Matthew Odesláno 24. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2011 (upraveno) jak na to teď koukám a přemýšlím o tom, tohle info je z těch "receipt" co ti přijdou na mail okamžitě po platbě a ty částky se shodují s tím co mi zaúčtujou v tom "zúčtovacím" dni... a to je divný protože ono to přece neví jakej bude kurz o tři dny pozdějš... může to s tím souviset? že tam mám jakoby zvolenou fixaci aktuálního kurzu? takhle vypadá info z výpisu z dnešní platby: From amount 739.32 CZKTo amount ?29.60 EURExchange rate: 1 Czech Koruna = 0.0400367 Euros EDIT: a přitom by to mělo vypadat takhle... i když tam je včerejší kurz dnešní neni k disposici EDIT2: tak jsem zkusil dát částku 739,32 Kč to kalkulačky na PayPal a vyšel mi úplně stejný výsledek (29,6 EUR)... takže to opravdu musí být jejich kurz... tak je mi divný že u tebe se to počítá jinak Upraveno 24. června 2011 uživatelem Matthew Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 24. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2011 Přesně jak píšeš, vypadá to, že máš nastaveno tak, aby konverzi dělal PayPal svým kurzem a částku strhával z karty už v CZK. On PayPal je vůbec zvláštní, lidi, co mají mBank dělají psí kusy proto, aby jim to takhle fungovalo (kvůli špatným kurzům mBank) a podaří se jim to třeba i na desátý e-mail a ty to máš naopak, přestože bys potřeboval strhávat peníze v originální měně.Bohužel moje angličtina není moc dobrá, ale jestli umíš anglicky, tak bych začal mailem na podporu PayPalu s tím, že žádáš, aby byly částky strhávány z karty v originální měně bez přepočtu přes PayPal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasič Odesláno 24. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2011 mám kb , taky na hov..., to si nepomůžeš! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthew Odesláno 24. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2011 Přesně jak píšeš, vypadá to, že máš nastaveno tak, aby konverzi dělal PayPal svým kurzem a částku strhával z karty už v CZK. On PayPal je vůbec zvláštní, lidi, co mají mBank dělají psí kusy proto, aby jim to takhle fungovalo (kvůli špatným kurzům mBank) a podaří se jim to třeba i na desátý e-mail a ty to máš naopak, přestože bys potřeboval strhávat peníze v originální měně. Bohužel moje angličtina není moc dobrá, ale jestli umíš anglicky, tak bych začal mailem na podporu PayPalu s tím, že žádáš, aby byly částky strhávány z karty v originální měně bez přepočtu přes PayPal. zkus se prosím kouknout do nastavení jestli to není někde možné přenastavit tam Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 24. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2011 Hasič: tak vybírat z čeho je, ať běžný účet (FIO, mBank případně Poštovka), spořicí účet (ING, Axa, MSD případně ještě Poštovka a Wüstenrot), po vhodné kurzy na platební kartě - viz zmiňovaná Axa. Problém, který má Matthew nesouvisí s Axou, ale s PayPalem. Matthew: ještě přikládám kopii mého dnešního výpisu, abys viděl jak je v něm zobrazen použitý kurz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasič Odesláno 24. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2011 to černý je sponzodar pro ROI? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthew Odesláno 24. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2011 Matthew: ještě přikládám kopii mého dnešního výpisu, abys viděl jak je v něm zobrazen použitý kurz aha... no tak to vidim poprvý, nikdy jsem to tak neměl, ani v mBank... vždycky je částka CZK, žádný převod... hele já zavolám do Axy jestli mi poradí něco chytrýho zkus prosím porhlídnout to nastavení paypal jestli je to možný nějak přenastavit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthew Odesláno 24. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2011 tak jsem si teď zavolal do Axy, ale nic chytrýho mi neporadily... jenom, že to daj k prošetření...rovnou jsem se zeptal i na to jak je to s tou infolinkou a oni že to neni jejich oficiální, že tohle je linka pro pojišťovny... to mi moc nevadí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 24. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2011 Tak jsem to projel a nenašel jsem žádné nastavení, kde bych mohl toto změnit, v první řadě zkus sesmolit dopis v AJ a poslat přímo na PayPal. Axa s tím nic neudělá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthew Odesláno 24. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2011 Tak jsem to projel a nenašel jsem žádné nastavení, kde bych mohl toto změnit, v první řadě zkus sesmolit dopis v AJ a poslat přímo na PayPal. Axa s tím nic neudělá jenom jsem chtěl aby mi poradili... už jsem tam napsal, svojí lámanou angličtinou "Hello, I have just found out that the money I send are exchanged by PayPal and my Credit Card is charged by CZK. But I dont want it this way. I would like to be charged by original currency that I am paying by. For example, when I am paying in EUR, I would like to charge my VISA in EUR. I dont want you to exchange money to CZK. Do you understand me? I request VISA exchange rates, not PayPal exchange rates. Thanks." Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthew Odesláno 24. