Rudykopalsson Odesláno 11. března 2011 Nahlásit Odesláno 11. března 2011 Protože vím, že spousta z Vás tu dělá spektakulární fotky hodinek, prosím Vás o radu, jaký koupit kompakt pro manželku v ceně okolo 6K. Protože tomu nerozumím, který vlastnosti jsou důležitý a který ne. Nechám si rád poradit:-)
Rudykopalsson Odesláno 11. března 2011 Autor Nahlásit Odesláno 11. března 2011 IXUS 210 IS a proč?:-D máš s ním osobní zkušenost?
Návštěvník Kamil Odesláno 11. března 2011 Nahlásit Odesláno 11. března 2011 Fuji FinePix Z700EXR. EXR čip je nejlepší volba pro amatéry, řekl bych. V Alze ho mají nejlevněji.
Karlos Odesláno 11. března 2011 Nahlásit Odesláno 11. března 2011 Protože tomu nerozumím, který vlastnosti jsou důležitý a který ne. Nechám si rád poradit:-) Jen ještě připiš jak moc tomu rozumí manželka a co od takového foťáku očekává a požaduje.
Návštěvník Odesláno 11. března 2011 Nahlásit Odesláno 11. března 2011 za 6 litru mas uz velky vyber. Drtiva vetsina fotaku bude delat hezky snimky. vybirej to stejne jako auto pro zenu. Uplne jiny parametry, nez jaky sleduje chlap. tj. technika. Ten fotak musi byt maly, hezky, barevny, kovovy (az s nim nekde rizne o zem), jednoduche ovladani, velka vydrz baterky a zoom videa. Mel by vlizt pohodlne do kabelky. Dulezite je, ze hodne zdirek je na skodu. Staci jedna a nejlepe jeden kabel s koncovkou fotak na jedne strane a na druhe USB a video audio jacky nejlepe pokupe. Vyhnul bych se dotykovemu displeji. kdyz se zapatla, chlap otre o gatě nebo o triko, zenska musi do kabelky, najit hadrik, vypucovat (u toho samozrejme omylem neco zmackne, takze spatne), uklidit hadrik do kabelky. Slozite a zdlouhave takhle by to dopaxlo u nas doma.
kugita Odesláno 11. března 2011 Nahlásit Odesláno 11. března 2011 přímo nevím, ale doporučuji se držet značek, co mají v dělání fotáků historii a mají ucelené řady zrcadlovek. Tz.v úvahu tedy připadá Canon, Nikon..
Martin J. Odesláno 12. března 2011 Nahlásit Odesláno 12. března 2011 Já si taky myslím že Canon Ixus je pro ženskou fajn. Mám doma ještě ten starší typ 850 se stabilizátorem, kde bylo na těle použito více kovových prvků, celý stříbrný a svoji funkci plní naprosto dokonale, na to jak je maličký. Vzpomínám si, že kdysi tomu v prospektech říkali "digitální šperk", takže na to by mohla ženská slyšet Akorát tenkrát stál víc než 6k Kč.
boo-beek Odesláno 12. března 2011 Nahlásit Odesláno 12. března 2011 Fuji, souhlas s kamilem. Pokud nepocitam drahy Ricohy, Sigmy a dalsi.. exotiku, tak Fuji ma suverenne nejlepsi vystup ze snimace, coz je u kompaktu podle me mnohem dulezitejsi nez optika. Nekolik Fuji fotaku jsem mel a ty jejich snimacovy technologie fakt fungujou. Sice ne tak, jak tvrdi marketing, ale porad je uroven sumu a dynamickej rozsah na malym snimaci mnohem lepsi nez u konkurence.
