Tomas_2002 Odesláno 6. května 2019 Nahlásit Odesláno 6. května 2019 Pokud jsi to udělal, tak si kradl. Nene, já jsem zboží vyrovnal na pás tak, jak se po mě požaduje. Podle mě je to úplně stejná lumpárna a kdybych to do HB neměl tak daleko tak bych se tam vrátil, páč mi to docela vadilo. Prostě využívání těchto "skulin" k dosažené něčeho, co bys jinak než takovou flignou nezískal mi nepřijde moc morální ...
Maxmillian Odesláno 6. května 2019 Nahlásit Odesláno 6. května 2019 No jo, ale to ze oni nabizeji neco co se nejspis jinak nez "takovou flignou" ziskat neda, to moralni je?
Návštěvník Odesláno 6. května 2019 Nahlásit Odesláno 6. května 2019 Tady šlo o bonusy za platbu kartou a pravdou je, že nebyl malý. Kartu jsem zprovoznil 11. 3. a celkový obrat mám 1 735 106,50 CZK, tj jsem měl nasbíráno 67602.7 mil. No a míle nešly žádným způsobem utratit, pořád to hlásilo "chyba, na opravě pracujeme", podle mne banka nepočítá vůbec s tím, že by někdo na letenky dosáhl, počítá s tím, že kvůli jejím podmínkám "stihnou" míle propadnout. Pro vedení účtu není žádný povinný obrat ani zůstatek (a i ten jsem neměl malý - kolem milionu, protože tam není úplně špatný úrok). Obecně je mi tohle strašně ale fakt strašně nesympatické. Takové švejkovské, kdyby lidi věnovali méně času tomu jak s někým vyjebat a více něčemu užitečnému nebo sportu atd..., lépe by se tady žilo. A ty kecy co to provázejí, ať to nandá hajzlům z banky, protože "okrádají" lidi...... je to humus, fuj.
Dantechno Odesláno 6. května 2019 Nahlásit Odesláno 6. května 2019 Ale vždyť ho to muselo stát spoustu na poštovnym jestli to dobře chápu ...
Patrik Odesláno 6. května 2019 Nahlásit Odesláno 6. května 2019 vojta1: uvidíme, jak dopadne řízení před finančním arbitrem. Pokud vyhraji (doufám v to, podle mého mínění banka skutečně porušila své podmínky), tak to znamená, že banka nejednala v souladu se svými podmínkami (v souladu se zákonem, atd). Když já udělám chybu, tak mi banka neodpustí ani desetník. Tady si Expobank stanovila podmínky věrnostního programu tak, aby v podstatě nešel splnit (hlavně lhůty na propadnutí všech bodů - 3 roky, lhůta na minimální četnost čerpání bonusových bodů - 3 měsíce (zejména tato podmínka je velmi podstatná, protože v podstatě není možné našetřit dost mílí na jakoukouliv koupitelnou letenku za 3 měsíce) a pak se diví, když to někdo splní - a zruší účet). Mimochodem - o velikonocích jsem testoval kurzy při platbě kartou a Expobank vyšla VELMI, ale fakt velmi nevýhodně. Opět další věc, kterou většinou klienti neřeší a banka je tak dost dojí. Ne, neokrádá, nepoužívá přitom násilí, ale zneužívá jejich neznalosti a nepozornosti (což mi přijde poměrně blízko definice podvodu...). Bohužel se velmi často setkávám s tím, jak velké společnosti se snaží přiživit na úkor svých zákazníků a pokud samy udělají nějakou chybu, snaží se jí bagatelizovat. Dva měsíce jsem z České pošty (i za pomoci snížnosti na Český telekomunikační úřad) tahal 20 korun o kolik mi předražila 2 doporučené dopisy. Jasně, většina lidí to neřeší, oni to ani nezjistí (kdo dneska ví, kolik stojí doporučený dopis a že stačí, aby pracovník u přepážky zaměnil kód 211 a 231 a hned bude o 10 Kč dražší). Při jiné příležitosti, když jsem pracovnici na poště "načapal", že mi poskytla jinou službu, než o kterou jsem žádal, tak mi odvětila, že je to přece "jenom o 10 korun dažší", jasně, ale šlo o MÝCH 10 korun! Dneska jsem měl na poště další případ. Za obyčejný dopis mi bylo naúčtováno o 1 Kč víc, než být mělo, přitom potvrzení (posílal jsem pracovní poštu) bylo na správnou, nižší částku. Opět, většina lidí si toho ani nevšimne, nebo to neřeší. Ale když to nebudou řešit, u nikoho si tím vděčnost nevydobydou. Pošta na ně bude xxx úplně stejně, to samé jejich banka.
