p.f. Odesláno 17. března 2011 Nahlásit Odesláno 17. března 2011 Po nedavnem nakupu Omega SMP jsem si rekl, ze by nebylo od veci podivat se na hodinky, ktery schranuju po predcich a ktery nejakych 10 let lezi v krabici ve skrini. Objevil jsem nejspis prevalecny IWC - viz fotky (soude podle nedavnyho fora o IWC z roku 1939). Cifernik je bohuzel v pomerne dezolatnim stavu, zjevne se v hodinkach nekdo hrabal, coz odnesla sekundova rucicka. Hodinkam chybi taky poutko, jsou ovsem i s origo krabickou. Dovnitr jsem se zatim nedival, nemam profi nacini a nechci hodinkam ublizit. Chtel bych se tedy zeptat zdejsich znalcu - z jakyho roku hodinky asi jsou? A krome toho - videl jsem, ze nekdo tady posilal stary hodinky se zoxidovanym cifernikem na opravu snad do Spanel, ale nemuzu ten prispevek najit. Nemate nekdo zkusenosti s renovaci podobne zaslych hodinek? Mimo to jsem nasel jeste jedny cibule a par ruskych kousku (ty dam do odpovidajiciho vlakna). Cibule mensi, stribrny, ovsem temer roztriskany - viz foto dole. Nemam tuseni, z jaky jsou zeme (doba patrne 19. stol.) a jestli by oprava byla mozna (za nejaky rozumny penize).
Henry Odesláno 18. března 2011 Nahlásit Odesláno 18. března 2011 Ohledně renovací tu najdeš spoustu vláken. Zadej do místního vyhledávače "danafi", což je španělská firma zabývající se renovacemi. Tohle je vlákno, kde můžeš vidět původní i nový stav.
p.f. Odesláno 18. března 2011 Autor Nahlásit Odesláno 18. března 2011 Danafi je presne to, co jsem hledal. Diky.
Adam99 Odesláno 18. března 2011 Nahlásit Odesláno 18. března 2011 Dobré zkušenosti byly i s Poláky - odkaz
p.f. Odesláno 19. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 19. dubna 2011 Mno, tak se ozvali z Danafi ohledne generalky IWC cibuli. Strojek je pry v katastrofalnim stavu, kompletni renovace by prisla na 1200 - 1250 euro. Do toho se mi tedy moc nechce. Hodinky sice maji jistou sentimentalni hodnotu, ale mam dojem, ze ekonomicky se to vpodstate vubec nevyplati. Co myslite?
IWCmann Odesláno 19. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2011 Přesně to si myslím taky, nech je ležet tak jak jsou a uchovej si na předky jen dobré vzpomínky. Upřímně jsem jinou odpověď ohledně ceny renovace takových hodinek ani nečekal.
skalis Odesláno 19. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2011 Danafi ani polaky ne. Cifernik sice neni idealni, ale po pretisku by z nej byl bezcenny kousek plechu. Dej je k hodinari (mechanovi), jestli by se treba nepokusil vylestit rucky od rzi -- nalepit selakem na podlozku, prebrousit a prelestit -- to by udelalo hrozne moc, cifr neni az tak tragickej. Asi to nebude sranda a bude to spolu se servisem stroje neco stat, ale rozhodne min nez renovace na bezcenny kus u Danafi.
p.f. Odesláno 19. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 19. dubna 2011 To me nenapadlo, ze po renovaci cena hodinek spadne. Tipoval jsem to spis opacne. Rikal jsem si - kdyby to udelali do 600 eur tak OK. Ale za 1250 ... se da sehnat neco novejsiho v paradnim stavu na ebay. Mechana jeste zkusim, vzdat to uplne nechci...
Bert Odesláno 19. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2011 To me nenapadlo, ze po renovaci cena hodinek spadne. Tipoval jsem to spis opacne. Rikal jsem si - kdyby to udelali do 600 eur tak OK. Ale za 1250 ... se da sehnat neco novejsiho v paradnim stavu na ebay. Mechana jeste zkusim, vzdat to uplne nechci... Ono to je tím, že přetisk číselníku nelze označit za renovaci (tedy aspoň mezi sběrateli).
Karlos Odesláno 19. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2011 Mno, tak se ozvali z Danafi ohledne generalky IWC cibuli. Strojek je pry v katastrofalnim stavu...Co myslite? Když jsi ukázal strojek jim, tak ho ukaž i nám, ať se taky podíváme.
p.f. Odesláno 19. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 19. dubna 2011 Hodinky maji ted u sebe (kvuli odhadu ceny opravy), az prijdou zpatky ukazu.
Karlos Odesláno 19. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2011 To jsi poslal svoje památeční hodinky na výlet do Španělska? A jen proto, aby ti řekli cenu opravy?
p.f. Odesláno 20. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 20. dubna 2011 No, jinak to dost dobre nejde. Jenom podle fotek by se odhad ceny a jeji skutecna vyse muzou pak dost lisit. Navic jak jsem psal, doufal jsem, ze vic jak 600 E to nebude, v tom se postovny ztrati jak nic.
p.f. Odesláno 29. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 29. dubna 2011 Danafi poslalo druhou nabidku - opravi strojek, nahradi rucicky a chybejici poutko. Za 680 E (bez postovneho). Co myslite?
zacatecnik98 Odesláno 6. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2011 Doma máme podobné jen trochu zachovalejší a mají jiné ručky , kupovali jsme je tuším vantikvariátu ... velmi staré ) a hezké když se nechají vyčistit
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se