Přejít na obsah

Plnicí pera a doplňky

Pepino65

Doporučené příspěvky

Nějak mi nefunguje editace příspěvku, tak ještě doplnim takhle..

A ještě, nějaká zkušenost s Crossy obecně? Srovnání se značkami Waterman, Parker, Faber Castel v podobné cenové relaci. Provedení, robusnost, kvalita psaní s hrotem F nebo M? Ani nevim, jak si vede v poměru s jinými značkami, jestli dělá linku třeba slabší než jiná pera či naopak. Kdybych sáhnul níž, ošklivé není ani Apogee

http://www.penshop.cz/DetailPage.asp?DPG=6037&catId=649

Tato pera se mi líbí, v ruce jsem je nikdy neměl, to plánuju brzy napravit v penshopu. Zamýšlím totiž koupi nového stroje, tak zkoumám co a jak, nebo kdyby někdo měl dobrý tip v podobné kategorii, předem díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A ještě, nějaká zkušenost s Crossy obecně? Srovnání se značkami Waterman, Parker, Faber Castel v podobné cenové relaci. Provedení, robusnost, kvalita psaní s hrotem F nebo M? Ani nevim, jak si vede v poměru s jinými značkami, jestli dělá linku třeba slabší než jiná pera či naopak. Kdybych sáhnul níž, ošklivé není ani Apogee

Já mám Cross Townsend asi 8 let - předtím jsem měl dva roky to samé, ale nějací šmejdi mi ho při přepadení šlohli. Píše velmi pěkně a je opravdu velmi odolné. Tahám ho s sebou v podstatě pořád, možná by se našly nějaké velmi drobné škrábance na zlatých dílech, ale to je vše. Asi jediná nevýhoda je, že občas je pakárna vyklepávat z něj náhradní bombičky. Vzhledem k tomu, že s originál inkoustem Cross mám problémy na papíře v diářích od krtčí kůže, používám stejně converter s inkoustem Lamy, takže to nevadí.

Poslední dobou pokukuju po Cross Compact - dostal jsem z té řady propisovačku a je to velikostí velmi příjemný nástroj, tak teď uvažuju i o plnicím peru.

Odkaz ke komentáři

Díky za tipy. Očíhnu to pořádně. Jen ještě kde koupit za dobrou cenu značku Cross, nějakej zajímavej e-shop nebo prodejce na ebay?

Já pera a doplňky kupuju v jednom kamenném obchodě tady u nás a na cross-pens.eu, ale to Ti mnoho nepomůže...

Penshop.cz je podle všeho rozumná firma...

Odkaz ke komentáři

Sailor - Zoom hrot

Tak jsem vzal od Taiza Sailor 1911 (malý) osazený zoomem - a jsem dost zklamaný. Jakou máte s tímto hrotem zkušenost? Ten můj při normálním držení píše BB-BBB, při držení hodně kolmo to je takové B, tence píše jen při držení otočený o 180 st. - zkrátka nečekal jsem, že od Sailora něco bude psát tak silně...

Případně kdybyste někdo měl zájem, se ozvěte...

Odkaz ke komentáři

Chvíli jsem o něm taky uvažoval, ale právě to písmo ve standardním držení mě odradilo, měli by to ještě nějak vypilovat, lámat si ruku kvůli použitelnýmu písmu není dobrý :-) Pořád ale uvažuju o Sailor Sapporu nebo 1911 s F možná i EF hrotem, když tu kolujou ty chvály. Doprava za tu 1911 byla 15e? Nebudeš objednávat ještě něco?

Odkaz ke komentáři

Tak jsem dnes prvně navštívil Penshop, potřeboval jsem koupit konvertor k Lamy Safari a dávat k věci osum pětek dalších devět za dopravu je nesmysl, využil jsem toho, že jsem musel dnes do matičky. A protože jsem se v Michlích bez navigace neztratil, odměnil jsem se hnědým inkoustem a jak bývá mým dobrým zvykem, nechal se uvrtat do něčeho nového, a tedy se zapsal do pořadníku na nové pero Visconti Rembrandt. Je tam príma vím, že je to další místo, kde si nechám "podojit" peněženku.

