Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 46
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Řeším stejné dilema a rozhodl jsem se pro Ixus 220 HS.

Dle mého názoru dobrý poměr cena x výkon + full HD video.

Navíc ho může mít žena i ve slušivém oblečku...

edit: přežblebt

Upraveno uživatelem Murphy97
Odesláno

Hlavně ruce pryč od Nikonů. Nevím proč ti kluci dělají tak podřadné kompakty, když zrcadlovky udělat umí. A to říkám jako Nikonista.

Odesláno (upraveno)

Kompakt od Nikonu bych uz taky nekupoval. Mel jsem, myslim, sirokouhly S600 a sel pryc kvuli nekvalitnimu obrazovemu vystupu, jinak byl rychly a dobre exponoval. V praci nekdy strilim s P6000, lepsi, ale taky bida v narocnejsich podminkach, jako kompakty obecne. Proc delaji dotykovy displeje misto svetelneho objektivu?!

Zrcadlovku Nikon vzdycky ano, ty jsou skvele = nejlepší kompakt je Nikon D90+35/1,8:smile_anim:

Pro zenu vol podle designu a jedine technicke parametry, na ktere davej pozor (pokud mozno), jsou: sirokouhly objektiv (ekv. 24-28mm) a svetelnost (2,8), pripadne co nejvetsi cip, to zachrani foceni v mistnostech nebo za sera s vyssi citlivosti. Pak uz je to skoro jedno. Kup k tomu druhy akumulator (za den se pri vyletech hodne foti a prohlizi a klidne se dva vybijou) a poradnou kartu. Canon nebo Panasonic udela radost i paradu.

Upraveno uživatelem martini
Odesláno

Ixusy jsou klasickou dámskou volbou - fotí slušně, vypadají dobře, jsou jednoduché, dobrá volba. Pokud by šlo o výbavu a kvalitu fotek v dané ceně, doporučoval bych zvážit Samsung WB2000 - aktuálně možná nejlepší malý kompakt v dané ceně. Pokud by byla kvalita fotek prioritou - tak spolu s předpokladem požadavku na malou velikost - doporučuji zvážit o něco dražší Canon S95, který strčí všechno ostatní ve své (či menší) velikosti snadno do kapsy.

A stejně jako ggrand doporučuji vyhnout se Nikonu a to na něm v zrcadlovkách taky jedu - kompakty prostě neumí.

Odesláno

Zdravím všechny.

Nechci zakládat nové vlákno,tak to dám sem.Snad to Rudykopalssonovi nebude vadit.Při čtení tohoto vlákna jsem zjistil,že nemám žádný digitální foťak.Ten v mobilu stojí za prd a posledních 5 let svého života nemám zdokumentováno žádnou fotografii.Chtěl bych si pořídit nějaký kompakt.Běžné fotky tzn. narozeníny,výlety,potomci no a taky hodinky,samozřejmě,že ne za účelem kalendáře.Jelikož se blíží příjezd kamaráda co bydlí v US,chtěl bych ho využít jako kurýra.Jelikož si nejsem jistý mírou využití,nechci do toho moc investovat.Moje představa je 100-150usd.Můj poslední foťak byl nějaký Olympus 1.3MP. na 4 ks baterie AA,zoom 2xdigital.Takže cokoliv koupím,bude lepší.Problém mám v tom,že v USA jsou některé foťaky jinak značené,než u nás.Mám par favoritú,ale rád si nechám rozšířit obzory.Díky za rady a tipy.

Samsung

Olympus

Olympus

Odesláno (upraveno)

Když pro manželku tak bych vybíral mezi Canonem a Pentaxem.Kouknul jsem ještě na nějaké testíky a pořadí:

1. CANON

2. FUJI

3. OLYMPUS

4. PENTAX

foto profíci to určitě rozřeší.Ten Pentax bych asi zavrhnul viz.co jsem psal na začátku.

A tady ještě něco v podobné cenové relaci:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem vraby
Odesláno

tak pánové, finální výběr posvěcený manželkou, co doporučíte?

http://www.alza.cz/o...rny-d159984.htm

http://www.alza.cz/c...rny-d184406.htm

http://www.alza.cz/f...0hd-d161227.htm

http://www.alza.cz/p...ime-d188120.htm

Tak pánové a teď babo raď:-) Posted Image

Nedá mi to se nezeptat na to, co je zásadní - co tím chce manželka fotit? Předpokládal jsem děti, lidi, dovolenou, kytičky, podle výběru to tak ale asi není?

