Pirx Odesláno 13. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2011 (upraveno) ZHRUBA 100 - 200 tisic, Tharvi, kup si radsi ty Orliky. Ale vazne, napis si do Primu, oni delaj hodinky na zakazku, tak jim napis co chces (pokud to tedy OPRAVDU chces, ze) a oni ti to spocitaj nikoliv zhruba, ale presne, tady toho uz moc nevymyslis. Upraveno 13. března 2011 uživatelem Pirx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 13. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2011 Takže jestli Tvému nápadu dobře rozumím, tak to znamená: 1. Sehnat dostatečný počet prim cal 96. 2. Vybrat a nakoupit strojek, který více či méně padne do pouzdra 96. 3. Bude nutno vyrobit vymezovací prvky, eventuelně vyrobit novou hřídelku. 4. Poloměr datového věnce musí odpovídat rozložení prvku na číselníku 96. Plus mínus milimetr, jinak to celé bude vypadat nesmírně blbě. Upravit číselník (day okno, potisk, ... cokoliv co se namane). 5. Zvolený strojek rozebrat, z day/date věnců smáznout stávající údaje a zvoleným fontem tam přes vemeno natisknout požadované. 6. Celé to poskládat zpátky do pouzdra. 7. Přežít posměch celé primkařské komunity, že jsi vyrobil fejk. 8. Co udělá Elton, to opravdu netuším. Fakt si myslíš, že je to dobrej nápad? Seika a citizeny mají automatický day date strojek. Stačí na nich přemalovat cifr a datové věnce - a to třeba pro Orlanda nemůže být problém a upevnit to do nějakého prim pouzdra - a to by se asi dalo taky vymyslet. A pak to bude stejný pocit, jako bychom si koupili rolexy v tržnici za litr a frajeřili s tím. Ale třeba by se dal poprosit pan inženýr Hněvsa a on by to mohl celé zorganizovat. A byl by to nový Č5SR kal.97.215 originál. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 13. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2011 Mohl bys k tomu dat nejake cislo? Teda HRUBOU kalkulaci? Dřív než začneš vůbec přemýšlet o číslech, tak si pořeš toto: 7. Přežít posměch celé primkařské komunity, že jsi vyrobil fejk. 8. Co udělá Elton, to opravdu netuším. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 13. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2011 Seika a citizeny mají automatický day date strojek. Stačí na nich přemalovat cifr a datové věnce - a to třeba pro Orlanda nemůže být problém a upevnit to do nějakého prim pouzdra - a to by se asi dalo taky vymyslet. A pak to bude stejný pocit, jako bychom si koupili rolexy v tržnici za litr a frajeřili s tím. Ale třeba by se dal poprosit pan inženýr Hněvsa a on by to mohl celé zorganizovat. A byl by to nový Č5SR kal.97.215 originál. No, tak to už ale při "nějakém pouzdru" nemá co dělat ve vlákně o 97 čkách. Jestli pouzdro tvaru 97, tedy v podstatě 96 není podmínkou, pak je to celé jednodušší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 13. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2011 No, tak to už ale při "nějakém pouzdru" nemá co dělat ve vlákně o 97 čkách. Jestli pouzdro tvaru 97, tedy v podstatě 96 není podmínkou, pak je to celé jednodušší. Tím nějakým pouzdrem bylo myšleno vymyslit upevnění - ono všechna pouzdra na kal.68, 64, 96, 69 a nevím jaké ještě další jsou uvnitř víceméně stejná. Ale už ten nápad je hnus velebnosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 13. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2011 Tím nějakým pouzdrem bylo myšleno vymyslit upevnění - ono všechna pouzdra na kal.68, 64, 96, 69 a nevím jaké ještě další jsou uvnitř víceméně stejná. Ale už ten nápad je hnus velebnosti. No právě, viz. bod 7 mé odpovědi :-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 2. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2013 (upraveno) Nedávno jsem se čirou náhodou stal majitelem těchto krásek a tento nový přírůstek spustil chuť dozvědět se o nich něco víc.Na fóru jsem narazil na dva údaje o počtu vyrobených kusů, jeden mluví o stovkách kusů, druhý jen o desítkách. Jsou nějaké nové poznatky o tom kolik jich ve skutečnosti bylo? Spíš bych to viděl na ten nižší počet. Co se týká dochovaných kousků, tak to bude ještě větší exotika než Orlíky, nebo Elton Sporty. Ve zmínkách na fóru jsem napočítal cca 11 dochovaných kousků v různých provedeních, které se dají rozdělit do dvou kategorií. První odpovídají nafoceným vzorům na začátku tohoto vlákna, druhé bych přiřadil k "osobní iniciativě" zaměstnanců Eltonu. Nejvíc jsem napočítal hnědých televizí, a to 8 ks (model 97 015 3, jedny mají hladké pouzdro, ostatní se zdrsněnýma ploškama). O stříbrných se stříbrným cifrem (97 010 01) je zmínka v prodejním vlákně, zlatý model s hnědým ciferníkem (97 011 3)jsem nenašel. Má ho někdo? Poslední dva zveřejněné kusy jsou nejspíš exotika poskládaná zaměstnanci. Stříbrné TV pouzdro, hnědý ciferník z modelu 97 011 3 a nádherné zlaté pouzdro s krémovým ciferníkem. Protože Aukrem občas projde pár náhradních dílů na kal. 97, tak si tipnu že by se časem mohla objevit ještě nějaká skládačka. Máte někdo další poznatky k tomuto unikátu? Rád se o nich dozvím víc. Co se týká mého přírůstku, tak hodinky jsou plně funkční, den i datum překlápí jak mají. Přesnost v řádu desítek vteřin. Stav hodnotím jako výborný, zasloužily by si jen nový sklíčko a trochu bílé barvy na minutovou ručku.Jinak děkuji všem za neslušné i nehorázné nabídky, ale hodinky na prodej nejsou. Upraveno 2. února 2013 uživatelem financ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 2. