Tyg80 Odesláno 19. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2011 Dobrý den,mám dotaz na experty.Na Aukru jsem objevil dost hodinek PRIM, kde se "redukuje sbírka". O hodinkách se píše, že jsou v nenošeném stavu. Je to u tolika starých PRIM vůbec možné?Někde je dokonce ochranná fólie na dýnku... Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Zdá se mi to trochu podezřelé... Kde se takové hodinky berou? Dá se tomu věřit?Zdá se mi dost nepravděpodobné, že by bylo tolik nenošených starých hodinek...Děkuju za odpověď :-) Petr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Doll Odesláno 19. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2011 Vlož sem prosím nějaké odkazy, abychom to viděli na konkrétním příkladu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tyg80 Odesláno 19. února 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2011 Např. tady: http://aukro.cz/exkluzivne-panske-prim-krasne-nenosene-hodinky-i1461925454.htmlAle je jich tam víc.P. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pevo Odesláno 19. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2011 Vypadají opravdu nenošně, možná trochu vyleštěné, ale ok. Primky jsou teď v kurzu, tak se každý snaží prodat co jde dřív než těch pár šílenců všechno sežene. Tudíž se vytahují i staré nenošené věci, které my nadšenci kupujeme... Asi tak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tyg80 Odesláno 19. února 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2011 Dík za rychlou odpověď. Působilo to na mne divně :-)P. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kacer001 Odesláno 19. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2011 tento prodávající je rozhodně jeden z nejdůvěryhodnějších, u něj zcela vedle nikdy nešlápneš Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tyg80 Odesláno 19. února 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. února 2011 Dík moc, nikdy jsem na Aukru nekupoval, zdálo se mi jen divný, že je najednou tolik Primek v takovým stavu... :-)P. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hirsch Odesláno 22. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2011 tento prodávající je rozhodně jeden z nejdůvěryhodnějších, u něj zcela vedle nikdy nešlápneš Souhlasím, koupil jsem od tohoto prodejce taky jedny PRIMky a vše OK (narozdíl od některých jiných prodejců, např. z Karlína......) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 22. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2011 Jo, tyhle jsou skutečně nenošené. Ne že by takhle vyšly z fabriky a pak byly ve skladu, spíše se montují z náhradních dílů, z přebytků. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 22. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2011 Od Wintagewatch prodejce jsem také kupoval a je to v pohodě - vše správně. Navíc je to opravdu sběratel a znalec a mimo jiné člen tohoto fóra(pod jiným nikem). Jen začal dřív a dle mého vědomí si nakoupil do zásoby tehdy ještě nezajímavé prim hodinky a díly, takže o autenticitě a kvalitě jeho zboží nelze pochybovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanik73 Odesláno 22. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2011 Kdyby byl každý prodejce na Aukru jako vintagewatch, to by nám bylo ale krásně . Za mě palec nahoru, mám jen samé pozitivní zkušenosti Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tyg80 Odesláno 22. února 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2011 Díky Vám všem za názory. Doufám, že budu mít taky brzo pozitivní zkušenosti P. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 23. