Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím, potřeboval bych poradit. Hodinky se mi za 24 hodin zpozdí cca o půl hodiny. Jedná se o Prim kal. 50.

U hodináře už byly. Údajně je vyčistil a seřídil, ale je to pořád stejné. Je to jediný hodinář u nás a tak nevím co s tím. Poradí někdo?

Odesláno (upraveno)

Zdravím, potřeboval bych poradit. Hodinky se mi za 24 hodin zpozdí cca o půl hodiny. Jedná se o Prim kal. 50.

U hodináře už byly. Údajně je vyčistil a seřídil, ale je to pořád stejné. Je to jediný hodinář u nás a tak nevím co s tím. Poradí někdo?

A on ti neřekl, že mají nějakou závadu?

Zkus jiného hodináře. Prostě se budeš muset někam vydat na výlet.

Upraveno uživatelem onney
Odesláno

Nebo to zkus sám - tím nemůžeš nic zkazit. Tohle je sice kal.68, ale je to vlastně stejné - otevři je a posuň označenou páku naznačeným směre o cca 2mm a uvidíš. Když to nepomůže, tak hodinář.

Tohle teda určitě nezkoušej, a už vůbec o dva milimetry. Zkus to nejdřív probrat s tím hodinářem. Když do toho budeš rejt, naštve se a záruku ti neuzná.
Odesláno

Děkuji za vaše odpovědi, zítra je jdu reklamovat, a kdyby to nepomohlo, zkusím třeba někoho v Praze. Kdyby jste o nějakém schopném hodináři věděli, prosím napište.

• po 3 týdnech...
Odesláno

Zdravím, možná trochu off topic, ale nechce se mi zakládat nový vlákno tak to dám sem. Stala se mi taková věc, včera jsem se kolem půlnoci díval kolik je hodin na mých jazzmasterech (na ruce) a s "hrůzou" jsem zjistil, že mi dělají do mínusu 35s oproti normálním +3/den. Na noc je sundávám, takže ráno když jsem se podíval kolik je hodin, zjistil jsem, že dělají do mínusu pouze 1s, která se zatím drží. Přemýšlel jsem čím to může být, jelikož takový skok mi nikdy nedělaly. Náhodou jsem hledal něco v kalendáři a zjistil jsem, že z pátku na sobotu byl úplněk, tak mě napadla kacířská myšlenka, jestli na tu skokovou změnu nemá vliv působení nějakých magnetických sil vyvolaných právě úplnkem. Asi jsem ujetej, ale zajímalo by mě jestli nemáte někdo náhodou třeba podobnou zkušenost :rolleyes: ?

Návštěvník Tada
Odesláno

No měla bejt nějaká sluneční bouře, tak třeba to hodinky ovlivnilo? :)

Odesláno

a neovlivnilo to spis prave ten referencni cas? Napr. radiove rizeny budik?

...srovnával jsem to s časem na teletextu :) . Od rána se zrychlily o 1s takže současná odchylka je 0s B) . Tak jen ze srandy a zvědavosti počkám jak se projeví jejich "náměsíčnost" dneska o půlnoci :D

Odesláno (upraveno)

... Náhodou jsem hledal něco v kalendáři a zjistil jsem, že z pátku na sobotu byl úplněk, tak mě napadla kacířská myšlenka, jestli na tu skokovou změnu nemá vliv působení nějakých magnetických sil vyvolaných právě úplnkem. Asi jsem ujetej, ale zajímalo by mě jestli nemáte někdo náhodou třeba podobnou zkušenost :rolleyes: ?

No měla bejt nějaká sluneční bouře, tak třeba to hodinky ovlivnilo? :)

...Tak jen ze srandy a zvědavosti počkám jak se projeví jejich "náměsíčnost" dneska o půlnoci :D

:lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

Tak dlouho jsem se už nezasmál. Jenom pořád nevím, jestli tady je to vlákno o humoru nebo je to tragédie našeho vzdělávacího systému.

Vliv úplňku na nexistující magnetické pole Měsíce! Jeho vliv na přesnost mechanických hodinek! A jako na potvoru, ze všech těch miliónů hodinek na planetě Zemi to ovlivní jen ty jedny konkrétní! A ještě do toho vliv sluneční bouře!

Posted Image

Jen tak dál! Smíchu není nikdy dost.

Upraveno uživatelem Petr_P
Odesláno

Takže abych udělal ve věci jasno..., heuréka záhada odhalena :D !! Důvody vzniklé odchylky jsou trochu prozaičtější a s působením nějakých sil na chod hodinek nemají nic společnýho. Ani sluneční a jiné bouře, ani úplněk :D :D !! Jak jsem uvedl, čas jsem srovnával s teletextem a zde je zakopaný pes ... Nevím z jakýho důvodu se to děje, ale zjistil jsem že mezi časy běžícími na teletextu Primy a ostatními TV stanicemi je rozdíl oněch 30s (dnes dokonce 40s). Takže nezbývá než si najít nějaký vhodnější etalon pro nastavování času :) .

Návštěvník Tada
Odesláno

Takze ten teletext urcite zasahly ty slunecni vyboje! Slunko je svina!

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...