mxxx Odesláno 7. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2011 Zdravím, chtěl bych se na Vás obrátit s žádostí o radu ohledně seřizování času na hodinkách Seiko Diver´s Automatic. Ve většině případů se mi podaří vytáhnutím korunky na druhou pozici vteřinovku zastavit a seřídit tak přesný čas, ale také se mi stává, že vteřinovka zastavit nelze. Zkoušel jsem postupovat i podle rady výrobce vytáhnout korunku když je vteřinovka na pozici 12. Nevím co s tím Díky za Vaše rady
Návštěvník Tada Odesláno 7. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2011 Není to tím, že hodinky nemají hacking? Jaký je to přesně model?
Jay Doll Odesláno 7. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2011 Bude to tím. Některé hodně obyčejné hodinky nemají hacking, takže i když vytáhneš korunku a chceš nastavit čas, tak se sekundová ručka stále pohybuje. S tím nic nenaděláš, leda si můžeš koupit dražší hodinky
Patrik Odesláno 7. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2011 Na mých starých PRIMkách se při malém natažení dařilo zastavit vteřinovku při pootočení korunky proti směru hodinových ruček (a držením). Takže když jsem chtěl hodinky nastavit opravdu přesně, tak jsem si takhle zastavil vteřinovku přesně na dvanáctce a čas dal o něco méně, než bylo. Když pak "padla dvanáctá" posunul jsem minutovou ručku na správný čas směrem dopředu a tím se zároveň rozběhla i vteřinovka.Tehdy jsem byl "absolutní přesností" posedlý, dneska bych se s tím už nedělal
Martz Odesláno 7. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2011 Potvrzuji to, co píše Patrik. S tím, že mě to funguje i u Seiko Diver's Automatic :) bez hackingu. Má to jednu podmínku, nesmějí být plně natažené. Jinak taky jsem to dříve hodně řešil, už to neřeším. U Spiritů se mi to tolik nerozhodí, takže stačí v případě potřeby položit správným směrem přes noc/přes víkend. U diversek, které mi udělají větší chybu, to dělám tak, že nastavím třeba minutu,dvě do plusu a ony to časem srovnají.
mxxx Odesláno 7. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 7. dubna 2011 SEIKO SKX171K1...Díky Vám všem za rady. Ten fígl s držením korunky (vteřinovka stojí na místě) používánm problém je, že ne vždy mi to vyjde. I když to teď dělám na pozici 12, nejde to. Snad to bude tím že jsou hodinky plně nabité Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Petrson Odesláno 7. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2011 Jj, to kouzlo se jmenuje hacking, ne vždy a ne u všech strojků. V dnešní době to ale považuji za ohromnou výhodu. Naštěstí mé Fortis B 42 Divers tuto funkci mají, ale měl jsem i hodinky bez a bylo to "o ničem"
groula Odesláno 8. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2011 Jj, to kouzlo se jmenuje hacking, ne vždy a ne u všech strojků. V dnešní době to ale považuji za ohromnou výhodu. Naštěstí mé Fortis B 42 Divers tuto funkci mají, ale měl jsem i hodinky bez a bylo to "o ničem" Chlapi nezlobte se na mě, ale pokud budu chtít ultrapřesný hodinky s chodem vteřinovky na vteřinu, budu nosit casio PRW-5000, který sem si koupil jako náhradu PRG-80. Maj automatický ladění času každej den mezi 2 a 3 ráno. tudíž čas na vteřinu přesnej. Pak sem se zamiloval do monster, jdou mi asi o dvě a půl minuty na před a sekundovku absolutně neřešim. Nežijem v japonsku, kde je všechno na sekundu přesně. Tak se proberte
PavelK Odesláno 8. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2011 On se hacking hodí nejen v případě, že chceš nastavit hodinky na přesný čas. Já třeba "potřebuju", aby mitová ručka ukazovala celou minutu (tzn. na index), když je sekundová na 60 sekundách. A to se s hackingem nastaví lépe, než bez něj.