Ad parametry - důležité je, že čím míň MPx, tím líp, čím menší zoom (násobek transfokace), tím líp, čím větší snímač, tím líp (v téhle třídě jsou všechny minimální, takže lépe alespoň Sony BSI snímač). Jednoduše neplatí "víc je líp", obvykle je to přesně naopak. Ovšem pak jde o základní věci, jako je měření a zpracování obrazu, dlouhodobě je nejstabilnější v kvalitě kompaktů imho Canon, Panasonic se poslední dobou zhoršuje, ale pořád dobrý, dražší Samsungy jsou velmi dobré, stejně jako Casia. Fuji je dost specifické, ale také dobré a tím bych skoro skončil ... Bohužel obecná řazení nejsou samospasitelná, protože Canon umí udělat foťák, který nefotí nijak extra a naopak třeba Sony či Nikon se občas celkem pochlapí. Je potřeba vědět, že kompakt stejného výrobce za 6K prostě bude fotit líp a bude líp zpracovaný než bráška za 3K. Další je velikost (tedy chce-li nosit foťák často u sebe, měl by být velmi malý, chce-li, aby se dobře držel, pak naopak větší) a zpracování, nejlépe porovnat v reálu v obchodě.

Tím výběrem jsem překvapený, jsou to větší foťáky (chce to žena nosit?), s ultrazoomem (mizerná kvalita, potřebuje taková ohniska k něčemu?), navíc v low-endu a od takové kombinace se nedá nic moc čekat (ale může to ženě vyhovovat a stačit, to už nepoznám). Když už nechce vyloženě malý kompakt, bylo by asi dobré zkusit zalovit ve vodách mezi - větší (ale stále) malé kompakty, s větším rozsahem zoomu v rozumné kvalitě (něco jako 25-250 mm stačí opravdu prakticky na všechno). Starší, ale stále dost aktuální a detailní srovnání včetně fotek je třeba tu: http://www.dpreview.com/reviews/Q210grouptravelzoom/page24.asp .

Odesláno

Pred rokem jsem misto ukradeneho IXUSu koupil Povershot 120 (mas ve vyberu nastupce 130...).

Dodnes jsem mu neprisel na chut. Vadi mi ta velikost/nevelikost (bud fakt kompakt, nebo rovnou zrcadlovku...), vadi mi, ze je na klasicke baterky. Rozhodne ho nepovazuji za kompakt pro manzelku. Je to fakt velky a tezky.

Takze si ted koupim uz jednou zminovany IXUS 220 HS a tento prodam...

Odesláno

Nedá mi to se nezeptat na to, co je zásadní - co tím chce manželka fotit? Předpokládal jsem děti, lidi, dovolenou, kytičky, podle výběru to tak ale asi není?

Ad parametry - důležité je, že čím míň MPx, tím líp, čím menší zoom (násobek transfokace), tím líp, čím větší snímač, tím líp (v téhle třídě jsou všechny minimální, takže lépe alespoň Sony BSI snímač). Jednoduše neplatí "víc je líp", obvykle je to přesně naopak. Ovšem pak jde o základní věci, jako je měření a zpracování obrazu, dlouhodobě je nejstabilnější v kvalitě kompaktů imho Canon, Panasonic se poslední dobou zhoršuje, ale pořád dobrý, dražší Samsungy jsou velmi dobré, stejně jako Casia. Fuji je dost specifické, ale také dobré a tím bych skoro skončil ... Bohužel obecná řazení nejsou samospasitelná, protože Canon umí udělat foťák, který nefotí nijak extra a naopak třeba Sony či Nikon se občas celkem pochlapí. Je potřeba vědět, že kompakt stejného výrobce za 6K prostě bude fotit líp a bude líp zpracovaný než bráška za 3K. Další je velikost (tedy chce-li nosit foťák často u sebe, měl by být velmi malý, chce-li, aby se dobře držel, pak naopak větší) a zpracování, nejlépe porovnat v reálu v obchodě.

