honza71 Odesláno 1. května 2011 Nahlásit Odesláno 1. května 2011 Zdravím kolegové, v době prezentace těchto hodinek v chlubírně jsem v návalu euforie z jejich pořízení slíbil, že o nich něco napíšu. Mám je téměř rok, tak už je nejvyšší čas, alespoň se pokusit o něco jako recenzi. Navíc se tu poslední dobou občas zmiňují,tak se to někomu z vás třeba bude hodit. Značku Longines netřeba představovat. Model LLD se veze na vlně reedicí modelů let minulých, jak je to v současnosti trendem u mnoha výrobců hodinek s dlouholetou tradicí, mezi které Longines bezpochyby patří. Tito výrobci mají z čeho čerpat, na co odkazovat a mnoho zákazníků na tuto obchodní strategii slyší. Model LLD je téměř přesnou kopií modelu Longines Super Compressor z roku 1965. Dokonce i průměr pouzdra obou modelů je shodný. Dnešních téměř standardních 42mm měl již původní model ! Strojek je Longines L633 s automatickým nátahem. Za tímto názvem se skrývá ETA 2824-2 s 28 000 kmity/hodinu. Rezerva chodu 38hodin. Vodotěsnost 300m považuji na dovolenkové vodní radovánky za dostatečnou. Šroubovací korunky umístěné na pozicích 2 a 4 jsou dost velké, takže nařizování hodinek je pohodlné. Na pozici 2 je ovládání oboustranně otočné vnitřní lunety. Compressory měly lunetu otočnou jen v jednom směru. Luneta reaguje na sebemenší pohyb korunky, tudíž je potřeba dávat pozor při její aretaci na vybrané pozici. Při zašroubování korunky může dojít k mírnému posunutí vnitřní lunety. Je to věc praxe. Na čtyřce je ovládání nastavení času a datumu. Model z roku 1965 datum neměl, stejně tak, jako ho nemá model L3.674.4.56.0, který se podle některých informací již nevyrábí. Sklíčko je safírové s dvojitým vnitřním antireflexem. Jeho zajímavostí je tvar. Silně vypouklé sklo nechráněné lunetou budí dojem, že hodinky musí být velmi náchylné k jeho poškození. Za rok občasného nošení na něm však žádné poškození patrné není. Žádný ťukanec ani škrábnutí, což je pro mě příjemné překvapení a v porovnání s kovovými lunetami má zatím toto řešení navrch. Úmyslně píšu zatím, protože škrábanec na kovové lunetě dokáží ti šikovní z vás snadno rozleštit, ale v případě škrábnutí safíru to asi tak jednoduché nebude. Na původním modelu bylo sklíčko stejně vypouklé, avšak plexi. Dýnko je plné, šroubovací a dost vypouklé s vyobrazením potápěče, který se mi vždy báječně otiskne na ruku, protože nosím hodinky dost utažené, aby dobře seděly. Originální syntetický řemen s trnovou sponou zdobenou logem výrobce je na nošení velmi příjemný, protože jeho vnitřní strana má úpravu připomínající semiš. I přesto řemen vodu nenatáhne a zůstává suchý. Inspirován fotkami z netu jsem si nechal k hodinkám ušít řemen u místního mistra na běžné nošení a tu syntetiku si šetřím jen do vody. I k tomuto řemenu používám trnovou sponu, abych zachoval původní styl hodinek. Luminiscence je na divery dost slabá, rychle ztrácí na intenzitě a celkem vydrží v řádu desítek minut. Přesnost chodu je 6 až 8 s do plusu za den. I po téměř roce mám z hodinek vždy, když jdou na ruku, radost jako z nových. Jsou to velmi povedené hodinky, které lze IMHO díky černému ciferníku a jeho decentnímu provedení vzít na koženém řemenu i k méně formálnímu obleku. No a na letní dovolenou k moři jsou to stylovky jak se patří . Vybíral jsem dlouho, ale se svou volbou jsem velmi spokojen. Tyhle hodinky mohu s klidným svědomím každému doporučit. Jedinou otázkou zůstává, a na tu si každý musí odpovědět sám, jestli ?S? nebo ?BEZ?. Krásnou letní dovolenou vám přeje Honza Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
saida Odesláno 1. května 2011 Nahlásit Odesláno 1. května 2011 Gratuluji převelice ! Dnes jsem na ně koukal a syn se dušoval ,že mě je koupí.Moc pěkný hodiny . Dnes již klasika za slušné peníze.
Chumpus Odesláno 1. května 2011 Nahlásit Odesláno 1. května 2011 BEZ! Mimochodem, ty původní jsou v super stavu za 5-6 tis. euro.
saida Odesláno 1. května 2011 Nahlásit Odesláno 1. května 2011 Co se týče ceny měl jsem na mysli pochopitelně současnou funglovku.
Chumpus Odesláno 1. května 2011 Nahlásit Odesláno 1. května 2011 Co se týče ceny měl jsem na mysli pochopitelně současnou funglovku. Já jsem ale nereagoval na tvůj post
Pavel K. Odesláno 1. května 2011 Nahlásit Odesláno 1. května 2011 Parádní hodinky. Časem bych si je taky rád pořídil (verzi "S") .
sery.vlk Odesláno 1. května 2011 Nahlásit Odesláno 1. května 2011 Honzo, já je obdivoval, už když jsi mi je nechal zkusit v Jablonci na srazu .-)Chumpusovi děkuju za srovnávací fotku. Ještě by to chtělo srovnání strojků... Polemika s recenzí: luminiscence mi nepřijde zase tak tragická. Zkrátka číslice a indexy jsou vyvedeny v béžové imitaci vintážní barvy,krom ruček světélkují jen světlé čtverečky u indexů.
