Compre Odesláno 5. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 5. května 2011 Taháme již delší dobu zvenku přes FEDEX ca 2x za měsíc.Po 1.4. zůstala doba proclení stejná (max. 3 dny).Cena jednoho proclení 300kč. A taky jsi musel dodávat výpis z Paypalu?
vikhra Odesláno 5. května 2011 Nahlásit Odesláno 5. května 2011 (upraveno) A taky jsi musel dodávat výpis z Paypalu? Fedex po nás chce vždy jen prohlášení, že zboží odpovídá přiložené faktuře od dodavatele ,Do kolonek ve formuláři vypíšeme druh zboží a jeho hmotnost. Výpis z Paypalu ještš nidy nechtěli. Upraveno 5. května 2011 uživatelem vikhra
Návštěvník km.kmk Odesláno 6. května 2011 Nahlásit Odesláno 6. května 2011 Jak to funguje, když mi přijde balík, pošťák ode mě nic nechce, a v balíku pod igelitem je vyměřené DPH a poplatek poště? Nikde žádné číslo účtu. Neměl chtít ty peníze pošťák? Alespoň tak jsem to chápal v plné moci.
Josef01 Odesláno 6. května 2011 Nahlásit Odesláno 6. května 2011 Podle mě se to mělo uhradit při převzetí podobně jako dobírka, u balíku bývala složenka, kterou se to platilo. Pokud tam nic není, máš to asi jako dárek od pošty.
Návštěvník Tada Odesláno 6. května 2011 Nahlásit Odesláno 6. května 2011 Tak dneska mi dorazil balík - výpis z PayPalu jim přišel 29.4. - divné, posílal jsem ho asi o týden dřív
Compre Odesláno 6. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 6. května 2011 Tak u mě zatím nic, čekal jsem že třeba přijde výzva z pošty ohledně toho zplnomocnění.
pil.pet Odesláno 6. května 2011 Nahlásit Odesláno 6. května 2011 Přidám osobní zkušenost, skrz naskrz negativní. Jak s poštou, tak s celníkama...Přišel mi doporučený dopis od celnice, že mám doložit doklady..atd. Hned druhý den jsem se vydal na Plzeňskou (pracuji za rohem) kde mi ochotná paní řekla, že už to poslali dál. A protože byla opravdu vstřícná a ochotná, rozdejchal jsem to bez větších řečí. Prostě nějaký celník rozhodl, že se na to musí podívat - zařadil do celního skladu pošty a další o něco později rozhodl, že to pošlou dál. No nic. Po dvou dnech balíček na poště s celním doplatkem. Razítko "BEZ CLA" a celní doplatek 96Kč. Tam už se to tak docela bez řečí neobešlo, nicméně ty vcelku hodné dámy (no kdo z nás by to tam za ty peníze dělal.. ) vůbec nevěděly o jaký poplatek jde, ale že ho musí vybrat. Na to jsem jim opáčil, ať to klidně pošlou na vyclívací poštu, že si to tam s nimi půjdu vyřídit Tam jsem taky asi po týdnu vyrazil. No tentokrát se to už bez křiku (já byl sice u okénka ale hulákali jiní přeze mne) neobešlo. "Vaše zásilka není v systému" No byl jsem ještě potom hovořit na naší poště (hlavní pošta pro Prahu 4) s paní vedoucí Závěr ve stručnosti může být poučením i pro vás ostatní:- Na poště zatím vůbec nevědí, co a kam mají z celních/daňových doplatků účtovat - když se celníkům něco nezdá, nebo s dnešním snížením sazby pro započítání DPH skoro vše, zařadí zásilku do celního skladu. A v tom je docela pěkná fligna. Za zařazení do celního skladu se platí (sklad je už pošty a jak podotkla paní na vyclívací poště "musíme se také chovat tržně.."), to je ten poplatek 96Kč, plus potom ev. skladné. Je docela možné, že pošta svým interním předpisem zpoplatní i výběr z celního skladu a uschování na poště - když odmítnete převzít balíček který přišel přes vyclívací poštu, v podstatě vyhmátnete chybu v matrixu , vypadnete ze systému. Tam to nemá kdo převzít zpět (nevyjasněný zpětný vztah pošta, vyclívací pošta, celníci) , veškeré pohledávky jdou za vámi a podle vedoucí pošty by to po nějakém čase jako nedoručitelné poslali zpět odesílateli a po vás vymáhaly svoje poplatky. Já měl kliku, že i na naší poště je bordel a přinesli mi to domů jako druhou výzvu.. - pošta údajně připravuje sesouladění "tracking number" se světem tak bude možné sledovat zásilku i u nás. Ale kdy... - učí se za pochodu a na nás - nemá cenu na ně řvat, či se jinak rozčilovat. S klidnou hlavou si vzít kontakt na ředitelství a psát nesouhlasné dopisy se stávajícím stavem..
