Návštěvník 12345 Odesláno 16. května 2011 Nahlásit Odesláno 16. května 2011 V 16. 5. 2011 v 5:54, 'Horhe' napsal: ...papíry o doložení výše zaplacený částky a plná moc Taky jsem nešťastný čekatel. Zásilka dne 28.04.2011 předána k celnímu řízení. a nic.... Posílals nějaký výhružný email nebo ti papíry poslali dobrovolně? Musí se to urgovat pomůže to?
Horhe Odesláno 16. května 2011 Nahlásit Odesláno 16. května 2011 (upraveno) V 16. 5. 2011 v 10:05, '12345' napsal: Taky jsem nešťastný čekatel. Zásilka dne 28.04.2011 předána k celnímu řízení. a nic.... Posílals nějaký výhružný email nebo ti papíry poslali dobrovolně? Musí se to urgovat pomůže to? Nepomůže nic, jenom čekat. Ikdyž je fakt, že u minulýho balíčku se mi podařilo dovolat na linku, trošku jsem si postěžoval a druhej den jsem balíček měl, ale to byla spíš náhoda, než že to někdo popohnal. Když jsem jim minulej tejden psal mail, jestli to stihnou doručit do vánoc, tak mi přišla ta samá odpověď jako na další dva emaily před tim, který jsem dokonce psal jinam. Fakt čekat, čekat, čekat a radši pár měsíců nic poštou neposílat. Radši všechno řešit přes dopravce, a když už poštu, tak nějakou EMS, ta jde přednostně. Cena ale bývá ještě vyšší než u dopravců. Jo dokud ti nepříjdou papíry, tak o tom snad nikdo nic neví, prostě to tam, leží na hromadě. Snad by to ani nikdo nenašel. Až se ti v trackingu ukáže, že adresát vyzván k součinnosti, tak máš papíry na cestě. Upraveno 16. května 2011 uživatelem Horhe
eXe Odesláno 16. května 2011 Nahlásit Odesláno 16. května 2011 Taky me celkem tecou uz nervy. Mam tam asi 20 balicku od EMS. Kdy se ke me dostanou to vi jen buh. Uz cekam asi 3ti tyden. Brzo tam asi zajedu a udelam tam peknej pruvan, protoze tohle uz je trosku bordel.. a jeste abych jim za neco platil. Fakt takova drzost se jen tak nevidi jako u nas.
pevo Odesláno 16. května 2011 Nahlásit Odesláno 16. května 2011 A co ten spor u Ebaye, otevřít? A nebo nechat projít lhůtu a pak se smířit s tím, že když mi nikdy nic nepřijde, nedostanu zpátky ani dolar...?
eXe Odesláno 16. května 2011 Nahlásit Odesláno 16. května 2011 Je to proste nedomyslene a totalne nepouzitelne v praxi tady ten system.. nakupovani na eBay asi s takovou odzvonilo.
Entuferus Odesláno 16. května 2011 Nahlásit Odesláno 16. května 2011 No podla toho co to tu citam, tak zlate slovenske colnice. Ja objednavam veci zo zahranicia celkom casto, a stale to je rychlovka - do 3-4 dni od prijatia zasielky na colnicu dostanem list ze mam dodat doklad o cene, vacsinou tam skocim osobne, zaplatim a balicek je moj.
eXe Odesláno 16. května 2011 Nahlásit Odesláno 16. května 2011 No prave to je ono ze tam skocis.. tady kdyz tam skocis, tak to mas taky "hned", ale jelikoz z Brna to mam trosku z ruky je to celkem problem, abych tam skakal, takze to resim prez mail... bohuzel
Horhe Odesláno 16. května 2011 Nahlásit Odesláno 16. května 2011 V 16. 5. 2011 v 10:29, 'pevo' napsal: A co ten spor u Ebaye, otevřít? A nebo nechat projít lhůtu a pak se smířit s tím, že když mi nikdy nic nepřijde, nedostanu zpátky ani dolar...? Spor bych zatim neotvíral, jenom jim napiš, ať nechaj prověřit na svý poště, kde ten balík je. Reklamaci totiž může podat pouze odesilatel, né příjemce.
pevo Odesláno 16. května 2011 Nahlásit Odesláno 16. května 2011 No jo, asi není jiná možnost. Kdyby naše pošta uměla trackovat zásilky ze všech zemí, měl bych o starost míň!
gandalf Odesláno 16. května 2011 Nahlásit Odesláno 16. května 2011 Vyzkoušel už někdo vyřizovat to mimo ČP? Navíc ty poplatky navíc, ve prospěch ČP, mi připadají nehorázné.
