Ruda Odesláno 9. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2009 Sailor tu bude hodne pouzivany diky ebay prodejci "engeika". Ja sam pouzivam Sailor 1911 s hrotem oznacenym H-M a naprosta spokojenost. Díky za info o prodejci, určitě od něj něco koupím. Já osobně používám Book Worm a plánuji změnu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnDoeX Odesláno 9. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. dubna 2009 (upraveno) Díky za info o prodejci, určitě od něj něco koupím. Muzes zkusit kontaktovat mistniho clena "afrikab", myslim, ze par prodeju tady provedl. Upraveno 9. dubna 2009 uživatelem JohnDoeX Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
knihomol Odesláno 18. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2009 proběhla tady i debata o inkoustech. Má někdo zkušenosti s Herbinem? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
knihomol Odesláno 18. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2009 Londýn - Selfridges. Ahoj. Díky za zprávu. Bohužel přes internet nezasílají a do Londýna se teď bohužel nedostanu. Napsal jsem do třech obchodů kvůli tomu pouzdru, všechny bohužel bez odpovědi. Na oficiálních stránkách Conway Stewartu jsou vyprodané. Bych nikdy nevěřil, že bude tak obtížné koupit pouzdro od Conwaye na jedno pero. Ach jo. Pomohl by prosím někdo s nákupem? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lolohh Odesláno 22. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2009 Prosím vás, čím se dá umýt inkoust z rukou? Po roce či dvou jsem plnil pero inkoustem a jsem od toho celý špinavý, hlavně na rukách, pochopitelně. Klidně bych zůstal modrý, ale musím zítra mezi lidi. Zkusil jsem mýdlo i s kartáčkem, jar s houbičkou na nádobí a gel na praní, ale moc to nepomohlo. Není nějaký fígl? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lolohh Odesláno 22. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2009 do zitrka se to oloupe...? Upřímně řečeno, já už to mám od včerejška a pořád vypadám jako prase Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnDoeX Odesláno 22. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2009 V nejhorsim pripade pouzivam Cif Cream. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jfidler Odesláno 22. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2009 Nez se tu snazit popisovat subjektivni dojmy, bude lepsi odkazat Te na penshop.cz - v jejich kamenne prodejne v Praze na Kacerove si muzes vesele osahavat, co se Ti zlibi (obsluha vzorna, ceny mirne) a od Faber-Castell tam vzdy mivaji nekolik modelu skladem... Ja jsem si pred nejakou dobou jeden Faber-Castell poridil (kulickove pero) - a nadseni z designu casem opadlo kvuli nedokonalemu zpracovani (drobna odchylka tam a tuhle, ktera napr. zpusobuje mirny pohyb nekterych kovovych obroucek od pryskyrice cca o 0.1 mm apod. Nemohu ale z jednoho kousku soudit celou znacku - doporucuji tedy urcite vyzkouset, osahat a detailne prozkoumat. Po několika zkušenostech s "PenShopem" jej můžu jen doporučit. I když si tam jdete koupit jen "blbou pentelku", obsluha je vzorná a hlavně znalá - poradí, doporučí, opraví váš třeba nevhodný výběr, a všechno probíhá v naprosté pohodě. Naposled jsem tam byl měnit hrot na svém Watermanu (který ani nebyl koupený u nich!) za tenčí, bez problémů vyměnili kus za kus, neb ten starý byl prakticky nepoužitý (pro mě příliš silný), a to vše na počkání a za dobré slovo, veškeré jednání se nese v přátelském duchu. Naproti tomu "Písař" v paláci Flora - možná jsem měl jen smůlu na obsluhu a jindy je to tam lepší - po příchodu jeden zákazník u pultu kterému se věnuje jedna prodavačka, druhý prodavač tam jen tak stojí. Čekám že se mi třeba bude věnovat, ale nic, kouká jak vrah. Chvilku teda prohlížím vitríny, než se mě zeptá: "Chcete něco?" Vyjevím přání zakoupit mikrotužku Parker Jotter v nerezové úpravě. "No ale ta stojí přes 200 korun!?!". Protože už jednu takovou mám, nijak jsem to nekomentoval, řekl že si ji i tak vezmu, zaplatil a odešel, jen abych byl pryč. A jako na potvoru - já blbec si ji na prodejně nevyzkoušel - zrovna vadný kus (nějaký spečený plast uvnitř, že nešlo vysouvat tuhu). Takže zpátky na prodejnu, a reklamace. Nejdřív se mě snažili přesvědčit, že mě neubyde, když budu tu tuhu strkat zepředu, místo aby si jí to bralo ze zásobníku, ale nakonec ji do reklamace vzali, a po 30 dnech vrátili vyměněnou za novou. No takže to nakonec vlastně všechno dobře dopadlo... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakubisko Odesláno 22. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2009 Upřímně řečeno, já už to mám od včerejška a pořád vypadám jako prase Tak ja Ti pomuzu. Snazil jsem se vzit do Tve situace a taky jsem si zapatlal prsty (cerny inkoust Parker). Na odstraneni jsem pouzil nejdriv mydlo - bez uspechu. Dale jsem zkusl citronovou stavu, stejny vysledek. Ani redidlo nepomohlo. Zmineny Cif sice odstranil vrchni cast oteru, ale na kuzi stale zustavaji fragmenty barvy - jako kdyz mate tenkou kuzi a jsou vam videt zily. Takze lolohhu mas smolika. Pomuze jen amputace Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lolohh Odesláno 22. