsal:

Kupa42: Ono to začíná nenápadně a vlekle. Prim sem, Prim tam. A hele, Seiko a lacino. A druhé.

Bohužel na chronomagu platí neúprosná matematika. Maje děti ve škole, zkusím jako příklad slovní úlohu:

Pepa během dvou let na chronomagu nashromáždil různým způsobem desatery celkem normální hodinky. Průměrná cena jednoho kusu činí 4.800Kč. Spajdy se zbláznil, takže v inzerci se objevily slušně vypadající Super Avengery za 42.000Kč.

Určete kolik kusů hodinek musí Pepa prodat, aby mohl za utrženou částku nakoupit Super Avengery a nechat udělat tlakovou zkoušku a lehké přeleštění pozdra u Dušáka. Hodinky jsou na kůži, uvažujte pouze přeleštění pouzdra. Cena servisu činí 3.800Kč.

Určete, za jak dlouho bude moci Pepa vyměnit Breitlingy za tři roky staré PAM111 v ceně 69.000Kč (výměna s doplatkem), pokud bude stranou odkládat stejnou částku, jakou do hodinek investoval v posledních dvou letech. Investice v předchozím období je rozložená rovnoměrně.

Jak se výsledek změní, pokud Pepa před nashromážděním částky na Panerai dorazí na sraz v Gate a potká libovolného ze členů s právě zakoupenými novými Fortisy?

Uvažujte jedno pivo za 40 minut u průměrného člena. Průměrný čas nutný pro změnu preference ke značce činí tři hodiny. Cena jednoho piva činí 30Kč. Jak se změní náklady, pokud měl člen Fortisy skutečně rád? (při lásce ke značce uvažujte čas nutný pro změnu značky pět hodin včetně žalu a loučení).

Jak se změní výsledek srazové úlohy, pokud se sraz odehrává v Karlových Varech a okolí? (rozhodná konzumační úroveň zde činí díky vyšší konzumaci masa a uzenin a díky přítomnosti některých členů 180% v porovnání s Prahou).

Na základě předchozích výpočtů určete, zda má Pepův život smysl.

:gora: skoda ze nemame nejaky multibodovy system, hned bych ti tam nasypal aspon +5 :D

Odesláno

Ještě jsem udělal jednu fotku - jenom pro ilustraci - kam to vede. Napadá mě, že chronobundus se možná pozná tak, že snášení hodinek po baráku trvá řádově déle, než samotné focení.

Tak schválně, co tam koho zaujme - nasypal jsem to na hromádku z krabic a winderů. Dámské, pánské - jak to vyšlo...

Posted Image

Odesláno

Palec nahoru! Skvěle napsáno a vyfoceno. Když jsme u těch ruských hodinek, tak by se slušelo napsat: Příběh opravdového člověka. :-)

Odesláno

S tou plíživostí chronobundusu máš naprostou pravdu, těch Seiko mám už taky řádku :smile_anim:

Můj problém je totiž ještě jedna obtížná choroba.....jsem hromadič :whistle:

Jinak z těch tvých nafocených kousků se mi "stabilně" líbí bondovky a samozřejmě nové UN

Odesláno

Díky za pěkný článek. Dal jsem ho přečíst manželce, aby věděla, co jí čeká. Jo, a ten čínský tourbillon od Kamila je teď u mne, tak budu doufat, že tak skončí i ty UN.

Odesláno
  V 31. 12. 2010 v 19:03, 'mmako' napsal:

Ještě jsem dnes v rámci bilancovací nálady dělal nějaké fotky. Takže tady máte stručné zamyšlení nad tím, kam jsem to za těch pět let dopracoval. Pouze finální stav, nějaké fotky těch "mezikroků" případně můžu taky vyhrabat...

Nádherný kousek....

Odesláno

mmako, klobouk dolů.

Pobavil si mě. Taková story už tu dloho nebyla a je vidět, že si starý chronomagpes.

Smekám klobouk.

Konečně příspěvek, který není o ničem a autor si dal sakra práci.

Jen houšť...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...