Petrson Odesláno 8. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2011 To Groula: Máš pravdu, zrovna teď bych v Japonsku žít nechtěl, ale hodinky obecně jsou od toho, aby ukazovaly přesný čas a jelikož to automaty neumí až tak přesně, je potřeba je sem,tam nastavit. A v tom případě chci mít, alespoň v tu chvíli pocit, že jsem je navedl na přesný čas a v tom je hacking jedinečný, řikej si co chceš
little_w Odesláno 8. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2011 ...U Spiritů se mi to tolik nerozhodí, takže stačí v případě potřeby položit správným směrem přes noc/přes víkend...no a navic zrovna Spirity ten hacking maji, takze to fakt problem neni
Martz Odesláno 8. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2011 no a navic zrovna Spirity ten hacking maji, takze to fakt problem neni ááno, když se mi předběhnou víc (když nedávám bacha, jak je přes noc pokládám), tak je prostě na pár vteřin zaháčkuju
Jezevcik2 Odesláno 8. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2011 ááno, když se mi předběhnou víc (když nedávám bacha, jak je přes noc pokládám), tak je prostě na pár vteřin zaháčkuju Mám nové pětky a zjistil jsem že je celkem jedno,jestli je odložím nebo s nimi spím.Ráno mám tak i tak plus tři sekundy,bez ohledu na to,jestli byly korunkou dolů nebo na ruce.Jsou v záběhu a tak se to třeba změní. Absence hackingu mi nevadí,minutovou ručičku nastavím odhadem dle indexů a pak chvilku ladím.Je to jednou týdně takový rituál. Nevím,jestli by mě superpřesné atomové hodinky dlouho bavily.Z těchto automatů alespoň dýchá člověčina.
Dr.Watson Odesláno 11. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2011 Hm, já to nastavování také tak neprožívám (už ) ale chápu to. Všiml jsem si u pětek jednoho, pokud necháte korunku povytaženu pár minut, hodinky se zastaví. Mně se to stalo v práci, kdy jsem je chtěl podle rádia nastavit a musel přitom odběhnout. Japonci mají vše vymakané-třebas je to přesně X krát minuta (víc jak 5 min. to asi nebude), možná by stálo a pokus po jaké době se zastaví, zda je to přesný čas, zda i se vteřinovkou. Pak by to šlo teoreticky udělat plus minus pár sekund. Teď to po sobě čtu a přijde mi to jako blbost...
Martz Odesláno 11. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2011 Že by dávali takovouhle královskou komplikaci do nejlevnějších modelů? Asi to bude fakt blbost
Jezevcik2 Odesláno 11. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2011 Že by dávali takovouhle královskou komplikaci do nejlevnějších modelů? Asi to bude fakt blbost Vyzkoušeno,ověřeno,není to blbost.U mě to funguje od vytažení do jedné minuty.Akorát nevím,jestli jim to svědčí. Stačí však při vytažené korunce s hodinkami pohnout a zase se asi na dvacet sekund rozeběhnou. Kalibr 7S36
mxxx Odesláno 12. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 12. dubna 2011 tak se mi osvědčilo seřizovat čas když nejsou plně natažený, to se pak dá ručička přibrzdit...Ještě bych se zeptal v jaké poloze hodinky pokládat přes noc na stůl aby se ''nevybily''? Díky
Dantechno Odesláno 12. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2011 tak se mi osvědčilo seřizovat čas když nejsou plně natažený, to se pak dá ručička přibrzdit...Ještě bych se zeptal v jaké poloze hodinky pokládat přes noc na stůl aby se ''nevybily''? Díky Tak ona asi poloha pri odkladani nebude mit vliv na rezervu natahu (a kdyz tak zanedbatelnou). Spis to ma vliv na odchylku/presnost.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se