Přejít na obsah

Levnější nákupy zvenčí stihnout do dubna!

Doporučené příspěvky

Návštěvník km.kmk
Odesláno

A dá se to nějak urychlit, třeba osobním vyzvednutím, nebo musím čekat až na mě přijde řada?

• Odpovědi 50
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

takže nejenže si cenu levných hodinek automaticky nasobíš 1,2 , ale ještě na ně budeš čekat bůhví jak dlouho. skvělý.

A ještě si připočítej 180 Kč poplatek české poště za vyřízení.

Nebo si tam můžeš zajet sám a počkat pár hodin ve frontě.

Odesláno

Už někoho od dubna takto danili? Já už tento měsíc přijal dvě zásilky z USA vysoko nad limit a jednu z Hong Kongu a neplatil jsem nic, ani to nezadrželi.

Máš asi kliku. Mě 2x - USA a Singapur.
Návštěvník Tada
Odesláno

Moje SARB033 mají ve skladu už přes 14dní... Před 10dny jsem jim posílal výpis z PayPalu....

Prodejce k hodinkám přiložil fakturu i celní porhlášení, jejichž kopii mi celníci poslali. Cena byla uvedena naprosto pravdivě, 524 doláčů... A stejně to zadrželi a vyzvali mě k součinosti.

Odesláno

Je jedna možnost, jak to obejít, a to označení zásilky jako fotomateriál, takže pak balík nemůže po scanner a jelikož toho má teď pošta asi fakt hodně, tak se jim to nechce rozdělávat, což pod dohledem celní správy můžou. Zatím mi takhle došly běhěm dubna 3 zásilky, kamošovi 4 a zatím v pohodě.

Odesláno (upraveno)

Už někoho od dubna takto danili? Já už tento měsíc přijal dvě zásilky z USA vysoko nad limit a jednu z Hong Kongu a neplatil jsem nic, ani to nezadrželi.

Tak to mas asi stesti, moje zasilka z HK je bohuzel uz v celnim rizeni, takze clo a dph jiste, ted se jen modlim, aby to nezadrzeli a nechteli dokazovat cenu.. Mimochodem oznaceni "fotomaterial" je mazany, jen by me zjimalo, co se stane, kdyz to rozbali, zjisti, ze nejde o fotomaterial, ale hodinky. Je za to napr. nejaka sankce za spatne oznaceni, pokuta ap? Pokud ne, tak ze me bude asi "fotograf" :D

Moje SARB033 mají ve skladu už přes 14dní... Před 10dny jsem jim posílal výpis z PayPalu....

Prodejce k hodinkám přiložil fakturu i celní prohlášení, jejichž kopii mi celníci poslali. Cena byla uvedena naprosto pravdivě, 524 doláčů... A stejně to zadrželi a vyzvali mě k součinosti.

Hmm, same dobre zpravy.. :( Tohle je sikana ze strany celniku a zlegalizovana kradez za bileho dne ze strany statu potazmo zadluzene EU, ktera nevi, jak by svoje obcany jeste lepe podojila.

Upraveno uživatelem Axel
Návštěvník Tada
Odesláno

Tak mě ani tak nejde o to, že bych to clo a DPH měl zaplatit, na tom nevidím nic špatného. Clo se platilo odnepaměti... Co mě na tom s..e, je to že tu zásilku naprosto zbytečně zadržujou, přestože je deklarované tak jak by měla být, včetně celního prohlášení. Ty zásilky by měly podrobovat hlubšímu zkoumání, jen když mají podezření, že to deklaruju nějak podezřele.

Odesláno (upraveno)

Tak mě ani tak nejde o to, že bych to clo a DPH měl zaplatit, na tom nevidím nic špatného. Clo se platilo odnepaměti... Co mě na tom s..e, je to že tu zásilku naprosto zbytečně zadržujou, přestože je deklarované tak jak by měla být, včetně celního prohlášení. Ty zásilky by měly podrobovat hlubšímu zkoumání, jen když mají podezření, že to deklaruju nějak podezřele.

Mne to docela i vadi, nevidim duvod, proc bych mel znovu platit dph, kdyz uz bylo jednou zaplaceno. Navic proc se do vypoctu DPH pocita i postovne a clo? Co to je za zhovadilost? Proste demokracie, nechces nakupovat predrazene zbozi v CR nebo EU? Tak ti za trest vse zdanime, proclime a nejlepe ti balik zadrzime, aby sis to na priste rozmyslel! Jinak doporucuji stranky celni spravy, nazorna ukazka prebujele byrokracie a systematickeho bordelu :(

PS: mnou objednane hodinky pres net za 8 tisic, v CR pres 13 tisic v inter. obchode, coz je o cca 60% vice.. Posted Image

Upraveno uživatelem Axel
Odesláno

To bych pak ve většině případů nemusel nakupovat venku, ale tady, protože se clem a DPH to v podstatě vyjde na stejno. Pracovníci pošty ale asi nemají za prioritu všechno proclít, spíš mít nejmíň práce. Já jsem před prvním dubnem nakupoval ostošest, překvapilo mě, že dva balíky, který měly hodnotu každej nad 100$, procleli 31.3., takže to lifrovali, aby toho pak po prvním dubnu měli co nejmíň, takže si nemyslím, žeby záměrně něco zdržovali. Že v tom ale mají bordel, to je jasná věc.