Odkaz ke komentáři

Dík, nevynechá ani trošku, třeba rychlý kličky a tak? A co papír? Nemáš problém třeba s nějakým druhem? Inkoust zřejmě taktéž Sailor nebo Diamine? EF od Sailora to už se mi zdá dost slabounký, abych to ještě viděl vůbec :-)

To bude asi na me :D

Nevynechava vubec. Vsecny papíry, co jsem zkousel v pohode. Inkoust Sailor. Srovnani hrotu EF a M (uz jsem to sem daval, ale nemuzu to najit).

post-3446-1257281051.jpg

Odkaz ke komentáři

Hm, pěkný! Fakt bomba co Japonci dokážou. Ale stejně radši nejdřív zkusim F a kdyby bylo nevyhovující, což si nemyslim, tak bych po EF šáhnul, ale občas není špatný napsat nějakej "přechod pro chodce", jak tu někdo říkal :-), což s EF asi nepůjde. A co provedení pera? Neni příliš křehký, lehký? Ani jsem ho neměl v ruce, bude to menší zajíc v pytli, jen fotky. Koupě předpokládám od engeiky na ebay? Doufám, že se mi podaří Sailora 1911 ulovit za nějaký rozumný peníz.

Odkaz ke komentáři

Dík, nevynechá ani trošku, třeba rychlý kličky a tak? A co papír? Nemáš problém třeba s nějakým druhem? Inkoust zřejmě taktéž Sailor nebo Diamine? EF od Sailora to už se mi zdá dost slabounký, abych to ještě viděl vůbec :-)

Na poznámky a psaní do diáře atp mám malý Sapporo s hrotem F: je hodně tenké, na kvalitním papíře píše, že o ňom skoro nevíš, na horším papíře taky ještě jde, nezatrhává ani jiný neplechy neprovádí, nevynechává ani nespouští. Dokonalé pero, pokud si zvykneš, že je hodně lehké do ruky (je to jen pryskyřice, bez mosazného vnitřku), 1911 se drží podobně. Osobně bych od Sailora tenčí hrot nebral - sailorovské efko podle mne stačí, je relativně hodně tenké, stačí i na docela malinký blechy - zkrátka neumím si představit, na jaké psaní bych potřeboval tenčí hrot - to snad leda na perokresby .-) Sailorův hrot F píše míň než poloviční šířku čáry ve srovnání s pelikánovým efkem... ale nemám srovnání přes více hrotů stejného kalibru, jen předpokládám, že kvalita i rozměry jsou konsistentní.

Inkoust na normální psaní modročerný od pelikána za pár kaček v menší lahvičce (např. Kotva v přízemí) (v 50ml designové flaštičce třeba v penshopu vyjde jednotková cena asi třikrát dráž). - Je teda fakt, že sailorův modročerný je hezčí, sytější... asi nejhezčí modročerný, co jsem kdy používal...

Mikkke: Další nákup ze Země vycházejícího slunce v nejbližší budoucnosti neplánuju.

Odkaz ke komentáři

Rád bych se místních borců zeptal, jestli mají nějaký grif na plnění z lahvičky. Já jsem vždycky skončil s modrými prsty a poloprázdným zásobníkem :) Prostě se do lahvičky nějak solidně nedostanu, skrz hrdlo...

Jednu dobu jsem zkoušel plnit injekční stříkačkou :) ale připadal jsem si fakt divně. Tak jsem přešel na bombičky, do Parkera to tolik nestojí a navíc jsem ajťák a tak nepíšu mnoho.

Odkaz ke komentáři

Rád bych se místních borců zeptal, jestli mají nějaký grif na plnění z lahvičky. Já jsem vždycky skončil s modrými prsty a poloprázdným zásobníkem :) Prostě se do lahvičky nějak solidně nedostanu, skrz hrdlo...

Jednu dobu jsem zkoušel plnit injekční stříkačkou :) ale připadal jsem si fakt divně. Tak jsem přešel na bombičky, do Parkera to tolik nestojí a navíc jsem ajťák a tak nepíšu mnoho.

Chyť si pero opatrne za konvertor a pomaly ním otáčaj.

Odkaz ke komentáři

Ahoj, nemáte náhodou někdo zkušenost s perem Sailor King of pen s hrotem M? Zajímalo by mě, jestli píše opravdu jako běžné evropské Fko, třeba od Watermana? Tohle pero je nádhernej kousek, krásně robusní, těžký akorát, ale dělá se jen s hroty M a B a já jsem odkojenej na něčem mezi F a EF evropskym. Díkyyyy.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...