Přejít na obsah

Ví někdo, co to je za cibule?

Doporučené příspěvky

Zapomněl jsi na to nejdůležitější a to je strojek! Pohled na pouzdro a ciferník nikomu nic neřekne. Tak to, prosím, naprav. A fotky zmenšuj /pravidla/.

no mě se je moc nechce otvírat :-) ale když přijdu na to jak, tak to udělám... (asi nožíkem, že?)

nicméně odklopil jsem teď zadní pouzdro a je tam: Remontoir, 6 rubis. A "Thun 1899". nafotím, až bude světlo...

za foto pardon...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A když tím nožíkem odloupneš ještě to víčko, tak zjistíš, že tam je strojek s válečkovým krokem - ve své době sice masovka, ale majitel měl ve vestě hodinky skoro jako pan velkostatkář.

odloupnuto :-)

žádný výrobce tam není uvedený, jen výrobní číslo 5047...

post-14118-017936500 1295346313.jpg

post-14118-075843300 1295346331.jpg

post-14118-000582100 1295346350.jpg

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Já bych to tak úplně neschazoval, Hodinky ve stříbře, nepotlučený, cifrplat celkem ok. Vyčistit a pověsit na nějaký pěkný věšáček na psací stůl. V té době se dělali taky nikláky bez kamenů nebo Rozkopfky. Tohle přece není úplně nejnižší kategorie. Každý dědeček neměl Omegy ve stříbře.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Já bych to tak úplně neschazoval, Hodinky ve stříbře, nepotlučený, cifrplat celkem ok. Vyčistit a pověsit na nějaký pěkný věšáček na psací stůl. V té době se dělali taky nikláky bez kamenů nebo Rozkopfky. Tohle přece není úplně nejnižší kategorie. Každý dědeček neměl Omegy ve stříbře.

ó děkuji, potěšil jsi mě :)

Odkaz ke komentáři

Díky, napsáno i za mne, moji děčkové byli též řadoví občané, a jsem tudíž rád i za takovouto památku.

Upraveno uživatelem WCB
Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Dobrý den,nechci zakládat nové téma,tak se připojím sem.Poradil by někdo co to může být za hodinky,jsou v zuboženém stavu,vykopal jsem je na zahradě.Děkuji.

Pošly další fotky ze všech stran a taky fotku strojku.

Odkaz ke komentáři

Našel jsi tedy jedny hodinky, nebo dvoje? A copak dalšího tam bylo? Jistě ne samotný hodinky :)

K těm na fotce - jak je na nich napsáno - hodinky značky Rival, z období někde kolem I. sv. války, pozlacené pouzdro, strojek bude trochu lepší, než průmer, ale určitě to zkus otevřít. Opatrně, pomalu a půjde to. Pak sem dej fotku strojku, jsem zvědavej :)

EDIT: budou asi novější, tak z 20. let.

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...