Horhe Odesláno 16. května 2011 Nahlásit Odesláno 16. května 2011 V 16. 5. 2011 v 11:52, 'gandalf' napsal: Vyzkoušel už někdo vyřizovat to mimo ČP? Navíc ty poplatky navíc, ve prospěch ČP, mi připadají nehorázné. Jo, ten Fedex za 300. Ono to bude u všech dopravců +-stejně.
Compre Odesláno 16. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 16. května 2011 Někdo tady výše psal, že EMS by měla jít rychleji, každopádně dneska je to přesně 14 dní a stále to stejné. May 213:21 Arrival at inward office of exchange PRAHA 120 CZECH May 213:27 Awaiting presentation to customs commissioner PRAHA 120 CZECH V češtině totoZásilka dne 02.05.2011 předána k celnímu řízení. Tak jsem si říkal, že třeba více pozdrží zásilky z Číny a podobných zemí, ale ono to asi bude šumák.Jen dodám to, že kdybych já pracoval takovým tempem, tak už jsem dávno na dlažbě.
gandalf Odesláno 16. května 2011 Nahlásit Odesláno 16. května 2011 Já myslel vyřizovat to jako dřív, přímo s celnicí, bez prostředníka - přeposlat fakturu. Nebo to už nefunguje?
johnnyvondutch Odesláno 16. května 2011 Nahlásit Odesláno 16. května 2011 Ja bych rad pridal moji zkusenost..muj balik dosel na postu 26.4, po 14-ti dennim vyckavani jsem se rozhodl jednat, tak jsem volal na uvedene telefoni cislo,ktere ma posta uvedeno na webovkach... tam jsem zjistil, ze 5.5 byl balik zaslan k vycleni...diku tomu nekonecnymu cekani, jsem se uz "spravne" n....l a rekl si, ze to zkusim popohnat.... 1. volal jsem prvne na uvedenou linku, kterou ma posta uvedenou k jednani, pokud ocekavate zasilku z ciziny, tam mi bylo sdeleno, ze ma zasilka byla 5.5 zaslana k vycleni, pozadal jsem tedy o o kontakt, cislo na celni oddeleni teto posty, bylo mi pouze sdeleno, ze maji od CELNIKU zakazano poskytovat cisla na jejich oddeleni ( celkem jsem se divil, jelikoz celni urad,oddeleni je normalni, verejny urad)... zeptat jsem se tedy aspon na emailovou adresu..tez nebyla poskytnuta...(kdyz jsem to zkousel par dnu zpet,tak jsem jakousi dostal, ale nikdo se na ni neozval.) 2. muj druhy krok se zakladal na mem neuspechu se spojenim na celni oddeleni dane posty...rozhodl jsem se, ze si ho zjistim tedy formalni cestou, volal jsem na informacni linku celniho reditelstvi praha, kde to kupodivu nikdo nebral...po chvilce hledani jsem nasel kyzene oddeleni posty 120. Volal jsem tam s nadsenim, ze se snad dovim nejake to nove info... hmmm..snad nekdy priste... Vzala to jakasi zenska, kterea byla ocividne prekvapena a strasne "prijemna"...po chvilce dohadovani a z jeji strany zjistovani, kam jsem volal pred timto hovorem...jsme se dobrali k faktu, ze ma zasilka neni na celnim sklade jak mi bylo receno do telefonu na ceske poste 3. volal jsem tedy zpet uz jen z ciste zvedavosti, kde teda ten muj balik je...pani mi samozrejme odvykladala tu jednu a tu samou pohadku jako vzdy... kdyz jsem ji ovsem rekl, ze jsem mluvil s celnikama , tak zmenila vypadlo zni co si ve smyslu, ze moje zasilka byla predana na zvazeni o vycleni.. to aby se clovek vyznal v tom bordelu co tam maj... nevite nekdo, kdyz bych tam dojel osobne, jestli by mi to udelali na pockani, mam to do prahy cca 250 km a nechce se mi tam jezdit jen tak..... diky
Josef01 Odesláno 16. května 2011 Nahlásit Odesláno 16. května 2011 Smiř se s tím, že to trvá měsíc, za půl roku se to zlepší, lidi přestanou používat poštu.