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2011 (upraveno) U tohoto modelu to je možné, že se opravdové autentické NOS kousky někde válely, ale musely by k nim být papíry. Kdyby to byla skládačka, tento prodejce tomu opravdu rozumí a skládá dobře, takže jako by byly autentické, budou skoro jako nové, v nenošeném stavu, jak prodejce přesně uvádí. Rozdíl by se poznal pouze v dokumentaci, která se ale pravděpodobně v době vzniku tohoto modelu nevedla. Upraveno 23. února 2011 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tharvi Odesláno 6. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2011 Ahoj vsichni, rad bych, aby jste se podivali na hodinky od MPM. Nemel jsem moc velke mineni o teto firme, ale timto kouskem mne dostali. Navic ten popis, ktery se neomezuje na sucha data je velmi zdarily a je videt, ze s tim panove z MPM pohnuli. Proste si hledaji cestu k silencum, kterym zalezi na historii. Uz tusim, jake pridate komenty, ale ja jsem poprve s MPM ohromen a maji u mne velke plus. Tady je ten link Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JHonza Odesláno 6. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2011 Dost se o nich dozvíš, když si přečteš tohleto dlouhatánské vlákno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 7. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2011 Ahoj vsichni, rad bych, aby jste se podivali na hodinky od MPM. Nemel jsem moc velke mineni o teto firme, ale timto kouskem mne dostali. Navic ten popis, ktery se neomezuje na sucha data je velmi zdarily a je videt, ze s tim panove z MPM pohnuli. Proste si hledaji cestu k silencum, kterym zalezi na historii. Uz tusim, jake pridate komenty, ale ja jsem poprve s MPM ohromen a maji u mne velke plus. Tady je ten link Promiň, ale vážně vůbec nechápu, co Tě na tom popisu tak fascinuje. Nechci se tady dohadovat o vzhledu, to je subjektivní záležitost, ani o kvalitě, protože ji nemohu objektivně posoudit, hodinky jsem viděl naživo jen v hodinářství, kde mi paní prodavačka zatvrzele přesvědčovala, že je to produkce z Nového Města, protože jí to řekl pan vedoucí a hotovo. Mně jen zaráží dvě věci, co se samotných hodinek týká, tak mi nějak uniká logika toho, proč hodinky s 21 kameny mají na číselníku klamavě napsáno 17 kamenů a nevím, jak to souvisí s historií nebo retro vzhledem, to tam tedy taky mělo být namísto 10 ATM 50M nebo 40M, jedná se přeci jen o nové hodinky, každý to ví a takhle to působí tedy dost neseriozně. A dál už vůbec nerozumím tomu, proč kamenné hodinářství prodává na Aukru model, který jak tvrdí cit.: "!!! Velice žádaný a přes cca půl roku vyprodaný model !!! doporučená cena v ČR 5 250,- Kč" za cenu 4.200,-Kč. Já jako obchodník bych se zbožím, na které se čeká půl roku, pod cenu určitě nešel. P.S.: V Kladně v Tescu je mají ve vitríně a čeká se na ně 3 minuty, než paní v kamrdlíku položí cigáro a vyleze k pultu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tharvi Odesláno 7. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2011 Vidlounovi dekuji za link. Vse jsem prelouskal behem chvilky a jsem rad, ze takovy test hodinek probehl. Jednou bych se podobneho chtel zucastnit. Jinak co se tyce predchoziho clanku. Je jasne, ze kdo chce psa biti, vzdy si hul najde. Jeste jsem nevidel hodinky od MPM, nebo Eltonu, aby na ne nevysla kritika. Hodinky se mi libi. Maji cisty vzhled, jsou to automaty a navic po precteni nekolikastrankovych prispevku (myslim ze 14stran) zde na Chronomu (timto bych chtel podekovat za jeho existenci) o atestaci jen utvrdilo me presvedceni. Jsou to dobre hodinky. Co se tyce politiky ceny a zpusobu prodeje nekomentuju. I ja bych si takove hodinky za cenu 4200 Kc nekoupil. Jelikoz uvazuju si koupit "pracovni" hodinky, brouzdam a nachazim nove a nove vyrobce a modely, ktere se pohybuji v castce 4000 Kc, kterou jsem ochoten zaplatit. Ja vim, neni to mnoho. Jsem student. Rozhodne mne tyto hodinky ukazaly smer, jak maji me"pracovni" hodinky vypadat. Jednoduchost ciferniku (milion budiku a otocnych kolecek