Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Snowe,myslím,že pokud mají být pouze jednoúčelové na lyže,tak Ti bohatě poslouží jakákoliv Casia za pár stovek.Teplotu bych vůbec neřešil(pokud nelyžuješ v triku)a pády také ne.

Tyto F-105-ky se mnou v práci absolvují raubírnu sekacím kladivem,kde o neskutečné vibrace a všudypřítomný prach není nouze a šlapou perfektně.Jsou lehké,jednoduché,přehledné.Myslím,že do toho jinak zabředneš a vyhodíš zbytečně prachy.

Posted Image

• Odpovědi 127
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Taky jedny mám a spokojenost veliká. F 105 jsou lehký, pohodlný a maj velice dobrý osvětlení. Svítí líp než géčka s illuminatorem. Časem zkusím transplantovat jejich modul do kovovýho pouzdra. 

Upraveno uživatelem t2
Odesláno

Pojem "extrémní" jsem převzal z popisu G-7900A-7. Nemyslím tím samozřejmě třeba -30°C, to by si mě nedostal pomalu ani se smetím :D. Uvažoval jsem o takových -10 °C až -15 °C víc ani ťuk. Takže si mohu v klidu vybírat v jakýchkoliv vodách.

Edit - jaký máš názor na GX-56 a Gulfman ?

Radiem rizeny gulfmany jsou snove jedny z mych nejoblibenejsich ! Bohuzel GXka se mi zdaji monstrozni a vubec se mi nelibi - nemel jsem je.

Odesláno

t2,jak je máš dlouho?Nevíš,co vydrží baterka?Ta luminiscence je opravdu parádní.Jak na palubce VW.

Kupoval jsem je teprve letos z druhý ruky tady na fóru. Takže zatím nemám dlouhodobější vlastní zkušenost. Ale všeobecně u většiny Casií mi vydržela baterka víc než udává výrobce.

• po 4 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Koukám, že tohle je téma přímo pro mě. Také přemýšlím nad odolnějšími hodinkami a nemůžu se rozhodnout. :unsure: Momentálně vlastním Timex T45901, které používám jako univerzály, a dále vlastním pulsmetr Sigma PC 25, který používám na sport - běhání. Jenže plánuji za pár měcíců několikaleté cestování po světě (začnu Austrálií a Novým Zélandem, dál ještě nevím...) a nechci s sebou tahat několikero hodinek, proto přemýšlím nad jedněmi, které se mnou něco zažíjí a všechno vydrží. Dříve jsem měl jeden z prvních moderně vypadajících modelů Timex Triathlon 30 Lap a po zkušenostech s ním vím, že digi Timex už ne. Sice stále slouží jako občasný budík, ale jedná se jen o takovou nouzovku, když jsem líný zvednout se pro mobil.

Co požaduji:

- pokud možno odolnost

- přehledný a čitelný displej, pokud možno ne inverzní (měl jsem na Timexech a od první chvíle jsme si nesedli)

- zápěstí mám cca 17 cm, takže aby to nevypadalo moc blbě

- světové časy

- uvažuji nad solárem kvůli bezstarostnosti s výměnou baterií (vím, že je to diskutabilní, diskuze jsem četl, ale i tak to vypadá nejvíc v pohodě)

- řízení rádiem nepotřebuji, ani nevím jestli by na NZ nebo v AUS fungovalo

- funkce jako příliv, fáze měsíce apod. nepotřebuji

- vícenásobný budík bych uvítal

- kalendář je podmínka

- stopky vítám, stačí jednoduché

- timer nevyžaduji, nikdy jsem ho nevyužil

- pamět na tel. čísla nebo něco podobného by se hodilo

- větší ovládací tlačítka

Zatím moji favorité:

- Z klasické série G-ček mě zaujal na první stránce tohoto vlákna prezentovaný model G-7600-9. Jen škoda, že není solár, opravdu vydrží baterie 5 let? K čemu je ten digitální proužek pod názvem dne?

- Z rádiově řízených modelů jen GW-2300 (GW-2310). Přijdou mi z nich takové nejvíc v pohodě...

- U solárů bez rádia to jsou dva modely. První GR-8900A asi v černé barvě, sice inverz, ale to bych u nich snad překousl, jen nevím k čemu je u nich to digi kolečko nad časem. A druhý GX-56-1B, u něhož jsem neshledal nic co by mi vadilo, jen vypadají větší než ostatní. Je to tedy můj favorit, ale ta velikost mě i tak dost děsí.

A teď které? :wallbash: Váš názor?

Mám tátu momentálně ještě několik týdnů v Thajsku, takže by snad neměl být problém s dovozem. Jen si pořádně nedokážu představit velikost těch modelů a nikam kde je mají se nedostanu, nebyl by někdo ochotný vyfotit některé a srovnat je s Timexy co mám a nebo Sigmou? To rozhodování je tak těžké...

Upraveno uživatelem otilrak
Návštěvník Chilliluk
Odesláno

Podle parametrů, které jste napsal, mi z toho vychází nejlépe G-2300. Vy máte hned jako první GW-2300, ale pozor na to W v názvu. Rozdíl je ten, že G-2300 mají databanku na telefonní čísla a GW-2300 mají místo databanky rádiem řízený čas. Takže být vámi bych bral G-2300.

