Přejít na obsah

Steinhart Forty-Four

tmoris

Doporučené příspěvky

Tyjo dobrá práce, tolik blbostí na dvou řádcích se poslední dobou jen tak nevidí:)

Víš ona to tak úplně blbost není, záleží, jak se na to díváš. Můžes si koupit Rolexy a hřát tě ten pocit, že máš Rolex, mimochodem hodinky z masové produkce, které rubají jak na běžícím páse stroje a za které dáš nemalé peníze a přitom imho nedostáváš odpovídající produkt. Ale nic proti, mě třeba štve i politika levnějších Omeg a jiných, kteří se za poupravené strojky v ceně pár tisíc nebojí říct o 10, 20 násobek.. Přesto si je asi jednou koupím, protože např. design SMP miluji... Ale abych to dokončil, taky můžeš jít cestou max poměru cena/výkon, kdy za vynaložené peníze očekáváš i odpovídající kvalitu třeba i s vědomím toho, že na zápěstí budeš mít logo výrobce, který bude drtivé většině lidi naprosto neznámý. Což je i určitá daň za nižší cenovku. Jak už si asi poznal, já se řadím spíše do druhé skupiny, nijak neodsuzuji a nehaním tu první (i když do Rolexů jsem se opřel, ok :) ), ale nevidím moc racionálních důvodů pro koupi předražených "TOP" značek, když existují i mnohem levnější a přitom stejně (jo, dovolím si tvrdit, že stejně případně se hodně kvalitou přibližující) kvalitní alternativy. Jasně, že člověk, co otočí měsíčně na účtě 200, 300 papírů a více o tomto moc přemýšlet nebude.. Steinhart jedonznačně kopíruje a kopíruje hodně, v podstatě jde mnohdy o repliky, nicméně nejde o nějaké podřadné fejky, ve kterých by byly čínské chrčící strojky, jakože "luminiscenční" nátěr, minerál sklo místo safíru atd, ale o kvalitní malovýrobu za výborné peníze a to se mi prostě líbí :) Proto mě taky úsmevy některých nad produkcí Steinhartů nechávají klidným.. Konečně stále vymýšlet nový a nový design ani nejde, kdyby jsme chtěli, vždy bychom našli nějaké společné prvky napříč všemi firmami, nehledě i na fakt, že nově vznikající firmy mají úplně jinou pozici než ty, co začínali před sto a více lety, kdy bylo stále co objevovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Po letech...
  • Odpovědi 92
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Zdravím,tak včera jsem si pořídil za dobrou cenu tyto Steinhart Forty-Four z roku 2012 a chtěl bych se zeptat na to druhé pásmo ta ručička je za druhou hodinovou? Zdá se mi, že se mi občas zasekne tak nevím ? Jsou v pěkném stavu žádný ťukance a ani vrupy na pouzdře. Mám celé balení i záručák a koupě za 4500,-Kč je dobrá. Jinak přesnost od včera 1s -/24h.

post-36275-0-58651900-1459108177_thumb.jpg

post-36275-0-89131600-1459108177_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

• Po letech...

Objednáno u Kubsona, tak sem na ně zvědavej  🙂

Jinak mě strašně baví ty odsuzovací kecy o kopírování, to bych teda v tom případě nesměl nosit žádný japonský ani Swiss hodinky, jedině Rolexy. O Číně ani nemluvě. Ale je zajímavý, že Steinhart udělá homage a vadí to, přitom rozdílů tam ponechal víc než dost aby bylo jasné, že jde pouze o homage. Z mýho pohledu je na první pohled okamžitě jasný, co sou a co nejsou Rolády. A ten, kdo to okamžitě nevidí, tak tam asi nebude něco úplně v pořádku. Tak třeba namátkou: nožičky, ochrana korunky a ručičky - tohle všechno je u Rolexek tak charakteristický,  že se nikdo nemůže splést. Rolex vs Steinhart sou na první pohled tak odlišní, jako den a noc - designová inspirace Steinharta u Rolexek je nepopiratelná, nicméně Rolex vyznívá okamžitě na první pohled jako neotřesitelná autorita a král. A pokud se tady bavíme o OCEAN 44 GMT BLACK Keramik, který by měly kopírovat vlastně Rolex Explorer II, tak tam já vidím podobnost už teda vysloveně pramalou.

Takže, protože nesnáším tyhle ty hony na čarodějnice, dvojí metry, a taky pro to, že už s věkem prd vidím na titěrný hodinky a taky protože se mi prostě líběj, objednal sem si jedny od Kubsona z Chronoshopu 🙂

Fotku sem pak vám dávat asi nemá cenu, co :lol2: ?

Odkaz ke komentáři

Fotku sem dej určitě. Ono těch čtyřiačtyřicítek tu moc není. A jinak není důvod se jakkoli obhajovat. Hádám, že budeš spokojený, pokud ti ta velikost sedne na ruku.