jsou uz out), tah, automaty a mely by byt vodotesne a dobre sedet na ruce. Jako posledni podminku jsem si nechal datum. Byl bych za ty hodinky zaplatit danou castku, kdyby soucasti datumu byly i dny v tydnu. Ale v cestine. Dalo by to hodinkam urcitou exklusivitu. Takove hodinky je dnes velmi tezke sehnat.Chapu ale, co tema hodinkama MPM myslela a datum se jmeny dnu v cestine by jen koncept rozhodil. Pokud nekdo z vas vi o hodinkach, ktere maji mimo ciselneho datumu take ukazatele daneho dne v cestine, muzete to sem linknout. Dekuji a preji presny cas Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 7. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2011 zde na Chronomu Kdepa to? ktere maji mimo ciselneho datumu take ukazatele daneho dne v cestine Prim Automatic kal.97 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tharvi Odesláno 7. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2011 Na vlakne od Widlouna Zkousel jsem narychlo nejake nagooglovat, ale asi to bude tvrdy a drahy orisek... Snad se ukazi nekde na Aukru. Diky za rychly link Kdepa to? Prim Automatic kal.97 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 7. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2011 Vidlounovi dekuji za link. Vse jsem prelouskal behem chvilky a jsem rad, ze takovy test hodinek probehl. Jednou bych se podobneho chtel zucastnit. Jinak co se tyce predchoziho clanku. Je jasne, ze kdo chce psa biti, vzdy si hul najde. Jeste jsem nevidel hodinky od MPM, nebo Eltonu, aby na ne nevysla kritika. Hodinky se mi libi. Maji cisty vzhled, jsou to automaty a navic po precteni nekolikastrankovych prispevku (myslim ze 14stran) zde na Chronomu (timto bych chtel podekovat za jeho existenci) o atestaci jen utvrdilo me presvedceni. Jsou to dobre hodinky. Co se tyce politiky ceny a zpusobu prodeje nekomentuju. I ja bych si takove hodinky za cenu 4200 Kc nekoupil. Jelikoz uvazuju si koupit "pracovni" hodinky, brouzdam a nachazim nove a nove vyrobce a modely, ktere se pohybuji v castce 4000 Kc, kterou jsem ochoten zaplatit. Ja vim, neni to mnoho. Jsem student. Rozhodne mne tyto hodinky ukazaly smer, jak maji me"pracovni" hodinky vypadat. Jednoduchost ciferniku (milion budiku a otocnych kolecek jsou uz out), tah, automaty a mely by byt vodotesne a dobre sedet na ruce. Jako posledni podminku jsem si nechal datum. Byl bych za ty hodinky zaplatit danou castku, kdyby soucasti datumu byly i dny v tydnu. Ale v cestine. Dalo by to hodinkam urcitou exklusivitu. Takove hodinky je dnes velmi tezke sehnat. Chapu ale, co tema hodinkama MPM myslela a datum se jmeny dnu v cestine by jen koncept rozhodil. Pokud nekdo z vas vi o hodinkach, ktere maji mimo ciselneho datumu take ukazatele daneho dne v cestine, muzete to sem linknout. Dekuji a preji presny cas Jsi na omylu, já jsem vůbec psa být nechtěl a hůl jsem nehledal, tu jsem našel v tom popisu na který jsi nás upozornil a chtěl jsi, abychom se na něj podívali Ale vážně, nejsem vůbec zaujatý proti hodinkám MPM jako takovým, dokonce tyto mně ani nijak neuráží a věřím, že budou i celkem spolehlivě fungovat. S čím se ale nedovedu smířit je prostě ta značka Prim na hodinkách, které se za mých mladých let nabízely v různých katalozích s hračkami, podprsenkami a kdoví čím ještě, mně prostě nestačí, že někdo koupí značku, i když legálně, umístí ji na cokoli a považuje to za navázání na tradici. To se taky může stát, že společnosti MPM nepůjdou hodinky na odbyt, nechá si jen sešívačky a propisky, značku prodá třeba Q&Q a tradice bude pokračovat jen to fikne. Pro mně je to úplně stejné, jako když dnes vidím v nabídce Jawa new Pionýr a fakt mně nemůže soudruh z Číny přesvědčit, že navazuje na tradici a Jawu zvedá z popela, pro mně je to jen hra na city určité generace. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se