Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
V 5. 9. 2025 v 13:29, Patrik napsal:

Když dáte v Monetě příkaz k výběru ze spořáku (ani tam ty peníze nemusíte mít), nabídne to lepší úrok :)

image.jpeg

Potvrzuji, také mi to nabídlo lepší úrok 🙂 

Odesláno

Zkoušel jsem všemožné varianty a nic. Upozorní mně na možný podvod, nedostatečný zůstatek nebo limit, ale výhodnější úrok se nenabidne.

• Like 1
Odesláno

Air Bank spouští slosování o 1 milion korun (po zdanění) pro všechny, kdo budou mít na běžném účtu zůstatek 2000 kč na konci měsíce. A počítá se to pro každý běžný účet zvlášť. Od září navíc ruší poplatek za druhý až desátý běžný účet, který dříve zaváděla (to bylo v době, kdy bylo zvýhodněně úročeno prvních 100 000 Kč na běžném účtu). Takže jsem všechny běžné účty zrušil, asi si je půjdu zase založit :). Myslím, že by si v Air Bank měli ujasnit, co vlastně chtějí :).

Odesláno
před 39 minutami, Patrik napsal:

Air Bank spouští slosování o 1 milion korun (po zdanění) pro všechny, kdo budou mít na běžném účtu zůstatek 2000 kč na konci měsíce. A počítá se to pro každý běžný účet zvlášť. Od září navíc ruší poplatek za druhý až desátý běžný účet, který dříve zaváděla (to bylo v době, kdy bylo zvýhodněně úročeno prvních 100 000 Kč na běžném účtu). Takže jsem všechny běžné účty zrušil, asi si je půjdu zase založit :). Myslím, že by si v Air Bank měli ujasnit, co vlastně chtějí :).

Že bych si taky zase založil účet? 😄 Kde jsi vyšťoural, že se to počítá zvlášť pro každý běžný účet?

Odesláno

@Vorel V tom odkazu, co jsem postul je to napsané: "Do losování vás automaticky zařadíme za každý účet, na kterém bude k poslednímu dni měsíce, za který se losuje, splněna podmínka výše uvedeného minimálního zůstatku."

Odesláno
před 3 minutami, geometr napsal:

@Vorel V tom odkazu, co jsem postul je to napsané: "Do losování vás automaticky zařadíme za každý účet, na kterém bude k poslednímu dni měsíce, za který se losuje, splněna podmínka výše uvedeného minimálního zůstatku."

A jo, dík. Přehlédl jsem 🙂 

Odesláno
před 2 hodinami, Patrik napsal:

Podle mne musíš mít minimálně dva běžné účty.

V podmínkách je mimo jiné:

K tomu máte alespoň jeden další běžný účet

Odesláno

Tak se konečně probudila i Trinity Bank a po snižování úroků a akcích pouze pro nové klienty přišla i s něčím pro ty stávající. Sice zaostává za mBank.cz i Raiffeisenbank (obě 4 % resp. 4,01 %) a na rozdíl od těchto dvou neumí okamžité platby, víc nabízí i VÚB banka (pro většinu klientů 3,60 %, kdo zakládal s bonusovým kódem má 3,75 % p.a.), ale kdo "má plno" u výše zmíněných, je to jedna z možností.

Od 15.9. je tak možné založit účet HIT s úrokovou sazbou 3,58 %.

Minimálně je to hodno pozornosti stávajících klientů, protože stávající účty zůstávají úročené nižší sazbou.

Odesláno (upraveno)

Presne, ja byl u Trinity roky a celou dobu mi jen snizovali urok zatimco vsude na me vyskakovaly reklamy s vyrazne vyssimi cisly pro nove klienty. K nim uz nikdy nic nedam jen z principu, i kdyby to byl nejlepsi sporak ze vsech.

Upraveno uživatelem ensi
Odesláno
před 54 minutami, AndyAaron napsal:

To zakladani novych uctu me rozciluje. To tu urokovku nemuzou normalne zvadnout na stavajicim uctu?

Asi mají v bance nastavené KPI na počet nových účtů, respektive se jim to pak hodí marketingově… Za sebe jsem už Trinity i z tohoto důvodu (a absence okamžitých plateb) úplně opustil a “přemigroval” do jiných bank.

Odesláno

KPI chapu, ale je trochu na prd. Pak tam ma clovek pet uctu a na 4 nulu.
Jinak pouzivam sporak jako ucet zelezne zasoby, takze mi absence okamzitych plateb neva. Ba naopak, aspon to clovek nemuze vybilit behem minuty :D

Odesláno

Pridávam sa, nechápem, prečo človek musí neustále vytvárať nové účty. To platí aj pre akciu Airbank...

Možno si na to spomenie @Patrik, ale nebola Trinity tá banka, čo sľubovala prvým 10k klientom vždy najvýhodnešie podmienky? A vyprdli sa na to.

Odesláno

slib úrokového bonusu měla AirBank, u Trinity o ničem takovém nevím, ale nemůžu to vyloučit. Třeba u VÚB mám 0,15 % p.a. bonus, protože jsem založil přes nějaké doporučující číslo, co jsem získal z diskusního fóra.

To s těmi dalšími účty mě taky vždy štvalo, dokonce jednou měli akci, že se musí ten účet založit na nové pobočce, jel jsem kvůli tomu tehdy do Liberce, protože v Praze žádná pobočka nebyla "dostatečně nová" :D. Je to taková hra na kočku a myš.

Ale nejsou jediní, kdo to dělá, i velké banky (ČSOB, KB, Moneta) to dělají, prostě spoléhají na to, že lidi "uloží a zapomenou", tak proč se podbízet, když to tam i roky nechají na minimální úrok.

Já si založím, nehodlám nyní použít, ale kdo ví, třeba se bude hodit, až sazby spadnou. Aktuálně pro mne nemá význam, protože mám RB s 4 %, mBank s 4,01, VÚB s 3,75 % (efektivně o něco víc, díky dennímu připisování úroků a daňové optimalizaci, ale zase neumí okamžité platby), KB s 3,5 % (o fous méně, ale zase umí okamžité platby).

Odesláno

Vypadá to, že se konečně rozhořel konkurenční boj mezi bankami o peníze peněz zákazníků na spořicích účtech. Mno, uvidíme, co z toho ještě vzejde. 🙂

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...