Návštěvník km.kmk
Odesláno

Já čekám už od začátku dubna. Nejdřív jsem se marně zkoušel dovolat a pak jsem jim poslal mail. A stále čekám...
Odesláno

Tak napriklad mne uz od 28.brezna zadrzuji balik s diecast modelama...minuly tyden jsem se tam konecne dovolal a po asi 20min hovoru s ochotnym chlapikem jsem zjistil ze to tam asi ted opravdu totalne nestihaji a bohuzel muj balik asi nekam zasantrocili, takze dale cekam...cim se pry ale moc nezdrzuji jsou baliky oznacene jako USED...za to vse bohuzel muze "skvela" EU- nic nemam proti placeni cla, ale rad bych necekal na vyrizeni mesic a jeste za to platil poplatek ceske poste

Odesláno

A dá se to nějak urychlit, třeba osobním vyzvednutím, nebo musím čekat až na mě přijde řada?

Jak se to vezme... osobni vyzvednuti znamena vystat nekolik front, pocitej se mnou:

1. fronta na vyzvednuti dokumentace od posty

---odneseni papiru celnikum

2. fronta na celnika

---celnik dlouhy minuty neco pise do kompu, pak ti poda slozenku s vymerenym DPH pripadne clem, odneses slozenku na postu zaplatit

3. fronta na poste na zaplaceni

---odneseni utrzku slozenky zpet celnikovi

4. fronta na celnika (znovu, ale uz ne tak dlouho, cekas jen na jeho pauzu 'mezi dvema lidma')

---odneseni dokumentu s barevnym celnickym razitkem a napisem 'vycleno' zpet na postu

5. fronta na vraceni dokumentu poste a zaplaceni nejakyho poplatku

---a velke finale

6. fronta na prineseni baliku ze skladu.

Kdyz trefis na cas, kdy je tam malo lidi, je to naprosta pohoda. Vzhledem k tomu, ze se jedna o 6 front, s kazdym jednim clovekem navic pred tebou se doba cekani prodluzuje sestinasobne, takze kdyz tam jsou lidi, jako ze ted po zmene pravidel tam asi budou vic, muze to bejt nekonecny....

NICMENE, porad kdyz tam jdes osobne, asi si pockas, ale vysledkem snazeni je to, ze drzis v ruce svuj balik JESTE TEN DEN, co jsi tam sel, necekas doma na zadny smilovani boooziii, jako kdyz dokumenty posilas mejlem/postou.

Cerstvou zkusenost mam dneska z FedExem... to nejde pres postu na Plzensky, ale odehrava se to na letisti... takze:

1.Dojit na FedEx (cargo terminal, ta hala plna krabic jak se natacel film 'Pribehy obycejneho silenstvi' pro papiry, pockat az je najdou (nemela by byt fronta)

2.Dojit do asi 3km vzdalene celnice na letisti (v Rodopu) (to chvili trva)

3.Vyzadat si nejaky jednaci cislo nebo jak se to jmenuje (fronta)

4.Navstivit soukromeho celniho deklaranta, ktery sidli hned vedle celnice, ktery za poplatek 270 Kc vyplni tzv. JSD, proste opise ty papiry co mu date do jineho papiru (fronta, navic zlodejna)

5.Zpet do celnice, vystat frontu na celnika, pockat az celnik vymeri DPH (fronta jde pomalu, z 10 okynek fungujou dve)

6.Zaplatit vymerene DPH na pokladne (asi muze byt fronta)

7.Zpet k celnikovi s potvrzenim o zaplaceni, pockat na vystaveni papiru pro FedEx, ze zbozi smi opustit sklad, ktery je pod celnim dohledem

8.Navrat do FedExu 3 kilaky :)

9.Vyrizeni administrativy, obleknuti reflexni vesty

10.Odchod do skladu, kde nekdo v tech 32320424505034663 balicich najde ten spravny

11.Vraceni vesty a odchod domu....

Opet nekonecny postup zbytecnych cekani a absurdnich zazitku, vysledkem je ale balik jeste tyz den, narozdil od cca 5 dnu cekani pri nechani formalit na FedExu...

Odesláno

Cerstvou zkusenost mam dneska z FedExem... to nejde pres postu na Plzensky, ale odehrava se to na letisti... takze:

1.Dojit na FedEx (cargo terminal, ta hala plna krabic jak se natacel film 'Pribehy obycejneho silenstvi' pro papiry, pockat az je najdou (nemela by byt fronta)

2.Dojit do asi 3km vzdalene celnice na letisti (v Rodopu) (to chvili trva)

3.Vyzadat si nejaky jednaci cislo nebo jak se to jmenuje (fronta)

4.Navstivit soukromeho celniho deklaranta, ktery sidli hned vedle celnice, ktery za poplatek 270 Kc vyplni tzv. JSD, proste opise ty papiry co mu date do jineho papiru (fronta, navic zlodejna)

5.Zpet do celnice, vystat frontu na celnika, pockat az celnik vymeri DPH (fronta jde pomalu, z 10 okynek fungujou dve)

6.Zaplatit vymerene DPH na pokladne (asi muze byt fronta)

7.Zpet k celnikovi s potvrzenim o zaplaceni, pockat na vystaveni papiru pro FedEx, ze zbozi smi opustit sklad, ktery je pod celnim dohledem

8.Navrat do FedExu 3 kilaky :)

9.Vyrizeni administrativy, obleknuti reflexni vesty

10.Odchod do skladu, kde nekdo v tech 32320424505034663 balicich najde ten spravny

11.Vraceni vesty a odchod domu....

Opet nekonecny postup zbytecnych cekani a absurdnich zazitku, vysledkem je ale balik jeste tyz den, narozdil od cca 5 dnu cekani pri nechani formalit na FedExu...

Tohle jsem obsolvoval minulý týden emailem (občanka, plná moc, smlouva) zaplatil jsem 380 za JCD, druhý den to bylo doma :)

Odesláno

sashator: To nám ještě asi naúčtují skladné, co? :(

Tak to můžou zkusit- jelikož podle tracking number mám jasný důkaz kdy to dorazilo, tak to už není můj problém, že to teď nestíhají. Proběhla by určitě případná reklamace

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...