Tím výběrem jsem překvapený, jsou to větší foťáky (chce to žena nosit?), s ultrazoomem (mizerná kvalita, potřebuje taková ohniska k něčemu?), navíc v low-endu a od takové kombinace se nedá nic moc čekat (ale může to ženě vyhovovat a stačit, to už nepoznám). Když už nechce vyloženě malý kompakt, bylo by asi dobré zkusit zalovit ve vodách mezi - větší (ale stále) malé kompakty, s větším rozsahem zoomu v rozumné kvalitě (něco jako 25-250 mm stačí opravdu prakticky na všechno). Starší, ale stále dost aktuální a detailní srovnání včetně fotek je třeba tu: http://www.dpreview....zoom/page24.asp .

no to je přesně, děti, lidi, dovolenou, kytičky, páč tomu ale prd rozumíme, předpokládali jsme že když je to větší, větší zoom, více megapixelů, tak to musí být lepší... takže se asi vrátíme zpět ke kompaktům... Platí, že když koupím starší model kompaktu, co původně stál 6k a teď stojí třeba 3k je to lepší volba než novinka za 3k? Fakt se v tom vůbec nevyznáme. Nejvíc nám tu byl doporučován Ixus od Canonu, takže půjdeme asi do něj.

Odesláno

no to je přesně, děti, lidi, dovolenou, kytičky, páč tomu ale prd rozumíme, předpokládali jsme že když je to větší, větší zoom, více megapixelů, tak to musí být lepší... takže se asi vrátíme zpět ke kompaktům... Platí, že když koupím starší model kompaktu, co původně stál 6k a teď stojí třeba 3k je to lepší volba než novinka za 3k? Fakt se v tom vůbec nevyznáme. Nejvíc nám tu byl doporučován Ixus od Canonu, takže půjdeme asi do něj.

Ještě jednou (vzhledem k využití) zvaž tu variantu odolného foťáku (někde je vlákno "jaký vodotěsný kompakt"). Fotky, co dělají děti, jsou parádní. Navíc dovolená u moře, lyžování atp..
Odesláno (upraveno)

no to je přesně, děti, lidi, dovolenou, kytičky, páč tomu ale prd rozumíme, předpokládali jsme že když je to větší, větší zoom, více megapixelů, tak to musí být lepší... takže se asi vrátíme zpět ke kompaktům...

Super, tohle pochopení vás dost možná ušetří zklamání :) .

Platí, že když koupím starší model kompaktu, co původně stál 6k a teď stojí třeba 3k je to lepší volba než novinka za 3k?

Záleží od toho, jak je ten foťák starý a kolik stál předtím ... Může být, min. v některých oblastech - pokud tím chcete točit i videa, tak to naopak neplatí.

Jako univerzál, který není drahý a je rozumně malý, má na danou třídu vynikající výstup, je slušně postavený, má akorát rozlišení (10 MPx), dost velký rozsah objektivu (24-240mm ekv.), vydrží na aku, má pěkný displej a točí i pěkná 720p videa bych se být vámi vážně zajímal o Casio EX-FH100.

S dovolením ještě k tomuhle:

Ještě jednou (vzhledem k využití) zvaž tu variantu odolného foťáku (někde je vlákno "jaký vodotěsný kompakt"). Fotky, co dělají děti, jsou parádní. Navíc dovolená u moře, lyžování atp..

Záleží, o čem je řeč - odolné foťáky jsou dobré pro úplné extrémy a hlavně pod vodu. Běžné, dobře postavené, kompakty toho mechanicky vydrží až běda, přitom kvalita výstupu a funkční výbava je oproti odolným foťákům hodně jinde (už jen ty periskopové objektivy jsou velký problém). To je samozřejmě o porovnání, nechci tím rozhodně nikomu rozmlouvat, že pokud mu výstup odolného foťáku vyhovuje, neměl by ...

Upraveno uživatelem IntoPicture
Odesláno

Prosím vás, taky sháním. Požadavků je málo, ale jsou relativně striktní - manuální nastavení času a clony, hledáček. Čím menší, tím lépe. Čím levnější, tím lepší :) A musim ho koupit zítra v Praze, přinejhoršim v sobotu. Díky.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...