Přejít na obsah

Plnicí pera a doplňky

Pepino65

Doporučené příspěvky

před 3 minutami, African napsal:

Dnes dorazil Polar a za ten peníz je parádní, zároveň dost povedený systém víčka, které se jen tak samo v kapse neotevře 👍 Mám radost...

DSC_4092~2.JPG

Moc pěkná barva, takové by ladilo s mými Seiko SRPB43J1 🙂 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 6 minutami, African napsal:

Dnes dorazil Polar a za ten peníz je parádní, zároveň dost povedený systém víčka, které se jen tak samo v kapse neotevře 👍 Mám radost...

Pěkné, prosím časem o foto venku za denního světla.
To víčko ale je stále naklapávací že?

Odkaz ke komentáři

před 10 minutami, Vit napsal:

Pěkné, prosím časem o foto venku za denního světla.
To víčko ale je stále naklapávací že?

Jasný, a ano víčko je naklapávací, ale jde tedy velmi příjemně ztuha. Nevím jak časem užíváním, ale teď nové opravdu super. Stále mluvíme o propisce za dva litry... koupil jsem tady, přátelská cena široko daleko, rychlé dodání. 

To Balthus: Znám to, musíš ji prostě mít 😁

https://www.papirenskezbozi.cz/vyhledat/?q=Parker+Polar+

Odkaz ke komentáři

V 9. 2. 2023 v 22:30, African napsal:

Fajnové, ale za mě spíš v té modré. Šroubovací víčko samozřejmě nemá chybu, naklapávací už mě stáli nějaké ty kalhoty nebo košili 😅

No vidíš a tak jak jsem jinak na barvičky, tak tady se kloním k šedýmu, protože barvu si tam vytvořím inkoustem, který do něj nasaju :)

Odkaz ke komentáři

před 4 hodinami, African napsal:

Zajímá mě, zdali se dá víčko profouknout, nebo je vzduchotěsné. Ptám se proto, že řada uživatelů si kdysi u řady IM stěžovala na zasychání inkoustu. (A tak trošku vzpomínám i na Parker Frontier, což nebylo vůbec špatné pero. I když výraz "Frontier" je u řady IM evidentně užitý v jiných souvislostech.)

Odkaz ke komentáři

před 10 hodinami, walter10 napsal:

Zajímá mě, zdali se dá víčko profouknout, nebo je vzduchotěsné. Ptám se proto, že řada uživatelů si kdysi u řady IM stěžovala na zasychání inkoustu. (A tak trošku vzpomínám i na Parker Frontier, což nebylo vůbec špatné pero. I když výraz "Frontier" je u řady IM evidentně užitý v jiných souvislostech.)

Profouknout jde. Každopádně mám několikáté v řadě IM, jedno mi zůstalo za nehty, no spíš se mi ho nepodařilo ztratit, mám ho několik let a tento problém jsem nezaregistroval. A to třeba i měsíc leží bez psaní a v pohodě. No, kdyby náhodou nový Polar byl nějaký problémový, dám věděti.

To Vít: Tady nějaký rychlocvaky venku. Kam ho položíš, tam to zmrzne, zajímavé 😁

DSC_4093~2.JPG

DSC_4091.JPG

DSC_4090.JPG

Odkaz ke komentáři

před 3 minutami, African napsal:

Profouknout jde. Každopádně mám několikáté v řadě IM, jedno mi zůstalo za nehty, no spíš se mi ho nepodařilo ztratit, mám ho několik let a tento problém jsem nezaregistroval. A to třeba i měsíc leží bez psaní a v pohodě. No, kdyby náhodou nový Polar byl nějaký problémový, dám věděti.

To Vít: Tady nějaký rychlocvaky venku. Kam ho položíš, tam to zmrzne, zajímavé

Díky za fotky, vypadá dobře.

před 11 hodinami, walter10 napsal:

Ano, taky mi jeden Frontier zasychal.

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, African napsal:

To Vít: Tady nějaký rychlocvaky venku. Kam ho položíš, tam to zmrzne, zajímavé 😁

DSC_4093~2.JPG

DSC_4091.JPG

DSC_4090.JPG

Díky za info. ;) Moje IM (2x F) nezasychalo jen v případě užití těsného plastového vršku. Respektive s originálním vrškem a tekutějšími inkousty vydrželo i do druhého dne. Ale i tak musím přiznat, že řada IM - várky z prvních let vydání, mě zklamala (krom zasychání mě nenadchly ani oba hroty). Samozřejmě netuším, jak se s tímto problémem popasovali v pozdějším období či jaká je situace přímo dnes. Komunitu kolem plnících per sleduju už jen okrajově. 

