Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj zajímá mě jestli to automaty vydrží? Běhám v lese a otřesy v náročnějším terénu jsou celkem velké - seskoky atd. Povedlo se mi už i spadnou, naštěstí se mi nic nestalo :-).

Jestli to zvládnout, jak to poznám? Stačí označení Shock Resistance nebo je nějaké další? Nebo nějaká konkrétní značka? Jsem student tak na to berte ohled až budete odpovídat :-).

Četl jsem tady jak někomu spadli automaty v koupelně a už je nechal spravovat za několik tisíc...

Díky

Odesláno

Já na sport používám digitálky. Těm to nevadí. Ideální jsou Casio G-shock. Automaty bych si šetřil.  Při nárazu je u automatů riziko poškození rotoru.

Odesláno

Běžná 2824 to vydržela ve stejném režimu a dodnes funguje jako švýcarský hodinky :D

Odesláno

Ahoj zajímá mě jestli to automaty vydrží? Běhám v lese a otřesy v náročnějším terénu jsou celkem velké - seskoky atd. Povedlo se mi už i spadnou, naštěstí se mi nic nestalo :-).

Jestli to zvládnout, jak to poznám? Stačí označení Shock Resistance nebo je nějaké další? Nebo nějaká konkrétní značka? Jsem student tak na to berte ohled až budete odpovídat :-).

Četl jsem tady jak někomu spadli automaty v koupelně a už je nechal spravovat za několik tisíc...

Díky

Tak určitě to vydrží. Schock resistence je dnes většina kvalitních automatů. kterým by menší otřesy neměly vadit. Ty pády v koupelně na dlažky jsou samozřejmě fatální, vzhledem ke sklíčku a pádu na hodně tvrdý povrch. Přesto si myslím, že automatické hodinky nejsou na běh úplně ideální, asi existujou lepší a vhodnejso alternativy - Pulsar, Casio, apod. - to ti zde mistni sportovci poradí.
Odesláno

Hlavně, vono při tom běhání hrozí to přetočení, že... Teď vážně, myslím, že běžný jogging by automatům vadit neměl, ale nějaký cross country už možná jo... ale hlavně kvůli možnému uklouznutí a pádu, případně nárazu ruky do nějakého předmětu při podpírání u seskoků apod. V zásadě pokud máš dobře odtlumenou obuv (což bys při běhání měl mít), tak se moc otřesů do hodinek nepřenese... Ale stejně bych si vzal Suunto nebo Pulsar...

Odesláno

Kdyz jsem jeste behaval, pamatuju se ze Bondovky mi pokazde za cca 45 minut behu udelaly cca 20 sekund do plusu, s B2 tento problem nebyl. Vysvetleni jsem nikdy nenasel...

Odesláno

Běhání by měly automaty vydržet bez problémů, ruka spolehlivě absorbuje i velmi silné nárazy při pádech, seskocích a podobně. Problémem je pouze pád na tvrdý podklad, čí úder do pouzdra čímkoli z tvrdého materiálu, tedy tvrdé na tvrdé. V nižší cenové kategorii můžu döporučit Seika, Citizen, případně hodinky s Etou 2824 /budou ale dražší/, nebo něčím podobným. Vynechal bych hodnky české, ruské, čínské a u starších i východoněmecké.

Odesláno (upraveno)

Kdyz jsem jeste behaval, pamatuju se ze Bondovky mi pokazde za cca 45 minut behu udelaly cca 20 sekund do plusu, s B2 tento problem nebyl. Vysvetleni jsem nikdy nenasel...

len pridam skusenost - ETA 2836-2, asi 5km beh = tura so zrychlenym a drtivym zaverom z kopca - ziadny rovny teren - aby sa stihol spoj domov - zrychlili sa asi o +30s. Bez ujmy, v pohode, potom pri beznom noseni sa to ustalilo do beznej odchylky cca +4-6s na den.

ale inak suhlas na pravidelny beh a este k tomu cross = by som uprednostnil quartzky.

a este doplnim: pri dlhych viacdnovych turach, ked pouzivam trekove palice + cepin, tak v exponovanych castiach pri ich pouzivani su otrasy - ale okrem tej odchylky som nic nezaznamenal...je to skor podvedome davanie si na nich pozor.

Upraveno uživatelem StanoBare
Odesláno (upraveno)

Tahal jsem na behani Seika, aby se natahly a nikdy s nimi nebyl problem. Vetsinu razu absorbuje ruka a otresy, ktere se prenasi az na hodinky, jim podle me nemuzou nic udelat. Takze bych se toho nebal. A pokud bych mel precijen trochu obavu, tak to jisti hodinky s rucnim natahem, tem uz nehrozi lautr nic (behal jsem i s Prim Sport 2).

EDIT: Hodinky taham s klidem i do bazenu a ze obvykle plavu 60-80 bazenu ve sviznem tempu. Ale treba na squash chodim bez hodinek. Tam uz je zrychleni dost velke a verim, ze by mohlo strojek poskodit, a navic bych mohl prizabit spoluhracku.