kugita Odesláno 12. března 2011 Nahlásit Odesláno 12. března 2011 Fuji nebrat..podivas-li se na vystup v editoru (photoshop,...) a dáš zvětšit (procentuálně) tak tam jsiou barevne mapy až děs
wave ceptor Odesláno 12. března 2011 Nahlásit Odesláno 12. března 2011 (upraveno) Já bych doporučil Fuji Finepix AX200 (1700,-kč), koupili jsme ho dceři a sám jsem překvapený jak fotkami tak HD videm. Upraveno 12. března 2011 uživatelem wave ceptor
Jakubisko Odesláno 12. března 2011 Nahlásit Odesláno 12. března 2011 Proč Ixus 210 IS? V pondělí si pro něj jdu, hledal jsem kompakt na focení interieru. Tenhle má na kompakt extrémně širokoúhlý objektiv (24mm!), velmi příjemnou světelnost (2,8-5,9). Pro srovnání ta Fujina, ač je krásná, tak má 35mm a 3,9-6,4. Oba mají potom HD video, dotykové ovládání, přibližně stejné rozlišení (14 vs. 12 Mpix) i stejnou cenu. Nejlevnější Fuji je na Alze, nejlevnější Canon potom u Aaronu. Pár testovacích snímků z Fujinytady a tady. Canon tu a tu
Rudykopalsson Odesláno 12. března 2011 Autor Nahlásit Odesláno 12. března 2011 (upraveno) chlapi díky za rady. Tož takhle, zhruba před rokem jsem jí koupil Nikon Coolpix S3000 Ze začátku nadšená, jak je krásnej, oranžovej, malinkatej. Rok s tím fotila, docela ji to chytlo a dva dny zpátky jsem ji přistihl, jak si na netu prohlíží něco takovýho jako je Nikon Coolpix L120. Netvrdím, že to musí být nutně Nikon, ta fotka je jenom pro ilustraci. Co se týče specifikace, vůbec tomu nerozumím, ale asi by ocenila: barvu - nějakou ženskou - červenou, oranžovou atd. vestavěný akumulátor (nabíjecí AA je pruda) kvalitní stabilizaci obrazu rychlost - nevím jak to jinak nazvat (prostě dobu od nastartování foťáku po vytvoření fotky) - fotíme často syna a psa a znáte to, furt v pohybu Díky za rady. edit: jo a ještě můj požadavek, ať s tím můžu nafotit trochu slušně svoje hodinky takže asi dobrý makro?:-) Upraveno 12. března 2011 uživatelem Rudykopalsson
onney Odesláno 12. března 2011 Nahlásit Odesláno 12. března 2011 (upraveno) Já mám malou tatranku Panasonic. Fotky dělá perfektní, video taky. Několik barevných variant, hliníkové tělo. Jeden kabel na všechno, ovládání jednoduché. Pokud to má partnerka na svoje focení a chce slušné fotky, ale nebude se v nich nijak pitvat, moc bych to vážně neřešil. Neříkám vzít cokoliv, ale okolo 5 tisíc jsou ty malý tatranky do kabelky hodně slušný.Hodinky s tím vyfotím taky dobře. A makro je perfektní. http://www.megapixel.cz/panasonic-lumix-dmc-fs10-oranzovy Upraveno 12. března 2011 uživatelem onney
Rudykopalsson Odesláno 12. března 2011 Autor Nahlásit Odesláno 12. března 2011 Já mám malou tatranku Panasonic. Fotky dělá perfektní, video taky. Několik barevných variant, hliníkové tělo. Jeden kabel na všechno, ovládání jednoduché. Pokud to má partnerka na svoje focení a chce slušné fotky, ale nebude se v nich nijak pitvat, moc bych to vážně neřešil. Neříkám vzít cokoliv, ale okolo 5 tisíc jsou ty malý tatranky do kabelky hodně slušný. Hodinky s tím vyfotím taky dobře. A makro je perfektní. http://www.megapixel...c-fs10-oranzovy takže z toho vyplývá, že ji mám nechat, to co má a kašlat na to?
onney Odesláno 12. března 2011 Nahlásit Odesláno 12. března 2011 takže z toho vyplývá, že ji mám nechat, to co má a kašlat na to? Tak jde o to, co chce ona, ne? Pokud chce fotit pořádně, tak to chce pořádnej foťák. Ale ani pořádnej foťák neudělá hezkou fotku, když to člověk neumí. Já myslím, že by to nejdřív chtělo přesně rozmyslet, co od toho chce. Ale pokud jde vážně hlavně o barvu, vestavěný akumulátor a hlavně o pohotovost, tak jsou tyhle malý tatranky dobrý. A ten její nefotí dobře?
onney Odesláno 12. března 2011 Nahlásit Odesláno 12. března 2011 Já nejsem žádný fotograf. Když jsem si kupoval foťák, šlo mi o to, aby se vešel do kapsy a lezly z něj hezký fotky. Tyhle požadavky to splňuje, takže jsem to dál neřešil :-)
Flashman Odesláno 12. března 2011 Nahlásit Odesláno 12. března 2011 Dobrá rada nad zlato,ale co člověk jiný názor.Jestli můžu přispět radou,moc to neřeš.Co se týče značek tak vyber mezi Nikonem nebo Canonem.Pak si vyber z jejich nabídky v tvé cenové relaci.No a pak to nech na manželce,který se jí líbí vzhledově,bežte si vyzkoušet ovládání,držení do obchodu.Pokuď jich bude víc,tak se rozhodněte pro ten,který objektiv začíná na nejširším ohnisku.Nemá cenu řešit čipy,megapixely aj.Smysl to bude mít až v případě,že se manželka rozhodne focení věnovat vážněji.Pak se můžem dohadovat jakou zrcadlovku,jaký skla,jaký fleš atp.
gougy Odesláno 12. března 2011 Nahlásit Odesláno 12. března 2011 Osobně bych vzal nějaký "outdoor" v hezké barvě. Protože neočekávám, že manželka chce hrátky s hloubkou ostrosti a bude hlavně cvakat, tak z vlastní zkušenosti vím,. že zimě, vodě, otřesům, dětem, kávě, kabelce, lyžování ODOLNÝ aparát si své místo v rodině najde vždycky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se