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2009 Tak ja Ti pomuzu. Snazil jsem se vzit do Tve situace a taky jsem si zapatlal prsty (cerny inkoust Parker). Na odstraneni jsem pouzil nejdriv mydlo - bez uspechu. Dale jsem zkusl citronovou stavu, stejny vysledek. Ani redidlo nepomohlo. Zmineny Cif sice odstranil vrchni cast oteru, ale na kuzi stale zustavaji fragmenty barvy - jako kdyz mate tenkou kuzi a jsou vam videt zily. Takze lolohhu mas smolika. Pomuze jen amputace Hm, to pěkně děkuju To radši nebudu psát, že mám ten inkoust i na chodidlech. Jak se mi tam dostal? Tak to nemám potuchy, protože na podlaze nic není... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakubisko Odesláno 22. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2009 (upraveno) Hm, to pěkně děkuju To radši nebudu psát, že mám ten inkoust i na chodidlech. Jak se mi tam dostal? Tak to nemám potuchy, protože na podlaze nic není... Hmm, zajimave Takhle Te ale k Dusakovi nepusti Upraveno 22. dubna 2009 uživatelem Jakubisko Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino65 Odesláno 22. dubna 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2009 Hm, to pěkně děkuju To radši nebudu psát, že mám ten inkoust i na chodidlech. Jak se mi tam dostal? Tak to nemám potuchy, protože na podlaze nic není... Lolohhu, ty se prostě málo myješ. Až si ty ruce umyješ víckrát, tak ten inkoust zmizí. No, ale s těma nohama nevím. Zkus si ty skvrny vyzmizíkovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Churchill Odesláno 22. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. dubna 2009 Před pár měsíci jsem si pořídil dvě pera Cross ATX s hrotem F a konvertorem. Naprostá balada. Ulítl jsem si na inkoustech Diamine. Desítky odstínů všech barev, vybere si každý V práci používám sepiovou hnědou a na soukromé poznámky apod. odstín Jade Green Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Baker Odesláno 29. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2009 Panove, doufam, ze mne odtud nevyhodite, ale Jakubiskovo prodejni vlakno me namlsalo a rad bych si nejake pekne pero poridil. Bohuzel plnicim perem psat nemuzu (prilis tlacim / vyzkouseno), tak bych uvital nejaky tip na "lepsi tuzku", roller. Moc pekny je napr. Mont Blanc StarWalker, ale 9tis. za pero, ktere brzy nekde zapomenu proste nedam. Ma predstava je nekde do 2tis. CZK. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HB63 Odesláno 29. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2009 Používám PELIKAN ,je masivní a dost těžký,ale dá se na to zvyknout. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Baker Odesláno 29. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2009 Používám PELIKAN ,je masivní a dost těžký,ale dá se na to zvyknout. Dobry web, diky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milil Odesláno 30. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2009 Dobry web, diky Jestli máš možnost, tak si do Penshopu zajeď na čumendu. Mají tam opravdu široký výběr a oni sami jsou navíc zastoupením značky Cross v ČR. A Cross má v nabídce spoustu pěkných per (za dobrou cenu) které by ti mohly padnout do oka. Co se Parkera a Watermana týká, tak nejaktuálnější web u nás je asi http://www.pera-parker.cz. Ti také mají svou kamennou prodejnu, ale bohužel na ní si lepší kousky neprohlídneš, skladem drží jen levnější sortiment. Dražší pera se musí objednat, do druhého dne to tam pak většinou je připravené. Já sám používám jako "lepší" propisku Parker Sonnet Matt Black GT kterou jsem na Aukru koupil asi za stopade Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnDoeX Odesláno 30. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2009 Dalsi treba Pelikan R200 V černé V modré Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Baker Odesláno 30. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2009 Jestli máš možnost, tak si do Penshopu zajeď na čumendu. Diky Dalsi treba Pelikan R200 V černé V modré brr, zlate doplnky neee. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Šimon Stoklasa Odesláno 2. května 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2009 Sakra.. Kroužím nad tím vláknem už pěkně dlouho a bohužel, ta pera se mi hrozně líbí. Takže, dal jsem si jak jinak studentský limit 3tis. Mám nějaké favority, zkoušel jsem si i jak padnou do ruky v obchodě, spokojenost. Jen mi prodavači nebyli schopni jaksi vysvětlit hroty.. EF, F, M, B,.. Nevím, který se hodí na co.. Budu rád za vysvětlení. A pokud by měl někdo lepší tip v těchto cenových hladinách, budu rád. Jinak já jsem nadšen tímto: fav 1 fav 2 fav 3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se