bassman Odesláno 5. října 2014 Nahlásit Odesláno 5. října 2014 To Bassman: pokud budes zodpovedny klient, budes mit pozitivni uverovou historii. Tzn. zlepsujes si scoring. Pri rozumnem limitu to nebude problem. Pripadne si limit snizis nebo kartu zrusis. Paradoxne si po nacerpani hypoteky klient kreditku znovu sjedna...Ja vim, docetl jsem se dokonce, ze v USA doporucuji zaridit si mladym lidem kreditku, protoze za pravidelne splaceni maji dokonce bonitu vyssi, nez stejni klienti bez zaznamu... Nevim, jak presne to funguje u nas, verim, ze kdyz si zridim kreditku s limitem v nejakem rozumnem vztahu k mesicnimu prijmu a budu pravidelne splacet, tak to bude asi v pohode, ale porad moc nevidim ty vyhody... Premyslel jsem i o pozitivni bilanci na kreditce, ale to je fakt asi blbost. Proste jak tady nekdo nedavno psal: Patrim k lidem, kteri radeji pujcuji bance, nez aby si pujcovali od ni...
Kat251 Odesláno 5. října 2014 Nahlásit Odesláno 5. října 2014 Vylepšuješ si měsíční cash flow stejně jako ve firemních financích. Kreditku mám, využívám pouze ji i na platby za 20CZK. Svoje peníze zhodnocuji jinde na konci bezůročnýho období to splatím, to si hlídám abych to nepřetáhl a ještě mi za to banka dá 1%-2%. Ty si přičti ke zhodnocení, které jsi za těch 55 dní dosáhl jinde a máš tu výhodu...Ja vim, docetl jsem se dokonce, ze v USA doporucuji zaridit si mladym lidem kreditku, protoze za pravidelne splaceni maji dokonce bonitu vyssi, nez stejni klienti bez zaznamu... Nevim, jak presne to funguje u nas, verim, ze kdyz si zridim kreditku s limitem v nejakem rozumnem vztahu k mesicnimu prijmu a budu pravidelne splacet, tak to bude asi v pohode, ale porad moc nevidim ty vyhody... Premyslel jsem i o pozitivni bilanci na kreditce, ale to je fakt asi blbost. Proste jak tady nekdo nedavno psal: Patrim k lidem, kteri radeji pujcuji bance, nez aby si pujcovali od ni...
bassman Odesláno 5. října 2014 Nahlásit Odesláno 5. října 2014 Vylepšuješ si měsíční cash flow stejně jako ve firemních financích. Kreditku mám, využívám pouze ji i na platby za 20CZK. Svoje peníze zhodnocuji jinde na konci bezůročnýho období to splatím, to si hlídám abych to nepřetáhl a ještě mi za to banka dá 1%-2%. Ty si přičti ke zhodnocení, které jsi za těch 55 dní dosáhl jinde a máš tu výhodu...Jasne, takhle teoreticky je mi to jasny, prakticky uz min. Kdyz jsem si tady ted udelal simulaci, jak bych to konkretne vyuzil, tak bych za rok pri naprosto maximalnim vyuziti vsech vyhod vydelal cca. 1500 korun, realne pocitam tak polovinu (pocitam pri zrizeni a vedeni karty zdarma!). To uz je castka, ktera mi za to zarizovani a prubeznou spravu proste nestoji (to mi utikaj vetsi prachy jinde - takovymu pristupu se rika prenaseni lehatek na palube potapejiciho se Titaniku...).
Kat251 Odesláno 5. října 2014 Nahlásit Odesláno 5. října 2014 Tak záleží, kolik tam točíš, nám jako 4 člené rodině to udělá víc... a každá kačka dobrá i kdyby udělala jen dva řemeny za rok, prostě to mám každého 20-tého v měsíci jako start do pracovího dne, kdy přeliju love z jedné škatulky do druhé... nehledě na to, že mám podímnky u Premieru trošku lepší je to taková zábava..Jasne, takhle teoreticky je mi to jasny, prakticky uz min. Kdyz jsem si tady ted udelal simulaci, jak bych to konkretne vyuzil, tak bych za rok pri naprosto maximalnim vyuziti vsech vyhod vydelal cca. 1500 korun, realne pocitam tak polovinu (pocitam pri zrizeni a vedeni karty zdarma!). To uz je castka, ktera mi za to zarizovani a prubeznou spravu proste nestoji (to mi utikaj vetsi prachy jinde - takovymu pristupu se rika prenaseni lehatek na palube potapejiciho se Titaniku...).
