Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

4.7 jsem si objednal od Harolda (Yobokies) Seika za 280$ dostal jsem od něj trackovací číslo na hongkongskou postu, ale podle toho co jsem s dohledal tak ji v CR uz neuvidim, nevite někdo co stim?

Díky

Odesláno

Připojím zde i svou (příjemnou) zkušenost s dobou proclívání. 8.7 dorazila obvyklá obálka od celníků, obratem jsem mailem zaslal fakturu a plnou moc pro poštu. Dnes (11.7) pošťák dovezl balíček a složenku pro platbu DPH.

Odesláno

Kluci da se nejak kontajtovat FedEx kdyz nebudu na adrese uvedene na balicku ... Da se sehnat telefon na ridice/centralu a nejak se domluvit. Ceka me jedna takova akce....

Odesláno
  V 12. 7. 2011 v 9:18, 'sibirnaya' napsal:

vsechno de, kdyz se chce, ale musis mit tracking. FedEx bezplatné číslo: 800 133 339

Diky sibir, tracking budu mit jen co to kluci sikmovoky vodeslou.

• po 4 týdnech...
Odesláno

Pokud by nekoho zajimalo aktualni info situace posty Praha 120 co se tyce delky procleni.

Zda se, ze uz to neni takova tragedie jako v prvnich mesicich. Prikladam historii doruceni. Hodinky byly poslany z Japonska jako EMS. Procleni trvalo cca 1tyden. Cena za procleni 180.-

Zásilka podána dne 23.07.2011.

Zásilka dne 24.07.2011 odeslána do České republiky.

Zásilka dne 25.07.2011 převzata vyměňovací poštou 220 00 - pošta Praha 120.

Zásilka je od 25.07.2011 ve stavu přípravy k celnímu řízení.

Zásilka dne 26.07.2011 uložena ve skladu vyclívací pošty 220 00 - pošta Praha 120.

Adresátovi odesláno 27.07.2011 oznámení o uložení zásilky v dočasném skladu na poště Praha 120 - nutno doložit doklady pro zjištění celní hodnoty.

29.07.2011 jsem mailem odeslal vsechny potrebne dokumenty

Zásilka celně odbavena, propuštěna do další přepravy 02.08.2011.

Zásilka přepravována k dodací poště.

Zásilka připravována na dodací poště 746 01 - Opava 1 k doručení.

Zásilka doručována dne 03.08.2011 poštou 746 01 - Opava 1.

Zásilka dodána dne 03.08.2011 poštou 746 01 - Opava 1.

Odesláno

Já preferuju na poště 120 osobní vyzvednutí balíku, jakmile dorazí dopis o zahraniční zásilce (4-5 dní). Alespoň nyní je možnost zaplatit DPH přímo u celníků a nemusí se se složenkou do prvního patra na klasickou přepážku. Jen je někdy úsměvné, že celníci vyžadují doklad o zaplacení, i když zásilka obsahuje fakturu kde je cena zboží a dokonce kopii této faktury mi v oznámení o zahraniční zásilce sami pošlou. Prostě blázinec

Návštěvník Ondra
Odesláno
  V 5. 8. 2011 v 13:09, 'Norrona' napsal:

Pokud by nekoho zajimalo aktualni info situace posty Praha 120 co se tyce delky procleni.

Zda se, ze uz to neni takova tragedie jako v prvnich mesicich. Prikladam historii doruceni. Hodinky byly poslany z Japonska jako EMS. Procleni trvalo cca 1tyden. Cena za procleni 180.-

Zásilka podána dne 23.07.2011.

Zásilka dne 24.07.2011 odeslána do České republiky.

Zásilka dne 25.07.2011 převzata vyměňovací poštou 220 00 - pošta Praha 120.

Zásilka je od 25.07.2011 ve stavu přípravy k celnímu řízení.

Zásilka dne 26.07.2011 uložena ve skladu vyclívací pošty 220 00 - pošta Praha 120.

Adresátovi odesláno 27.07.2011 oznámení o uložení zásilky v dočasném skladu na poště Praha 120 - nutno doložit doklady pro zjištění celní hodnoty.

29.07.2011 jsem mailem odeslal vsechny potrebne dokumenty

Zásilka celně odbavena, propuštěna do další přepravy 02.08.2011.

