Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobry den vsem, před nedávnem jsem k narozeninám dostal hodinky, ktere jsem si sam vybral, a to... CASIO WAVE CEPTOR WV-58E-1AVEF

U výše zminěných hodinek je vpravo dole signalizace dostupnosti přijmu signálu, když jsem hodinky obdržel, symbol "satelitu" byl černě podkreslen jako např. čas nebo datum.

Na druhý den rano však toto podkreslení zmizelo a jde videt jen bily obrys, jakobych nebyl v dosahu sygnálu. Přitom, jsem nic nenastavoval, tedy tady by chyba byt neměla...

Hodinky byly kupovany z ČR, než jsem je dostal byly delsi dobu v republice a ja osobne bydlím na severní moravě. Zkusil jsem poté nastavit pasno, coz bylo nastaveno dobre,

a zkontroloval jsem automatickou sinchronizaci casu, kterou mam na ON.

MOHU PROSIM VEDET PROC SYMBOL SIGNALU JE NYNI NEPODSVICEN??? MA NEKDO S TIMTO ZKUSENOSTI???

PREDEM DEKUJI ZA ODPOVĚDI.

Posted Image

Odesláno

Dobry den vsem, před nedávnem jsem k narozeninám dostal hodinky, ktere jsem si sam vybral, a to... CASIO WAVE CEPTOR WV-58E-1AVEF

U výše zminěných hodinek je vpravo dole signalizace dostupnosti přijmu signálu, když jsem hodinky obdržel, symbol "satelitu" byl černě podkreslen jako např. čas nebo datum.

Na druhý den rano však toto podkreslení zmizelo a jde videt jen bily obrys, jakobych nebyl v dosahu sygnálu. Přitom, jsem nic nenastavoval, tedy tady by chyba byt neměla...

Hodinky byly kupovany z ČR, než jsem je dostal byly delsi dobu v republice a ja osobne bydlím na severní moravě. Zkusil jsem poté nastavit pasno, coz bylo nastaveno dobre,

a zkontroloval jsem automatickou sinchronizaci casu, kterou mam na ON.

MOHU PROSIM VEDET PROC SYMBOL SIGNALU JE NYNI NEPODSVICEN??? MA NEKDO S TIMTO ZKUSENOSTI???

PREDEM DEKUJI ZA ODPOVĚDI.

Je to tím, že když se hodinky měly synchronizovat, nebyly v dosahu signálu. Hodinky se synchronizují zpravidla automaticky ve 2.00 a když se nezadaří, tak ještě ve 3.00 v noci. Když se nezadaří synchronizovat znak zhasne, a rozsvítí se až po další úspěšné synchronizaci. Ta proběhne další noc stejným způsobem, nebo ji vyvoláš manuálně kdykoliv. S tím signálem je to ošemetné, položíš je o metr jinam než předchozí noc, a už je signál jinej. Hlavně v paneláku jsou problémy.
Odesláno

Dekuji za odpovedi... Zajimave, byl jsem vcera vecer venku, mel jsem nocni, a hodinky se mne pokusili synchronizovat cas, ale nepodarilo se... kvalita signálu byla plna, po case polovicni, pak zase cela a nakonec zadna... Ve vysledku se hodinky 2x pokusili synchronizovat cas, ale marne... a to jsem nebyl doma, ale venku... asi v Karvine maji hodne spatny signal... :/ (pocasi, bylo jasno a zima :)))

Odesláno

Když jsem měl G-shocky s multibandem, tak se mě v noci synchronizovaly jen pokud jsem je neměl na ruce, ale položené na stolku. Při případné vynucené synchronizaci během dne jsem s nimi musel stát na místě. Při pohybu (chůze, jízda v MHD) taky neproběhla.

Odesláno

V návodu je taky napsán jakej kod musíš nastavit pro německej a jakej pro anglickej vysílač = možná si na sev. moavě daleko od toho anglickýho a budeš muset přeladit na německej. V noci je nech ležet "12" kterou na digi nemáš směrem k oknu a nejlépe na západ.

Odesláno

Dekuji vsem za podporu... problem vyresen.

1. na chodbe v panelakovem dome signal 0%

2. u PC stolu v obyvaku signal 0%

3. o dva metry dale od toho PC stolu signal 100%

Synchronizace hodinek trva cca. 2-4 minuty a je bezproblemova, clovek se nesmi hybat, aby nedoslo k jeho ztraceni. :)

• po 4 týdnech...
Odesláno

CASIO WAVE CEPTOR WV-58E-1AVEF

Čas plyne dál a já bych měl na vás - zkušené hodináře :) - další otázku.

Podle všeho moje hodinky umožňují automaticky přetáčejí hodinky při přechodu z letního času na zimní. Aby to automaticky na hodinkách pracovalo, musí být správně nastavené časové pásmo a zapnutou volbu DCF.

Alespoň toto jsem vyčetl z stranek " http://www.hodinky-casio.cz " Časové pásmo nastavené mám dobře, ale kde se nastavuje/zapíná DCF to nevím a ani se o tom nezmiňuje "návod" který jsem s hodinkami získal.

Byl by prosím někdo schopen mi poradit? Čas se mi totiž automaticky nezměnil... předem děkuji.

Odesláno

Podle manuálu jsme si nastavil LON jako destinaci s časem UTC +1 a poté jsem nastavil DST na AUTO.

Čas se mi zobrazuje o hodinu zpožděn, tedy neposunuty... a proto jsem zvolil manuální synchronizaci.

Výsledek, čas se stejně neposunul a stále se hodiny zpožďují o hodinu. :(

Nevím tedy kde je chyba... poradí mi někdo prosím...?

Odesláno

Asi hodinky vědí,že letní čas je nesmysl ;-)

Taky se mi nechtěly hodinky nastavit na letní, zjistil, jsem, že jsem neměl zapnutý DST na auto. Ale pokud máš správné čas. pásmo(podle toho hodinky vybírají vysílač) a DST na AUTO, tak pak ti asi nedokážem pomoct.

Odesláno

Byl jsem si teměř jisty že jsem zkoušel i PAR a že vysledek byl stejny, hodinky se nepřenastavili.

Asi selhal lidský faktor, zkusil jsem znova a hodinky ukazuji správně čas... od ted jsem tedy na "lokalite" PAR.

DEKUJI za pomoc... clovek se uci cely zivot :D

Odesláno

Cece mne synchronizace funguje jenom v noci, netusim proc to tak je. Mam neustale 0 ale prez noc se hodinky seridi...

A stejne mi to funguje se 2 budikama. Divne, vubec jsem neprisel na to proc to tak je.

• Po roku...
Odesláno (upraveno)

Taky jsem dostal hodinky Casio WV-58E-1AVE k vánocům. K tomu ale pochybný 4stránkový "návod", který je dosti nechápavý. Může někdo poradit, kde stáhnout použitelný návod?

Upraveno uživatelem jjilek

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...