bassman Odesláno 5. října 2014 Nahlásit Odesláno 5. října 2014 Tak záleží, kolik tam točíš, nám jako 4 člené rodině to udělá víc... a každá kačka dobrá i kdyby udělala jen dva řemeny za rok, prostě to mám každého 20-tého v měsíci jako start do pracovího dne, kdy přeliju love z jedné škatulky do druhé... nehledě na to, že mám podímnky u Premieru trošku lepší je to taková zábava..Tak to souhlasím, čtyřčlenná domácnost toho samozřejmě protočí víc a výhody jako cashback se pak zvětšují. S tím zhodnocením jinde je ale u těchhle částek problém, momentálně umím 1,5 % ročně (před zdaněním), i kdybych točil na kreditce 100k+, tak jsou to pořád jen drobný... Na druhou stranu jsem fakt rád, že máme v Evropě na debetkách skoro stejnou ochranu jako u kreditek v USA... Řešili jsme několik měsíců trvající zneužíváni debetky online, celkem za cca 7500 korun, banka sklapla podpatky a zacálovala to prakticky obratem.
Patrik Odesláno 6. října 2014 Nahlásit Odesláno 6. října 2014 To mne privadi na myslenku, ze jsem asi jediny, kdo tady vyuziva sluzeb Diners Club...konkretne golfovou, ne klasik a pekne si hkodam, abych platil vcas - coz mi prijde normalni :-) Zkus se mrknout na Dinersku od Měšce - http://prodej.mesec.cz/kreditni-karty/diners-club-pure-mesec/ To Bassman: pokud budes zodpovedny klient, budes mit pozitivni uverovou historii. Tzn. zlepsujes si scoring. Pri rozumnem limitu to nebude problem. Pripadne si limit snizis nebo kartu zrusis. Paradoxne si po nacerpani hypoteky klient kreditku znovu sjedna...U nás to funguje trošku jinak. Je sice pravda, že třeba mBank při rozjezdu dávala úvěry jen těm, kteří již nějaký úvěr mají, ale obecně se nějaké budování "pozitivní bonity" u nás moc nerozšířilo. http://forum.mesec.cz/index.php?topic=1619.0
Bobisek Odesláno 20. října 2014 Nahlásit Odesláno 20. října 2014 Přátelé je nějaký způsob, jak zjistím momentální kurz, který mi naúčtuje Spořitelna při platbě kreditní či debetní kartou v zahraničí, případně při výběru z bankomatu (přepokládám, že to bude stejné)? Jde o eurozónu, takže by tam nemělo docházet k žádným přepočtům. Díky.
M10 Odesláno 21. října 2014 Nahlásit Odesláno 21. října 2014 Přátelé je nějaký způsob, jak zjistím momentální kurz, který mi naúčtuje Spořitelna při platbě kreditní či debetní kartou v zahraničí, případně při výběru z bankomatu (přepokládám, že to bude stejné)? Jde o eurozónu, takže by tam nemělo docházet k žádným přepočtům. Díky.Promiň, ale obecně mi přijde tenhle stihomam stejný, jako s o desetník levnější naftou... POkud sem tam sleduješ TV a narazíš na reklamu Air bank, budeš vědět, o čem mluvím.Neřeš kurz. Ten se každý den i během dne hýbe. Přepočítání stejně ovlivňuje tolik faktorů, že se nikdy nemáš šanci dopočítat. A když už někdo takové věci řeší a platí kreditkou deseti a stotisíce eur, aby se mu tedy kurzové rozdíly nějak promítly do bilance, tak se celkem vyplatí mít eurové konto s kartou...v kterékoliv bance na světě, kde ti ho udělají.
j.ocvirk Odesláno 21. října 2014 Nahlásit Odesláno 21. října 2014 Mozna mu nejde o to, jestli zaplatil o par haleru vic nebo mene, ale jen se o to zajima proste jen tak ze zvedavosti..Tak bych to nekomentoval, pokud nemas co k tomu rict.