GX-56 se mi osobně líbí, sám bych si je koupil, kdyby toho uměly víc. Někde jsem tu o nich básnil v příspěvku, který bych teď nejradši smazal, ale už to nejde. Chvíli jsem o nich uvažoval, líbí se mi, ale za tu cenu toho podle mě umí málo a člověk platí asi spíš za to, že jsou tak velké(a to nemluvím o rádiem řízené verzi GXW-56). Mně se líbí, ale nenabízejí mi žádnou zajímavou funkci "navíc", proč bych do nich šel.

GR-8900A - podobné jako s GX-56. Jsou to hezké hodinky, ale to je všechno. Navíc mají místo pořádného osvětlení jen LEDku. Nemohou se vyrovnat hodinkám, které mají navíc databanku, jako jsou G-2300.

Snad jsem trochu poradil. Podle mě je nejlepší volbou G-2300Posted Image

Odesláno

Tak me dosel stroj z Ebay. A to DB 360. Vzhled hodinek 1+. X let zpet jsem mel pouze plast a s tim spojenou tloustku ktera se mi moc nelibi.Tyto Casio hodinky maji pro me rozumnou tloustku. Mel jsem strach s osvetlenim displeje led diodou. Dioda je lehce do zelena a osvetli displej naprosto dostatecne po cele plose. Zobrazene udaje jsou pri osvetleni displeje dobre citelne, dobry kontrast. Pasek kovovy, takze klasika. O tom se toho moc napsat neda :smile_anim: . Takze jako celek parada Snad mi ten pochromovany plast tela hodinek nejaky ten patek vydrzi. Za nejakych cca 640Kc to nemohlo dopadnout lepe.  

post-20849-053383100 1327564479.jpg

Odesláno

Jo koukal jsem v jakem jsou stavu po roce noseni. Nevim jakou profesi ma nositel tech "hodinek" Kdyz se podivam na to odrene sklicko, sem tam i ryha, tak asi s tema hodinkama slusne zachazeno nebylo. A pak se nedivim ze takhle dopadly. Je to plast potazeny tenounkou vrstvickou kovu.V kancelari asi nositel hodinek cas v zamestnani netravil. A libi se mi, kdyz vyrobek ktery svou cenu nema vysoko, vypada po letech jako novy. Pokud me nejebne, tak se tady za rok sejdem a ja podam hlaseni vcetne fotodokumentace aktualniho stavu.    

Odesláno

Snad jsem trochu poradil. Podle mě je nejlepší volbou G-2300Posted Image

Děkuji za radu. G-2300 vypadají opravdu pěkně. No bude to ještě těžké rozhodování. Musím zajít někam do obchodu a vyzkoušet si nějaké, abych věděl jak sedí na ruce. V únoru bych se měl pohybovat po Brně, kde tam mají G-Shocky k vyzkoušení? Možná i obchůdek v Českých Budějovicích by pomohl. V Táboře jsem na ně bohužel nikde nenarazil...

Návštěvník Chilliluk
Odesláno

Já myslím, že tyhle u nás bude zrovna docela problém sehnat, možná to bude lepší třeba přes e-bay. V Táboře bych to zkusil třeba v Kate, teda určitě je tam nemají, ale mohli by je objednat, jednou mi tam g-shocky objednávali: http://www.mapy.cz/#d=firm_467501_1&t=s&x=14.667981&y=49.412564&z=17

V Budějovicích nic pořádného neznám, snad jen v OD Merkury jakoby pod autobusovým nádražím je jeden obchod, kde jsem viděl víc G-shocků pohromadě než obvykle, ale to je jen takový nápad.

Odesláno

V Táboře bych to zkusil třeba v Kate...

Tam jsem zrovna včera byl a nic. V Táboře jsem prošel vše o čem vím. No, snad budou v těch Budějovicích nekdě. Jinak až to Brno za pár dní...

Návštěvník vterina
Odesláno

kdybys na to mel 4k tak velky cisla maji hodinky phosphor s tekutym ingoustem .tam si muzes menit vzhed podle potreby. seiko je taky dela mnohem kvalitnejsi ale za 24k

• po 2 týdnech...
Odesláno

chtěl bych koupit ještě jedny digi, zákl. fce - stopky, opak. timer, budík, illuminator. nic jiného na hodinkách nechci, akorát to otravuje.

v úvahu přicházejí pouze jednoduché DW-290 a DW-5600.

5600 mají schovaný titěrný tlačítka, ale zase je to klasika. proti dw-290 nemám v podstatě nic, krom toho jsou zhruba za polovic..

modul je asi shodný, že jo.

které z těchto dvou byste vybrali? dík za názory.

Návštěvník vterina
Odesláno

dw290 jeste prodavaji? jsem je mel asi pred 16 lety. modry iluminator meli. dneska uz casio dela LED podsviceni.

Odesláno

Pokud nehraje cena roli tak bych volil DW 5600. Jsou to oboje plastovky, ale u 5600 je přidanej gumovej bezel kterej ještě trochu zvíší odolnost. Jinak moduly nejsou úplně stejný, DW 5600 jsou teď ve výrobě s modulem 3229 s datumem až do roku 2099. Zatimco DW 290 končí 2019 nebo 2029.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...