Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Protože vím, že spousta z Vás tu dělá spektakulární fotky hodinek, prosím Vás o radu, jaký koupit kompakt pro manželku v ceně okolo 6K.

Protože tomu nerozumím, který vlastnosti jsou důležitý a který ne.

Nechám si rád poradit:-)

• Odpovědi 46
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Protože tomu nerozumím, který vlastnosti jsou důležitý a který ne.

Nechám si rád poradit:-)

Jen ještě připiš jak moc tomu rozumí manželka a co od takového foťáku očekává a požaduje.
Odesláno

za 6 litru mas uz velky vyber. Drtiva vetsina fotaku bude delat hezky snimky. vybirej to stejne jako auto pro zenu. Uplne jiny parametry, nez jaky sleduje chlap. tj. technika. Ten fotak musi byt maly, hezky, barevny, kovovy (az s nim nekde rizne o zem), jednoduche ovladani, velka vydrz baterky a zoom videa. Mel by vlizt pohodlne do kabelky. Dulezite je, ze hodne zdirek je na skodu. Staci jedna a nejlepe jeden kabel s koncovkou fotak na jedne strane a na druhe USB a video audio jacky nejlepe pokupe. Vyhnul bych se dotykovemu displeji. kdyz se zapatla, chlap otre o gatě nebo o triko, zenska musi do kabelky, najit hadrik, vypucovat (u toho samozrejme omylem neco zmackne, takze spatne), uklidit hadrik do kabelky. Slozite a zdlouhave :) takhle by to dopaxlo u nas doma.

Odesláno

přímo nevím, ale doporučuji se držet značek, co mají v dělání fotáků historii a mají ucelené řady zrcadlovek. Tz.v úvahu tedy připadá Canon, Nikon..

Odesláno

Já si taky myslím že Canon Ixus je pro ženskou fajn. Mám doma ještě ten starší typ 850 se stabilizátorem, kde bylo na těle použito více kovových prvků, celý stříbrný a svoji funkci plní naprosto dokonale, na to jak je maličký. Vzpomínám si, že kdysi tomu v prospektech říkali "digitální šperk", takže na to by mohla ženská slyšet :smile_anim: Akorát tenkrát stál víc než 6k Kč.

Odesláno

Fuji, souhlas s kamilem. Pokud nepocitam drahy Ricohy, Sigmy a dalsi.. exotiku, tak Fuji ma suverenne nejlepsi vystup ze snimace, coz je u kompaktu podle me mnohem dulezitejsi nez optika.

Nekolik Fuji fotaku jsem mel a ty jejich snimacovy technologie fakt fungujou. Sice ne tak, jak tvrdi marketing, ale porad je uroven sumu a dynamickej rozsah na malym snimaci mnohem lepsi nez u konkurence.

Odesláno

Proč Ixus 210 IS? V pondělí si pro něj jdu, hledal jsem kompakt na focení interieru. Tenhle má na kompakt extrémně širokoúhlý objektiv (24mm!), velmi příjemnou světelnost (2,8-5,9). Pro srovnání ta Fujina, ač je krásná, tak má 35mm a 3,9-6,4. Oba mají potom HD video, dotykové ovládání, přibližně stejné rozlišení (14 vs. 12 Mpix) i stejnou cenu.

Nejlevnější Fuji je na Alze, nejlevnější Canon potom u Aaronu.

Pár testovacích snímků z Fujinytady a tady.

Canon tu a tu

Odesláno (upraveno)

chlapi díky za rady. Tož takhle, zhruba před rokem jsem jí koupil Nikon Coolpix S3000

Ze začátku nadšená, jak je krásnej, oranžovej, malinkatej. Rok s tím fotila, docela ji to chytlo a dva dny zpátky jsem ji přistihl, jak si na netu prohlíží něco takovýho jako je Nikon Coolpix L120.

Netvrdím, že to musí být nutně Nikon, ta fotka je jenom pro ilustraci.

