Red Dwarf Odesláno 3. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2006 No sdílím názor, že ceny přes 500,- Kč už jsou moc! Pokud se tedy nejedná o něco extra (NOS Orlík třeba). Ale je to otázka nabídky a poptávky, takže jestli někdo chce... Už strašně dlouho sháním DIPLOMATy. O víkendu mi volal jeden člověk, že je prodává a kolik bych dal. Nabídl jsem mu svoje maximum (500,- Kč) a dneska jsem je našel na S-bazaru za 1.500,- Kč! Jsem vážně zvědav, zda je za tu cenu prodá. Jinak se připojuji k tomu, co už tu několikrát bylo řečeno - neplaťma za PRIMky moc, protože pak nás zastavárnící sedřou z kůže a přeceňovat budou stylem každý měsíc připíšeme k ceně jednu nulu! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom.prat Odesláno 3. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2006 .. Hmmm... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prokop Odesláno 3. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2006 Určitě kalibr 66. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rattler Odesláno 3. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2006 nevím co ti bazarnící blázní primek přece bylo vyrobeno okolo 150000000 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rattler Odesláno 3. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2006 lidičky už se konečně naučte poznávat kalibry myslím že to tady PRIM vysvětlil dost jasně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prokop Odesláno 3. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2006 Opakování matka moudrosti. Buďme schovívaví. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenda Odesláno 4. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2006 Každé zboží má svého kupce, když jim to někdo chce dát, ať jim to dá, ale já souhlasím s názorem, který už zde někde zazněl, že stejně to co mají na pultech je přebrané a lepší kousky jdou jinou cestou . Já teď podobně jako odklízeč spíš pátrám po barevných variantách :cool:, ale neřeknu po jakých, aby mi je kolegové drancovači nepředražili P.S. Jsou to ty dětský primky s 66, pro moji přítelkyni, ale neříkejte jí to :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radimk Odesláno 4. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2006 No já se na S-bazaru koukal spíš na ty kapesní Primky za 500. Co to je? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza49 Odesláno 4. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2006 2Zdenda Proč dětské? Já koupil pro dceru 66 pozlacené průměr snad 28 mm. Prostě strojek a kolem něho rámeček bez jakýhkoliv výplní. Hodinky v super stavu za 50. Pro jistotu do ELTONU 500 a řemínek z krokodýlí kůže? za 320 a byl jsem frajer. Chtěla tikací hodinky tak je má! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenda Odesláno 4. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2006 2Honza49 Jistě, ale jak už jsem několikrát psal jedná se o úchylku sladění oblečení s hodinkama. No a k texaskám modrý a k červenýmu kostýmu červený , a řemínek v barvě . Má tendence mi tahat Diplomaty a Primky Sport II. :cool: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hracicka Odesláno 4. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2006 Hracicka: tak mi vrtalo hlavou, proč máš vždy radost ze zvyšení cen Primek. Dal jsem si tedy práci a projel tvé příspěvky. Absolutní většina těch, které se váží ke značce Prim, je o tom, jak je dobře za ně platit co nejvíc. Pochopil jsem to tedy tak, že jsi na růstu jejich cen zainteresován a děláš vše, aby se ta cena co nejvíc uměle zvedla. Jak to tedy je, máš jich doma plný kufr po dědovi a čekáš na nejlepší cenu, abys je "vrhl" na trh? To co se v současné době kolem těchto hodinek děje, je krátkodobě uměle vyvolaný zájem, za rok už po nich neštěkne ani pes. Mimochodem, zaplatit za "Obyc. hodinky ve velmi dobrym stavu nad 1.000,-", je zcela iracionální jednání. Zrekonstruované z nových dílů je můžeš mít za pár stovek a to včetně práce. No