Přejít na obsah

CO TO JE ZA NOVINKY

t2

Doporučené příspěvky

jasně, od 1.4.2011 došlo ke snížení limitu hodnoty zboží ze zemí mimo EU, kde se neplatila DPH ze 150euro na 22euro a vzhledem k tomu ze cena 50,99dolaru je víc, než 22euro tak to zadržují a budou po tobě zřejmě chtít doplatit DPH.

Upraveno uživatelem Merlin_CZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak na DPH si člověk zvykne, většinou jsem nakupoval maximálně oblečení do 150 EUR, hloupý je, když dnes člověk koupí něco za 100 USD a zaplatí k tomu ještě 2/3 hodnoty zboží za proclení a DPH. No řekněme, že to stát nevytrhne, ale vydělají na tom firmy Fedex, DHL, UPS apod. protože každé proclení něco stojí nehledě na DPH.

Odkaz ke komentáři

Tak na DPH si člověk zvykne, většinou jsem nakupoval maximálně oblečení do 150 EUR, hloupý je, když dnes člověk koupí něco za 100 USD a zaplatí k tomu ještě 2/3 hodnoty zboží za proclení a DPH. No řekněme, že to stát nevytrhne, ale vydělají na tom firmy Fedex, DHL, UPS apod. protože každé proclení něco stojí nehledě na DPH.

Domnívám se, že nejvýhodnější pro tebe celní deklarant je jenom Česká pošta. Pamatuj, čím méně peněz budeš mít, tím se ti zlepší charakter.
Odkaz ke komentáři

Vydeklarovat si to můžeš sice sám, ale celníci na to nejsou vůbec vybavený. Takže se musíš na to před připravit. To ti ale nikdo dopředu nedá vědět. A ještě nechápu proč se to týká použitejch věcí a taky nechápu to dph z přepravy. To mi hlava nebere. :sad01_anim:

Odkaz ke komentáři

Tak proclil jsem již spoustu věcí v tom problém nevidím a myslím, že celníci to řešit nebudou. prostě ta fronta na celním úřadě bude mít čtyřnásobnou délku, takže nakonec dojde k nějakému rovnovážnému stavu - lidi i celníci to začnou dělat jinak a stát přijde o víc než předtím.

Odkaz ke komentáři

Ja vim ze je to akce EU ale jen me zajima ten limit jestli je vsude stejny.

Pokud je jiný, tak jedině ještě nižší.Schválením novely dojde k paradoxní situaci, kdy budou existovat dva různé limity, jeden pro osvobození od cla, druhý, podstatně nižší pro osvobození od DPH. Nařízení Rady č. 1186/2009 z 16. listopadu 2009 stanovuje pro zásilky bezcelní limit 150 EUR. Do tohoto limitu je zboží považováno za zboží nepatrné hodnoty a nepodléhá clu. Naproti tomu Směrnice Rady 2009/132/ES ze dne 19. října 2009 osvobozuje od placení DPH pouze zásilky do hodnoty 10 EUR. Členské státy mohou ale tento limit zvýšit až na 22 EUR.

Důvodů proč EU nastavila tak nízký limit může být celá řada. Nabízí se spekulace, že za ním stojí snaha snížit dovoz zboží ze zemí mimo EU, zejména z Číny a dalších asijských zemí. Pokud odhlédneme od skutečnosti, že v Česku dojde díky nižšímu limitu pro osvobození od DPH, k reálnému zdražení většiny zásilek, je zřejmé, že sjednocením limitů ve všech státech EU chtěl Brusel vyřešit situaci, která nastala po zvýšení bezcelního limitu na 150 EUR v roce 2008. Některé státy, například Slovensko, totiž ponechaly limit pro osvobození od DPH na 22 EUR, jiné jej, tak jako Česko, zvýšily na 150 EUR.

zdroj

Odkaz ke komentáři

Tak trochu jsem po tom pátral, protože mi letí balík s hodinkama z HonkKongu, musí se zaplatit clo dle země původu a zboží, pro hodinky je speciál kód :D ( u mě 4,5% clo) a pak DPH, tedy 20%.. Což mi v součtu po přepočítání udělalo 1900kč rozdíl. 2/3 hodnoty zboží navíc tedy bych rozhodně platit neměl...

