Přejít na obsah

Plnicí pera a doplňky

Pepino65

Doporučené příspěvky

Před dvěma lety jsem si pořídil kožené pouzdro Londo pro přenášení plnícího pera. V černém provedení mě stálo cca 12 €. Zpětně tento kup hodnotím jako velmi dobrou investici. A to až tak, že nezůstalo při jednom. Viz níže s plnícím perem TWSBI Diamond 580: 

Londo_1.jpeg

Londo_2.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, walter10 napsal:

Před dvěma lety jsem si pořídil kožené pouzdro Londo pro přenášení plnícího pera. V černém provedení mě stálo cca 12 €. Zpětně tento kup hodnotím jako velmi dobrou investici. A to až tak, že nezůstalo při jednom. Viz níže s plnícím perem TWSBI Diamond 580: 

Pěkné, pokud bys ještě objednával, dej vědět. 

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Ahoj,

mám dotaz na zkušenější. Od ženy jsem dostal MB Starwalker Blue. Měl jsem radost, ale po týdnu psaní s ním dost rozčarování - pero mi dost vynechává, někdy mu dojde inkoust, ale přitom bombička je úplně ok. Teď jsem dal novou bombičku a ne a ne začít psát. Jako namáčet hrot se mi na každé rozepisování nechce. A předchozí nebyla vyschlá, takže inkoust tam byl.

Ze začátku jsem používal přiložený konvektor, ale pak jsem začal dávat originál bombičky MB - přeci jenom je to pohodlnější a jednu náhradní mám vždy sebou. Barva inkoustu stejná - Midnight Blue.

Setkal se s tím někdo? Je to na reklamaci? Úplně si nedovedu představit, jak jim to tam budu ukazovat, nedělá to bohužel pořád … Nebo nápad, jak a co udělat? Jinak v ultrazvukové čističce jsem to měl 30min a výsledek stejný.

Popravdě jsem zatím měl jenom zkušenost s TWSBI a Kaweco, kde jsem nikdy neměl problém. Tady je zlatý hrot, který je měkčí, ale i když netlačím, tak to prostě strašně vynechává, nebo nepíše vůbec 😞 

IMG_4854.thumb.jpeg.e73996db6c1d05ee487ab5cac6aa63c7.jpeg

Odkaz ke komentáři

Ahoj, ja nedam dopustit na konvertory - pri nasavani inkoustu se pero krasne proplachne a nic nerozpusti zaschly inkoust tak dobre, jako tekuty inkoust 😁

V tomhle pripade bych spis podezrival “stare bombicky”. Kdyz se dlouho vali v obchode a pak ti je prodaji, jsou k nepouziti. Nekdy me zlobi pripadne i papir (treba moleskine je na psani perem peklo). 

Pokud ti pero s konvertorem pise dobre, tak je podle me v poradku. Zkusil bych jinou sarzi bombicek.

• Like 1
Odkaz ke komentáři

Tak popravdě to mě nenapadlo, že by mohl být “starý” inkoust v bombičce. Ještě, že jsem koupil 6 balení od MB … tak to zkusím naplnit konvertorem a budu testovat.

Je tedy fakt, že u TWSBI jsem taky nepoužíval bombičky.

Papíry jsem zkoušel různé, i ten Moleskine, ale takový rozdíl v tom nebyl, jakmile se malinko otevřel hrot (a tím, že je to zlatý hrot, tak je to hned při mírném tlaku), tak to hned přestane psát.

• Like 1
Odkaz ke komentáři

U staršího hrotu jsem musel projet tu mezeru žiletkou 😄 to samozřejmě nedělej.

Stačí dát čerstvý inkoust, když máš nový stroj 🙂.  

Mezera je od výroby udělaná dost velká na to aby ink. proudil bez problému. Vlastně jen odsáváš ink. z povrchu hrotu každým tahem po papíře. Není to razítko, tlačit nemusíš.

A mimochodem, žena má dobrý vkus 👍

Upraveno uživatelem Jehlan
Odkaz ke komentáři

Tak jsem to zkusil přehodit a zatím tedy super - nevynechává to, píše to krásně hladce. Napsal jsem s tím dvě stránky a ok.

Díky za radu, byl jsem z toho trošku nervózní a zklamaný, ale jak vidět, perem to nebude.

Teď spíše vyřešit, co s těma bombičkama, které jsem nakoupil do zásoby 🤔

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

před 19 hodinami, PetrLBC napsal:

Tak jsem to zkusil přehodit a zatím tedy super - nevynechává to, píše to krásně hladce. Napsal jsem s tím dvě stránky a ok.

Díky za radu, byl jsem z toho trošku nervózní a zklamaný, ale jak vidět, perem to nebude.

Teď spíše vyřešit, co s těma bombičkama, které jsem nakoupil do zásoby 🤔

Mám Space bez zlatého hrotu a nikdy jsem se s tím nesetkal, a to jsem dostal od kámoše i praletý bombičky a maká... nechce se mi moc věřit že to bude bombičkami, spíš plnící systém pera. Kup nové a uvidíš, poté popřípadě reklamace.

DSC_7515~2.JPG

Odkaz ke komentáři

Ten hrot máme stejný si myslím, ale je na něm napsáno AU585, takže jsem bral, že je zlaté.

Otestuji tedy ještě ty další bombičky a pak tedy asi pro jistotu zkusím tu reklamaci, pokud to bude dělat. Jak jsem psal, s tím konvertorem to teď nedělá a vše je ok.

IMG_4964.jpg

Odkaz ke komentáři

Aha, já měl za to že máš tento se zlaťákem...jiný nevidím. To bude asi jenom jiné značení hrotu, ale stejný typ, fotka hrotu je tam trochu jiná, ale v popisku stejný pozlacený AU585 jak píšeš. Popis 14K mají normálně plně ze zlata myslím, co jsem viděl.

https://www.montblanc.com/en-cz/fountain-pens_cod1647597320779347.html

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři

No hele nevím - mám ten typ, co jsi posílal, to sedí ref. číslo atd. Ale ten hrot je jiný, respektive je tam stejný hrot jako u tvého https://www.montblanc.com/en-cz/fountain-pens_cod1647597320769369.html . Tak jsem z toho nějaký zmatený.

Jinak nakoupeno bylo přímo na oficiálních stránkách Montblanc.com, takže to by mělo být OK.

Odkaz ke komentáři

před 7 minutami, walter10 napsal:

Ten hrot je nejspíš skutečně ze 14karátového zlata, finálně ale pokovený rutheniem. 

Asi máš pravdu, trochu jsme se do toho zamotali 😆 Mě překvapili ty jiné fotky hrotů s popiskem navíc 14K.... upřímně jsem z toho jelen.

130211-4.jpg

Screenshot_20241111-103242~2.png

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...