Přejít na obsah

Cigars / doutníky

Pepso

Doporučené příspěvky

Jenom jestli jsi to nevyhodil predcasne -

"bílé tečky nebo krystalky ? takzvaná bílá plíseň avizuje nejlepší kondici doutníku a je důkazem zrání. Jedná se o kombinaci rozkládajících se cukrů a olejů, látek tabáku vlastních, které způsobují, že dochází k zvýraznění chuti. Doutník během svého života dozrává a jedním ze znaků ?dospělosti? je právě bílý až šedivý povlak. Znalci tyto doutníky považují za klenoty a doporučují jako pravý požitek. Přesto stačí jen doutník lehce otřít navlhčeným ubrouskem nebo hadříkem a je po potížích. Kouř je bohatší o tóny tlejícího listí a lehké náznaky zeminy. Vlastně se dá říct, že takto vyzrálý doutník věrně vystihuje podzimní atmosféru."

http://www.etrafika.cz/clanek/15/co_delat_kdyz_se_na_tele_doutniku_vyskytuji_barevne_skvrnky_

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem o víkendu zpopelnil vynikající Costarický doutník z produkce Vegas de Santiago a to Secretos del Maestro Don Luis a při té příležitosti mě napadlo se s vámi podělit o kontakt https://www.vegassantiago.com/shop/index.php

Občas ho  využívám a nechám si za neuvěřitelné peníze poslat celkem poctivé a skvělě stavěné doutníky. Jen je potřeba dát bacha na celníky a posílat jen povolené množství tj. do deseti kusů. Pokud by se někdo rozhodl to zkusit /doporučuji/, tak si objednejte tento sampler jako dárek pro nového zákazníka /zatím dostali všichni ,ovšem není to zaručené/ dostanete ješte dva doutníky z darma.

Jediný opruz je,že to sem jde skoro měsíc,ale doutníky mi vždy přišli v dobré kondici. 

Jo SRY těch opruzů je víc, také mi to jednou zastavili celníci a já musel na celní poštu na Prahu 5, kde balíček rozbalili, aby zjistili,že je to ok a není tam žádné clo a dph a i tak jsem zaplatil 90,- za celní řízení a ztratil půl dne ve frontách :raygun:

Nicméně to fakt stojí za to, Kuba to sice není,ale celkem potěší a takový Chaman.....

20130513_113055.jpg

20130513_113118.jpg

Odkaz ke komentáři

Je to v celních předpisech 

viz Tabákové výrobky = 50kusů cigaret, nebo 25 kusů doutníčků, nebo 10 kusů doutníků, nebo 50 gramů tabáku ke kouření, nebo úměrná souprava těchto výrobků

https://www.celnisprava.cz/cz/clo/odbavovani-postovnich-zasilek/Stranky/default.aspx

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil

Ted jsem to procetl poradne. Musi to byt neobchodniho charakteru od soukrome osoby jako darek a nesmi presahovat hodnotu 45?. Oni ti tam napisou "gift" a posila to jako soukromnik?

EDIT: A asi bych radsi vzal dva az tri kousky tadypetacas.jpg

EDIT2: Udelals mi chute, jdu si dat doutnik.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil

Nerozumím?

2. Zásilky zboží mezi soukromými osobami 

(články 25 - 27 NR 1186/2009) jsou dárkové zásilky odesílané soukromou osobou ze třetí země jiné soukromé osobě, která se nachází ve Společenství, a musí se jednat o dovoz neobchodní povahy. Osvobozeno je však jen zboží do hodnoty 45 EUR. V rámci tohoto limitu lze přiznat osvobození od dovozního cla i na:

Tabákové výrobky = 50kusů cigaret, nebo 25 kusů doutníčků, nebo 10 kusů doutníků, nebo 50 gramů tabáku ke kouření, nebo úměrná souprava těchto výrobků

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...