B.F.G. Odesláno 30. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2011 V květnu jsem dostal balík po 2 měsících čekání (zásilka uložena na celní poště, ovšem nikdo z pošty se neobtěžoval mi cokoliv napsat), najednou přišla až domů bez avíza, ale s vyměřeným clem a dph. Před týdnem mi přišla obálka s avízem o uložení zásilky, dnes jsem vše poslal mailem zpět, ale nedal jsem jim plnou moc k zastupování (nechápu v čem by mě měli jako zastupovat za 85kč navíc...). Tak jsem zvědav co se stane. Tahle situace je totiž pro mě nová - předtím jsem nikdy žádnou plnou moc neřešil a neomezeně jim ji dávat nehodlám.
jacob Odesláno 30. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2011 (upraveno) Od slavného snížení celního limitu po mně celníci POKAŽDÉ chtějí doklady o zaplacení zboží i přesto, že je doklad ( většinou i s razítkem a podpisem) přiložen již od prodejce. Už z toho začínám mít nervy. 2B.F.G.: Plnou moc jsem jim hned ze začátku nevyplnil stejně tak, jako jsi to udělal ty, ale přibližně za dva dny mi přišla odpověď, že pokud nechci být zastupován Českou poštou, mám si to na celnici vyřídit sám. Potupně jsem ji tedy vyplnil, oskenoval a odeslal. Celníci mě serou i bez přímého kontaktu, viz výše. Upraveno 30. srpna 2011 uživatelem jacob
kamil_m2 Odesláno 30. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2011 Mám docela dobrou zkušenost. Hodinky ze Singapuru došly do Prahy za cca 4 dny přes Fedex. Jakmile tu byly, kontaktoval jsem Fedex, ti mi poslali papíry na vyplnění s nabídkou že za mě vyřídí clo a následně mi hodinky osobně doručí messengerem, to vše za 300. Jsem z Prahy, tak je možné, že jinde by to doručení bylo tučnější. Na to jsem přistoupil. Zajímavost: prodejce hodinek poslal s balíkem fakturu na asi poloviční cenu proti skutečnosti, zřejmě kvůli poštovnému, nic takového jsem nežádal. Takže i proclení bylo levnější, než jsem původně očekával. Hodinky jsem měl na ruce přesně po týdnu od koupě.
Pirx Odesláno 30. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2011 Ty tri stovky fedexu jsou jenom za vyrizeni celni administrativy. Doruceni kamkoliv je uz zaplaceny od odesilatele.
kamil_m2 Odesláno 30. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2011 V 30. 8. 2011 v 14:23, 'Pirx' napsal: Ty tri stovky fedexu jsou jenom za vyrizeni celni administrativy. Doruceni kamkoliv je uz zaplaceny od odesilatele. Aha, dík za upřesnění!
T1000 Odesláno 7. září 2011 Nahlásit Odesláno 7. září 2011 Tak jsem zas jednou přišel domů v podroušeném stavu, sednul k netu, brouzdal si a tak mě napadlo objednat si nějaké levné hodinky třeba z Hong-Kongu a vyzkoušet kdy příjdou. Volba padla na Parnis GMT , klon 2836 a safírem( Rlx GMT MasterII homage-bez loga na SS tahu) za necelých 90 USD včetně pošty a všech dalších poplatků neb se mi tehdy zrovna zalíbily a chtěl jsem si je vyzkoušet na mém 22 cm zápěstí - no prostě 2 promile..... Toto proběhlo 2.9.2011 a dnes 7.9.2011 zvoní pošta, prej zásilka z ciziny! No nevěřil jsem tomu, ale woče jsou doma. Fofr jak sviňa! Na krabičce byl nápis "bez cla". Takže od objednání až po doručení necelých 5 dnů!! a to šlo obyčejnou leteckou poštou! Měl jsem štěstí. Fotku v chlubícím vlákně nečekejte.. 1 1
