Přejít na obsah

Plnicí pera a doplňky

Pepino65

Doporučené příspěvky

Návštěvník Snow
A neni to skoda?

Takhle jsem za rejpala sam.. Tusil jsem, ze se spokojis s cestnym titulem zasirace a usnes na vavrinech...... <_<

Byly to zbytečné a neuvážené věty, kromě zasírače bych byl za debila, což už možná jsem. No, co se dá dělat. Někdy je ruka rychlejší než hlava, což se děje v mém případě dost často :( .

Edit - zabýváš se také diáři ?

Upraveno uživatelem Snow
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Byly to zbytečné a neuvážené věty, kromě zasírače bych byl za debila, což už možná jsem. No, co se dá dělat. Někdy je ruka rychlejší než hlava, v mém případě často :( .

Edit - zabýváš se také diáři ?

Jo, ruka rychlejsi nez hlava - to je dobry znameni, je to stale projev nerozvazneho mladi. ;)

Co se diaru tyce, tak nikoliv. Hledal jsem a resil, az jsem se spokojil se zapisnikem Moleskine na ruzne poznamky a nacrtky a diar si z ryze praktickych duvodu vedu uz jen elektronicky.. Neni to tak prehledne, ale uz takhle toho s sebou nosim az az..

Jake dilema resis, ze jsem tak smely?

Odkaz ke komentáři

Dnes jsem osobně navštívil Penshop a kdyby tak fungovaly i ostatní obchody, bylo by po krizi. Auto zaparkujete před dveře, pak jen vejít a nechat se pohltit. Obsluha vzorná, plnicí péra milující, znalá. strávil jsem tam 3/4 hodiny, koupil nějaké inkousty, futrál a notesy, otestoval držení všech možných per, s panem prodávajícím jsme vytvořili z jedné slečny pen-magorku, zaplatil jsem něco přes 3 kCZK a odešel duševně vyrovnán.

PS: slečna si přišla zkusit plničku, kterou si vyčíhla na netu, jak jí sedne do ruky. Odcházela s krásným Crossem, dvěma inkousty a náhradním konvertorem, to vše za cca 5 kCZK. Inkousty jsme jí vybrali, by ladily k sobě i k ní. Prostě je z ní penomagor. :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow
co mas za diar?

A vida, zase diář :lol: , vás to nějak bere. Abych odpověděl, diář nepoužívám žádný, byl by mi k ničemu, kdy beru důchod si zatím ještě pamatuji. Pokud by Tě zajímalo plnící pero, tak také žádné, žádné jsem nikdy neměl. Opravuji, měl, za našich časů, v šedesátých letech, byla plnící pera povinná pro první stupeň ZŠ. Značku si bohužel nepamatuji, ale zajisté nebyla nijak libozvučná, předpokládám že Kohinoor. V současné době používám obyčejnou kuličkovou tužku od obyčejné firmy Parker, kterou jsem kdysi dostal darem od obchodního partnera. Zatím píše.

Odkaz ke komentáři

Když sem do vlákna všichni píšou a chlubí se, zde moje výbava.

Zcela originální plnící pero Centropen pro děti do ZŠ (má hrot F a hodně vydrží, mám ho asi 4 roky). Sofistikovaně si udržuje inkoust v takových malých válečcích uvnitř. Inkoust je značky Centropen, nebo Jolly. Takovej modrej. A výborný echt papírový kalendář, kam si všechno napíšu. Věci, co mi nesmí utéci, mám v kalendáři v mobilu (tímto děkuji prima organizátoru mé Nokie, s qwerty klávesnicí jdou poznámky raz dva).

Pero bych rád už nové, ale kloudné české plnící pero, co vydrží všechno, nikde nemají. Nebo nějaké podobné, tak do 100,-Kč :(

post-1966-1248348462.jpg

Odkaz ke komentáři

Hodinky, pera, káva (a v poslední době golf) jsou moje vášně drobného luxusu v rámci cenové přijatelnosti :D Bohužel nemám energii číst celou diskusi, ale posledních 15 stránek jsem poctivě přelouskal. Je skvělé vidět, kolik jiných má stejné postižení krásnými věcmi, nad kterými někdo přemýšlel a vyladil je do posledního detailu.

První pera jsem dostal k narozeninám od bratránka - nerezový Parker Pilot F v kolekci s mikrotužkou. Obojí používám dodnes a mám je strašně rád - i pro historky ztrát a nálezů. Pero jsem zapomněl jednou u klienta a dokonale ho oplakal :crying_anim: Měl jsem obrovskou radost, když jsem se náhodou s tím člověkem po půl roce setkal a on mi ihned hlásil, že na mě čeká u něj v kanceláři.