Návštěvník Odesláno 6. května 2019 Nahlásit Odesláno 6. května 2019 Já ale nemluvil o rušení účtu, já mluvil o tom co děláš. To je prostě z mého pohledu podobné jako s košíkem výše. Lidi co to dělaj nemám rád a dokonce mi to vadí celkem dost, tak to tady píšu. To je tak všechno
sibirnaya Odesláno 6. května 2019 Nahlásit Odesláno 6. května 2019 Ale dyt nic nedela spatnyho. Banka nastavi podminky, on je dodrzuje do puntiku, jim se to nelibi. Tak si maj poradne rozmyslet, jak to nastavej. To neni zneuzivani.
eskimak Odesláno 6. května 2019 Nahlásit Odesláno 6. května 2019 Ale dyt nic nedela spatnyho. Banka nastavi podminky, on je dodrzuje do puntiku, jim se to nelibi. Tak si maj poradne rozmyslet, jak to nastavej. To neni zneuzivani.Podla mna je. Sam sebe posiela prazdne balicky za stotisice aby ich uhradil kartou. Co ineho to je? Vychcanost.
Návštěvník Odesláno 6. května 2019 Nahlásit Odesláno 6. května 2019 Ale dyt nic nedela spatnyho. Banka nastavi podminky, on je dodrzuje do puntiku, jim se to nelibi. Tak si maj poradne rozmyslet, jak to nastavej. To neni zneuzivani.Ale tak já neříkám, že mu něco měli rušit. Říkám, že trávit čas tím, že si sám sobě posílám prachy na poštu abych dosáhl na nějaký benefit banky, podobně jako hledat chyby v eshopu abych neplatil poštovné atd.... je úplně kreténská a typicky česká vlastnost. Vlastně mi nepříjde o moc jiná než to co se řešilo, že bankomat vydával dvoulitry místo litru. Narozdíl od tohoto případu teda není postižitelná, ale to je ten rozdíl mezi "právem" a "správným" ..... Jo a vlastně možná trochu říkám i to s tím zrušením. Žalovat u správního orgánu, za to, že jsem s nima chtěl vyjebat a ono to nedopadlo. To je vlastně už úplný vrchol.
Tomas_2002 Odesláno 6. května 2019 Nahlásit Odesláno 6. května 2019 Je to asi tak jako když jdou smradi před kinem do KFC a celej stůl pije z jednoho bezednýho kelímku
Návštěvník Odesláno 6. května 2019 Nahlásit Odesláno 6. května 2019 Je to asi tak jako když jdou smradi před kinem do KFC a celej stůl pije z jednoho bezednýho kelímku Souhlas, ale u těch smradů to ještě trochu chápu. Když to dělá dospělý pracující chlap, tak je to ...........
Návštěvník Odesláno 6. května 2019 Nahlásit Odesláno 6. května 2019 Dle mého stejná ostuda jako když si někdo nabere z hotelové snídaně jídlo až do večeře na doma.
xcmaniax Odesláno 6. května 2019 Nahlásit Odesláno 6. května 2019 Patrik je poměrně známá osoba českého internetu co se těchto praktik týče a tady ho beru jako poskytovatele poměrně cenných informací. Souhlasím, že v obecný rovině je to taková ta klasická vychcanost, ale v Patrikově případě je to tak dohnané do důsledku a všude oficiálně komunikované, že to beru spíš jako sociální experiment.
Filip.J Odesláno 7. května 2019 Nahlásit Odesláno 7. května 2019 (upraveno) Z mého pohledu je to spíš penetration testing než sociální experiment :-) Špatnou vizitkou těch institucí je, jak s výsledky takového testu nakládají :-DEdit: Překlep Upraveno 7. května 2019 uživatelem Filip.J
Tomas_2002 Odesláno 7. května 2019 Nahlásit Odesláno 7. května 2019 Přesně. Měli si ho pozvat na waterboarding do suterénu :D
Filip.J Odesláno 7. května 2019 Nahlásit Odesláno 7. května 2019 A dám to i tady-Tak a teď trochu rad, které nevím kam dát. Reálně Vám můžou ušetřit stovky tisíc. Doporučuji přečíst každému kdo zvažuje výhledově hypotéku, spotřebitelský úvěr. Asi to není úplně masově známo: 1. důležitá je úvěrová historie. Tedy,že je potřeba nějakou mít. Banka jí chce vidět. Ideální případ jsou například 2 historické úvěry. Ideálně v posledních 5 letech. A tady pozor jakákoliv pozdní splatnost byť o den je vidět a projeví se v ratingu. Naopak předčasné splacení je +. A tady ještě jedna věc: hypoteční úvěr se do toho moc nepočítá. Tohle je hlavní bod, co hypotéku může opravdu zlevnit. Většina lidí žije v mylné představě, že to, žen nikdy nic nedlužili je přece výhoda. Banka chce vidět schopnost splácet.... 2. jakákoliv historická delikvence je problém. Pokud tedy máte kontokorent, kreditní kartu myslete na to, že například přečerpání o 20kč jeden měsíc se také může projevit.... o historické exekuci atd ani nemluvě. 