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2011 dobře, ale jeden pozitivní výstup toho co jsme teď zjistili je, že jsem měl teda výhodnější krzy v době, kdy jsem měl kartu mBank? protože ta má kurzy teda ještě horší než PayPal? mě to vždycky strhávali tímhle způsobem, nikdy jsem neměl převod z karty... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 24. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2011 Tak dej potom vědět . Jo a nenech se odradit prvním neúspěchem. Klidně to pošli dvakrát nebo třikrát, on to pokaždé dostane někdo jiný a když to neudělá jeden, udělá to druhý - toť jsou aspoň zkušenosti z mFóra Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 24. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2011 dobře, ale jeden pozitivní výstup toho co jsme teď zjistili je, že jsem měl teda výhodnější krzy v době, kdy jsem měl kartu mBank? protože ta má kurzy teda ještě horší než PayPal? mě to vždycky strhávali tímhle způsobem, nikdy jsem neměl převod z karty... U mBank je rozdíl mezi platbou v EUR - tam počítá kurzem deviza-prodej (2,44 % nad střed) a v ostatních měnách - tam se to nejdříve převede kurzem VISA na EUR, přirazí se dvě procenta a následně kurzem deviza-prodej na CZK (výsledný kurz je tak přes 5 % nad střed). To už jsou kurzy PayPal lepší Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthew Odesláno 24. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2011 Tak dej potom vědět . Jo a nenech se odradit prvním neúspěchem. Klidně to pošli dvakrát nebo třikrát, on to pokaždé dostane někdo jiný a když to neudělá jeden, udělá to druhý - toť jsou aspoň zkušenosti z mFóra ok díky, proto jsem to tady zveřejnil abych to tu měl uložené a pokaždé už to jenom zkopíruju Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthew Odesláno 24. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2011 U mBank je rozdíl mezi platbou v EUR - tam počítá kurzem deviza-prodej (2,44 % nad střed) a v ostatních měnách - tam se to nejdříve převede kurzem VISA na EUR, přirazí se dvě procenta a následně kurzem deviza-prodej na CZK (výsledný kurz je tak přes 5 % nad střed). To už jsou kurzy PayPal lepší tak aspoň že tak... kdybych to věděl tak jsem dneska místo PayPal platil kartou a ušetřil bych dvacku za chvíi pojedu kolem Mekáče a to se pak hodí... na chuťovku za pár kaček Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VasekN Odesláno 26. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. června 2011 Zajímavé vlákno, poslední dobou silně uvažuju o změně banky. Jenže když už na něco narazím jako třeba na Fio zjistím, že zajímavé je to jen na holej základ a za složitější věci u nich paj člověk nechá balík. Banku potřebuju k následujícím věcem:příchozí a odchozí platby v Kcpříchozí a odchozí platby v EUR a USD (idelne tedy jeden ucet pro tyto tri meny, prekvapive skoro zadna banka neumi :-(hotovostni operace vklady a vybery s Kc, EUR a USDembosovana debetni karta pro platby u nas i v zahraniciembosovana kreditni karta pro pripad nahle potreby penez treba v zahranici, staci ta na mesic bezurocna idealne pak i bez poplatku za vyber hotovosti. Tyhle vsechny sluzby vyuzivam a mesicne platim nehoraznej balik :-( Kvuli casove uspore bych pak uprednostnoval pouze jednu banku idealne pak aby mela dostatek pobocek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthew Odesláno 26. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. června 2011 tak už mi odepsali z PayPal... co radíš dál? mám si to nastavit jak mi radí? Thank you for contacting PayPal with your concerns regarding thecurrency linked to your credit card.I have reviewed your email and I can advise you when you add a creditcard the currency is automatically sent in your local currency, howeverwe can re-set this information.I must advise you if the card is registered in USD we can update thishowever it cannot be changed per transaction. If you wish to have thecurrency updated please state the currency in an email and we willupdate the information.I hope this information assists you with understanding this matter. Itwas my pleasure to speak with you today. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tyfo Odesláno 6. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. července 2011 Zdar, ja prave na to koukal a mam tam moznost zvolit si menu ve ktere si to bude uctovat, zmenil jsem z eur na CZK a koupil neco z DX za 2 dolary no a koukal na vypis a strhnuty to bylo v KC, predtim jsem blbec vzdy slozite prepocitaval prez eura pro moji mBank a takhle je to jednodusi a dokonce mi to vychazi o par haliru levneji na kazdem dolaru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fermuello Odesláno 6. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. července 2011 V.U.B (slovensko) ... zatia spokojnoisť .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matthew Odesláno 26. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2011 vynalezl jsem žárovku!! konečně jsem docílil zúčtování v EUR a tohle je výsledek: při platbě jsem dostal kurz 24,429375 v den kdy kurz EUR podle ČNB byl 24,390!! to je proklatě nízko Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se