dan010 Odesláno 7. září 2011 Nahlásit Odesláno 7. září 2011 T1000 a jaký jsou? pěkný pěkný? :-D a kde jsi je objednal? sháním pěknou repliku k originálům breitling navitemer, přeci jenom se mi nechce tahat originály s sebou na diskotéku, abych je tam náhodou někde nenechal :-D 3
vikhra Odesláno 7. září 2011 Nahlásit Odesláno 7. září 2011 (upraveno) Dneska budou mít admini asi noční šichtu . Upraveno 7. září 2011 uživatelem vikhra
Radek124 Odesláno 7. září 2011 Nahlásit Odesláno 7. září 2011 Pánové, poraďte prosím ohledně dob proclení: ostravský překupník mi už třetí týden tvrdí, že objednané hodinky mu leží u celníků v Praze a že "s tím momentálně nemůže nic dělat" - dokonce nabídl dodatečnou slevu, i když předem jsem mu nic neplatil (...takže je asi opravdu objednal). Chápu že někteří zdejší štamgasti jsou na své vysněné kousky ochotní čekat i rok (...i když asi z jiných důvodů) - ale mně už nějak dochází trpělivost a přiznám se, že jenom vrozená slušnost k neznámému (který mi zatím nic zlého neprovedl) a neznalost obvyklých lhůt mi brání poslat ho i s jeho virtuálním byznysem do háje. Proto se ptám zkušenějších: Je běžné a reálné, aby se obchodník znalý věci nechal od celníků tak dlouho ojebávat, i když v té zásilce má své peníze? Mám mu po týdnu psát další urgenci, požadovat nějaký ráznější postup pro případ že se to třeba opravdu jenom někam zabordelilo - a nebo mám jeho neschopnost rovnou ocenit stornem a alokovaný obolus uvalit za něco lepšího?
Návštěvník Tada Odesláno 7. září 2011 Nahlásit Odesláno 7. září 2011 HEle u celníků to fakt může trvat hooodně dlouho.
Radek124 Odesláno 7. září 2011 Nahlásit Odesláno 7. září 2011 (upraveno) 2Tada: No jo - hooodně dlouho - proč se ale teda většina lidí v tomhle vlákně camrá, že v průměru za týden od příchodu na celnici už měli hodinky na ruce? Moje lenost a moje blbost že jsem si to přes amazon neobjednal sám - teď bych si mohl udělat vejlet do Prahy a místo týdnů čekání to taky zkusit prošťouchnout "na počkání". Takhle se místo "nošení hodinek" můžu leda utěšovat, že na rozdíl od "nemobilního" obchodníka "nenesu finanční riziko"... O důvod víc si příště na nějaký pěkný neunošený kousek počkat ve zdejší inzerci (a že jich tu za tu dobu proběhlo)... Upraveno 7. září 2011 uživatelem Radek124
jacob Odesláno 8. září 2011 Nahlásit Odesláno 8. září 2011 (upraveno) Takže můj Neverending Story s Českou poštou pokračuje . 25.8. jsem odeslal emailem dvě faktury jako podklad k proclení dvou zásilek na celní poštu Praha 120. Jedna zásilka mi byla doručena 1. září, ale druhá nikoliv. Ze svých zkušeností na druhou zásilku čekám až do 6. září. Jelikož mi zásilka nebyla doručena ani po pěti dnech, tak volám na poštu Praha 120, kde mi s naprostým klidem po dohledání zásilky oznámí, že podklady zřejmě celní deklarant ztratil a ať je zašlu znovu. Když jsem mírně nasraným hlasem řekl, že zásilka bude mít díky tomu přibližně 14cti denní zpoždění, bylo mi opět s naprostým klidem řečeno, že u soukromé kurýrní služby, která je prý nesrovnatelně dražší by se mi to třeba nestalo. V tu chvíli jsem již veděl, že na druhé straně sedí blbec, kterému dali tu moc, aby mohl telefonovat a s..t lidi . Upraveno 8. září 2011 uživatelem jacob
Dr.Watson Odesláno 8. září 2011 Nahlásit Odesláno 8. září 2011 Heh. Upřímnou soustrast. Pro šťouraly, já mám dovolenou. Fakt...
