Přejít na obsah

České království - bazar

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 68
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

• po 2 týdnech...

Taky jsem tam bral pár věcí. V pohodě. Jen dvakrát se mi stalo, že poslali něco jiného než na fotce. A i když tu možnost nabízí, nezkoušejte si domluvit osobní návštěvu. Zbytečné. Ale celkově bez problémů. Pokud nějaký problém nastane, domluva je rychlá a gramotná. Můžu doporučit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 3 týdnech...

Na webu České Království se prodávají hodinky s fejky číselníků. Toto tvrzení doložím na více příkladech.

Prodejce to nazývá "renovací", ale v podstatě je na původním číselníku vytvořen číselník, který se s originálem neshoduje. Lze tak snadno naletět a zakoupit hodinky, které nejsou raritkou, ale obyčejným fejkem. A hlavně a zásadně - pokud se takováto úprava na číselníku udělá, je to bezpodmínečně nutné uvést v popisu prodeje, což prodejce nedělá!!!

Hodinky u něj zakoupené v 9/2011 se mi zdály podezřelé, po jejich doručení a prozkoumání to už byla jistota. Prodejce mi slíbil viz popis níže, že už fejkované číselníky nebude nebízet a tím to pro mě skončilo. Dost mě zvedlo dnes ze židle, když jsem zjistil, že R4DE hodinky ad2, koupil před 14 dny na webu Českého království.

Uvedu komunikaci s prodejcem z 9/2011, kdy jsem rozporoval u něj zakoupené hodinky, to v uvozovkách jsou kopírované citace z mailu:

prodejce:"To čemu říkáte falzum se nazývá renovace. Číselník byl renovován podle původního vzhledu a mou jedinou chybou bylo, že jsem to neuvedl v popisu při prodeji."

moje odpověď "Pokud vy prodáváte hodinky sběratelům, které osadíte číselníkem s doma nově naneseným potiskem, jejich sběratelská hodnota je výrazně snížena a z vaší strany se jedná minimálně o hrubé zanedbání popisu při prodeji.

Mimochodem, domnívám se, že oba číselníky se přesně v této podobě nikdy nevyráběly, jsou jen některým podobné.

Pokud máte některý z těchto číselníků jako neupravený originál, dokažte mi to jasnou fotografií, rád se přiučím něco nového. Doufám, že popisy ve vaši nabídce na webu uvedete do souladu s jejich stavem s jasně vyznačenou případnou renovací číselníku."

prodejce:"Dle Vami doporucenych rad jsem radeji hodinky ktere meli renovaci ciferniku z nabidky odstranil uplne a jiz nebudou nabizeny. Pro jistotu jsem odstranil i veskere navody"

Svůj slib ale nedodržel a fejky prodává i nadále - hodinky http://forum.chronom...post__p__895451 , kde chtěl radu R4DE, koupil na Českém Království před 14 dny .

Ke cti prodejce musím přiznat, že si nechal poslat hodinky zpět a bez otálení vyplatil peníze.

A teď příklady jeho "renovací" ve veeeeeeeelkých uvozovkách, které neodpovídají originálům

1, Hodinky nr. 444 zakoupené v 9/2011

- u kal.50 se barevné číslice vyskytovaly jen v počátku výroby s "propadlým plastickým " vteřinovým číselníkem

- číslice na číselníku byly zaoblené - zde je nový modernější rovný design.

- číselník má vysoký lesk

post-9970-077349500 1360962375.jpg

2, hodinky R4DE http://forum.chronom...post__p__895451

- u těchto hodinových indexů mají náležet vteřinové indexy ne po 1/12, ale po 1/4

- datumové okénko má být orámované

post-9970-077684100 1360962470.jpg

Upraveno uživatelem stanik73
Odkaz ke komentáři

Hm, jednou tam už takhle proběhly traktory s podobně dělaným okýnkem na datum, ale tam to v popisu psal. Celkově ten ciferník vypadal divně, měl tlustější kresbu než původní. Ale budiž, když to vzhledově jakžtakž ctilo originál a byla to přiznaná samodomo akce, to bych ještě zkousnul. Ovšem ta červená věc, to snad někdo tiskl na inkoustové tiskárně, to je vážně zhovadilost. A pokud je to nabízeno jako originál, či nedejbože rarita, tak je to podvod jako Brno.

Odkaz ke komentáři

Hm, jednou tam už takhle proběhly traktory s podobně dělaným okýnkem na datum, ale tam to v popisu psal. Celkově ten ciferník vypadal divně, měl tlustější kresbu než původní. Ale budiž, když to vzhledově jakžtakž ctilo originál a byla to přiznaná samodomo akce, to bych ještě zkousnul. Ovšem ta červená věc, to snad někdo tiskl na inkoustové tiskárně, to je vážně zhovadilost. A pokud je to nabízeno jako originál, či nedejbože rarita, tak je to podvod jako Brno.

Slovo rarita v popisu nebyla. Ale psal že číselník je ve výborném stavu. Z jeho citací je zřejmé, že v tom falzum nevidí, bere to jako renovaci a ta se přece v popisu uvádět nemusí :sad01_anim: .

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...