tak to me potesilo, že jsi po sáhodlouhem prostudovani Chronomagu prisel na to, ze sbiram Primky. To bych Ti usetril cas, kdyby jsi se zeptal. Tak Ti mozna doslo, po Tve detektivni praci, ze nic neprodávám, tím méně kufr po dědovi, spíš nakupuju. Ale určitě si i vyšťoural, že ono se toho moc nenabízí, a tak spolu s Odklízečem a mnohými dalšími jsme dlouho pásli po Sportech 1gen. v dobrem stavu. A podle odpovědí jsi i zjistil, že poptávka převyšuje nabídku. Ale zřejmě tvé detektivní schopnosti sižuje absence bystrého úsudku, prože by jsi nepsal takové blbosti, že mám radost ze zvýšených cen,. Já jen píšu o tom, že sbírat má cenu jen nepoškozené a originální kusy, ne žádné domácí lego, poslepované s toho co najdeš po šuplících. A bohužel lepší kousky stojí víc. Pokud máš chuť vyrábět a opravovat domácí zbastlence, rád Ti pošlu hromadu nefunčních strojků, pouzder, sučástek, ze kterých si po bezesných nocích sestavíš alespoň desatery hodinky made in HostXXXX, a ktere budou mít cenu jen Tvého času, sběratelskou bohužel nulovou. Jak tady výše někdo psal, tak většina dobrých kousků je vybraná, a čas od času se něco objeví na trhu, bohužel když se to objeví tam, kde už o PRIMkách vědí, tak cena je vyšší. Pokud máš PRIMky v dobrém stavu, tak mi je nabídni, já je rád koupím. Doufám, že mě je dáš po dvou stovkách :-), ale koupím i dražší. Jinak sběratelská hodnota stojí a padá s fungováním ELTONu, takže si nemyslím, že by za rok byl nějaký dramatický propad cen ( kéž by byl!). Hodinky co kupujeme se pohybují v cenách 10 - 50 Euro, takže v ceně jednoho bavlněného trička, jednoho pytle pracího prášku, nebo psího žrádla, nebo jednodenního lyžařského skipasu, takže stále za babku. Z 150 nebo nevím kolika přesně, milionů kusů vyrobených PRIMEK, maji hodnotu jen ty v původním stavu, a nejvíc z nich ty nejstarší a nejzajímavější. Rozhodně tedy ne odřené plastové fialové šedesátosmičky v dětském pouzdře a prasklým sklem. P.S. Cerné SPORTY za barevné ???. Zkus třeba nabídnout svoje staré dětské 66 za Diplomaty, třeba se někdo najde? To bylo jen malé rýpnutí, sorry. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prokop Odesláno 4. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2006 No tak chlapi.... od sebe! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza49 Odesláno 4. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2006 2 Zdenda Ten řemínek musel být růžový. Skus si ho sehnat. Mi se to povedlo! :cool: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenda Odesláno 4. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2006 2 Honza49 podám zprávu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
31682 Odesláno 4. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2006 P.S. Cerné SPORTY za barevné ???. Zkus třeba nabídnout svoje staré dětské 66 za Diplomaty, třeba se někdo najde? To bylo jen malé rýpnutí, sorry. Mé staré dětské 66, o kterých se zmiňuješ, vidělo jen pár lidí, kteří byli na besídce v Praze. Pokud si pamatuji, nikdo z nickem Hracicka tam nebyl. Odkud tedy víš, že jsem jejich vlastníkem? Zdá se, že jsi pěkný filuta No a k věci. Hodinky neprodávám, ale vyměňuji. Takže nepovažuji za nemožné, že se někomu sejdou dvoje barevné Sport I a vymění je za černé. Třeba ani nemusí mít dvoje, ale stačí, když bude preferovat černé provedení. Obdobně jsem vyměnil Sport I za Diplomat. Tomu člověku se prostě víc líbily Sporty a tak do toho šel. Já mít dvoje Diplomat a nemít Sport I, tak také měním. Skutečně trváš na cenách, které jsi uvedl ve svém příspěvku z 3.4. 