Co se týče specifikace, vůbec tomu nerozumím, ale asi by ocenila:

barvu - nějakou ženskou - červenou, oranžovou atd.Posted Image

vestavěný akumulátor (nabíjecí AA je pruda)

kvalitní stabilizaci obrazu

rychlost - nevím jak to jinak nazvat (prostě dobu od nastartování foťáku po vytvoření fotky) - fotíme často syna a psa a znáte to, furt v pohybuPosted Image

Díky za rady.

edit: jo a ještě můj požadavek, ať s tím můžu nafotit trochu slušně svoje hodinkyPosted Image takže asi dobrý makro?:-)

post-13550-000258100 1299917965.jpg

post-13550-096721300 1299918046.jpg

Upraveno uživatelem Rudykopalsson
Odesláno (upraveno)

Já mám malou tatranku Panasonic. Fotky dělá perfektní, video taky. Několik barevných variant, hliníkové tělo. Jeden kabel na všechno, ovládání jednoduché.

Pokud to má partnerka na svoje focení a chce slušné fotky, ale nebude se v nich nijak pitvat, moc bych to vážně neřešil. Neříkám vzít cokoliv, ale okolo 5 tisíc jsou ty malý tatranky do kabelky hodně slušný.

Hodinky s tím vyfotím taky dobře. A makro je perfektní.

http://www.megapixel.cz/panasonic-lumix-dmc-fs10-oranzovy

Upraveno uživatelem onney
Odesláno

Já mám malou tatranku Panasonic. Fotky dělá perfektní, video taky. Několik barevných variant, hliníkové tělo. Jeden kabel na všechno, ovládání jednoduché.

Pokud to má partnerka na svoje focení a chce slušné fotky, ale nebude se v nich nijak pitvat, moc bych to vážně neřešil. Neříkám vzít cokoliv, ale okolo 5 tisíc jsou ty malý tatranky do kabelky hodně slušný.

Hodinky s tím vyfotím taky dobře. A makro je perfektní.

http://www.megapixel...c-fs10-oranzovy

takže z toho vyplývá, že ji mám nechat, to co má a kašlat na to?Posted Image

Odesláno

takže z toho vyplývá, že ji mám nechat, to co má a kašlat na to?Posted Image

Tak jde o to, co chce ona, ne? Pokud chce fotit pořádně, tak to chce pořádnej foťák. Ale ani pořádnej foťák neudělá hezkou fotku, když to člověk neumí. Já myslím, že by to nejdřív chtělo přesně rozmyslet, co od toho chce. Ale pokud jde vážně hlavně o barvu, vestavěný akumulátor a hlavně o pohotovost, tak jsou tyhle malý tatranky dobrý. A ten její nefotí dobře?

Odesláno

Já nejsem žádný fotograf. Když jsem si kupoval foťák, šlo mi o to, aby se vešel do kapsy a lezly z něj hezký fotky. Tyhle požadavky to splňuje, takže jsem to dál neřešil :-)

Odesláno

Dobrá rada nad zlato,ale co člověk jiný názor.Jestli můžu přispět radou,moc to neřeš.Co se týče značek tak vyber mezi Nikonem nebo Canonem.Pak si vyber z jejich nabídky v tvé cenové relaci.No a pak to nech na manželce,který se jí líbí vzhledově,bežte si vyzkoušet ovládání,držení do obchodu.Pokuď jich bude víc,tak se rozhodněte pro ten,který objektiv začíná na nejširším ohnisku.Nemá cenu řešit čipy,megapixely aj.Smysl to bude mít až v případě,že se manželka rozhodne focení věnovat vážněji.Pak se můžem dohadovat jakou zrcadlovku,jaký skla,jaký fleš atp.

Odesláno

Osobně bych vzal nějaký "outdoor" v hezké barvě. Protože neočekávám, že manželka chce hrátky s hloubkou ostrosti a bude hlavně cvakat, tak z vlastní zkušenosti vím,. že zimě, vodě, otřesům, dětem, kávě, kabelce, lyžování ODOLNÝ aparát si své místo v rodině najde vždycky.;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...