Upraveno uživatelem Axel
Odkaz ke komentáři

Tak trochu jsem po tom pátral, protože mi letí balík s hodinkama z HonkKongu, musí se zaplatit clo dle země původu a zboží, pro hodinky je speciál kód :D ( u mě 4,5% clo) a pak DPH, tedy 20%.. Což mi v součtu po přepočítání udělalo 1900kč rozdíl. 2/3 hodnoty zboží navíc tedy bych rozhodně platit neměl...

No to záleží na ceně hodinek a dopravy. Já za hodinky a dopravu dal cca 51 usd a tady celníkům 199,- plus hodinu a dvě minuty svého času. ( odečten čas čekání na výtah je to 3. p ) Bál jsem se co nakonec po těch útrapách vypadne z obálky, ale vypadá to, že to za to stálo.

Odkaz ke komentáři

No to záleží na ceně hodinek a dopravy. Já za hodinky a dopravu dal cca 51 usd a tady celníkům 199,- plus hodinu a dvě minuty svého času. ( odečten čas čekání na výtah je to 3. p ) Bál jsem se co nakonec po těch útrapách vypadne z obálky, ale vypadá to, že to za to stálo.

Tak procenta jsou snad porad stejna, tedy clo plus minus 5 % a dph 20%.. Jo když ty hodinky zadrzi a primo se pro ne musis dostavit, tak pak mozna si neco jeste prirazi, to nevim. No sam jsem zvedavy, jak to dopadne, doufam, ze me moc nenatahnou.. :( Je to normalni zlodnejna, legalni kradez. Kdyby v Evrope a CR predevsim nebyly nesmyslne vysoke ceny spotrebniho zbozi, tak si jej nebudu kupovat na ebay..

Odkaz ke komentáři

V mém případě šlo jen o dph. Ale to vyřizování. Pro někoho normál, ale pro mě poprvé. Jedním slovem hrůza!!! Přišel jsem tam s tím co mi poslali domů. Tam jsem zjistil, že chtějí nějaké potvrzení o tom kolik to stálo. Samozřejmě že nemají žádné vybavení na kterém byste jim to mohli ukázat. Takže prozatím ahoj celníci jedu pryč, otravovat někoho kdo mi může vytisknout mail od paypalu a výpis z banky kolik korun jsem poslal paypalu. Tak druhá návštěva. Hurá do třetího patra a k přepážce 1 v poštovní části. Tam po vystání fronty a předložení psaní co mi přišlo místo hodinek mi paní dala jakousi průvodku. Jde se do celní části. Další čekání. Hurá přepážka se uvolnila. Předkládám průvodku,psaní co přišlo místo hodinek a dva výpisy. Posílají mě zase čekat, než si to celníci utřídí. Pak dostávám složenku. Jdu zpět do poštovní části k přepážce 2 a tam platím složenku ( haha tady vás celníci a pošta stáhnou o další zbytečné peníze ) a pak zpět k celníkům. Tady nečekáte a jdete k přepážce hned, teoreticky. Po okopírování vám složenku vrátí a pridají papír pro poštu že máte procleno. Zase spátky do poštovní části znovu k přepážce 2 a tady byla fronta nejhorší. Po vystání předposlední fronty odevzdáte paní za přepážkou celní papír a dostanete poštovní papír. Po vystání poslední fronty u výdeje zásilek odevzdám poštovní papír zřízenci který zmizí v dočasnem skladu a po asi 6ti 7mi minutách absolutně posledního čekání mi podává obálku s hodinkami. Docela síla. Omlouvám se za nudění nebo strašení, ale pro mě to bylo poprvé.Třeba to někomu pomůže.

ps. podle mě je to mafiánství ze strany unie, státu, celníků a pošty. A dále je to přehlídka neefektivnosti, blbosti a amatérismu ze strany celníků i pošty.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...