Bobisek Odesláno 22. října 2014 Nahlásit Odesláno 22. října 2014 Promiň, ale obecně mi přijde tenhle stihomam stejný, jako s o desetník levnější naftou... POkud sem tam sleduješ TV a narazíš na reklamu Air bank, budeš vědět, o čem mluvím.Neřeš kurz. Ten se každý den i během dne hýbe. Přepočítání stejně ovlivňuje tolik faktorů, že se nikdy nemáš šanci dopočítat. A když už někdo takové věci řeší a platí kreditkou deseti a stotisíce eur, aby se mu tedy kurzové rozdíly nějak promítly do bilance, tak se celkem vyplatí mít eurové konto s kartou...v kterékoliv bance na světě, kde ti ho udělají. Jak již naznačil předřečník, opravdu jsem si všiml, že se kurz den ode dne hýbe Jaksi mám ale pocit, že bych měl dopředu vědět, kolik korun mě v určitou chvíli transakce stojí. Eurové konto je knížecí rada, pokud mi tedy zároveň neřekneš, kde že jako najdu ty eura, aniž bych nejdřív musel vydat koruny. O převod z korun na eura mi totiž jde především, že...
M10 Odesláno 22. října 2014 Nahlásit Odesláno 22. října 2014 Nemyslel jsem to jako knížecí radu, ale jako radu, že pokud nechceš řešit neřešitelné, tak je řešením eurokonto . Nevím tedy jak chceš zjistit kolik korun tě v určitou chvíli bude stát transakce, kterou budeš provádět v zahraničí z karty vedené v české měně u české banky. Jak už jsem psal, ovlivňuje to tolik faktorů, že to, podle mé zkušenosti, zjistit nelze : jednak kde platíš či vybíráš eura (země, bankomat které banky nebo terminál prodejce (opět poskytnutý kterou bankou?)), potom která korespondenční banka tvé banky a banky příjemce provádí celaring (to je vypořádání konverze a platby vůbec) a potom taky, kdy, který den všechny banky operaci zpracují? Protože můžeš zaplatit zítra, a jedna banka ti transakci zaúčtuje během 24h, ale taky ti ji může zaúčtovat za několik dnů, a to nemluvíme o tom, že každá z těch bank ( a nejsou jen dvě) to může zpracovat (zaúčtovat) jiný den.... čili garantovat kurz je jaksi nemožné, jestli tomu trochu rozumíš, co jsem ti právě napsal.Nicméně v případě konverze koruna/euro jsou denní rozdíly celkem marginální, zatím takže bych to moc neřešil, opravu jde o haléře. Dalšími faktory jsou : která banka pracuje s kterým přepočítacím kursem (svým, londýnským, ECB, CNB atd), a další podružnosti, jako jsou ceny transakcí (poplatky). Takže jediné řešení je, vyměnit koruny na eura a platit jimi ( a pak máš kurs jasný), nebo ten euroúčet. Ač si mnoho lidí myslí, že v prostoru EU a Shengennu nejsou žádné hranice, u bankovního světa nic takového neexistuje. Hranice jsou stále a jsou složitější, kvůli vyrovnání (clearing a zúčtovací střediska), než hranice normálních států.Víc mě fakt nenapadá.... Stačí?
uff Odesláno 22. října 2014 Nahlásit Odesláno 22. října 2014 covece ja se na to taky jednou na sluzebce zameril a rozdil v kurzu pri platbe kreditkou (citi) a debetkou (KB) ve stejny den byl 0.08 CZK/EUR. Nicmene rozhodne vyhodnejsi je platit EURem vyhodne smenenym ve smenarne, tam se bavime o cca 0.5 CZK/EUR.Nicmene jak pise M10 sam to neresim, nejde o tak zasadni castky pri mych obratech...
Bobisek Odesláno 22. října 2014 Nahlásit Odesláno 22. října 2014 Jde mi o jednoduchý problém. Mám doma nula eur a jezdím do zahraničí. Chci koupit 1000 EUR. V Olomouci mají všechny směnárny o hodně horší kurz než Exchange a jim podobné v Praze. Řeším tedy, zda si dojít koupit eura v nejlevnější bance, nebo mi to vyjde levněji vybrat debetkou ve Vídni z bankomatu Erste. Setiny neřeším, ale kdyby byl rozdíl v kurzu (případně s poplatkem) třeba 0,5 Kč, tak je to pětikilo a to mi za ten dotaz stojí. Měl bych přece někde mít možnost zjistit, jestli je pro dnes zaúčtovanou operaci v Rakousku kurz třeba 28,25 Kč nebo 28,93 Kč.
Vašeck Odesláno 22. října 2014 Nahlásit Odesláno 22. října 2014 Já mám Českou spořitelnu a Komerční banku. Oboje dvě zmíněné banky mě pěkně s*rou. kdybych si měl vybrat, tak bych šel do AIR Bank.
bassman Odesláno 22. října 2014 Nahlásit Odesláno 22. října 2014 ...kdybych si měl vybrat... A co Ti brání? Božská Yindy? Já utekl od ČS asi před čtyřmi lety a vždy, když si na to vzpomenu, tak mi to udělá radost (bez legrace)!