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2013 To nestačí, že mi vrazil rozžhavenou dýku do játra, von s ní eště musí točit a viklat!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rs. Odesláno 2. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2013 7. Přežít posměch celé primkařské komunity, že jsi vyrobil fejk.8. Co udělá Elton, to opravdu netuším. bod 7 bych viděl jako důležitější, nebude to mít jakékoliv kouzlo.bod 8 si pls. oprav. Co udělá MPM ... Elton si na cifr ten Prim imho napsat bez dodatku nesmí ... a žádný jeho model to není Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marekparek111 Odesláno 3. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2013 To nestačí, že mi vrazil rozžhavenou dýku do játra, von s ní eště musí točit a viklat!! a přisypávat sůl ještě k tomu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 5. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2013 Nikdo nic nevypátral? Ani Accutron? Na základě zmínky nalezené ve vlákně "Prim v inzerci" musím opravit počty v provedeních hnědých televizí - celkový počet 8ks podle dostupných informací zatím sedí, z toho s hladkým pouzdrem jsou 2 ks. Přidám ještě fotky nestandardních kousků, dle mého neoficiální výrobky zaměstnanců.Stříbrné TV pouzdro, hnědý ciferník z modelu 97 011 3 (bastl, pokud majitel přehodil ciferník, nebo pouzdro má origo kousek) a nádherné zlaté pouzdro s krémovým ciferníkem zdroj zdroj Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 6. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2013 Nikdo nic nevypátral? Ani Accutron? Na základě zmínky nalezené ve vlákně "Prim v inzerci" musím opravit počty v provedeních hnědých televizí - celkový počet 8ks podle dostupných informací zatím sedí, z toho s hladkým pouzdrem jsou 2 ks. Přidám ještě fotky nestandardních kousků, dle mého neoficiální výrobky zaměstnanců.Stříbrné TV pouzdro, hnědý ciferník z modelu 97 011 3 (bastl, pokud majitel přehodil ciferník, nebo pouzdro má origo kousek) a nádherné zlaté pouzdro s krémovým ciferníkem zdroj zdrojsmarja, kde jsi tohle zase vyhrabal? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 6. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února 2013 Dej si nitráček pod jazyk a dýchej zhluboka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 7. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. února 2013 Dej si nitráček pod jazyk a dýchej zhluboka To jsou úplný tormentační zkoušky aorty, todleto... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 7. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. února 2013 A už jsem posbíral fotky skoro všech dochovaných kousků. Chybí mi jen ty z Eltonu (firemní muzeum) a foto stříbrných se stříbrným cifrem (97 010 01). :-))) Dotaz na odborníky. Hnědé televize s hladkým pouzdrem nemají značení pod setrvačkou a televize se zdrsněným pouzdrem jsou značeny číslem 97?Z dostupných fotek to tak vypadá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 9. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2013 Tady jsou ty z firmy. Lepší fotku bohužel nemám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 9. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2013 Tady jsou ty z firmy. Lepší fotku bohužel nemám.Hezký, šikovnej!! Dík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 9. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2013 Hm, tak tohle musím rozdýchat já. :-). V Eltonu nemaj hnědý televize?Vycházel jsem ze zmínky PRIMa v debatě o hnědých televizích, že Elton o ně nemá zájem, protože je ve své sbírce má. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 9. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2013 Hm, tak tohle musím rozdýchat já. :-). V Eltonu nemaj hnědý televize?Vycházel jsem ze zmínky PRIMa v debatě o hnědých televizích, že Elton o ně nemá zájem, protože je ve své sbírce má.Ale mají. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 9. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2013 Ty hnědý maj v muzeu, ne ve firmě...Fotku jako důkaz mám, ale špatnou. Ale jsou to ony Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se