Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Chtěl jsem se zeptat znalejších... má v současnosti muzeum Prim nějaký sbírkotvorný plán a něbo nějaký systém z kterého vychází? Z informací co jsem ponacházel, mám pocit že je to tak nějak nadivoko. Myslím, že soukromý sběratel nakumuloval co šlo a potom po dohodě s městským muzeem a Eltonem vznikla stálá expozice (plus občanské sdružení). Mýlím se? Víte o nějakém organizovaném doplňování sbírky? Popř jiné info? Všem předem díky.

Odesláno (upraveno)

Chtěl jsem se zeptat znalejších... má v současnosti muzeum Prim nějaký sbírkotvorný plán a něbo nějaký systém z kterého vychází? Z informací co jsem ponacházel, mám pocit že je to tak nějak nadivoko. Myslím, že soukromý sběratel nakumuloval co šlo a potom po dohodě s městským muzeem a Eltonem vznikla stálá expozice (plus občanské sdružení). Mýlím se? Víte o nějakém organizovaném doplňování sbírky? Popř jiné info? Všem předem díky.

Tu hodinářskou expozici jsem dával dohromady já. Město mi poskytlo prostor, Elton zapůjčil tři exempláře hodinek, které jsem považoval za důležité pro zmapování historie domácí výroby náramkových hodinek. Zbytek tj. scenář výstavy, návrh vitrín vč. osvětlení, výběr exponátů, popisky k exponátům, obrazové panely, doprovodné texty atd. jsou moje práce. Na divoko to rozhodně nevznikalo. Vlastní příprava expozice trvala několik měsíců. Pokud máš nějaké konkrétní postřehy co zlepšit, jsem připraven naslouchat.

Netuším jako odpověď bych měl dát na tvůj dotaz ohledně existence nějakého sbírkotvorného plánu, ani co říci k organizaci doplňování sbírky.

Snad jen, že sbírkový plán byl splněn před několika léty a na to, aby mi to někdo organizoval jsem nikdy nepomyslel :-)

Upraveno uživatelem accutron
Odesláno

Chlapci, tak hodte este nejake blizsie info o tej vystave. Napr. webove stranky alebo nieco podobne. Clovek by tam snad aj zasiel,ale zatial viem iba to,ze nieco take existuje...

Odesláno

Já se tam byl podívat minulý týden. Exponátů sice méně, než jsem čekal, ale saze zajímavější kousky. Expozice je moc krásně provedená, pěkně postupně od prvních modelů až po hodinky se systémem quartz.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

vopatrně, honzo, aby to nebyla něčí příbuzná :D

Ovšem musím gratulovat accutronovi, taky bych chtěl mít již několik let naplněný sbírkový plán :D A jen se v tom tak s gustem rochnit :D

Odesláno

Chlapci, tak hodte este nejake blizsie info o tej vystave. Napr. webove stranky alebo nieco podobne. Clovek by tam snad aj zasiel,ale zatial viem iba to,ze nieco take existuje...

Muzes si projit reporty od zdejsich clenu. Ale nejlepsi je tam vazne zajet, stoji to za to.

Já to mám jako pouť do Mekky, každý rok se tam zastavím, pokochám se .... a zase za rok :smile_anim:

Ja tam byl uz taky dvakrat a urcite se tam jeste nekdy otocim.
Odesláno

Tak nevím kam psát, jsou tu dvě stejná vlákna :sweatdrop: .

Ale k věci. Tak jsem dnešního dne také navštívil a musím poděkovat accutronovi,

je to super. Zdržel jsem se v muzeu bezmála dvě hodiny a s pročtením "průvodce" se mi

to velice líbilo. Koupil jsem si tam zrovna brožuru o Prim Orlík - také pěkná. Škoda, že

se v muzeu nedala koupit vystavená kniha z roku 2005, kterou vydalo Národní technické

muzeum. Název zde neuvádím, nevím jak je to s reklamou, abych neměl nějaký problém.

Začátek názvu je Technologie nár.... Ví někdo kde by se dala sehnat? (a myslím, že tady

někdo, kdo ví :smile_anim: , je). Zatím budu schánět přes net. Ještě jednou chválím. Díky.

Odesláno

Tak nevím kam psát, jsou tu dvě stejná vlákna :sweatdrop: .

Ale k věci. Tak jsem dnešního dne také navštívil a musím poděkovat accutronovi,

je to super. Zdržel jsem se v muzeu bezmála dvě hodiny a s pročtením "průvodce" se mi

to velice líbilo. Koupil jsem si tam zrovna brožuru o Prim Orlík - také pěkná. Škoda, že

se v muzeu nedala koupit vystavená kniha z roku 2005, kterou vydalo Národní technické

muzeum. Název zde neuvádím, nevím jak je to s reklamou, abych neměl nějaký problém.

Začátek názvu je Technologie nár.... Ví někdo kde by se dala sehnat? (a myslím, že tady

někdo, kdo ví :smile_anim: , je). Zatím budu schánět přes net. Ještě jednou chválím. Díky.

Mělo by se to dát objednat buď přímo v novoměstském muzeu a nebo v NTM Praha.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...