Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Kamile díky, ale S95 nemá hledáček. Lze nějak dokoupit, ale už samotný foťák je cenově na hraně, resp. kus za ní.

Nějak se mi líbí tento Ťamťung. Ten je na hraně zase s velikostí a hmotností.

Jde o to, že pani má zrcadlovku (dal jsem jí svou nepoužívanou), bylo to těžké a velké, tak jsem jí k tomu koupil malej lehkej objektiv, ale stejně to nenosí (upřímně řečeno, moc se jí nedivim).

• Odpovědi 46
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Canon G12, nebo Nikon P7000 s průhledovým, potom už EVF ultrazoomy. Nic jako malý kompakt s hledáčkem a PASM mody se - tuším - dnes nevyrábí (S90/S95 hledáček nemá). Je to spíš o tom, že buď hledáček, nebo velikost, dohromady to nejde (a min. průhledový hledáček je stejně prakticky k ničemu).

Odesláno

Mám zkušenost s většinou ze zde zmiňovaných přístrojů. Canon zklamal a nepodával moc dobrý výkon. Jeho oblibu přičítám reklamní masáži. Casio exilim rozhodně nedoporučuji a už vůbec ne někomu, kdo nechce nastavovat konkrétní parametry. Na automatiku zas tak dobré výkony nepodává. Co se týče funkcí, tak pro dokreslení situace můžu říci že můj otec (technický hračičkář) se kvůli špatné ergonomii a nejrůznějším funkcím foťáku zbavil. Nikon kompakty moc neumí. Taková D90 to už je jiné kafe.

Za sebe bych doporučil Panasonic Lumix a nebo Sony Cybershot. Panasonic s okem Leica a Sony s okem Carl Zeiss. To je záruka kvality spolu se zkušenostmi výrobců digitálních snímačů. Myslím že pro Nikon DSLR dělá digi Sony.

Odesláno

Jak to můžeš takhle generalizovat? Většina těch značek vyrábí jak dobré, tak horší foťáky a dost záleží od modelu, ten je potřeba říct ... Leica či CZ na objektivech kompaktů nemají s těmi výrobci a jejich kvalitou nic společného, je to jen marketing.

Odesláno

No jak... jednosuše jsem s těmi aparáty fotil. A bavíme se tu o konkrétních modelových řadách IXUS, Cybershot atd. Hodnotím tyhle konkrétní řady. A když z těchto řad vemu cenově adekvátní konkurenty, tak se ve srovnání dostávám tam kde jsem. Carl Zeiss a LEICA není pouhý marketing. Když srovnáš oko cybershot 210, které má sony a model 290 s CZ, tak ten rozdíl je markantní. Nicméně byl to můj postřeh, který vychází ze zkušenosti. Nejde o pocitologii a disputace nad tím jestli eos nebo déčko. Když se podíváš na odborné recenze a srovnání na třeba ten LUMIX, tak zjistíš že to není jen můj názor.

• po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Po skoro 14ti dnech,čtení a hledání po ruzných webech,jsem asi dospěl do finále.Doufám,že mi to tady hned někdo nepoplive,asi by mně jeblo.Jen teď řešim kartu.Bude stačit 16GB nebo raději 32GB?Stačí class 4 nebo raději class6?

Vybral jsem si: Sony

Upraveno uživatelem Karki

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...