Upraveno uživatelem skalis
Odesláno

Možná by bylo záhodno tu rozvést ne přímo mechanickou odolnost, potažmo trvanlivost automatů při běhu (bo různých aktivních činnostech), ale vliv pohybu na přesnost. Co mám zkušenost, tak automaty toho vydrží hodně (pokud s nima člověk nemrdne o tvrdou zem), ale u všech mých hodinek, co jsem měl, se (bez výjimky) vždycky rozdrbala odchylka. U některých o minutu, u některých o 10 sekund. Je to normální? Když si třeba vezmu Omegy s COSCem. Je tam zaručena přesnost i při dynamickém pohybu?

Odesláno

zalezi ako behas :) seiko monster, april - oktober denne polhodinka v tempe, horsky bajk + nesetrny teren /vencim turbopsa/. ziadny problem. ked je sucho a su poriadne rolety, tak ich to rozhadze o par sekund. inak bez ujmy.

Odesláno (upraveno)

Možná by bylo záhodno tu rozvést ne přímo mechanickou odolnost, potažmo trvanlivost automatů při běhu (bo různých aktivních činnostech), ale vliv pohybu na přesnost. Co mám zkušenost, tak automaty toho vydrží hodně (pokud s nima člověk nemrdne o tvrdou zem), ale u všech mých hodinek, co jsem měl, se (bez výjimky) vždycky rozdrbala odchylka. U některých o minutu, u některých o 10 sekund. Je to normální? Když si třeba vezmu Omegy s COSCem. Je tam zaručena přesnost i při dynamickém pohybu?

je, vibracie neradi, zvlast ak ide o nasobky /harmonicke, exponencialne, ake len chcete :) ) ich pracovnej frekvencie. to ich, takpovediac, rozhodi do nepricetnosti :)

edit: a potom zaručene fungujú este nejake tie Gčka /preťaženie/, to pekne uzemní pružinu, ale tak rýchlo tu behá len tadov bojový poník, takž my ostatní bežní piloti sme v klídku :)

Upraveno uživatelem instant
Odesláno

pár poznámek - spíše k zamyšlení

1.) při běhání nosím levný šmejdy - protože se mi potí ruka a i kdyby byly ze zlata, tak dlouhodobě je agresivní pot načne

2.) při fyzické zátěži se mi zvětšuje obvod zápěstí -> nejlepší je gumový pásek (ne textilní, nebo nedejbože kožený) -> to se k automatům moc nehodí

3.) při jízdě na kole v lese jsem si všiml, že se někdy dost brutálně hodinky rozklepou - to automatům určitě nesvědčí

4.) hmotnost - každý gram na ruce navíc dokáže po 20 min. běhu začít pěkně nasírat a pronese se, automaty asi nebudou z plastu

Odesláno

Souhlas, pouze u bodu 1 ne, zlato je proti potu velmi odolné, proto se z něj dělají šperly, řetízky a podobný ptákoviny, včetně hodinek, nejn proto, že je to drahý kov. Spíš je nevýhodou, že je velmi měkké a tudíž snadno ohrozitelné. Zejména bod 4 sedí, ta váha je děsná a nehorší jsou těžký hodinky s kovovým tahem v mrazu....

Odesláno

Toto by mne také zajímalo. Přímo zkušenosti při běhání, nordic walkingu, kolo etc..

Jinak mi to přijde trošku zvláštní. Než byly rozšířené quartzy, G-něco, byly "jen" mechaniky, automaty a dělali jsme s tím všechno s tím, že při rizikovější činnosti se prostě na chvíli sundaly a bylo... Je jasné, že na skotačení na skále, běhu, sekání dřeva, trávy si nevezmu hoďky za x-desítek tisíc. Asi proto máme několikery hodinky.

Osobně jsem příznivcem mechanik, takže víceméně používám Vostoky Neptun a Amfibie a tyto dvoje tak nějak střídám podle nálady na lunetu, jen na slavnostnější chvíle, nebo "upravenější" jednání mám nějaké quartzky-střízlivky. Přesnost jsem nesledoval, takže to bude tak nějak v normě do 30 s/den, seřizuji je jednou za dva tři dny.

Odesláno

Xjmeno363: 1) například Casio u svých G-shocků píše, po propocení hodinek je máš očistit, jinak se zvyšuje nebezpečí prorezavění,čili není problém hodinky umýt.

2)Asis neviděl žádné potápky, těm naopak guma sluší snad nejvíc, ale jinak souhlas, že tah není moc vhodný,ale zejména drahší potápky ale mají extenzi, která jde velice dobře na toto použít.

3)Asi jo, ale já nikdy nejezdil v lese na kole s odpruženou vidlicí,takže dneska, kdy většina kol ji má, to není tak horké.

4)Zase jak které, mám automaty, které jsou váhově jako digitálky. Celkově hodinky do 100g na ruce nejsou zas takový problém(běhávám tak 40min vkuse)

• po měsících...
Odesláno

Kolo je na hodinky zabiják, jednak se při sjezdu na šutrech hodinky rozklepou jako sbíječka a taky korunkou udělají po chvilce modřinu do zápěstí. Takže na sport už jen frogy a super :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...