Zásilka přepravována k dodací poště.

Zásilka připravována na dodací poště 746 01 - Opava 1 k doručení.

Zásilka doručována dne 03.08.2011 poštou 746 01 - Opava 1.

Zásilka dodána dne 03.08.2011 poštou 746 01 - Opava 1.

Díky za info. Je fajn, že už to netrvá měsíc :)

• po 3 týdnech...
Odesláno

Si děláš ...del, to už je na občanskou válku toto. Nejsou někde dané nějaké max. časové limity pro celní řízení?

Odesláno
  V 24. 8. 2011 v 12:46, 'T1000' napsal:

Si děláš ...del, to už je na občanskou válku toto. Nejsou někde dané nějaké max. časové limity pro celní řízení?

Žádný limit není - když to zabordelí, tak máš smůlu. Mě ztratili mnou poslané doklady a nechali balík prostě válet ve skladu - až jsem zaktivizoval všechny známý známých známých, co se dalo, včetně dvou náměstků, podařilo se mi získat telefon na paní která mi to sladké tajemství o ztracených dokladech sdělila. Nevím co by s tím jinak udělali, nikdo se nenamáhal mě kontaktovat. Asi by to šlo zpátky...
Odesláno
Mám vyhlídnuté orisky z ebay a jak to tadyk čtu, tak váhám jestli pořídit, nebo ne. Doufam jsem, ze kdyz zazadam prodejce o expresni tarif US posty, procleni to urychli, ale vypada to, ze jistota je v tomhle asi jen fedex. Jeste jeden dotaz, vyzaduji pri proclivani podle vasich zkusenosti striktne doklad z paypalu + info o aukci, nebo jim staci udaje na celnim prohlaseni? Pohravam si s myslenkou cenu v prohlaseni trosku snizit, pokud bude prodejce ochoten, ale pokud na prohlaseni stejne nedbaji, nestoji to za pripadne problemy... CCa pred tremi roky jsem to tak udelal pri koupi Macbooku a slo to bez problemu, tehdy to ovsem pres fedex slo..
Odesláno

Dvě zajímavosti - přesně před týdnem placené via PayPal hodinky z USA koupené na Ebay dnes dorazily - tedy přesně po týdnu - a žádné doklady po mě nechtěli. Akorát se pošťák neobtěžoval zazvonit, takže jsem ho jen shodou okolností zahlédl z okna jak nasedá do auta a mizí za rohem. Na lístečku je tajuplná poznámka - "vybrat zmocnění" tak jsem zvědav. Od dubna jsem poště poslal ne méně než 5 časově neomezených zmocnění...ale už to neřeším, ať si s tím třeba stelou postele.

Jo a poslední perlička - částka k vybrání (clo/DPH) nijak nesedí ani na clo, ani na DPH, na nic - ať počítám jak počítám - asi to někdo v Praze losuje z klobouku.

Odesláno

To si asi vyplnis pouze plnou moc na provedeni celniho rizeni kde te posta bude zastupovat ... a ta castka by mohla byt pouze poplatek poste za tuto sluzbu ??

Odesláno

Hodinky odeslane 15.8. z USA, vcera prisly papiry z celnice, obratem jsem zajel na celnici na Plzenske, za 10 minut vse vyrizeno (!). Zadne fronty, dph se plati uz (konecne) primo v te mistnosti u celniku... Snad ten zlepsujici se trend vydrzi.

Odesláno
  V 30. 8. 2011 v 8:58, 'Dantechno' napsal:

To si asi vyplnis pouze plnou moc na provedeni celniho rizeni kde te posta bude zastupovat ... a ta castka by mohla byt pouze poplatek poste za tuto sluzbu ??

Mě jen zaráží že to pošlou na poštu (podle trackingu propuštěno do oběhu nebo jak to píšou) a tudíž celní řízení už proběhlo a následně budou (?) chtít plnou moc - co kdybych je zplnomocnit nechtěl ? Je to prostě guláš - uvidím po 16.00 na poště. Jo a poplatek za službu to není, ten už znám dobře od vidění - taky zajímavý, že asi 2x ho chtěli, 2x nechtěli, jednou to byla nějaká zlomková částka oproti těm dalším dvěma případům - prostě mi to fakt připadá jak tah tomboly.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...