Ale na oko je hezké, což o to. ;) 

před 2 hodinami, Vit napsal:

Díky za fotky, vypadá dobře.

Ano, taky mi jeden Frontier zasychal.

Já jsem bohužel po pár letech užívání o Frontiera přišel. Pero to bylo dobré, ačkoliv projev hrotu spadal spíš na sušší stranu. Za slabiny jsem považoval jen rychlé opotřebení pogumovaní úchopu a mírně vystupující kroužek nad touto částí; při delším psaní tlačil do prstů. 

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, walter10 napsal:

Díky za info. ;) Moje IM (2x F) nezasychalo jen v případě užití těsného plastového vršku. Respektive s originálním vrškem a tekutějšími inkousty vydrželo i do druhého dne. Ale i tak musím přiznat, že řada IM - várky z prvních let vydání, mě zklamala (krom zasychání mě nenadchly ani oba hroty). Samozřejmě netuším, jak se s tímto problémem popasovali v pozdějším období či jaká je situace přímo dnes. Komunitu kolem plnících per sleduju už jen okrajově. 

Ale na oko je hezké, což o to. ;) 

Jedu na týden do kopců, tak ho nechám ležet v kanclu a dám vědět jak uspělo ve vysychacím testu 😉 Každopádně hrot je oproti starší verzi úplně překopaný a píše se mi s ním ždibec lépe. Na druhou stranu víčko starší verze neprofouknu, to je vzduchotěsné. V nové verzi jako by byla schválně dírka těsně pod klipem kudy uniká vzduch, zajímavé zjištění. 

DSC_4093.JPG

DSC_4094~3.JPG

Odkaz ke komentáři

Starší víčko je vzduchotěsné? To moje profouknu úplně volně... Utěsnit by se ale nějak dalo, což o to...

Mimochodem, už nebudu plnící pero s víčkem na závit nikomu půjčovat. Nedávno jsem na to zase doplatil. Lidé už nejsou zvyklí jemně dotahovat. Všichni jedou hrubě na doraz, co to jen dá. Takže mně naposled ruplo v mém postarším TWSBI 540. Respektive týden po této nehodě kolega přisedl mou brašnu a dílo bylo dokonáno. Víčko se v místě u závitu úplně odlomilo. Tak jsem dnes objednal nové TWSBI 580. 

TWSBI_540_crack.JPG

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, walter10 napsal:

Starší víčko je vzduchotěsné? To moje profouknu úplně volně... Utěsnit by se ale nějak dalo, což o to...

Ano, starší verze je vzduchotěsná, tady jsem ti udělal detailní fotky. U nové je malý otvor pod klipem, myslím že tam ale bude určitě nějaký důvod proč ho tam udělali.... zajímavé.

DSC_4108.JPG

DSC_4109~2.JPG

Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, walter10 napsal:

Díky za foto. ;) 

Ad starší verze IM: Dle foto máš ten vzduchotěsný vršek nejspíš z Parkeru Urban. Vršek z Parkeru IM, který jsem pořídil někdy v roce 2010, nebo dřív, vypadá obdobně (i s výřezem pod klipem) jako ten u nového IM Polar.

Máš pravdu 👍  Je to Urban, v hlavě se mi to pomotalo, to vše vysvětluje. Tak proč je vlastně v IM ten otvor? 

Odkaz ke komentáři

Otvor je tam údajně z těchto důvodů:

Citovat

Parker's modern pens come with a pretty large breather hole. This breather hole is located on the cap under the clip. It is there to release condensation. Fountain pens can release water from their ink reservoir when the room temperature changes. However, some Parkers have a little design flaw: their breather hole is too big. For example, my precious Parker IM is known for this problem.

Viz https://onepenshow.com/pens/dry-parker-fountain-pen-fix

Jak jsem už ale zmínil, můj Parker IM fungoval spolehlivě jen s plně uzavřeným vrškem. A nebyl jsem v tom zdaleka sám. 

Odkaz ke komentáři

před 12 hodinami, walter10 napsal:

Otvor je tam údajně z těchto důvodů:

Viz https://onepenshow.com/pens/dry-parker-fountain-pen-fix

Jak jsem už ale zmínil, můj Parker IM fungoval spolehlivě jen s plně uzavřeným vrškem. A nebyl jsem v tom zdaleka sám. 

Vyzkouším a dám věděti, dík za odkaz.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...