vraby Odesláno 23. února 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2021 Díky moc. Jdu na to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DarylVanHorne Odesláno 29. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2021 Zdravím, už nějakou dobu koukám na Chrono24 a asi to koukání už nevydržím, tudíž se musím laicky zeptat. Pro úspěšný nákup přes Chrono24 potřebuji co přesně? Hádám že napřed se musím registrovat, pak mít VISA kartu, ale chápu-li to dobře, dá se platit i převodem? A nejlépe asi platit přes Trusted Checkout, kdy peníze jdou přes Chrono24 a až po obdržení zásilky se po potvrzení uvolní pro prodejce? Poslední a nejdůležitější dotaz - jak je to se zásilkami mimo EU? Aktuálně slintám nad několika kousky a všechny jsou v USA. Mám počítat i s otravnými celníky a k ceně pro jistotu rovnou připočítat i 21% daň? Pokud ano, máte někdo zkusšenost/tip, jak by se to dalo kulišácky obejít? Předem díky za odpověď. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 29. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2021 Ahoj, obejít to většinou nejde, takže pocitej DPH, clo a procleni. Bohužel. Jinak registrace na Chrono je v pohode, účet a karta, nějakej doklad. A vzdy samozřejmě před TrustedCheckout, to je aspoň jakž takz bezpecne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 29. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2021 V podstatě sis odpověděl sám. Trusted Checkout se vyplatí. Tady jsem psal o jednom nákupu. V rámci EU, prodejce z DE. Nevyšlo to, vrátili mi peníze. Po cca dvou týdnech, ztratil jsem na převodních kurzech tam a zpět ... riziko podnikání. Taky asi záleží, jak moc žádané zboží nakupuješ. Tenhle případ byl docela zvláštní. V okamžiku, kdy "bylo zboží skladem" jsem zaplatil/odeslal peníze, vybrané hodinky u většiny prodejců docela výrazně podražily. Prodejce (profesionální) mi je nebyl schopen dodat s hromadou výmluv. Teď je zase pár kousků v rámci Evropy možná k mání, někteří se znovu tváří "skladem", někteří píšou "na dotaz". Ale nějak jsem na pozoru a moc nemám odvahu zkoušet znovu stejnou písničku. Dovoz ze zámoří pravděpodobně neošálíš. Pokud ano, bude to příjemný bonus. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DarylVanHorne Odesláno 29. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2021 Jo takhle, ono to není jen DPH, ale ještě to blbý clo... Chápu, že každý prodejce má náklady na zaslání nastavené jinak, takže... Kolik by pak celkově (CLO + DPH) vyšlo, jen pro info na rychlý počty, objednání hodinek za 30.000,- Kč Sorry, ale můj poslední nákup že zahraničí byl tak dávno, že už nemám představu. Díky moc za osvětu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 29. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2021 (upraveno) 21 % DPH, clo je různé, dle ceny 2-6% a pak jeste poplatek poště nebo dopravci, ze to za tebe proclí. No a samotná doprava a třeba i pojištění. Takže z 30 litru je rázem skoro 40 Upraveno 29. března 2021 uživatelem Frantik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DarylVanHorne Odesláno 29. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2021 OK, tak nějak jsem to tušil, ale ve skrytu duše jsem doufal v nějakou pohádku s veselým koncem Díky moc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DrSlamastika Odesláno 29. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2021 (upraveno) Tak sa pridam aj ja zo svojou skusenostou a zaroven sa priblizim k vytuzenym 50 prispevkom Tak dva mesiace dozadu som nasiel pekne vintazne diastary, ktorych cena bola natolko priazniva, ze som si povedal, ze to skusim. Dotvedy som tam len hodinky okukaval a pozeral ako sa hybu ceny .Bol to sukromny predajca z Budapesti, poctivo reagoval na moje otazky a poslal doplnujuce foto toho co som chcel vidiet. Bol tam regnuty nejkych 5 rokov a pori tom sa spytal ci nemam zaujem este o nejake dalsie kusky co mal v zbierke. Nakoniec sme sa dohodli ze posta bude nanho bez navysenia ceny co sam navrhol, doslo to pekne kurierom ak ku mne domov. Ale co ma najviac prekvapilo a to teraz neviem ci je to tak vzdy, alebo nie, ze som neplatil priamo predavajucemu ale normalne z karty nie paypal, na nejaky zverenecky fond chrona24 a peniaze boli vyplatene predajcovy az ked som ja sam potvrdil ze som si prevzal tovar. Upraveno 29. března 2021 uživatelem DrSlamastika Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 29. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2021 Ano Mlho, Trusted Checkout se to jmenuje Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DrSlamastika Odesláno 29. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2021 skapem ze Mlho, (Marecku, podejte mi pero) , nedavno som to kukal Ano uz som si pozrel stranku vyssie a vidim ze ste to riesili, sry . . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dave24 Odesláno 5. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2021 ahoj, máte někdo zkušenost s dovozem hodinek mimo EU a USA když pominu problémy se clem + DPH (tohle je asi jasné) . Konkrétně se mi jedná o Japonsko, myslím úroveň obchodníků, domluva, jazyková úroveň (třeba popisky na chronu jsou v japonštině). Vím, že na nováčka je to velké sousto, ale co se mi líbí jsem našel jen tam....Děkuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 5. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2021 U GS je blby, ze bejvaj casto lesteny a oni to tam neberou uplne jako zasadni tema - coz ale asi u GS uplne nechces. I u jinejch znacek bych si dal na prelesteni bacha, pokud by ti to mohlo vadit.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 5. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2021 Také jsem pokukoval po GS z Japonska a vyšlo mi, že je lepší si tam zajet. Cena dovozu vyjde u dražších hodinek prakticky na cenu letenky. Navíc nemáš moc možnost vrácení, kdyby ti přišli jebky, což je taky značné riziko. Jestli to není tajné, tak se pochlub, jaký model ti padl do oka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xbraj19 Odesláno 5. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2021 Pokud je to přeleštěné v GS, tak je to podle mě v pohodě. Horší je, že si to tam leští ty Pawnshopy samy. Navíc Japonci moc nesmlouvaji a Seiko v JP u obchodníků nebývá moc levné. Ale zase tam jsou kusy, které jinde neseženeš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dave24 Odesláno 6. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2021 V podstatě se mi líbilo tohle a hlavně jsem byl zvědavý jaké jsou zkušenosti pokud bych narazil ně něco zajímavého https://www.chrono24.cz/tagheuer/aquaracer-caribre-5--id19004937.htm a tohle https://www.chrono24.cz/tagheuer/1----cau1119ba0858--id16047402.htm po rozboru ty první asi padají brát to z takové tramtarie bez dokladu a krabičky a jak zde nějaký člen řešil zabavení a vrácení peněz to je fakt blbé Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 6. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2021 (upraveno) Hehe, klasicky japonsky caribre:) Nechapu proc todle kupovat z Japonska, kdyz si prictes dopravu, dph, poplatek za vycleni, myslim ze z EU to musis koupit za podobny prachy i s papirama. Ty druhy osm let stary celkem osklivy quartzy sakumprdum treba za tricet sou uz doufam uplne vtip:) Upraveno 6. dubna 2021 uživatelem Micey Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 7. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2021 Daj si poptavku tu do koupim, casom sa nieco objavi. Hento z JP nekupuj. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dave24 Odesláno 7. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2021 jasně když jsem to rozklíčoval, tak je to asi vtip byl no... líbili se mi a podobné jsem tady neviděl... ale každopádně díky za kritiku alespoň je to jasné jak se příště dívat.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ShaGaL Odesláno 15. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2021 Zdravím páni, prišiel som sa sem poradiť(aj keď všetky zmysly hovoria neriskuj) ohľadom kúpy cez Chrono 24. Našiel som jeden z vysnívaných modelov za vynikajúcu cenu, až podozrivo vynikajúcu. Jedná sa o private sellera(takže Trusted checkout nie je možný) a navyše z Tuercka. Myslel som si že aspoň využijem escrow service ale ani ten z tuercka nie je možný(potvrdzoval som si to cez zákaznícky servis). Predávajúci komunikuje v poriadku, posla mi aj lepšiu fotku papierov, kde síce chýba pečiatka ale je pravdepodobne iba zotretá. Poslal mi aj svoj instagram kde vyzerá že sa jedná o "domáceho predajcu". Ale myšlienka že najprv pošlem peniaze neznámemu človekovi a ešte aj do Turecka a potom tŕpnuť čo príde a či príde, no neviem. Kupoval už niekto za takýchto podmienok? Prikladám aj daný inzerát: https://www.chrono24.sk/iwc/pilot-mark-xvii-automatic--id19043523.htm?checkoutId=3525936 Bonusová otázka: predpokladám že z Turecka bude DPh aj CLO ako z krajiny mimo EÚ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 15. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2021 Tak to je hodne velkej risk. Turek, bez trusted check. atd. Na to bych se vybodl, jestli teda nemas rad adrenalit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se