exBURN Odesláno 7. května 2011 Nahlásit Odesláno 7. května 2011 Já jsem si obědnal z dealextreme optiku na pušku a bylo to ještě před zavedením nízské vyclívací hranice a jelikož jsem musel dokládat skutečnou cenu (celníkum se asi nezdálo 40 dolarů za optiku) tak mi zásilka přišla na poštu, kde jsem si jí vybral a až doma jsem zjistil že je k ní přilepený účet na 96 korun.... Žádná složenka, číslo účtu nic tam nebylo tak co mám s tím dělat? Už je to tak 2 měsíce tak mám se někam ozvat? Moc se mi to platit nechce jelikož dát kilo za nic při ceně zboží 500-600,- mi nepřijde moc fér. Tak co s tím? Jinak musím říct že je to teď pěkně na nic - zakládám teď eshop s přísluškem na mobily (folie, obaly) a po zavedení tohoto nového zákona mi každý větší balíček prohlíží a čekám na něj skoro měsíc, což je pro mě velká nepříjemnost :-(
Pirx Odesláno 10. května 2011 Nahlásit Odesláno 10. května 2011 Tak dnes mi posta dala nostalgicky vzpomenout na 'stare poradky', postacka prinesla balicek s hodinkama z Filipin, sice to slo mesic, ale razitko 'provedena rtg kontrola' s dodatkem 'BEZ CLA' se mi moc moc libi... :smile_anim:
Compre Odesláno 11. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 11. května 2011 Tak to máš dobré, u mě je to stále podle track and trace v celním řízení od 2.5. Ani nevím kolik mají dní na to aby se to někam pohlo.
jaarda Odesláno 11. května 2011 Nahlásit Odesláno 11. května 2011 Koupil jsem hodinky na US ebay, 19/4 dorazily do Prahy, cca před 14ti dny jsem volal na vyclívací poštu, dle sledovacího čísla USPS tam leží a čekají na proclení, dodnes mě kvůli vyclení nikdo nekontaktoval. Please leave feedback for eBay item. Jak mám vysvětlit prodejci, že náš ministr financí je kokot?!
accutron Odesláno 11. května 2011 Nahlásit Odesláno 11. května 2011 Koupil jsem hodinky na US ebay, 19/4 dorazily do Prahy, cca před 14ti dny jsem volal na vyclívací poštu, dle sledovacího čísla USPS tam leží a čekají na proclení, dodnes mě kvůli vyclení nikdo nekontaktoval. Please leave feedback for eBay item. Jak mám vysvětlit prodejci, že náš ministr financí je kokot?! Mně dorazily hodinky vydražené na US Ebay do Prahy na vyclívací poštu 120 dne 14.4.2011 a dosud je také nemám. B O R D E L ! ! !