Odesláno z mého SHT-W09 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Díky. Popravdě se tý velikosti trochu bojím, ale 39 je prostě málo, 42 si dycky říkám škoda, že nejsou o trochu větší a u 44 si říkám, že asi nejlepší, ale teda už je to na hraně. Ale fakt se mi strašně líbí, po Štajnech pokujuju už nějakým čtvrtým rokem, tak sem se definitivně rozhodl, i přes homage, homageujou i daleko jinčí, než Steinhart a je to v pořádku ( a popravdě ani mě to ničím nevadí), tak mi to žíly netrhá, páč tady se opravdu o nějakej čínskej šmuk nejedná.

Odkaz ke komentáři

Jo, to je ta nová řada Premium, ne? A ty mají už asi WR 50 atm místo 30, co mají ty moje vybraný, jestli se nemýlím. GMT je zajímavý a lákavý, taky čas od času nějakým prostě neodolám, jako třeba teď 😁 . Co je mi hodně sympatický je cena Chronoshopu, která je v případě těch mých skoro stejná, jako u výrobce. Ostatní modely sem nestudoval, ale nemyslím, že to bude jinak. Tak nějaký vemte, chlapi, ať v tom linčování nejsem sám 😄

Odkaz ke komentáři

Tak před chvilinkou přišly, omlouvám se za lůzr foto, ale chci říct, že sou naprosto famózní! A na to, že to sou 44, tak na ruce působí úplně drobně. Tímto děkuji i Chronoshopu ( Kubsonovi), všecko je perfektní. 

No, tak to by byla ta první fáze...

A teď včil do mě, ukamenování jest asi právě zahájeno 😁

IMG_20200623_134357.jpg

IMG_20200623_134510.jpg

Odkaz ke komentáři

Díky za slova chvály! Ještě nejsem doma, ale dojmy zatím na 1 s * . Jestli se bojí někdo 44, opravdu se bát nemusí, Rambo rozhodně nejsem a při mých 18 - 18.5 cm zápěstí sednou jak hrnec na ... zápěstí 🙂 Zpracováním nejen, že sou bezchybný, ale člověk z nich má pocit, že je v nich ještě něco navíc. Nechci je přechválit, nebo se nějak unáhlit, ale ty pocity jednoznačně člověku vysílají. Ještě jednou Chronoshopu veliké díky, přišly se všema fóliema, prostě funglovky jak má bejt a krásně pečlivě zabalený.

Odkaz ke komentáři

Díky! Jak sem psal, Steinharta mi už dlouhou dobu leží v hlavě, tak sem si řek, že je zkusím a maximálně, když by jiskra nepreskočila, by se objevily v prodejním vlákně ( to by byla asi komedie 😅 ) Naštěstí sem záhy po vybalení zjistil, že toho zůstanu ušetřen, protože Štajni zůstávají doma 🙂 

Chlapi, fotit je moc nemá cenu, jednak sem mizernej "fotograf" a druhak je fakt chce vidět na živo. Sou dobrý, hodně dobrý, to můžu s klidným svědomím říct.

Odkaz ke komentáři

Fejkové logo s korunkou tam není, tak proč hned kamenovat?

Jediné co bych jim osobně vytknul jsou nepochopitelně dlouhé a málo zahnuté nožky (IMHO designový průser všech "nových" Steinů), kvůli kterým bude ten tah vypadat "zalomený" i na 20cm zápěstí. 

A samozřejmě mohli přidat pořádnej antireflex, ale to už by asi příliš viditelně vystoupili ze stínu své inspirace... 

Odkaz ke komentáři

Díky! Popravdě, nožičky mírnej kontinuální sklon ( od středu ) mají a já větší zahnutí nožek právě moc nemusím... vždycky mi pak hodinky paradoxně víc odstávají ( trčí ) směrem vzhůru. Aby to sedlo tak, jak má, to by musel být úplně na chlup přesnej rozměr, délka, ideálně i rozteč a hlavně úhel zahnutí nožiček. Jelikož se mi to nikdy nikde zatím nepodařilo trefit, dávám přednost radši tomuhle řešení. Pouzdro se mírně svažuje a zužuje od svýho středu ke konci nožiček - pro mě ideální řešení a vsadím se, že i pro většinu dalších. Myslím, že to řešení určitě není náhodný. A antireflex, i když má jen dvě vrstvy, plní svou funkci, řekl bych víc, než dobře. Samozřejmě, za přímého slunečného dne, kdy se bude Slunce na sklíčku pod úhlem odrážet, už antireflexu dojde dech, ale to si myslím, že by došel každýmu. Ono, tady bych řekl, že u těch čtyřiačtyřicítek platí to, co u většiny hodinek, a to sice, že je fakt chce vzít do ruky, na ruku, vyzkoušet a na živo je vidět. Tam pak člověku bude najednou všechno jasný, jak co bylo myšlený, i jak je to s tím honem na čarodějnice 🙂

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...