Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 5,8tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník tolja
Odesláno

A v pouzdře je udělán závit ?Ať v tom mám trochu jasno.

bez závitu, na co závit?

se závitem by to nebylo vodotěsné

Odesláno

Říkal jsem si ,že třeba bylo pouzdro vyrobeno standartně se závitem a až pak se řešilo jiné uzavření,když Eltonu nešlo řezat závity do dýnek.Díky Toljo.

• po 3 týdnech...
Odesláno

Tak jsem prozkoumal a otevřel nedávný "úlovek z Blešáku". První dojem divný - ručičky divný - dole na ciferníku CZECH MADE , to bude asi něco novějšího - a po otevření a uzření strojku - fuj to bude asi Čína-Frýdek-Místek-MPM. Pak jsem ale vpravo od můstku setrvačky objevil vyražené číslo 1809 v základně strojku - dojem se změnil - vždyť to pouzdro vlastně je provedením skoro jako "Echt-Prim-NMNM". Nahlédnutím do "Prim-Bible" pana Ing. Hovorky (strana 73) jsem našel: Strojek HMT kalibr 1809 (dle eltonského značení: kalibr 99), výrobce Hindustan Machine Tools Ltd. Indie. Že by tyhle hodinky byly nakonec jedny z pouze cca 500 ks. "Echt-Prim-NMNM-po roce 1994" s tímto strojkem :eek: ?

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Návštěvník eloga
Odesláno (upraveno)

podivný nález Primky - Hindustan Citizenky, :photo:  :photo:

**

Upraveno uživatelem eloga
Odesláno

Tak jsem prozkoumal a otevřel nedávný "úlovek z Blešáku". První dojem divný - ručičky divný - dole na ciferníku CZECH MADE , to bude asi něco novějšího - a po otevření a uzření strojku - fuj to bude asi Čína-Frýdek-Místek-MPM. Pak jsem ale vpravo od můstku setrvačky objevil vyražené číslo 1809 v základně strojku - dojem se změnil - vždyť to pouzdro vlastně je provedením skoro jako "Echt-Prim-NMNM". Nahlédnutím do "Prim-Bible" pana Ing. Hovorky (strana 73) jsem našel: Strojek HMT kalibr 1809 (dle eltonského značení: kalibr 99), výrobce Hindustan Machine Tools Ltd. Indie. Že by tyhle hodinky byly nakonec jedny z pouze cca 500 ks. "Echt-Prim-NMNM-po roce 1994" s tímto strojkem :eek: ?

Ajajajajaj..... tak to je hustý... pěkně pěkně, gratuluju !!

Odesláno

Děkuji za gratulace. Co bych mohl k Prim+Hindustánům dodat. Na strojku kromě vygravírovaného nápisu PRIM 17J a vyraženého čísla 1809 na základně strojku jsem ani pod lupou nenašel žádnou značku Hindustánů - tedy výrobce strojku. V jednom otvoru v základně je vidět rub datumového věnce a ten je z bílé plastické hmoty. Zpruha tlumiče nárazů čtvercová s otvorem a dvěma protilehlými jazýčky - tedy něco jiného než KIF. Celkový dojem strojku mírně plechový, ale ne špatný. Zaklapávací dýnko má pryžový těsnící kroužek a korunka jde taky ztuha, tedy v dost velké korunce je asi taky pryžové těsnění a hodinky mají nejspíš nějakou základní vodotěsnost pro mytí rukou, ale nikde se tím hodinky nápisem nechlubí - dýnko je z vnější strany hladké. Podle "Prim Bible" jsou hodinky z roku 1998, jsou velmi zachovalé a po 17 letech většinou asi ležení někde v šuplíku se rozběhnou po prvním pootočení korunkou. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...