Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

V ceně do tisíce Kč toho asi nejvíc dělá Parker. Řady Parker 45, Parker Frontier, Parker Vector... Něco mají i Rotring, Shaeffer a další. Koukni na penshop.cz, dej si vyhledávání podle maximální ceny, co jsi ochoten dát a uvidíš.

Moje osobní doporučení by bylo buďto Parker Vector v celokovové versi, nebo Rotring freeway - ta jsou kovová všechna, takže barva dle vkusu každého soudruha. Na běžné čmárání okolo domu, auta a pod si asi koupím ten Rotring Core - na veřejnosti bych se s tím neukázal, ale vypadá to poměrně prakticky :-)

Odesláno
  lomo135 napsal:
Mám jednu otázku na všechny zkušené "psavce" Jaké plnicí pero by jste doporučili začátečníkovi? Rád bych něco na denní psaní a nechci do toho vrazit hned ze startu tisíce. Něco s dobrým poměrem výkon/cena z hlediska praktičnosti. Neorientuji se ani v inkoustech. Tak poraďte.

Sailor 1911, za 95USD i s potovnym. Vynikajici pero porovnatelne s MB146 Montblanc. Kaizo dokonce pise, ze je lepsi ;)

Odesláno
  lomo135 napsal:
Ten Sailor 1911 se mi moc líbí, ale ta cena :(

To se dá asi sehnat jen přes ebay, že?

Pres eBay vychazi jeste draz, mam kontakt primo na jednoho prodejce. Zrovna ted jsem pro jednoho clena fora jeden kousek v cerne barve obednaval.

Nedavno mi byly doporuceny jako dve levna (40USD) a dobra pera Pilot Lucina nebo Platinum 3776 Balance. Jestli mas zajem, posli mejla.

Me osobne levna evropska pera nepresvedcila. Na dlouho mi dokonce psani perem zosklivila, ale ten Rotring ma opravdu hezky design;)

Odesláno
  lagrand napsal:
Tak to budes mit spise model LeGrand, zadnyho lagranda MB nedela :) a spojitost to se mnou zadnou nema, skoda :)

jo jo mám LeGrandíka ;) a píše se s ním fakt supr, před tím mi ukradli MB Meisterstuck edice Chopin a taky nebyl špatnej, ale LeGrand (jak je to správně) píše úplně božsky a hlavně sedne mnohem lép do ruky...

Odesláno
  lomo135 napsal:
Rorting má sice pěkný design, ale já jsem asi příliš konzervativní a jsem ochotný tu konzervativnost zaplatit vyšší cenou (např. za něco jako jsou výše zmíněná  Pilot Lucina nebo Platinum 3776 Balance). I když ten Rotring na takové to domácí psaní...... Ještě mě nech chvíli přemýšlet.

Na domácí psaní mám Montblanca, bál bych se, že mi ho někde venku někdo šlohne :lol:

Ten Sailor 1911 od Afriky za cca 100 USD je dobrý kauf, jestli jseš teprve v období shánění, neváhej

Odesláno
  kubson napsal:
ROTRING CORE CORIDIUM - na ebaju asi za 15babek - teda esli je to ten typ.. nechcete někdo udělat společnou objednávku?

Kdyby se rýsovala nějaká ta společná objednávka pera ROTRING CORE CORIDIUM, šel bych do toho. Takovej zajímavej kousek. ;)

Odesláno

šajze, nikdo se neozýval, toš já sem si svojeho rotringa už vydražil... ale kdyby někdo měl zájem, tak se stačí ozvat.. to moje vyšlo na necelé 4 stovky včetně pošty.. jsem zvědav

Odesláno
  afrikab napsal:
A kdyz jsme u tech Pelikanu. Typ M205 Clear Demo taky nevypada spatne:

Jo tohle je taky moc pěkné :)

Odesláno

Jojo, za tech 60 - 80USD je to hezke pero. Navic jsem k nemu na serveru rickconner.net nasel hezke hodnoceni:

"A very practical pen that nevertheless attracts comments with its fanciful appearance. Plus, it's a Pelikan."

Bohuzel v tehle celopruhledne "clear" jsem jej uz nikde na prodej nenasel. Ovsem v cernostribrne mu to slusi taky ;)

Odesláno

Tak jsem ho naplnil cernym dokumentarnim inkoustem od Pelikanu a... parada. Opravdu mohu doporucit. Dekuji Pepinovi 65 za prehlednou tabulku se srovnanim tloustek pisma u jednotlivych hrotu. Muj Pelikan ma F a je opravdu tenci nez M od Sailora :) Pokud by si nasel i dalsi znacky... mam zalusk na nejakeho Viscontiho.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...