M10 Odesláno 22. října 2014 Nahlásit Odesláno 22. října 2014 Jde mi o jednoduchý problém. Mám doma nula eur a jezdím do zahraničí. Chci koupit 1000 EUR. V Olomouci mají všechny směnárny o hodně horší kurz než Exchange a jim podobné v Praze. Řeším tedy, zda si dojít koupit eura v nejlevnější bance, nebo mi to vyjde levněji vybrat debetkou ve Vídni z bankomatu Erste. Setiny neřeším, ale kdyby byl rozdíl v kurzu (případně s poplatkem) třeba 0,5 Kč, tak je to pětikilo a to mi za ten dotaz stojí. Měl bych přece někde mít možnost zjistit, jestli je pro dnes zaúčtovanou operaci v Rakousku kurz třeba 28,25 Kč nebo 28,93 Kč.Tak pokud ti jde o 500Kč (což je příjemná večeře ve Vídni), tak si klidně z Olomouce zajeď do Prahy ty peníze vyměnit... Ovšem je otázka, jestli neprojedeš vlakem víc peněz, než bude úspora na směně ?Já nevím, ale opravdu v Olomouci nebo okolí (PV?) nenajdeš arabského směnárníka, který ti dá tzv. VIP kurz?
uff Odesláno 22. října 2014 Nahlásit Odesláno 22. října 2014 mne treba smlouva o hypotecnim uveru... dalsi ucet mi v nicem nepomuzeA co Ti brání? Božská Yindy? Já utekl od ČS asi před čtyřmi lety a vždy, když si na to vzpomenu, tak mi to udělá radost (bez legrace)!
gougy Odesláno 26. října 2014 Nahlásit Odesláno 26. října 2014 (upraveno) Unicredit Bank.Tak jak jsem je celkem měl rád, tak mi končí platnost MC 10/2014 a dodnes nemám novou.Cca před čtrnácti dny jsem byl v bance a tak se ptám, kdy asi dojde, že nebudu koncem měsíce v ČR - v systému zjistili, že má karta bude odeslána na pobočku Praha Karlín (3 roky po převedení účtu na pobočku do Brna - korespondence mi už dávno chodí na adresu "novou") a že ještě že jsem se zastavil, že zařídí přeposlání domů.Dodnes doma nic a při volání na Infolinku mi neřeknou nic, protože neznám jakýsi kód, co jsem dostal před deseti lety a nikdy nepoužil... Masakr 21. století, nakonec tomu Kellnerovi na reklamu skočím nebo co Edit: to, že o nějaké bezkontaktní kartě si u Unicreditu mohou nechat zdát možná v příští pětiletce, ani snad nemá smysl komentovat.. Upraveno 26. října 2014 uživatelem gougy
M10 Odesláno 26. října 2014 Nahlásit Odesláno 26. října 2014 Edit: to, že o nějaké bezkontaktní kartě si u Unicreditu mohou nechat zdát možná v příští pětiletce, ani snad nemá smysl komentovat.....rozumím, ale bezkontaktní karty vydávají, já ji mám už víc jak 3/4 roku, a to jsem ji vůbec nechtěl, protože je to pro mě velice silná bezpečnostní hrozba (myslím bezkontakt). Takže chyba asi nebude ani tak v bance, jako v tvém bankéři
gougy Odesláno 26. října 2014 Nahlásit Odesláno 26. října 2014 (upraveno) ...rozumím, ale bezkontaktní karty vydávají, já ji mám už víc jak 3/4 roku, a to jsem ji vůbec nechtěl, protože je to pro mě velice silná bezpečnostní hrozba (myslím bezkontakt). Takže chyba asi nebude ani tak v bance, jako v tvém bankéři čéče tak to nevím jak jsi dokázal, když vyjádření ze dne 24.10. 2014 je tohle " Dobrý den Vladimíre, díky za zpětnou vazbu. Bohužel pro Vás ani po roce nemáme detailnější informace. Zavedení je ve fázi přípravy, v současné chvíli bohužel neznáme datum spuštění. Děkujeme za pochopení"Edit: a 17, září uvedli i důvod "Jak už jsme psali níže, na zavedení bezkontaktního způsobu placení pracujeme a nový systém implementujeme, zdržely nás technické potíže v napojení na slovenské systémy. Více podrobností bohužel, i když bychom chtěli, nemůžeme v současné chvíli prozradit." Upraveno 26. října 2014 uživatelem gougy
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se