solidus Odesláno 28. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2014 (upraveno) Tak bohužel stále nebaští. Jak jsem asi psal, před pár dny jsem je násilně natlačil, což sice šlo bez problémů, ale obecně mi to nebylo doporučováno z důvodu jejich náchylnosti na stres. Samozřejmě jsem z toho dost nervózní. Hned vedle mám stejně staré arietans a to jsou bezedné jámy plné čertů :-D Pokud se nechytnou ani dnes, zkusím je přemístit mimo haďárnu, kdy se tak dostanu na nižší teploty. Uvidíme. Jsem z toho trošku rozesmutnělý. No jo, co naplat, už to nejsou ammodytky. A nerad bych o ně přišel, to je jasné ... K té náročnosti - pravděpodobně bude vyšší. Nebo spíše trošku nestandartní. Je potřeba zajistit určité podmínky, ideálně znát přesnou lokalitu a řídit se dle ní, držet zvířata v absolutním suchu, na pití přemisťovat do koupele, apod. Je u nich i vyšší úmrtnost, což bude z velké části asi nevhodnými podmínkami i při nejlepší snaze. Dále problémy s rozmnožením a případným donošením prcků ... je toho dost. Upraveno 28. dubna 2014 uživatelem solidus
nickolas Odesláno 17. května 2014 Nahlásit Odesláno 17. května 2014 (upraveno) Tak pridavam fotky naseho neboztika. Dneska sel do hrobecku... Gekko Vittatus - gekon paskovany, Karlik. Edit: fotky Upraveno 17. května 2014 uživatelem nickolas
mondeo2 Odesláno 17. května 2014 Nahlásit Odesláno 17. května 2014 Frajer to byl, budiž mu země lehká.
FrantisekH Odesláno 29. května 2014 Nahlásit Odesláno 29. května 2014 tak já zas přispěju tímhle kasavcem..
FrantisekH Odesláno 29. května 2014 Nahlásit Odesláno 29. května 2014 rozhodne ne..ale tohle vlakno je nejbliz..snad to nevadi
nAscA Odesláno 29. května 2014 Autor Nahlásit Odesláno 29. května 2014 Muzeme klidne zmenit nazev vlakna na teraristicke a akvaristicke okenko Skalary ja rad. Kdyz jsem byl dite, pozoroval jsem je porad. Moc zajimava ryba.
solidus Odesláno 30. června 2014 Nahlásit Odesláno 30. června 2014 Po pár měsích jsem se (já debil ) vrátil, tak postnu něco i sem ... ale opět jsem zapomněl, jak na to Tak snad. Crotalus enyo enyo, pak Bitis arietans Namibia a Bitis nasicornis Ivory Coast. Bitisky jsou mimina, ale fakt pěkně rostou, už mají cca 40cm. Nakoupil jsem něco klasických zmijek, poslední přírůstek je párek Macrovipera lebetina obtusa, pěkní vzteklouni
nAscA Odesláno 30. června 2014 Autor Nahlásit Odesláno 30. června 2014 (upraveno) Parada, hlavne ta nasirconisca je moc pekna. Uz zerou v pohode? Upraveno 30. června 2014 uživatelem nAscA
solidus Odesláno 30. června 2014 Nahlásit Odesláno 30. června 2014 Nežerou. Vychytal jsem to tak, že je dám napít, vezmu, chytím za hlavu, poškádlím kolem tlamky, zakousnou se a pak si to spolknou. Už daj skákavku. Je ale pravda, že nějak extra jsem nezkoušel, že bych to nechal na nich Zkusím. Samice celkem syčí, ale agresivní není. Samec se dá brát rukou ... což bych neměl, ale ono to tááááák láká Co Helošky? Nemáš nějaký odchov? Pořád přemýšlím, že bych třeba jedno zvíře, jen tak, ale radši bych nominátní suspectu a to je raketa
nAscA Odesláno 30. června 2014 Autor Nahlásit Odesláno 30. června 2014 Helosky nic. Suspectu uz mam jen jednu samici a exasperaty jsou ted hodne aktivni, tak uvidime...CHtel jsem se stehovat mimo CR, do Norska a tam se nesmi jedaci chovat. (
solidus Odesláno 30. června 2014 Nahlásit Odesláno 30. června 2014 A nechceš tu suspectu do dobrých rukou odprodat? :-) Jestli budes mít prcky exasperat, klidně do SZ cenu. Norsko super. I když poslední dobou mam taky trosku pocit, ze se to tam malicko kazí. Alefandim, bomba země.
