Alina Odesláno 15. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2011 Krásný ciferník, onehdá se tu řešilo, že to typické logo kříže zmizelo, aby to Turky neprovokovalo, je na tom něco pravdy?....trochu mi vadí ta mimostředka, ale to už hnípám . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dknespl Odesláno 15. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2011 (upraveno) Krásný ciferník, onehdá se tu řešilo, že to typické logo kříže zmizelo, aby to Turky neprovokovalo, je na tom něco pravdy?....trochu mi vadí ta mimostředka, ale to už hnípám . To jsem neslyšel, ale v tomto kontextu (trochu off topic) mi přijdou dobří všichni musulmani s Calatravama (Qal'at Rabah) :-) Upraveno 15. dubna 2011 uživatelem dknespl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 15. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2011 (upraveno) Já měl kdysi ve sbírce tyhle Cortebert - NOS stav, originál řemen, krabička a záručák z (6.1.1969).Slušná velikost (průměr 35,5mm bez korunky, výška 41mm) a díky velmi tenké lunetě vypadaly na ruce jako docela velké hodinky. Hrozně se mi líbily ty tenoučké ručky a art deco indexy. Upraveno 15. dubna 2011 uživatelem NIGHTinGALE Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alina Odesláno 15. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2011 A protože jsi starej šmelinář, tak jsou dávno pryč.... indexy skvěle vymyšlené, ručky jedna radost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pevo Odesláno 16. dubna 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2011 (upraveno) Krásné hodinky, takové indexy jsem ještě neviděl! Jaký v nich byl strojek nebo jeho fotku, to už se asi neví, že? Upraveno 16. dubna 2011 uživatelem pevo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pevo Odesláno 16. dubna 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2011 (upraveno) Aspoň fotky si s dovolením přidám do DB... Díky! Upraveno 16. dubna 2011 uživatelem pevo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 17. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2011 Krásné hodinky, takové indexy jsem ještě neviděl! Jaký v nich byl strojek nebo jeho fotku, to už se asi neví, že? Byl to NOS, takže jsem je raději neotvíral, abych je neškrábl. Jestli do nich lezl nový majitel (člen tohoto fóra), to netuším. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pevo Odesláno 18. dubna 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2011 Byl to NOS, takže jsem je raději neotvíral, abych je neškrábl. Hmm, tak to chápu, škrábance mě obecně rozrušují! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 18. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2011 (upraveno) Právě se draží na Ebay jedny quartz Cortebert. Ani jsem nevěděl, že taky naskočili na quartzovej vlak. Zajímavé je logo, změna jeho typického provedení (k horšímu). http://cgi.ebay.de/ALTE-CORTEBERT-ELECTRONIC-350-TOP-HERREN-ARMBANDUHR-/150592713425?pt=DE_Kleidung_Schmuck_Accessoires_Uhren_Armbanduhren&hash=item23100672d1 Upraveno 18. dubna 2011 uživatelem NIGHTinGALE Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pevo Odesláno 18. dubna 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2011 To je velmi zajímavé. Taky jsem to netušil. Nejde o klasický quarz, ale o "elektronicky kontrolovaný motor" (Dynotron) ETA-ESA 9150.To logo je ovšem hnus velebnosti... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pevo Odesláno 18. dubna 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2011 Ještě obrázek toho kalibru... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alina Odesláno 19. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2011 Prodejce si dal práci s detailním popisem. Píše,že baterie 1,35V už se nedá sehnat,doporučuje 1,55V s tím,že vyšší napětí nevadí.Fakt nevadí?Ty hodinky jsou docela zajímavé,příběh jejich loga je skoro na román:-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atomicsteve Odesláno 22. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2011 Spíš jen pro zajímavost:http://aukro.cz/cortebert-autohodiny-i1577505970.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alina Odesláno 29. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2011 tak pevo,máš ještě něco v rukávu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pevo Odesláno 30. dubna 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2011 (upraveno) No, na nějakou dobu asi poslední...: Cortébert Spirofix, kalibr 689, číselník nevalný, ale zajímavý tvar nožek zlaceného pouzdra a pozoruhodný průměr 39 mm bez korunky - 47 mm na výšku. Upraveno 30. dubna 2011 uživatelem pevo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alina Odesláno 30. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2011 (upraveno) Podobné jsem viděla u německých kolegů, to jen abys nemyslel, že ciferník na tvých hodinkách je in den schlechten Stand .Ty kapesní Molnija jsi pořídil?Nožky jsou moc pěkný. Až pořídíš další přírůstek, nezapomeň se chlubit. Upraveno 30. dubna 2011 uživatelem Alina Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bromep Odesláno 6. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2011 Už jsem to kdysi někam na fórum dával, ale ať je to pěkně pohromadě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pevo Odesláno 8. května 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2011 To je pěkný! Malej strojek, tenké pouzdro, zajímavý zadní víčko. Takové jsem ještě neviděl. Díky za foto! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pevo Odesláno 10. července 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. července 2011 Tentokrát přidám kalibr Cortébert 720, podle věnování na zadní straně víčka se dá soudit, že byly nové v roce 1969. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nikdo Odesláno 18. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2011 (upraveno) Neodolal jsem a dávám k dobrému jedny šuplíkovky (za jejich stav se omlouvám,ale nenesu na tom žádný podíl) Cortébert cal.671,přibližně 1940.Na hodinkách je zajímavá absence "SWISS MADE",na strojku chybí signum "17 JEWELS". Všimněte si postavení čísla "3" a "9".Typuju to na válečnou výrobu pro DH,to by odpovídalo absenci loga vyrobeno ve Švýcarsku. Ovšem to jsou pouze moje doměnky . edit pravopisná chyba Upraveno 18. července 2011 uživatelem nikdo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se