Tikal Odesláno 14. května 2013 Nahlásit Odesláno 14. května 2013 No vždyť ano, máš to tam striktně napsané, tabákové výrobky,alkohol a parfémy mají určený limit co si smíš nechat poslat a jaká je maximální hodnota zboží. Tzn. Maximum je 10 doutníků. Bude to deklarováno jako dar, což samozřejmě celníci znají a oni po tobě budou chtít viz. aby deklarant předložil další doklady potvrzující správnost údajů uvedených v celním prohlášení. Takovéto předložení dalších dokladů může být celním úřadem vyžadováno v souladu s čl. 68 NR (EHS) č. 2913/92 (celní kodex Společenství). Hodnota zásilky = cena uvedená na hodnověrném dokladu + dopravní náklady přepočtené dle přepočítacího kurzu na Kč. Nicméně i když bude deklarována cena zásilky, ta musí být i u daru, tak ve znění zákona nestojí hodnota 45 Eur,NEBO 10ks dotníků, ale ten limit 10ks zůstává. Takže si koupíš 10ks doutníků a jejich cena včetně dopravy /také pěkná sviňárna/ bude třeba 150 Eur, tak ti nechají 45 a ze zbytku 105 eur zaplatíš clo+Dph..... Na to se musí fakt opatrně, protože třeba z Dánska i z Německa, což je EU mi chodí větší zásilky tabáku a projdou,protože celníci EU tak neřeší,ale mimo EU jsou jako blbí. Takže věř zkušeným kozákům,co mají pár celních řízení za sebou
Návštěvník Kamil Odesláno 14. května 2013 Nahlásit Odesláno 14. května 2013 Ale těch 45? bez dopravy (a 10 kusů) platí jen pro dárky. Pokud to není dárek (jakmile za to zaplatím, jedná se o zboží obchodní povahy), platí 22? včetně dopravy a žádné osvobození na 10 kousků není. Nebo blbě čtu? Takže jak já to chápu limit deset kusů a pětačtyřicet euro platí jen pro dárky, proto jsem se tě ptal, jestli na to napíší "gift". Znovu cituji:2. Zásilky zboží mezi soukromými osobami (články 25 - 27 NR 1186/2009) jsou dárkové zásilky odesílané soukromou osobou ze třetí země jiné soukromé osobě, která se nachází ve Společenství, a musí se jednat o dovoz neobchodní povahy. Osvobozeno je však jen zboží do hodnoty 45 EUR. V rámci tohoto limitu lze přiznat osvobození od dovozního cla i na:
Tikal Odesláno 14. května 2013 Nahlásit Odesláno 14. května 2013 Kusový limit je na veškeré zásilky ze zemí mimo EU, je to dohoda EU aplatí to po celé EU 2. Zásilky zboží mezi soukromými osobami (články 25 - 27 NR 1186/2009) jsou dárkové zásilky odesílané soukromou osobou ze třetí země jiné soukromé osobě, která se nachází ve Společenství, a musí se jednat o dovoz neobchodní povahy. Osvobozeno je však jen zboží do hodnoty 45 EUR. V rámci tohoto limitu lze přiznat osvobození od dovozního cla i na:? Tabákové výrobky = 50kusů cigaret, nebo 25 kusů doutníčků, nebo 10 kusů doutníků, nebo 50 gramů tabáku ke kouření, nebo úměrná souprava těchto výrobků ? Alkoholické nápoje = destiláty a lihoviny se skutečným obsahem alkoholu vyšším než 22 % objemových; nedenaturovaný líh s obsahem alkoholu 80 % objemových nebo více: 1 litr, nebo destiláty a lihoviny, aperitivy na bázi vína nebo lihu, tafia, saké nebo podobné nápoje s obsahem alkoholu nepřevyšujícím 22% objemových; šumivá vína, likérová vína - 1 litr nebo úměrná souprava těchto výrobku a nešumivá vína - 2 litry;? Parfémy - 50 gramu, nebo toaletní vody - 0,25 litru.
Návštěvník Kamil Odesláno 14. května 2013 Nahlásit Odesláno 14. května 2013 Takže znovu opakuji (jako v příspěvku 274). Pokud nebude uvedeno, že se jedná o dárek, tedy zboží neobchodního charakteru a neplacené, osvobození na 10 doutníků neplatí. Těch maximálně 45? nesmí být uvedeno jako zaplacená cena, ale hodnota daru. Mám pravdu?
Bob Odesláno 14. května 2013 Nahlásit Odesláno 14. května 2013 Tak asi pockam az to nekdo zkusi nez objednam :-))))
Tikal Odesláno 14. května 2013 Nahlásit Odesláno 14. května 2013 Nějak mi to dnes nepálí a pořád nechápu kam tvůj dotaz směřuje. Dar nedar je limit 10ks . 11ks není povoleno a zboží se vrátí zasilateli.Obchodně-bez limitu to dovézt nemůžeš, protože nemáš potřebná povolení /včetně kolkové a specialní daňové povinnosti/U induviduálního dovozu /nedar/ je stále limit 10ks a řeší se cena nad 45 Eur, kde co je nad platíš clo a dph. Jinak vyzkoušené už to je mnohokrát mě ze tří zásilek zastavili jednu a to jen proto,že na deklaraci bylo napsáno 30 Churchill , což je konkrétní název typu doutníku /zvláštní označení/ a celníkům nebylo podezřelé,že se 30 doutníků majestátné velikosti vejde do krabičky o rozměrech 22x7x6cm. Kamarádi,co já vím to také využívaji,ale jen po samplerech,které se vyplatí obvzláště v cedrovém boxu,kde i skvěle přežijí cestu. Tak snad už jsem to napsal jasně
Tikal Odesláno 14. května 2013 Nahlásit Odesláno 14. května 2013 jsem tam zapomněl přiložit fotku dotyčné krabičky... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník Kamil Odesláno 14. května 2013 Nahlásit Odesláno 14. května 2013 induviduálního dovozu /nedar/ je stále limit 10ks a řeší se cena nad 45 Eur, kde co je nad platíš clo a dph.To pravě není pravda, myslím. Tady platí 22 euro včetně dopravy, řekl bych. Asi to radši probereme na srazu.
