little_w Odesláno 23. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2018 Bud nekompromisni, Berte. To se fakt neda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 23. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2018 Zabanuj ho hned az do navratu! Toto je k placu... Vonku hnus, sneh s dazdom, to sa ani pri najlepsej voli neda nic spopolnit. A Bob posiela foto ze 25stupnov je vraj hnusne pocasie... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nividic Odesláno 24. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2018 Nahodou oaza slunce, tepla a vonaveho koure jest potrebna do toho marastu vukol. Alespon ja to vnimam takto terapeuticky, pri te akutni smrtelne rymicce, co me skolila. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hmfreshmeat Odesláno 25. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2018 Doutníky dovezeny kámošem z Nikaraguy. Humidor zakoupen na tržišti La Gran Ferria v Havaně - silně doporučuji. Týpek tam má velmi pěkný kousky a je ochoten udělat i na zakázku. Jediné, co je pak vhodné doma přikoupit, je nějaký lepší vlhkoměr a případně i ten krystalový vlhčič, protože ty jejich dodávané na Kubu jsou nekvalitní. Jinak ale po stránce dřeva, zpracování a ceny velmi příjemné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 25. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2018 Oni to zvlhceni vzhledem k vzdusne vlhkosti nemusi moc resit :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hmfreshmeat Odesláno 25. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2018 (upraveno) To je taky fakt Ale každopádně ty, co se tam dováží odněkud, jsou mrdky Upraveno 25. ledna 2018 uživatelem hmfreshmeat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 25. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2018 SRY ale "krystalový vlhčič" mě fakt pobavil Používám zvlhčovače od Xikar už nekolik let a maximální spokojenost, jen si musíš vyladit velikost odpařovací plochy a prakticky se o to téměř nestaráš. Např. : https://www.etrafika.cz/hledani?items%5Bsearch%5D=xikar&x=0&y=0 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hmfreshmeat Odesláno 25. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2018 (upraveno) Uznávám, že ten obrat je dost neandrtálský - přisuzuji to pozdní noční hodině a únavě Ale přesně ty přípravky z odkazu používám vč. toho glykolovýho roztoku a jsem s tím maximálně spokojenej. Poslední doutníky z Kuby z várky z března 2016 jsem dokuřoval v prosinci 2017. Určitej pokles kvality tam byl, ale pořád docela dobrý. Upraveno 25. ledna 2018 uživatelem hmfreshmeat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 25. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2018 Rok a pul? To by melo byt z humidoru prave krasne ulezely, zadny pokles kvality! Ja mam v humidoru nektere kousky uz 5 let a pohoda ;-) Jses si jistej, ze to nebyly fejky z Kuby? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 26. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2018 Ja mel dnes Chateau Real - jeden z prvnich tradicnich blendu od Drew Estate, stari cca 10 let a byl porad dobrej, lehce koreni, sila sotva stred, po snidani ideal Ted vecer limitka ktera se prodava jen v cigar lounge u hokejoveho stadionu Florida PanthersJe to jemnejsi Dirty rat, vyrazna chut, ale min koreni Je chladneji, ale porad pohoda kratasy, triko a zabky i v noci :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 26. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2018 Jses namesicnej? Nebo na co potrebujes v noci zabky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hmfreshmeat Odesláno 27. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2018 Rok a pul? To by melo byt z humidoru prave krasne ulezely, zadny pokles kvality! Ja mam v humidoru nektere kousky uz 5 let a pohoda ;-) Jses si jistej, ze to nebyly fejky z Kuby? Nejsem doutníkovej expert. Ale řekl bych, že jsem to neskladoval úplně při ideální teplotě. Fejky to podle mě nebyly - jednak jsme se na začátku nechali napálit, takže jsme měli srovnání. A ta plantáž ve mě vyvolávala celkem důvěru a ten týpek dostal i nějakou cenu za produkci tabáku a našel jsem o něm i dokument na YT Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 27. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2018 Ja ti nevim... Ja ked nejaky dutnik vydrzi v humidore rok-dva tak sa nan neskutocne tesim pretoze je vzdy lepsi ako keby som ho zpopolnil hned. O teplotu az tak primarne nejde, ale s meniacou sa teplotou sa ti meni relativna vlhkost, co moze byt problem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hmfreshmeat Odesláno 28. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2018 To mas pravdu. Prave ten rok jsem bydlel v docela teplym byte, bylo tam v lete min 25 st. C, spis vic. A tehdy jsem skoro nebyl schopnej dostat rel. vlhkost pres 60 %... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 28. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2018 Ono je to spis opacne, kdyz je nizka teplota tak je problem s nizkou vlhkosti, pri 25 stupnich by to spil lezlo pres 70.Bud zkus bovedu, nebo zvetsit odparovaxi plochu u krystalu ... Zrovna jsem na Drew Estate eventu na Floride, zajimava zkusenost, prodejna + lounge slusny doupe, hlavni zakaznici = motorkari + obyc. americani Zaroven je tasting alkoholu od Drew Estate ktery je ted ve 4 statech USA a rozsiruje se Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hmfreshmeat Odesláno 28. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2018 (upraveno) Tady si dovolím nesouhlasit. Když jsem to dal do sklepa, kde bylo cca 16-18 st. C, tak s rel. vlhkostí problém nebyl. A potvrzuje to i i-x diagram vlhkého vzduchu Upraveno 28. ledna 2018 uživatelem hmfreshmeat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 28. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2018 Ja se neorientuju v tom diagramu, jen vim ze nizka teplota = nizka vlhkost a vysoka teplota = vysoka vlhkost Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 28. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2018 Bobe, fakt ma pravdu hmfreshmeat. Ten diagram znamena asi to, ze dejme tomu 8g vody na kilo vzduchu ti pri 20°C udela 50% vlhkost. Stejne mnozstvi vody ti pri 10°C udela 100% vlhkost. Korelace mezi teplotou a vlhkosti neni. Musis do te rovnice pridat H2O Nemuzes rict, ze vysoka teplota = vysoka vlhkost. Stejne mnozstvi vody ti proste pri mensi teplote udela vyssi vlhkost. Takze v tomhle smyslu plati (kdyz teda predpokladam pritomnost H2O), ze vysoka teplota = nizka vlhkost. Nicmene z toho plyne pouceni, ze se musi doutniky udrzovat v odpovidajicim prostredi, to jo. A vubec, to ja jen tak plkam, pac ti zavidim ten doutnikovej vejlet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prischera Odesláno 28. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2018 Jenže tady jde právě o tu vodu ve vzduchu. Relativní vzdušná vlhkost ti nic neříká. Takže ve sklepě nebyl problém s vlhkostí, ale doutníky vysychaly. Když pověsíš prádlo na balkon a bude mrznout, tak máš 100% vzdušnou vlhkost a prádlo uschne. Když budeš mít po bouřce a bude horko, tak máš vlhkost třeba 80%, ale budeš s tím bojovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 28. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2018 Jasne. Ale cim tepleji, tim vic musis tu vlhkost prikrmovat. To je asi tak vsechno, co z toho grafu plyne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se