Axel Odesláno 14. května 2011 Nahlásit Odesláno 14. května 2011 (upraveno) Už je to nějaky ten pátek, co jsem si byl pro balíček na Plzeňské.. Jak to tedy probíhalo, domů mi přišlo oznámení o celním řízení, NIKDE na tom papíře nebylo uvedeno, z jakého důvodu byl balík zadržen, proč zkrátka nebylo připočteno DPH a clo a neposláno dál. Stějně tak jsem se NIKDE nedočetl, co po mně bude vyžadováno, co bych měl doložit, jaký je průběh, prostě absolutně NIC jsem se z toho dopisu nedozvěděl Trošku jsem byl z toho rozladěny slušně řečeno.. , Trochu mi to možná zavařil prodejce, protože ač jsem nepsal požadavek na označení zásilky gift ap, případně na nižší cenu, přesto en tak zásilku o 200 dolarů podhodnotil.... Bydlím vcelku kus od Prahy, nějakých 300km, naštěstí tady máme sídlo firmy, tudíž při nejbližší cestě do Prahy jsem to vzal i přes poštu. Když jsem dorazil na místo, byl jsem odeslán k celníkům, kde jsem kromě nějakého lejstra měl doložit i hodnotu zboží V tuto chvíli to ve mně vřelo, nedovedu zkrátka pochopit, proč mi tuto maličkost nemohli oznámit předem.. Slečně jsem tedy sdělil, že žádný doklad nemám, na to mi podala naskenovaný balík, kde jsem napsal větičku: pro osobní učely, v Praze dne xy, podpis (myslím teda), a podepsal ji, že balík skutečně stál 250 dolarů.. A že se jedná o hodinky. Následně mi bylo vyměřeno clo a dph celkem cca. 750kč, to jsem zaplatil v prvním patře, pak nazpět k celníkům, další lejstro a šup k přepážce do vedlejší místnosti, občanka, poplatek 96kč a orazítkovanej s papírem v ruce jsem se přesunul k přepážce skladu a dostal balík... Přežil jsem Celé to trvalo cca 25 minut a ušetřil jsem asi tisícovku. Od doložení výpisu z banky/paypalu mě zachránily dva faktory a to místo pobytu(sama celnice uznala, že to mám do Prahy daleko) a pak končící pracovní doba. Měl jsem nakonec asi docela štěstí.. Balíků tam mají hromadu, plný sklad, očividně to tam nezvládají, stačí se podívat na vystresované tváře za přepážkami i před nimi, člověk se musí obrnit trpělivostí a hlavně doufat, že v tom bordelu se jim zrovna ten jejich balíček neztratí.. Upraveno 14. května 2011 uživatelem Axel
Pavel K. Odesláno 15. května 2011 Nahlásit Odesláno 15. května 2011 Soudruzi asi někde udělali chybu a měli by se
sallam Odesláno 15. května 2011 Nahlásit Odesláno 15. května 2011 Hodinky jsem zakoupil 5.4. Potom 27.4 došel dopis o celním řízení, takže jsem vše mailem poslal a doteď čekám......Česko co dodat.....
blackhead Odesláno 15. května 2011 Nahlásit Odesláno 15. května 2011 (upraveno) Tak musim se pridat s dobrou zkusenosti, balicek z filipin, dosel na fedex v praze, volali mi ze to za me vyridi za 300Kc at vyplnim papiry a plnou moc, no a jakmile jsem jim to poslal, tak to bylo za 2 dny vyclene a ze uz mi balicek posilaji kuryrem. Upraveno 15. května 2011 uživatelem blackhead
Josef01 Odesláno 15. května 2011 Nahlásit Odesláno 15. května 2011 Tak z toho všeho vyplývá, že posílat ze zahraničí raději přes Fedex, UPS, DHL apod. Ve finále to je neskonale rychlejší a možná i levnější.
pevo Odesláno 16. května 2011 Nahlásit Odesláno 16. května 2011 Nezkoušel jste někdo, jak zjistit u vyclívací pošty, konkrétně Praha 120, zda tam vázne zásilka? Prodejce (osvědčený pokemonyu) se dušuje, že odeslal 19.4. a já nemám důvod mu nevěřit, problém ale je, že zásilky ze Singapuru nejdou na naší poště trackovat. Další problém je, že mi za pár dní propadne možnost otevřít u Ebaye spor a získat prachy zpátky. Tak co teď? Telefonovat? Jít tam osobně? Pokud máte někdo zkušenosti, poraďte pls...
Horhe Odesláno 16. května 2011 Nahlásit Odesláno 16. května 2011 Nezkoušel jste někdo, jak zjistit u vyclívací pošty, konkrétně Praha 120, zda tam vázne zásilka? Prodejce (osvědčený pokemonyu) se dušuje, že odeslal 19.4. a já nemám důvod mu nevěřit, problém ale je, že zásilky ze Singapuru nejdou na naší poště trackovat. Další problém je, že mi za pár dní propadne možnost otevřít u Ebaye spor a získat prachy zpátky. Tak co teď? Telefonovat? Jít tam osobně? Pokud máte někdo zkušenosti, poraďte pls... Pokud ti ještě nepřišly papíry o doložení výše zaplacený částky a plná moc, tak nemá cenu tam ani chodit. Bude to tam někde ležet na bambilionu dalších balíčků. Kupoval jsem na 21jewels mám pocit 1.4., 27.4. jsem poslal plnou moc a balíček stále nemám.
pevo Odesláno 16. května 2011 Nahlásit Odesláno 16. května 2011 Hmm, díky. Tak to jsem tam, kde jsem být nechtěl...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se