12:47:31? Takže potom Diplomaty z S-bazaru musí být už tvé. Tyto ceny bych byl schopen akceptovat za NOS v původním balení a s doklady o koupi. A pochop, že i tady ještě nemáš žádnou garanci toho, že se jedná o naprosto původní kousek! Když doma vyhrabu staré křápy, od kterých mám záručák a krabičku, vyměním jim pouzdro, sklíčko atd., nechám je vyčistit, jak poznáš, že se nejedná o původní produkt? Buď si jistý, že takových se na trhu pár objeví. Takže šikulu by tato operace nevyšla celkově na víc než 200 Kč. Dál už jenom ve zkratce. Musím ti oponovat, není třeba vyrábět domácí zbastlence. Znovu podotýkám, že se jedná o originální díly, kterých je mezi hodináři ještě relativní dostatek. Třeba je to špatně, ale za bastlení nepovažuji nahrazení starého ošoupaného mosazného chromovaného pouzdra za totožné, ale nepoškozené, které májí hodináři ještě v zásobě. To samé platí pro ciferník, ručičky, korunku atd. Copak je náhrada staréhu opotřebovaného dílu, za staronový od stejného výrobce bastlením?! Co uděláš když ti praskne sklíčko? Hehe, také jste si jako malí fakani (asi od ročníku 1955) zbrousili pouzdro na hodinkách? Tenkrát to byla hrozná frajeřina Za pár let mi máma nechala vyměnit pouzdro za nové, během toho času se mi několikrát podařilo zničit sklíčko, to se rovněž dočkalo výměny. Tím hodnota hodinek stoupla, klesla nebo zůstala stejná? Upozorňuji, že hodinky jsou v perfektním stavu, všechny díly originál z dílny Prim a asi 30 let je nikdo nenosil. Už vůbec nemohu souhlasit s tím, že sběratelská hodnota je nějak úměrná fungováním ELTONu. Řekněme si popravdě, kolik lidičků asi tak začalo Primky sbírat. 200 nebo 300 včetně Slovenska? A to tato čísla považuji za hóódně nadsazená. Jestli ELTON bude nebo nebude, to se v hodnotě hodinek opravdu nijak neprojeví. Naopak, možná by se cena v případě krachu z nostalgie zvedla o 50 Kč. Trochu jiný pohled mám na renovace, které dělá ELTON. Mám dvoje Primky, ke kterým mám osobní vztah a chci je ještě nosit, ne "sbírat". Takže těm časem s radostí věnuji nejenom nerezové pouzdro, ale i veškerou možnou soudobou resuscitaci. Zde je velká pravděpodobnost, že jako původní zůstane jen strojek. No a co? Hlavně, že hodinky budou živé. Takže jedině v tomto případě bych viděl něco, co by se dalo nazvat jako "bastlení". Zde by patrně byl asi než renovace, výstižnější název modernizace. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
georg Odesláno 4. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2006 Panstvo, ono to dá docela práci - takhle se hádat písemně! A k otázce bastlení - někdy to je poznat (viz. moje hodinky s kalibrem 50 a hranatýma ručkama), ale někdy to jako "zbastlené" bylo produkováno přímo fabrikou! A někdy je i Prim (diskutér) překvapen, co se v dobách dávno minulých vyprodukovalo. Jak potom chcete někdo poznat, když hodinář vyhrabe šuplata a několik hodinek poskládá z nových dílů? Ale i takové si rád koupím za rozumnou cenu - už jen proto, že jich nikdy nebude víc. Váš kohoutí zápas považuji za naprosto zbytečný, protože svým způsobem máte oba pravdu. Ať se každý zařídí, jak chce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukáš Odesláno 4. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2006 Přesně tak pánové, oba máte pravdu v některých bodech! Moje heslo zní: Kdo si počká, ten se dočká a nemusí ani tolik platit!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondraj Odesláno 4. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2006 Pokud hodinkám vyměním díl za orig. nemůže to být přeci na škodu a někdy i poznat. Bastlením je pro mne to, že použiji všehochuť. Jo a nerez pozdro je také řešení, jak hodinkém prodloužit znatelně funkční období. Sám se chystám do Prim sport 1 Gen, protože se mi moc líbí a chci je nosit, ale ne v ošoupaném mosazném pouzdru. A pokud bych narazil na neošoupaný originál (zatím jsem takový neviděl ani na obrázku), tak bych je zase nemohl tahat, protože by mi jich bylo líto. Zatím si pořizuji hodinky spíše na nošení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaX Odesláno 4. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2006 32000 dobrý Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prokop Odesláno 4. dubna 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2006 význam posledního příspěvku mi nějak uniká. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se