Přejít na obsah

Plnicí pera a doplňky

Pepino65

Doporučené příspěvky

IMHO pro levná pera není zapotřebí chodit do číny. Mnohem lepší psaní je třeba s Lamy Safari, Pilot 78g, kterých se na ebayi válí mraky za směšný peníz. Pak jsou takové ty plastové srandičky typu Platinum Preppy, které sice vapadají levně, ale píšou skvěle.

K zahození nejsou ani jednorázová "plnicí" pera typu Pilot Varsity - balík per za pár dolarů - na parádu to není, ale píše se s nimi velmi dobře a člověk o ně nemusí mít strach - ideální na cesty...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, mám dotaz. Neplánujete někdo nákup z Jetpens.com? Potřebuji koupit tento konvertor pro Pilot Cavalier.

post-991-1255090892.jpg

A kvůli 3$ se mě samozřejmě nechce platit poštovné mnohem větší, než je cena zboží.

Nebo ho možná mají i jinde. No, zkrátka kdybyste mě někdo chtěli pomoct s jeho nákupem, tak vám budu vděčný (i nějakou korunou bych přispěl na poštové).

Odkaz ke komentáři

Nevím jestli se to tu na penforu probíralo, ale hledám nějaké důstojné pouzdro na inkoustové krasavce. Co používáte a potažmo co doporučujete? Díky

Pro kovového Crosse Townsend používám obyčejné kožené pouzdro s uchem, podobné tomuto:

http://ultimapen.com/images/LEATHER%20CASE.bmp

Conway-Stewart ze třicátých let cestuje v hliníkové krabičce od nějakých Primek, ale chystám se na něj pořídit něco takového:

http://www.exelfashions.com/pcat-gifs/prod...e1/PLA815-1.jpg

Odkaz ke komentáři

Pro kovového Crosse Townsend používám obyčejné kožené pouzdro s uchem, podobné tomuto:

http://ultimapen.com/images/LEATHER%20CASE.bmp

Conway-Stewart ze třicátých let cestuje v hliníkové krabičce od nějakých Primek, ale chystám se na něj pořídit něco takového:

http://www.exelfashions.com/pcat-gifs/prod...e1/PLA815-1.jpg

To druhé pouzdro bych si dovedl představit :angel:

Odkaz ke komentáři

Dokázal by niekto identifikovať toto pero?

penwearever2.jpg

Edit: to, že to je Wearever viem, ale máte niekto predstavu aký je to model a koľko stál vo svojej dobe? (V porovnaní s inými.) Viem len to, že je (podľa slov predajcu) zo 40. rokov.

Upraveno uživatelem dizi
Odkaz ke komentáři

Deluxe ne, ten je hranatý (dvanáctistěn nebo tak něco), řekl bych, že je to něco se střední produkce firmy Wearever, která byla v celkovém průměru spíš níže - jediné jejich "lepší" pero byl model Pacemaker, o kterém jsem nedávno psal na blogu. Nic to však nemění na tom, že se může jednat o perfektní psací nástroj, pokud je v dobré kondici - hrot, plnicí systém,... Pokud není a pokud k němu nemáš citovou vazbu tak se renovace nevyplatí - pokud si ji neumíš dělat svépomocně - vyšla by dráž než koupě stejného pera v NOS stavu.

Odkaz ke komentáři

"Omylom" som ho vyhral na eBay, cena aj s poštovným bola pod 10?, takže nič hrozné. Všetko sa zdá byť v poriadku, až na sáčok na atrament, ktorý som už objednal z cathedralpens.co.uk. Hrot podľa testu namočením vyzerá byť veľmi tenký, veľkosť a váha je pre mňa ideálna... myslím, že to nebola zlá kúpa. Ale stále nemôžem nájsť ani obrázok tohoto modelu.

Odkaz ke komentáři

Ale stále nemôžem nájsť ani obrázok tohoto modelu.

Nieto divu, ako som písal, Wearever vyrábal viac-menej low-end modely, zberatelia a fotografi oceňujú len tie výnimočné, keď som pred časom hľadal nejaké info, na žiaden ucelený prehľad modelov tejto značky som nenarazil.

Odkaz ke komentáři

muj prvni barevnej pokus byla Diamine - Imperial Purple, Woodland Green - doporucuju ti, pak jeste Jade Green - fakt vesela zelena a posledni Ruby...

samozrejme jeste blue Parker a Dark Blue...

a uplne posledni prisustek je z dneska! inkoust Sailor Blue a pero Sailor 1911 Fountain Pen Black, hrot M - zlato 14 k... hodne me prekvapila sirka stopy... spis bych to tipoval na EF! a i v tehle sirce je stopa lehce kaligraficka... fakt cumim... :D

Z lahvičkových Diamine hlavně Jade Green - souhlas, super úlet, používám pořád :) další kterou píšu i do spisů (a to je teprve nářez) je Amber - jantarová oranžová. No a z klasiky Sepiová hnědá a Presidental blue.

A do bombičkového Ferrari používám Diamine Monaco red. Taky velmi zajímavá barva :)

Odkaz ke komentáři

Neví někdo, kde se dá koupit přes internet koupit jeden kalíšek inkoustu Pilot Iroshizuku Asa Gao? Pokud by někdo inkoust objednával. Rád bych se přidal. Chci zkusit jeden flakónek a nechce se mi platit poštovné, které je větší než samotná objednávka. V ČR jsem žádného prodejce nenašel :-(

Odkaz ke komentáři

Mně se nejvíc líbí toto kožené pouzdro Rád bych do něj oblékl svého Conwaye, ale v nejbližší době se do Anglie nedostanu :-(

Nevím jestli se to tu na penforu probíralo, ale hledám nějaké důstojné pouzdro na inkoustové krasavce. Co používáte a potažmo co doporučujete? Díky

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...