3. poměrně zásadní je také místo trvalého bydliště v kombinaci s věkem, rodinným stavem, vzděláním. Tady například pokud žádáte o hypotéku např. na byt v Praze a máte trvalé bydliště v Ústeckém kraji, tak to dost přeplatíte. Na to pozor. Čím větší město/kraj tím lépe. 4. a zakončím to něčím zábavnějším. Pří žádosti o půjčku/hypotéku atd uvádějte prosím trochu běžné kontaktní údaje. Je to přece jen nějaký vztah a podobně jako by jste neposlali životopis s emailem: berunka69@centrum.cz, tak to nedělejte ani v žádostí o půjčku, kontaktu s bankou atd... mimochodem tohle se v riskových modelech reálně taky projeví tedy klasika jméno.příjmení atd je ok... Veškerá úvěrová historie, delikvence vidí banka v Solusu 5 let dozadu. Pokud to bylo u nich, tak ještě déle. Potom záleží na modelu risku, jak to hodnotí....Hele Vojto, jsi si tímhle jistej? Podle mých informací jsou tohle všechno vstupy pro INTERNÍ risk scoring banky - ano, projeví se to v risk modelech, ale nesníží to úrok klientovi. Úrok klientovi sníží jenom hrozba konkurencí. To, cos popsal, rozhoduje akorát o tom, jestli banka ten úrok klientovi poskytne a v jaké výši, nebo neposkytne vůbec, a coby součást default rate to ovlivní tvorbu rezerv banky, ale pokud klient tímhle scoringem projde, nabídne mu banka úvěr se stejným úrokem jako každému jinému lojzovi. To samé když přinese balík hypoték investiční poradce, banka mu přepustí provizi, ale klient sám z toho ušetří akorát tak tu cestu do banky.
Návštěvník Odesláno 7. května 2019 Nahlásit Odesláno 7. května 2019 Hele Vojto, jsi si tímhle jistej? Podle mých informací jsou tohle všechno vstupy pro INTERNÍ risk scoring banky - ano, projeví se to v risk modelech, ale nesníží to úrok klientovi. Úrok klientovi sníží jenom hrozba konkurencí. To, cos popsal, rozhoduje akorát o tom, jestli banka ten úrok klientovi poskytne a v jaké výši, nebo neposkytne vůbec, a coby součást default rate to ovlivní tvorbu rezerv banky, ale pokud klient tímhle scoringem projde, nabídne mu banka úvěr se stejným úrokem jako každému jinému lojzovi. To samé když přinese balík hypoték investiční poradce, banka mu přepustí provizi, ale klient sám z toho ušetří akorát tak tu cestu do banky.Ano, jsem si tím jistý. Samozřejmě záleží od banky. Ta defaultní sazba není úplně pravda, ten trh je velmi konkurenční a byť rostou repo sazby a PRIBOR, tak paradoxně půjčky v bankách zlevňují. Je možné, že to nějaká banka takto dělá ale běžnou praxí to rozhodně není.
Filip.J Odesláno 7. května 2019 Nahlásit Odesláno 7. května 2019 Mám na mysli risk default rate - pravděpodobnost toho, že klient přestane splácet, tzv. "zdefaultuje". Všechno pouze interní ukazatele, které samozřejmě ovlivňují ziskovost banky, ale nezlevňují úvěry klientům. Že by se takhle taky mluvilo jenom v jedné bance?
Patrik Odesláno 7. května 2019 Nahlásit Odesláno 7. května 2019 U té banky strašně záleží na tom, na koho člověk narazí. Různí pracovníci mají různé pravomoce kam až mohou jít. Někdy je to i o lenosti nechat postoupit žádost klienta dál někomu, kdo má vyšší pravomoc. Hodně záleží na vyjednávacích schopnostech klienta, některé banky (např. Sberbank) se přímo zaměřují na to "podstřelit" nabídku konkurence. Takže když tam přijdete jen tak, že chcete nabídku hypotéky, dají horší sazbu, než když přinesete nabídku konkureční banky. Setkal jsem se i s tím, že klient banky dostal horší sazbu (banka neměla pocit, že ho potřebuje nalákat), než nový žadatel. Co rozhodně nedoporučím, nechat si posílat výplatu na účet u banky, kde máte hypotéku. Banky před koncem fixace vyhodnocují třeba i vývoj platu a pokud vidí, že klesá (a klient bude tak mít problém odejít s refinancováním k jiné bance), úrokovou sazbu patřičně "napálí".
Patrik Odesláno 7. května 2019 Nahlásit Odesláno 7. května 2019 Filip J: v tomhle má Vojta1 pravdu. Rizikovost klienta má vliv na úrokovou sazbu. Zkrátka každá banka chce co nejméně rizikové klienty, takže u těch, co vypadají nejjistěji má tendenci jim vyjít vstříc více, než těm, kde nějaké riziko je. Ale je to jen jedno z kritérií, úplně stejnou roli (ne-li větší) hraje snaha získat nového klienta (tomu jsou ochotny vyjít vstříc více, než stávajícímu), atd.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se