Pirx Odesláno 16. května 2011 Nahlásit Odesláno 16. května 2011 To jsou teda pribehy... EMS, ktery bylo celkem osvedceny, rychly a s trackingem, ted uplne ztraci smysl. Fakt nezbyde nic jinyho, nez pouzivat jiny firmy, FedEx, TNT, UPS a tak podobne...Nechapu ze ta posta opet nezvlada ani tu zakladni vec, tedy dorucovat baliky. Vedeli dlouho predem, ze ten zakon se zmeni, vedeli kolik baliku asi chodi, kolik z nich se procliva, kolik z nich projde bez cla, museli z toho jednoduse odvodit, kolik baliku se bude muset proclivat navic po zmene zakona. Vsechno to vedeli, ale na nejakou pripravu na zvladnuti situace se opet jako obvykle uplne vykaslali a opet za to nikdo nenese zadnou odpovednost. :censored:
Standis Odesláno 16. května 2011 Nahlásit Odesláno 16. května 2011 skutečně to tak je, na proclení se čeká až přes měsíc!!!! pokud někomu zásilka přijde do měsíce, tak může jásat a má velkou kliku. Pokud někdo neví co má se zásilkou, doporučuji napsat na email ---sklad.praha120@cpost.cz--- ..............dne 11.4.2011 jsem od vás obdržel ?oznámení o příchodu zásilky ze zahraničí, obratem jsem zaslal výpis z PAYPALU+sken plné moci pro Českou poštu a do dnešního dne zásilku nemám, to skutečně trvá proclení jedné zásilky téměř měsíc???!! A navíc, dovolat se vám také nejde, !!!!!!!!! Zásilka se někam zatoulala, nebo jen české úřady nestíhají ??????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a hlavně jim napište také podací číslo zásilky ... podací č. RR332341133SG, pokud znáte od celníků skladové číslo, napsat jim i to!! , doporučuji posílat každý den, než vám odpoví, zdá se mi i, že né všechny emaily čtou.odpověď od celní pošty, cituji: Dobrý den,zásilka : skladové č. D08118811 podací č. RR332341133SG je stále na našem skladě.Bohužel jsme zahlceni. S pozdravem, pošta 120 tak asi tak, napsal jsem jim trochu rozezlený email, kde mám svou zásilku, protože čekám přes měsíc, jinak dnešního dne mám zásilku už doma Od 1. 4. 2011 byla snížena částka z které se neplatí DPH na 22 EUR (cca. 30 USD), tozn. že do hodnoty 150 EUR neplatíte sice clo, ale od hodnoty zboží vyšší než 22 EUR zaplatíte 20% DPH.Celní dluh se musí platit za balík, jehož hodnota je vyšší než 150 EUR. Celní dluh se skládá ze cla, které se pro jednotlivé kategorie zboží liší (možno vyhledat v systému TARIC), a dále DPH, která činí 20% (do základu pro výpočet DPH se k hodnotě zboží v balíku započítává i poštovné). zase potřebují další peníze do státní pokladny a na nás je, abychom jim takto částečně přispěli!!! ono to i bude zase nějaké nařízení EU, zajímalo by mě o kolik procent klesne počet zásilek zasílaných ze zemí mimo EU, hodně lidí nebude podle mě chtít platit DPH nad 22 EUR, což je +/- od 500Kč, tak raději objedná v některé zemi EU, pokud to i poté vyjde levněji.
johny357 Odesláno 17. května 2011 Nahlásit Odesláno 17. května 2011 Je zajimavy, jak cloveka uklidni fakt, ze jsou nasrani uplne vsichni... od 19.4. jsou hodinky v praze na poste... 27.4. sem byl vyzvan k soucinnosti, tz k podepsani plne moci, radsi sem jim zaroven s ni poslal sjetinu z paypalu a printscreen eBay, protoze ten muj prodejce navysil deklarovanou castku na baliku na dvojnasobek (vyzadal sem si od nej podaci list, kde sem si toho vsiml). jinak zatim se nic nedeje, pisu emaily na postu, dnes sem po delsi dobe dostal odpoved: Dobrý denVámi dodané podklady byly předány k celnímu odbavení.Po celním odbavení a propuštění vaší zásilky , bude odeslána na vaši adresu.Vzhledem k nedostatečnému deklarovanému zboží u velkého množství poštovních zásilek je celní odbavení časově velmi náročné.Proto nedokážeme v tuto chvíli určit konkrétní termín doručení Vaší zásilky.s pozdravem pošta 120
Klotzman Odesláno 17. května 2011 Nahlásit Odesláno 17. května 2011 (upraveno) Cha - vy šťastlivci - mě hnije balík na celnici už od 8. dubna - psal jsem stížnosti na všechny adresy, ombudsmance České pošty a stejně houby - už si začínám myslet že mi to někdo ukradl. Přišla mi jediná odpověď, že vzhledem k počtu zásilek nemůžou sdělit kdy tu mou doručí (edit - nemlich to stejný jako o patro výš johny357). Už ani nevím komu bych si ještě stěžoval, uvažuju už i o policii - neoprávněné nakládání s cizí věcí nebo tak něco.... Upraveno 17. května 2011 uživatelem Klotzman
jankoxxx Odesláno 17. května 2011 Nahlásit Odesláno 17. května 2011 clovece vy ste masochisti. preco si objednavate teraz veci mimo EU ked vidite aky je v tom gulas?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se