Tikal Odesláno 14. května 2013 Nahlásit Odesláno 14. května 2013 no jo,ale platí : Od daně je osvobozen dovoz zboží, jehož úhrnná hodnota nepřesahuje 22 EUR, s výjimkou alkoholických nápojů, parfémů, toaletní vody, tabáků a tabákových výrobků (§ 71, odst.3, písm.a) zákona). Není co řěšit, když nepřesáhneš limit kusů, tak cenový určitě nepřekročíš.
Horhe Odesláno 14. května 2013 Nahlásit Odesláno 14. května 2013 Pánové, měl bych dotaz naprostého laika k těm cestovním humidorům, resp cedrovým pouzdrům na jeden doutník. Jak to funguje? Musí to člověk nějak před tím navlhčit? Předpokládám, že když mi to bude ležet v šuplíku, tak to vyschne, pak do toho dám vlhký doutník, a všechnu vlhkost to z něj vytáhne a bude to špatně....?
marecek Odesláno 14. května 2013 Nahlásit Odesláno 14. května 2013 Paráda, jdu objednávat. Tak veru, objednane :-) Vyzera to vynikajuco. Dufam ze ma SK colna sprava tie iste predpisy ako CZ ked sme v tej EU. Sent from my GT-P7500 using Tapatalk HD
Eman2208 Odesláno 15. května 2013 Nahlásit Odesláno 15. května 2013 Pánové, měl bych dotaz naprostého laika k těm cestovním humidorům, resp cedrovým pouzdrům na jeden doutník. Jak to funguje? Musí to člověk nějak před tím navlhčit? Předpokládám, že když mi to bude ležet v šuplíku, tak to vyschne, pak do toho dám vlhký doutník, a všechnu vlhkost to z něj vytáhne a bude to špatně....?Já to dřív dělal tak, že jsem ho (ten cestovní humidor) měl uskladněný v lednici. Dnes ho mám ve vinotéce a vždy když ho beru k použití, tak je někde kolem 65%. Ale do "suchého" by doutník opravdu přijít neměl.
Horhe Odesláno 15. května 2013 Nahlásit Odesláno 15. května 2013 Já to dřív dělal tak, že jsem ho (ten cestovní humidor) měl uskladněný v lednici. Dnes ho mám ve vinotéce a vždy když ho beru k použití, tak je někde kolem 65%. Ale do "suchého" by doutník opravdu přijít neměl. Díky za cenné info. Jdu si něco objednat
Eman2208 Odesláno 15. května 2013 Nahlásit Odesláno 15. května 2013 Díky za cenné info. Jdu si něco objednat No jak je cenné nevím, já to tak dělám pár let, ale nevím, jestli to dělám dobře...tak pokud se to nepovede, máš u mě
Tikal Odesláno 15. května 2013 Nahlásit Odesláno 15. května 2013 Cedrový funguje,alespoň u mne tak,že je určen jen na přepravu a ne dlouhodobé uskladnění a proto to vůbec neřeším. Doutníky do něj dám /mám dvojhlavňový/ a ten den ještě vykouřím.Pokud jedu na více dní beru si cestovní humidor /protože si beru více doutníků/,nebo si raději vezmu dýmku.Pokud bych jel s kapesním cedrem a věděl,že budu kouřit až za dva-tři dny,tak ho vrazím do velkého humidoru /otevřený/ a dva dny ho nechám zvlhčit. Doutníky pak vydrží klidně týden /vyzkoušeno/ Předpisy i limity jsou stejné v celé EU
Bob Odesláno 15. května 2013 Nahlásit Odesláno 15. května 2013 Ja mam kozeny pouzdro na 2 a 3 doutniky, a neresim jestli je suchy nebo ne, ale je pravda ze doutniky v pouzdre nejsou dyl nez nekolik hodin ... jinak pokud to nema vlastni zvlhcovac tak to neni humidor, ale pouzdro ne? Jinak bych to taky resil vlozenim do velkyho humidoru ...
Tikal Odesláno 15. května 2013 Nahlásit Odesláno 15. května 2013 Určitě pouzdro,ale cedr je dobrý v tom,že krásně drží vlhko,lépe než kůže,i když jí samozřejmě používám také...
Bob Odesláno 17. května 2013 Nahlásit Odesláno 17. května 2013 Tak doutniky viz vyse objednany, az prijdou budu referovat, dneska uz priprava na akci probehla, za hodku dve to zapalim :-) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Jeremy Odesláno 17. května 2013 Nahlásit Odesláno 17. května 2013 Tak mám zase na pár dní klid :-) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Bob Odesláno 17. května 2013 Nahlásit Odesláno 17. května 2013 Hezky, co jsou zac ty s tim bilym ringem a ten papyrus? Ja dnes po dlouhy dobe torpedo :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se