Pak jsem objevil náhodou Penshop.cz a s dostupností drog začala růst závislost. Ochod znám a doporučuji už skoro pět let. Pan Vacík je vynikající salesman a už několikrát jsem si s ním skvěle poklábosil, jsem fakt rád, že se jim daří a rostou. Díky Penshopu přibyl do kolekce Parker Sonnet Steel CT (za první státnice), tehdy za jinou cenu než dnes ;) k němu nádherné pouzdro Cross z řady Autocross, sada konvertorů a lahvička černého inkoustu Parker Quink (ta mimochodem drží doteď) a první zápisník Moleskine.

Bohužel, pouzdro i s perem mi ukradli nějací chmatáci ve škole :2guns: a tak jsem musel dokupovat Parker Sonnet Deep Black CT F a trifold pouzdro Cross.

Vedle toho jsem měl několikrát vážné záchvaty, kdy jsem už už pořídil nějaký kousek od Stipuly (s vysouvacím hrotem jako je řada DaVinci) :thumbsup_anim: Zatím naposledy jsem svoji vášeň ukojil limitovanou edicí M90 F od Pilotu, na který ještě čekám (letí první třídou z Washingtonu, USA od Fahrneye, tady ani v UK nebyl k sehnání). Už na něj doma čeká nový modrý inkoust Diamine OE Royal Blue (hodí se barevně k umělému korundu v krytu pera). Doufám, že to bude taková bomba jak vypadá, protože mě velmi nalomil Jakubisko se svojí prodejní akcí, konkrétně Mont Blanc Meisterstück 144 :suicide_anim: Dodám fotky.

Uvažuju o diáři/zápisníků Autocross, který by dokonale doplnil to pouzdro. Těžká volba.

W.

PS: Až dorazí M90, bude jeden kousek přebývat. V poslední době zjišťuji, že by mi úplně nevadilo prodat někomu postiženému svůj Parker Sonnet Deep Black CT F. NOS stav (otisky po víčku na konci těla, žádné škrábance ani odřeniny), s DeLuxe konvertorem, plněný jen originálním inkoustem. Bude s ním vše, krabička Parker a jistě bych dohledal i fakturu. Cena k jednání :)

Upraveno uživatelem Wargod
Odkaz ke komentáři

Přátelé, máte někdo zkušenosti s italskými psacími nástroji? Aurora, Omas,...

Máš zálusk? :) http://www.pos-praha.cz/prod--85th-anniver...ove-zlato-2652/

Osobně s těmito značkami zkušenost nemám, ale jsou to tradiční výrobci srovnatelní s jinými známými značkami. Jestli se u nás Omas prodává to nevím, ale ty Aurory sem vozí právě Pražská obchodní společnost. Takže jestli bys je chtěl vidět na živo, tak se s nima můžeš domluvit jestli ti je mohou předvést oni, či zda jsou na nějaké prodejně k vidění. Já jsem u nich jednou byl se podívat na Graf von Faber-Castell (taky lahůdková záležitost).

Odkaz ke komentáři

Zálusk mám - chci něco zajímavého ale zároveň hodně klasického... Zvažuji třeba Auroru 88 nebo Omas Arco... Mimo jiné... :)

Taky jsem uvažoval o Nakaya, tam mi ale dost vadí, že byť jsou to na pohled umělecká díla tak hroty a plnící systémy jsou zcela obyčejné...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada
tak jsem začal uvažovat, že bych si z výplaty koupil kosmo pero, ale nevím, jestli mám zvolit levnou kosmonautickou účelnost

CH4_big.jpg

nebo si připlatit a koupit si bullet design, který je vystavený i v MOMA

400_big.jpg

jak byste rozhodli vy?

Levnou kosmonautickou učelnost, ten bullet design připomíná spíš sexuální pomůcku...

Odkaz ke komentáři

Zálusk mám - chci něco zajímavého ale zároveň hodně klasického... Zvažuji třeba Auroru 88 nebo Omas Arco... Mimo jiné... :)

Taky jsem uvažoval o Nakaya, tam mi ale dost vadí, že byť jsou to na pohled umělecká díla tak hroty a plnící systémy jsou zcela obyčejné...

Když pero, tak Visconti. Rozdíl proti Pilotu, Scheaffer nebo Faber-Castell, které taky mám, je přímo hmatatelný. A ceny u britského prodejce (tady v topicu o pár stránek zpět) více než milé.

Odkaz ke komentáři

Když pero, tak Visconti. Rozdíl proti Pilotu, Scheaffer nebo Faber-Castell, které taky mám, je přímo hmatatelný. A ceny u britského prodejce (tady v topicu o pár stránek zpět) více než milé.

Musím říct, že visconti mě nechává chladným... Asi to znáte - podíváte se na obrázky, vezmete pero do ruky a nic... Podobně to může být asi i s hodinkami...

Co mě láká mnohem víc než visconti je Edison - pero, které si můžete nechat udělat v podstatě na zakázku...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...