nAscA Odesláno 30. června 2014 Autor Nahlásit Odesláno 30. června 2014 Ja uz tam 4 roky bydlel, takze vim do ceho bych sel. No uvidime.Odprodat... to by asi slo... Nejak si nemuzu zvyknout, ze je v terariu sama. Par odkoupila kamaradka pred casem. Jeste jsem ji nikde nenabizel. Exasperaty jsou zamluvene, ale to uz dlouho )
solidus Odesláno 30. června 2014 Nahlásit Odesláno 30. června 2014 Jak je to tam s teraristikou obecne? Jedaci jsou jasny, ale to ostatní? Cena bude i tak astronomicka, co? To ale myslím opravdu do SZ :-)
nAscA Odesláno 30. června 2014 Autor Nahlásit Odesláno 30. června 2014 No ja nejdrive myslel, ze je tam uplny zakaz. S par lidmi jsem tam o tom mluvil a taky to tvrdili. Ve zveraku jsem ale obcas zahlidl, samozrejme totane predrazenou, G. roseu. Jednou, par km ode me probihala vystava sklipkanu, bylo jich tam par a ptal jsem se i organizatora a rikal, ze chov je povolen jen pro vedecke ucely. Az kdyz jsem se vratil do CR, tak jsem si psal s nejakou norskou chovatelkou a rikala, ze se to vztahuje jen na jedovate plazy. Kde je pravda dodnes moc netusim
solidus Odesláno 1. července 2014 Nahlásit Odesláno 1. července 2014 Taky jsem to takhle slyšel. Je to trošku ujeté, trošku za čárou, dle mého názoru. Postupně se tak trochu vracím i k ještěrkám - aktuálně mám 0,0,4 Lacerta bilineata a mám drobné obavy, že to budou 4,0 Koukám, tu samici až tak pustit nechceš, co? :D
TomCZ Odesláno 1. července 2014 Nahlásit Odesláno 1. července 2014 Byl jsem kdysi v Oslu v takovém jednom podkorvním bytě, kde bylo něco jako ZOO - jen plazi, obojživelníci a pár pavouků. Pokud se dobře pamatuju, byly tam i stromové žabky, ale jedák ani jeden...
nAscA Odesláno 1. července 2014 Autor Nahlásit Odesláno 1. července 2014 Taky jsem to takhle slyšel. Je to trošku ujeté, trošku za čárou, dle mého názoru. Postupně se tak trochu vracím i k ještěrkám - aktuálně mám 0,0,4 Lacerta bilineata a mám drobné obavy, že to budou 4,0 Koukám, tu samici až tak pustit nechceš, co? :D2 pary co jsem mel, tak jsem pri prodavani skoro obrecel. Ale vim, ze jednou do nich opet pujdu. Tak podivne a zaroven bezproblemove zvire se jen tak nevidi.Jj, pavouci a nejedovatina asi jo. Mozna za prisnych podminek. Byl tam, a mozna jeste je, zakaz chovu bojovych plemen. I tak ma kamaradka RTW.
solidus Odesláno 1. července 2014 Nahlásit Odesláno 1. července 2014 Podivní jsou, to teda Někde to s jedáky prostě nejde a hrozně by mě to štvalo. Jak už člověk dělá teraristiku déle a rozšiřují se chované druhy, tak bych si snad dokázal najít pár zajímavých nejedovatých druhů, ale jestli by mě to úplně uspokojovalo .... vlastně nejedovatého mám doma akorát C.hortulanus, pěkné oranžové zvíře a je mi líto ho prodat ...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se