Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 5 minutami, paya01 napsal:

Já nevím, pořád mám někde zasuto, že mBank World má kursy na úrovni asociace. To mi zní lépe než 0,5 %.

Díky, jsem starej šedivej a novinky na trhu už tak moc nesleduju 🙂

Odesláno

Příklad z platby kreditkou Travel u mBank

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Mně to dokonce vychází lépe, než kurz MC, ať už počítám kurz v den platby

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

nebo v den zaúčtování

Odesláno

nemám na ní moc cizoměnových transakcí, většinou totiž platím v zahraničí debetkou Partners, ale kreditku mám napojenou na platební prsten, takže třeba v metru jsem ho používal, větší jistota, že nezapomenu a londýnská MHD má nastavený denní limit útraty, pokud člověk používá stále stejnou kartu.

Odesláno
před 2 hodinami, AndyAaron napsal:

Já bych přidal ještě jeden důvod, proč si pořídit do USA kreditku. A to je návštěva baru nebo hospody. Platba tam často probíhá tím stylem, že ti kartu vezmou, projedou a pak ti ji zase donesou. Nebo v baru na začátku kartu odevzdáš a vrátí ti ji až při odchodu při placení. Proto není úplně dobrý tam nechávat debitku.

přemýšlím, v čem je překážkou / nevýhodou debetka proti kreditce? Případná reklamace je stejná (není autorizace, banka reklamaci uzná). Jasně, vyčlenil bych si na takový účel debetku k účtu, kde nemám moc peněz, protože naopak na kreditkách mám spíše vysoké limity (kdyby mi šlo o částku zneužití)

Odesláno

Alespon v US byvalo dost jednodussi reklamovat cokoliv spojeneho s kreditkou nez s debitkou. Zneuziti kreditky je tam na dennim poradku, takze to banky neresi :) 

Odesláno

tam mají jiný systém, u nás je to úplně jedno. Naopak u kreditky ti zpravidla hrozí větší ztráta, protože limit na kreditce mívají lidé zpravidla větší, než zůstatek na běžném účtu.

U nás mají banky povinnost "bez zbytečného odkladu" reklamovanou částku uvolnit a pak si můžou šetřit. Někdy je třeba pohrozit finančním arbitrem, ale už se to pomalu učí.

• Like 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...