Chumpus Odesláno 1. května 2011 Nahlásit Odesláno 1. května 2011 Chumpusovi děkuju za srovnávací fotku. Ještě by to chtělo srovnání strojků...Ha! Tak jsem přece jenom někoho nachytal. Na té mé "srovnávací" fotce jsou totiž obě verze původní Krásně to ilustruje naprostou identičnost původní verze a nové reedice. Abych ti to trochu kompenzoval, nabízím původní strojek.
Návštěvník Tada Odesláno 1. května 2011 Nahlásit Odesláno 1. května 2011 Takhle vedle sebe je jasně vidět, jak povedený remake to je, ale i tu velikost snad mohli zachovat, ty původní rozhodně nejsou malé. A já jsem jasně pro verzi bez! A tenhle řemínek si musím někde sehnat, je fakt super.
Matthew Odesláno 6. května 2011 Nahlásit Odesláno 6. května 2011 pěkně napsaná recenze hodinky se mi líbí moc, z pochopitelných důvodů mám pro limitky z heritage kolekce Longines slabost taky bych rád věděl nějaké podrobnosti ke svému modelu, bohužel na oficiálních stránkách toho k nim moc neni...
sery.vlk Odesláno 6. května 2011 Nahlásit Odesláno 6. května 2011 Ha! Tak jsem přece jenom někoho nachytal. Na té mé "srovnávací" fotce jsou totiž obě verze původní Krásně to ilustruje naprostou identičnost původní verze a nové reedice. Abych ti to trochu kompenzoval, nabízím původní strojek. No to se Ti opravdu povedlo O to víc děkuju, ta připomínka originálu je pro mne velice cenná. Co se vnitřku týče, nemá 2824 menší průměr než ten historický strojek? - S tím souvisí jediná možná výtka, LLD mi totiž přijdou až nepatřičně lehké a na potápky trochu ... křehké. I ty korunky jsou takové, že s nimi automaticky manipuluješ velmi opatrně...
fcmasakr Odesláno 7. května 2011 Nahlásit Odesláno 7. května 2011 Honzovy zkušenosti mohu jenom potvrdit: - Po dvou měsících téměř každodenního nošení (včetně většího množství nočních tahů) jsou jako nové, sklíčko zcela bez poskvrny. - Připojím se i k chvále originálního řemenu - elegantní a pohodlný. Zkoušel jsem ho vyměnit za kožený, ale rychle jsem se vrátil k původní variantě.- Luminiscence je opravdu slabá, na machrování v barech je třeba zvolit jiný model. - Přesnost jsem neměřil, pár vteřin sem nebo tam pro mě zkrátka není podstatný parametr.- Ideální k neformálnímu oblečení, nositelné i k obleku (v mém případě je oblek spíš jako montérky - pracovní oblečení do kanceláře).- Reakce okolí až překvapivě pozitivní, většině lidí se líbí, což jsem nečekal. Takže z mého pohledu super volba. Pohled na ně je velmi často ta nejpříjemnější věc, která mě ten den potká. Naštěstí se dá tenhle doping celkem bez rizika brát celý den ...
m107 Odesláno 19. července 2011 Nahlásit Odesláno 19. července 2011 Dnes jsem měl tu čest vidět je na živo. Vypadají líp než na fotkách. Popravdě. Do dneška jsem moc nechápal co na nich je, ale dostali mě. Děkuji Honzovi za prohlídku. (Je to dobrý potkat se náhodou s někým z Chronomagu )
parnass Odesláno 20. března 2012 Nahlásit Odesláno 20. března 2012 podle mýho vkusu a podle fotek, jedny z nejhezčích hodinek ve střední kategorii...kdybych měl šanci je vidět naživo, asi bych je koupil, ale objednávat podle fotek jsem se trochu bál.... Dnes jsem měl tu čest vidět je na živo. Vypadají líp než na fotkách. Popravdě. Do dneška jsem moc nechápal co na nich je, ale dostali mě. Děkuji Honzovi za prohlídku. (Je to dobrý potkat se náhodou s někým z Chronomagu )
Chosef76 Odesláno 28. března 2012 Nahlásit Odesláno 28. března 2012 (upraveno) podle mýho vkusu a podle fotek, jedny z nejhezčích hodinek ve střední kategorii...kdybych měl šanci je vidět naživo, asi bych je koupil, ale objednávat podle fotek jsem se trochu bál.... Ahoj, já je koupil jen na základě Honzových fotografií a povídání o nich. Realita daleko fotografie předčí. Hodinky jsou parádní, univerzální ( ke košili, svetru i tričku), přesné a designem nadčasové. Koupí určitě chybu neuděláš, navíc se dají vždycky rychle a dobře prodat ;-) Upraveno 28. března 2012 uživatelem Chosef76
tenge Odesláno 30. března 2012 Nahlásit Odesláno 30. března 2012 Jsou parádní..a já stále čekám že by se tu nějaké na prodej mohli objevit..tady v HK mi řekli, že ocelové za 5 měsíců na objednávku.. Takže kdyby někdo z Vás je chtěl posunout..jsem zájemce..
Kid_A Odesláno 27. února 2013 Nahlásit Odesláno 27. února 2013 Velká paráda. Co je to za řemen ten hnedy krokous?
sery.vlk Odesláno 28. února 2013 Nahlásit Odesláno 28. února 2013 Velká paráda. Co je to za řemen ten hnedy krokous? Mistr Šíma přece .-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se