Pirx Odesláno 8. září 2011 Nahlásit Odesláno 8. září 2011 V 8. 9. 2011 v 11:00, 'jacob' napsal: Takže můj Neverending Story s Českou poštou pokračuje . 25.8. jsem odeslal emailem dvě faktury jako podklad k proclení dvou zásilek na celní poštu Praha 120. Jedna zásilka mi byla doručena 1. září, ale druhá nikoliv. Ze svých zkušeností na druhou zásilku čekám až do 6. září. Jelikož mi zásilka nebyla doručena ani po pěti dnech, tak volám na poštu Praha 120, kde mi s naprostým klidem po dohledání zásilky oznámí, že podklady zřejmě celní deklarant ztratil a ať je zašlu znovu. Když jsem mírně nasraným hlasem řekl, že zásilka bude mít díky tomu přibližně 14cti denní zpoždění, bylo mi opět s naprostým klidem řečeno, že u soukromé kurýrní služby, která je prý nesrovnatelně dražší by se mi to třeba nestalo. V tu chvíli jsem již veděl, že na druhé straně sedí blbec, kterému dali tu moc, aby mohl telefonovat a s..t lidi . Pokud je to jenom trochu mozne a jsi z Prahy, pripadne to mas blizko, urcite se vyplati dojit tam na tu postu v Plzenske osobne... pri trose stesti tam nebude fronta a to pak max za deset minut odchazis i s balikem a nikdo nema sanci nic ztratit.
jacob Odesláno 9. září 2011 Nahlásit Odesláno 9. září 2011 Já jsem se tam chystal, ale bohužel jsem byl mimo Prahu. Kdybych to věděl, došel bych si tam v klidu po svém návratu do Prahy a vyšel bych z toho lépe. To mě čeká zaplatit ještě asi 90Kč České poště. Nemá ale cenu, abych se hádal s naší doručovatelkou, která denně nachodí 20km a ani za to nemůže. Když tam zajdu osobně, těch 90Kč za pomoc o kterou vůbec nežádám musím platit, nebo ne?
Pirx Odesláno 9. září 2011 Nahlásit Odesláno 9. září 2011 Tech 90 korun poste se bohuzel plati vzdy, i kdyz tam jdes osobne. Jen kdyz to resis postou, tak k tem 90 korunam platis jeste nejakej priplatek za to, ze nechas postu, aby te zastupovala v celnim rizeni.
jacob Odesláno 9. září 2011 Nahlásit Odesláno 9. září 2011 V 9. 9. 2011 v 11:55, 'Pirx' napsal: Tech 90 korun poste se bohuzel plati vzdy, i kdyz tam jdes osobne. Jen kdyz to resis postou, tak k tem 90 korunam platis jeste nejakej priplatek za to, ze nechas postu, aby te zastupovala v celnim rizeni. Naštěstí jsem zatím platil vždy přibližně jen těch 90Kč ( bohužel už asi 9x). To je, řekl bych, ten poplatek za zastupování v celním řízení. Velmi rád tam půjdu osobně a zeptám se, proč ten poplatek chtějí i přesto, že si to řeším osobně.
bl4ck5un Odesláno 29. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2011 Tak dnes mi dorazily hodinky z USA objednané 17. 11. 2011. Takže v současné době je doba doručení EMS necelé dva týdny včetně vyměření DPH a cla.Zásilka podána dne 17.11.2011.Zásilka dne 18.11.2011 odeslána do České republiky.Zásilka dne 20.11.2011 převzata vyměňovací poštou 220 00 - pošta Praha 120.Zásilka je od 20.11.2011 ve stavu přípravy k celnímu řízení.Zásilka dne 21.11.2011 uložena ve skladu vyclívací pošty 220 00 - pošta Praha 120.Adresátovi odesláno 22.11.2011 oznámení o uložení zásilky v dočasném skladu na poště Praha 120 - nutno doložit doklady pro zjištění celní hodnoty.24.11.2011 doručeno oznámení o uložení zásilky a odeslány mailem požadované dokumenty.Zásilka celně odbavena, propuštěna do další přepravy 28.11.2011.Zásilka přepravována k dodací poště.Zásilka připravována na dodací poště 600 11 - Depo Brno 72 k doručení.Zásilka doručována dne 29.11.2011 poštou 600 11 - Depo Brno 72.Zásilka dodána dne 29.11.2011 poštou 600 11 - Depo Brno 72.
jacob Odesláno 29. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2011 Nejhorší na tom je to, že cesta z USA do ČR trvá DVA DNY (ještě to byl víkend) a zde to pokračuje 5x delší dobu. Každopádně přeji, ať Ti dobře tikají !
Watch fan Odesláno 8. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2011 Nevite nahodou, jak je to se zasilkama ze Svycarska? Mam tam neco vyhlednuto na eBay a netusim, jestli se plati clo a DPH, jestli bude taky nasledovat postovni a celni obstrukce, zdrazovani a zdrzovani? Myslim si, ze ano, protoze CH neni v unii, ale pokud se pletu, budu mile prekvapen. Diky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se